Sezon 2013/2014
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Teraz 3 trudne mecze w 9 dni:
Parma (D) w środę 26 marca
Napoli (W) w niedzielę 30 marca
Lyon (W) w czwartek 3 kwietnia
Na Parmę wypoczęci będą Buffon, Pogba oraz Asamoah i Llorente, którzy z Catanią nie zagrali dziś nawet pół godziny. Chciałbym abyśmy przy takim układzie spotkań nieco odpuścili w Neapolu, żebyśmy wyszli Padoinem, Islą, Giovinco w pierwszym, a potem zagrać najsilniejszym składem we Francji. 3 pkt z Parmą w Turynie = 3 pkt z Napoli w Neapolu + radość kibiców, że pokonaliśmy ich na ich własnym stadionie. Niemniej wolę (i pewnie nie tylko ja) dobry wynik we Francji niż walkę w Neapolu do upadłego, która i tak nie jest tam gwarantem 3 pkt. Mistrzostwo już nam raczej nie ucieknie, więc pora zacząć traktować priorytetowo LE. Zostało 9 spotkań z czego 5 u nas (tylko Parma i Atalanta groźne), wyjazd do Sassuolo, Udine, no i 2 najgorsze z Romą i właśnie Napoli.
Parma (D) w środę 26 marca
Napoli (W) w niedzielę 30 marca
Lyon (W) w czwartek 3 kwietnia
Na Parmę wypoczęci będą Buffon, Pogba oraz Asamoah i Llorente, którzy z Catanią nie zagrali dziś nawet pół godziny. Chciałbym abyśmy przy takim układzie spotkań nieco odpuścili w Neapolu, żebyśmy wyszli Padoinem, Islą, Giovinco w pierwszym, a potem zagrać najsilniejszym składem we Francji. 3 pkt z Parmą w Turynie = 3 pkt z Napoli w Neapolu + radość kibiców, że pokonaliśmy ich na ich własnym stadionie. Niemniej wolę (i pewnie nie tylko ja) dobry wynik we Francji niż walkę w Neapolu do upadłego, która i tak nie jest tam gwarantem 3 pkt. Mistrzostwo już nam raczej nie ucieknie, więc pora zacząć traktować priorytetowo LE. Zostało 9 spotkań z czego 5 u nas (tylko Parma i Atalanta groźne), wyjazd do Sassuolo, Udine, no i 2 najgorsze z Romą i właśnie Napoli.
- Don Paolo
- Juventino
Wiem, że półmetek rundy już dawno za nami, ale muszę to wrzucić:
3-4-3...
Nie bardzo.
A jak byście to widzieli w 4-4-2 i 3-5-2?
np. 3-5-2?
Chiellini-Benatia-i? No właśnie. Castan, Bonucci, Barzagli może Albiol?
Kto na wahadłach? Na lewą dałbym Nagatomo, a na prawą? Atak to oczywiście Tevez - Rossi. Pomoc też mam już w głowie.
albo: 4-4-2. Kogo wrzucilibyście na boki obrony? Nagatomo i? Lichtstiener, Maicon? Może Vrsaljko. Początek miał świetny. Prawe skrzydło? Cerci, a lewe? Hmm...
Tworzę na bloga jedenastkę rundy i chciałbym poznać waszą opinię na ten temat. Chodzi mi o sytuację do 19. kolejki.
Kod: Zaznacz cały
http://www.futbol1.pl/swiat/wlochy/18533-najlepsza-jedenastka-pierwszej-rundy-serie-a-czterech-z-juventusu-turyn

A jak byście to widzieli w 4-4-2 i 3-5-2?
np. 3-5-2?
Chiellini-Benatia-i? No właśnie. Castan, Bonucci, Barzagli może Albiol?
Kto na wahadłach? Na lewą dałbym Nagatomo, a na prawą? Atak to oczywiście Tevez - Rossi. Pomoc też mam już w głowie.
albo: 4-4-2. Kogo wrzucilibyście na boki obrony? Nagatomo i? Lichtstiener, Maicon? Może Vrsaljko. Początek miał świetny. Prawe skrzydło? Cerci, a lewe? Hmm...
Tworzę na bloga jedenastkę rundy i chciałbym poznać waszą opinię na ten temat. Chodzi mi o sytuację do 19. kolejki.
- bendzamin
- Redaktor
- bendzamin
- Redaktor
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Dzisiejszy wpis mojego kolegi na FB (kibic interu)

