Mercato (Lato 2015)
- jakku1
- Juventino
Ja sie mowiac szczerze zastanawiam, czy czasem nie powinnismy zostawic w skladzie Giovinco na jeszcze jeden sezon. W tym roku chlopak gra bardzo dobrze, w dodatku wydaje mi sie, ze ma jakas "niezywkla" relacje z Tevezem (:prochno:), dzieki czemu byc moze po prostu sie troche ogarnal. Oczywiscie wiadomo, ze nie siedze w szatni w Vinovo i nie wiem co sie dzieje w Juve od wewnatrz, ale jesli Conte uzna, ze Seba zostaje to nie bede jakos strasznie plakal. Zrozumiem, bo widze, ze gra Seby ma w koncu jakis efekt.Ouh_yeah pisze: Jestem strasznie ciekawy jak rozwiążą sytuację w ataku, ale jednocześnie prawie pewien, że zakontraktujemy jakiegoś czereśniaka i przez kilka lat będziemy się z nim użerali.
To, ze Quagliarella i Vucinic odejda za grosze to jest niestety pewne... Od stycznia wiadomo, ze jeden i drugi nas opuszcza, w zwiazku z tym jest jasne, ze jesli otrzyamy za te pare 10-12 milionow to bedzie to maks. Stad moja wczesniejsza opinia - lepiej po prostu Quaga i Mirasa wlaczyc w jakas transakcje wiazana. Najlepiej po prostu Fabio wepchnac do Lazio i obnizyc w nienajmniejszy sposob cene Lulicia/Candrevy a Vucinicia pchnac do Interu za Ranocchie.
Giovinco, jesli dalej bedzie tak gral, zostawilbym jako vice-Teveza, a Lloretne dokupil konkurenta o podobnych walorach. Do tego wszystkiego pewnie dojdzie jeszcze jakis Cerci, ktory moze grac na 2/3 pozycjach i tak zakonczymy przebudowe ataku. Pytanie brzmi kto bedzie konkurentem dla Llorente - Osvaldo (tfu, tfu), Mandzukic czy ktos inny.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Szczerze mówiąc, teraz nawet nie biorę pod uwagę odejścia Giovinco. Samo pozbycie się tamtej dwójki i zastąpienie ich dwoma nowymi napastnikami będzie sporym zamieszaniem, a tutaj jeszcze jednego szukać... (i oczywiście dopłacać, bo my zawsze musimy do wszystkiego dopłacić). Gdyby chociaż Szwagier został, to bym nie mrugnął okiem na sprzedanie Gio, ale w obecnej sytuacji 

- pumex
- Juventino
Żenująco będzie, jak Gio i Wąsa opchniemy za paczkę bezrobotnych a w ich miejsce sprowadzimy Cerciego za >15mln, a niestety takie coś się może kroić.
Ponadto dziwne byłoby pozyskanie np. Mandzukicia za 25 baniek i sprowadzenie go do roli chłopa pracującego jak w kamieniołomie, który zostanie ograniczony do ślepego zgrywania piłek klatką w próżnię. Ogólnie, poza transferem jakiegoś wysokiej klasy napastnika marzę, żeby w parze z tym szło rozbetonowanie tych schematów w ataku, w których każdy atakujący wygląda na do pewnego stopnia ubezwłasnowolnionego.
Ponadto dziwne byłoby pozyskanie np. Mandzukicia za 25 baniek i sprowadzenie go do roli chłopa pracującego jak w kamieniołomie, który zostanie ograniczony do ślepego zgrywania piłek klatką w próżnię. Ogólnie, poza transferem jakiegoś wysokiej klasy napastnika marzę, żeby w parze z tym szło rozbetonowanie tych schematów w ataku, w których każdy atakujący wygląda na do pewnego stopnia ubezwłasnowolnionego.

To nie wydalismy 25- 30 baniek na Jojo, a wydamy 25 mln na Mandzu - Pumi wierzysz, że to nowy Marotta - style?pumex pisze:Żenująco będzie, jak Gio i Wąsa opchniemy za paczkę bezrobotnych a w ich miejsce sprowadzimy Cerciego za >15mln, a niestety takie coś się może kroić.
