Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2014, 09:28

Nevermind pisze:Przeciez w mediach pisali, ze Mandzukic mialby zaakceptowac 3 miliony na sezon. Watpie, aby dostal wiecej niz 4.
Sugerujesz, ze Andrea jest chudy? Ja go bardzo lubie, ba to najlepszy obronca poprzedniego sezonu. Sek w tym, ze coraz czesciej sie sypie. Uwzglednianie go w podstawowym skladzie w systemie 4-4-2 mija sie z celem. Caceres swoimi ostatnimi wystepami jak najbardziej mnie przekonal i nie wydaje mi sie, aby odstawal poziomem od grubego.
Caceres to akurat pewnie odejdzie, skoro już któreś okienko z rzędu słyszymy, że Conte ślini się na myśl o Ranocchii, którego transfer jest jak najbardziej realny. Ciekawe też co będzie z Ogbonną, sam Antonio stracił chyba w pewnym momencie do niego cierpliwość, skoro pod nieobecność Chielliniego wolał lewą stronę obstawiać Urugwajczykiem niż Murzynkiem za 15 mln.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2014, 10:37

Jeśli nawet byłaby możliwość wymiana Cavaniego za Pogbe to była by to totalna głupota. Nie po to pozbylibyśmy się Pogby żeby w zamian za niego otrzymać jednego zawodnika. Pogbe można poświęcić żeby wzmocnić skład trzema świetnymi zawodnikami tak jak Crunny napisał, ewentualnie jeśli nie uda się kupić Griezmana, czy Cuadrado (bo nie ukrywajmy to będzie ciężkie do zrealizowania) można zarzucić sieć na Gaitana i innych skrzydłowych. Mam nadzieje że wezmą Meneza za darmo, a nie Cerciego za gotówke, czy wymiana za Immobile.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2014, 11:49

Alexinhio-10 pisze:Jeśli nawet byłaby możliwość wymiana Cavaniego za Pogbe to była by to totalna głupota. Nie po to pozbylibyśmy się Pogby żeby w zamian za niego otrzymać jednego zawodnika. Pogbe można poświęcić żeby wzmocnić skład trzema świetnymi zawodnikami tak jak Crunny napisał(...)
No tak, bo wymieniamy bardzo dobrego już Pogbę (wszystko wskazuje, że w przyszłości stanie się świetnym graczem) za znacznie starszego, ale świetnego już teraz Cavaniego. To tak jakbyśmy kiedyś zgodzili się wymienić Zidane'a za Ronaldo lub Raula. Oczekuję, że jeśli sprzedamy Pogbę to nie będziemy tego ogłaszać całemu światu (po co mają wiedzieć, że mamy tyle szmalu do wydania), tylko przed otwarciem okienka zaklepiemy już sobie takiego Rodrigueza, Cuadrado i Griezmanna. W ten sposób kapitalnie wzmocnimy nasze boki, bo mielibyśmy wersję bardziej defensywną: Lichtsteiner i Rodriguez (bardziej boczni obrońcy) oraz Cuadrado i Griezmann (bardziej skrzydłowi). Asamoah wróciłby do środka, zastępując tam Pogbę. Mielibyśmy wtedy niesamowity wachlarz możliwości:

3-5-2: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Cuadrado, Vidal, Pirlo, Asamoah, Rodriguez - Tevez, Llorente

4-3-3: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Rodriguez - Vidal, Pirlo, Asamoah - Cuadrado, Tevez, Griezmann

4-2-4: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Rodriguez - Vidal, Asamoah - Cuadrado, Llorente, Tevez, Griezmann

4-2-3-1: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Rodriguez - Vidal, Asamoah - Cuadrado, Tevez, Griezmann - Llorente

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2014, 13:21

'Gruby z Wolfsburga' i Caceres, który nie odstaje od niego poziom. No trzymajcie mnie, ludzie. Barzagli jest mało medialny, dlatego nie wymienia się go w gronie najlepszych obrońców, ale gdyby grał w Barcelonie czy innymi Realu, to miałby miejsce w TOP 5(nie liczę tego sezonu). Świetnie czyta grę, silny i wbrew pozorom dość szybki.
Te kontuzje przyćmiły jego umiejętności w tym sezonie. Od 4 lat gra praktycznie w każdym meczu. Jak wracał z kontuzji, to od razu był wystawiany do pierwszego składu, mimo że można było poczekać jeszcze tydzień. Teraz, jak Caceres jest w formie, to myślę, że można dać Andrei więcej czasu na wykurowanie się.
'Nie' dla Mandżukicia. Dobry napastnik, nawet bardzo dobry, ale gdy On i Llorente są w formie, to nie ma między nimi dużej rozbieżności. Nie byłby to żaden skok jakościowy. Hiszpan jest teraz w dołku, ale przecież nie może to trwać wiecznie. W pewnym momencie sezonu miał bodajże 8 bramek w 11 meczach, więc taki napastnik jest wystarczającą jakością. Wolałbym kogoś bardziej kreatywnego.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2014, 13:59