Czyżby: 11 podstawowych + 3 zmiany + 5 sędziów = 19?tylko Inter nie potrafi wygrać meczu w lidze, mimo że podczas 90 min gry pojawiło się aż 19 piłkarzy tego klubu:)

- orzeu
- Interista
W Livorno grają wypożyczeni z Interu: Bardi, Mbaye, Duncan, Benassi i BelfodilKimi pisze:Dzisiejszy wpis mojego kolegi na FB (kibic interu)
Czyżby: 11 podstawowych + 3 zmiany + 5 sędziów = 19?tylko Inter nie potrafi wygrać meczu w lidze, mimo że podczas 90 min gry pojawiło się aż 19 piłkarzy tego klubu:)
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Ciekawy mecz w Weronie, mimo że na tablicy wyników tylko 0:1. Mecz szybki, dużo walki i ciekawe zwroty akcji. Toni w Hellasie wykonuje kawał dobrej roboty, a Iturbe, który dzisiaj błyszczał widziałbym u nas w przyszłym sezonie.

- meda11
- Juventino
Dobra robota to mało powiedziane. Luca w maju skończy 37 lat. Gra na szpicy w Hellas, a nie w Romie czy Napoli i po rozegranych 30 meczach ma na swoim koncie 17 bramek i 10 asyst (przeszło połowa całej drużyny). 37 lat... Czapki z głów przed tym Panem.Sila Spokoju pisze:Ciekawy mecz w Weronie, mimo że na tablicy wyników tylko 0:1. Mecz szybki, dużo walki i ciekawe zwroty akcji. Toni w Hellasie wykonuje kawał dobrej roboty, a Iturbe, który dzisiaj błyszczał widziałbym u nas w przyszłym sezonie.
- Robaku
- Juventino
W ogole robi się ciekawie wsórd ataku Itali na MS 2014.meda11 pisze:Dobra robota to mało powiedziane. Luca w maju skończy 37 lat. Gra na szpicy w Hellas, a nie w Romie czy Napoli i po rozegranych 30 meczach ma na swoim koncie 17 bramek i 10 asyst (przeszło połowa całej drużyny). 37 lat... Czapki z głów przed tym Panem.Sila Spokoju pisze:Ciekawy mecz w Weronie, mimo że na tablicy wyników tylko 0:1. Mecz szybki, dużo walki i ciekawe zwroty akcji. Toni w Hellasie wykonuje kawał dobrej roboty, a Iturbe, który dzisiaj błyszczał widziałbym u nas w przyszłym sezonie.
Bo niby jest Balo, który jedyny z nich ma ten magic touch, błysk geniuszu i potrafi w pojedynkę wygrać mecz, no ale... wiadomo jak gra w tym sezonie i wiadomo, ze z nim nic nie wiadomo. Jednak pewnie pojedzie z racji tych wskazanych powyzej pozytywnych przesłanek.
Za nim jest Ciro, równolatek, prezentujący w tym seoznie duzo lepszą formę niż Balo, ale jednak przez niesprawdzony zupełnie przez Prandellego.
NO i poza nim dwaj starzy wyjadacze Toni i Antonio C. I włoskie media przebąkują o tym, że końcowka sezonu będzie miała dla nich i dla ich możliwosci wyjazdu decydujące znaczenie
- annihilator1988
- Juventino
A na forach Romy da się słyszeć, że i miejsce dla Tottiego powinno się znaleźć :lol:
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Arbuzini
- Juventino
I tak największym bólem dla reprezentacji jest ciągła niedostępność Rossiego. Aż dziwne, że tak długo grał w młodzieżówkach. Duże umiejętności, grający na każdej pozycji w ataku i poukładane w głowie. Niewątpliwie na jego kontuzji cierpi cała reprezentacja. Młodzi to moim zdaniem nie to, a z tymi doświadczonymi nie ma co przesadzać. Intensywność gra na takich imprezach jest ogromna i nie można o nich opierać ataku (mówię o Tonim i Tottim).
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Osvaldo cały czas jest 1. zmiennikiem Balo.
BTW. nie wiedziałem, że Di Francesco wrócił na ławkę trenerską Sassuolo. W końcu ich gra jakoś wygląda, 1-0 na wyjeździe z Atalantą w 35 minucie.
BTW. nie wiedziałem, że Di Francesco wrócił na ławkę trenerską Sassuolo. W końcu ich gra jakoś wygląda, 1-0 na wyjeździe z Atalantą w 35 minucie.