Bo ja nieszczególnie, wierze, że w przypadku ItalJuve sypniemy na kogoś gruby hajs - Veratti, ( gdyby była taka potrzeba), ale na Chorwata?
Mario może przyjdzie, ale 15 baniek to maks co skąpy Marotta może da. Wydaje sie poza tym, że są dużo większe luki w składzie, zeby sypnąc taki hajs na zawodnika ataku.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Myślę, żę ItalJuve poszło do zapomnienia, co świadczą transfery z zeszłorocznego mercato, Tevez, Llorente..., tak samo jak piłkarze którymi się interesujemy. Marotta wg mnie zrezygnował z tego pomysłu i buduje klub bardziej rozsądnie.
Co do transferów to ja trzeba skupić się na skrzydłach bo tam mamy braki a nie napad...
Co do transferów to ja trzeba skupić się na skrzydłach bo tam mamy braki a nie napad...
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Dybala 4ever
- Juventino
Zapewne na jakiś czas. Obecnie na poziom i pozycję Serie A nie da się zbudować liczącego się Juve w Europie opartego w głównej mierze tylko na Włochach. Trzeba będzie poczekać kilka lat i mieć nadzieję, że nowe pokolenie włoskich piłkarzy wykiełkuje na tyle dobrze i nawiąże do zawodników pokroju Del Piero, Tottiego, Maldiniego, Pirlo, Inzaghiego, Cannavaro i dalej by wymieniać. Mi samemu też Juve kojarzy się Włochami, ale takie czasy niestety. Trzeba myśleć obecnie rozsądkowo. Tak w ogóle obstawiam, że na lato będzie w Juve piłkarz Giaccherino podobny i sądzę, że wybór padnie na Giacomo Bonaventurę z Atalanty.MishaAveJuve pisze:Myślę, żę ItalJuve poszło do zapomnienia, co świadczą transfery z zeszłorocznego mercato, Tevez, Llorente..., tak samo jak piłkarze którymi się interesujemy. Marotta wg mnie zrezygnował z tego pomysłu i buduje klub bardziej rozsądnie.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Włosi już się bardzo otworzyli na graczy z zagranicy szczególnie tych z Ameryki Płd.,Afryki i Bałkanów. Teraz ok 55% graczy w Italii to obcokrajowcy. To już troszkę chyba przesada jak na Włochy.
Mało jest ciekawych Włochów na poziomie europejskim na teraz, Rossi,Veratti,Insigne ale to nierealni.
Jednak Juve ma młode pokolenie Immobile,Gabbiadini i w szczególności Berardi, jeden z nich najlepiej ten pierwszy powinien trafić do Juve już latem, po co Mandżukić jak można spróbować wykreować swoją gwiazdę, gracza,który jest wychowankiem Juve.
Mnie osobiście bardzo ciekawi Rugani, który zbiera dobre recenzje w Empoli i w przyszłym sezonie musi grać już w SerieA, Empoli jest bliskie awansu, a właśnie tam wypożyczeni byli dwaj ostatni wychowankowie z Turynu, którzy grali dobrze w Juve czyli Markiz i Gio. Także może jakaś analogia:)
Mało jest ciekawych Włochów na poziomie europejskim na teraz, Rossi,Veratti,Insigne ale to nierealni.
Jednak Juve ma młode pokolenie Immobile,Gabbiadini i w szczególności Berardi, jeden z nich najlepiej ten pierwszy powinien trafić do Juve już latem, po co Mandżukić jak można spróbować wykreować swoją gwiazdę, gracza,który jest wychowankiem Juve.
Mnie osobiście bardzo ciekawi Rugani, który zbiera dobre recenzje w Empoli i w przyszłym sezonie musi grać już w SerieA, Empoli jest bliskie awansu, a właśnie tam wypożyczeni byli dwaj ostatni wychowankowie z Turynu, którzy grali dobrze w Juve czyli Markiz i Gio. Także może jakaś analogia:)
- Karowiew
- Juventino
Przewija się od czasu do czasu nazwisko Ikera Muniaina jeśli idzie o przyszłe mercato Juventusu, więc wrzucę ciekawy tekst o tym graczu: http://www.just-football.com/2013/11/ik ... rossroads/
Urzekła mnie ta anegdota z Pampeluny: A story exists in Pamplona that Muniain, then 17-years-old, walked up to a bouncer and demanded to be let in a night club. ”Don’t you know who I am?” Muniain queried. ”I know who you are, you’re Iker Muniain and you’re 17-years-old. Now fuck off home.” :-D
Urzekła mnie ta anegdota z Pampeluny: A story exists in Pamplona that Muniain, then 17-years-old, walked up to a bouncer and demanded to be let in a night club. ”Don’t you know who I am?” Muniain queried. ”I know who you are, you’re Iker Muniain and you’re 17-years-old. Now fuck off home.” :-D
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Frustruje mnie w szczegolnosci kwestia naszego lwb. Juz kij ze srodkowym pomocnikiem i napastnikiem na lawke - kogos na pewno sciagniemy, ale co z wingbackiem za Ase ?
Lolito woła 15 mln za sredniego Lulicia, Koncentrat pewnie do wyjecia za ~20, a biorac pod uwage biede jaka jest z lewymi wingbackami, za kazdego pewnie bedziemy musieli wybulic z 15-20 melonow.
Skonczymy pewnie z jakims Bonaventura z Atalanty czy innym Molinaro. :doh:
Lolito woła 15 mln za sredniego Lulicia, Koncentrat pewnie do wyjecia za ~20, a biorac pod uwage biede jaka jest z lewymi wingbackami, za kazdego pewnie bedziemy musieli wybulic z 15-20 melonow.

BESTER MANN, BESTEEER !

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
To ty liczyłeś na jakiegoś bardzo dobrego zawodnika na lewą za małą kasę? To powinien być priorytet i nie zastępca, tylko ktoś mogący wygryźć Asę z pierwszego składu.
- jakku1
- Juventino
Nie ma dzisiaj meczu Juve, to wrzuce w ten temat to, co sie ostatnio pojawilo.
- Juventus wykupi polowke Immobile od Torino aby odsprzedac calosc Borussi lub jakiemus innemu klubowi (mowi sie o West Hamie) - La Stampa
- Jeden z dwojki Gabbiadini/Berardi wroci do Turynu i zostanie wlaczony do kadry. Bardziej jest prawdpodobne, ze ten pierwszy, chociaz Agresti stawia - odmiennie od prasy - na Berardiego. Bedzie on najpewniej zmiennikiem jakiegos innego lewonoznego skrzydlowego - mowi sie tutaj najczesciej o Cercim - Tuttosport i chyba tez LGDS
- Dalej interesujemy sie Pereyra z Udinese. Mowi sie teraz o kwocie 8m euro za calosc - Tuttosport
- Zaza i Marrona moga po sezonie pojsc grac do Udinese. Byc moze zostana oni wlaczeni w ten deal dotyczacy Cuadrado - Tuttosport i LGDS.
- Szukamy zastepcy dla Pirlo. Pojawiaja sie rozne nazwiska, od Verrattiego i Rabiota z PSG, po tego chlopaka z Sociedad - wszystkie zrodla.
- Jestesmy gotowi, aby negocjowac w sprawie Candrevy. Mowi sie o tym, ze cena za polowke jego karty to 8m - Tuttojuve.
- Interesujemy sie tez kilkoma graczami z reprezentacji Szwajcarii (pare nazwisk, miedzy innymi Schaar i chyba tez Stocker) - Tuttosport
- Conte niedlugo ma przedluzyc swoj kontrakt - Di Marzio.
- Juventus wykupi polowke Immobile od Torino aby odsprzedac calosc Borussi lub jakiemus innemu klubowi (mowi sie o West Hamie) - La Stampa
- Jeden z dwojki Gabbiadini/Berardi wroci do Turynu i zostanie wlaczony do kadry. Bardziej jest prawdpodobne, ze ten pierwszy, chociaz Agresti stawia - odmiennie od prasy - na Berardiego. Bedzie on najpewniej zmiennikiem jakiegos innego lewonoznego skrzydlowego - mowi sie tutaj najczesciej o Cercim - Tuttosport i chyba tez LGDS
- Dalej interesujemy sie Pereyra z Udinese. Mowi sie teraz o kwocie 8m euro za calosc - Tuttosport
- Zaza i Marrona moga po sezonie pojsc grac do Udinese. Byc moze zostana oni wlaczeni w ten deal dotyczacy Cuadrado - Tuttosport i LGDS.
- Szukamy zastepcy dla Pirlo. Pojawiaja sie rozne nazwiska, od Verrattiego i Rabiota z PSG, po tego chlopaka z Sociedad - wszystkie zrodla.
- Jestesmy gotowi, aby negocjowac w sprawie Candrevy. Mowi sie o tym, ze cena za polowke jego karty to 8m - Tuttojuve.
- Interesujemy sie tez kilkoma graczami z reprezentacji Szwajcarii (pare nazwisk, miedzy innymi Schaar i chyba tez Stocker) - Tuttosport
- Conte niedlugo ma przedluzyc swoj kontrakt - Di Marzio.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- deszczowy
- Juventino
Ten Stocker, który ostatnio strzelił Valencii?
Wykupienie połowy karty Immobile, po to tylko, aby go potem sprzedać? Jednego z bardziej obiecujących graczy młodego pokolenia we Włoszech? Jakoś mi się to nie trzyma kupy.
Wykupienie połowy karty Immobile, po to tylko, aby go potem sprzedać? Jednego z bardziej obiecujących graczy młodego pokolenia we Włoszech? Jakoś mi się to nie trzyma kupy.
- delarudii
- Juventino
Jak już tak jesteśmy przy doniesieniach prasowych: na naszym celowniku jest ponoć Hakan Calhanoglu. z Hamburga. 20-letni pomocnik. Cena 20 mln euro - Tuttosport.
Pojawiają się kolejne informacje o możliwym pozyskaniu Drogby i niewykupywaniu Osvaldo.
Mnie osobiście cieszy ta ostatnia wiadomość o ile okaże się prawdziwa. Chłopak dostał już wiele szans w porównaniu do naszych napastników i pokazał tylko tyle, że jest słaby.
Pojawiają się kolejne informacje o możliwym pozyskaniu Drogby i niewykupywaniu Osvaldo.
Mnie osobiście cieszy ta ostatnia wiadomość o ile okaże się prawdziwa. Chłopak dostał już wiele szans w porównaniu do naszych napastników i pokazał tylko tyle, że jest słaby.
- squinter
- Juventino
delarudii pisze:Jak już tak jesteśmy przy doniesieniach prasowych: na naszym celowniku jest ponoć Hakan Calhanoglu. z Hamburga. 20-letni pomocnik. Cena 20 mln euro - Tuttosport.
Kto to jest? Pierwszy raz widzę to nazwisko, a od razu pojawia się przy nim kwota 20 mln?
- delarudii
- Juventino
Bundesligą zupełnie się nie interesuję, ale sugerując się statami z http://www.whoscored.com/Players/110373/ koleś wydaje się bardzo ciekawym i obiecującym zawodnikiem. 20 lat - 9 goli, 3 asysty muszą robić wrażenia. Średnia ocena jego występów też jest nie zła. Na poziomie Asy u nas.squinter pisze:delarudii pisze:Jak już tak jesteśmy przy doniesieniach prasowych: na naszym celowniku jest ponoć Hakan Calhanoglu. z Hamburga. 20-letni pomocnik. Cena 20 mln euro - Tuttosport.
Kto to jest? Pierwszy raz widzę to nazwisko, a od razu pojawia się przy nim kwota 20 mln?