jakku1 pisze: czy wymiane totalna (Cavani + Verratti). Niektore zrodla donosza nawet, ze Urugwajczyk zgodzil sie juz na obnizenie swojej pensji do 6m euro netto (czyli okolo 12 brutto). Wszystko to radze poki co traktowac z dystansem, aczkolwiek nie jest wykluczone, ze jakies rozmowy sie odbywaja poniewaz PSG jest zainteresowane Pogba.
Nawet gdbysmy mieli doplacic te 10-15 milionow to taka wymiana jest dla nas strzalem w 11 wrecz.

W ataku przywolac Berardiego, opchnac Mirko,Fabio i Giovinco.
Zostal by nam atak marzen Cavani-Tevez, lawke w postaci LLorente,Berardiego i jeszcze kogos (moze Giovinco jak by zostal).

Wtedy wystarczy nam inwestycja w LO,wyprzedaz Rossich i innych na wypozyczeniach, sciagniecie Buonaventury na lawke i przeznaczenie kasy na Cuadrado.

Marotta niech przebij Lucka. Zycze mu tego.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2014, 14:08

1. Niektórzy kręcą nosem na zarobki Cavaniego. Ale czy czasem 5.5 mln we Włoszech to i tak nie jest więcej niż 10 mln (de facto 5mln) we Francji?

2. Minęły dni, kiedy na forum rozlegał się płacz, na temat ew wzmocnień (czyt Lulić, Menez, Candreva), wszyscy już nie mogą siędoczekać mercato i ściągnięcia gwiazd. Nastroje można przedstawić na takim wykresie:

Obrazek

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2014, 15:02

Mudżynie, ale te zarobki to już chyba netto 10mln. Wierzysz, że Cavani dostawałby 2,5mln na rękę (bo wszedł już zdaje się podatek 75%?)? :Laughing:
Nawet jeśli nie to szczerze wątpię, żeby ta kasa była podana brutto. Zarabiałby wtedy mniej niż w Napoli.

EDIT: Wybaczcie, zdaje się, że nie wszedł. Ale i tak nie wierzę, w tak niską gażę Cavaniego.
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2014, 15:08 przez Szilgu, łącznie zmieniany 1 raz.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2014, 15:04

Szikit pisze:Mudżynie, ale te zarobki to już chyba netto 10mln. Wierzysz, że Cavani dostawałby 2,5mln na rękę (bo wszedł już zdaje się podatek 75%?)? :lol:
:ok:

Carlos Tevez to napastnik. Wiadomo, że o innej charakterystyce niż Llorente, ale nie ustawiajcie go do 4-2-3-1 na pozycji 10.

Niesamowitą zaletą Cuadrado jest to, że praktycznie może grać na każdej pozycji na prawej flance. To jego atut. Choć generalnie często mnie jeszcze irytuje.

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2014, 15:11

Crunny pisze:Griezmann - 23 lata
Marzenie ściętej głowy. Przyjdzie jakiś Real, PSG, City ect, sypnie 40 na start i tyle będzie z nim, a szkoda cud dziecko francuskiej piłki
zoff pisze:Niesamowitą zaletą Cuadrado jest to, że praktycznie może grać na każdej pozycji na prawej flance. To jego atut. Choć generalnie często mnie jeszcze irytuje.
O to to to ! Dokładnie. W każdym meczu w tym sezonie z Juve był jeźdźcem bez głowy.. i w sumie nie udowadniał tego co pokazywał w innych meczach. Dlatego optymizm że Kolumbijczyk zbawi nasze skrzydło wydaje mi się mocno przesadzony.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2014, 15:22

wagner pisze:W każdym meczu w tym sezonie z Juve był jeźdźcem bez głowy..
W LE, jak grał jako lewy obrońca spisywał się zaskakująco dobrze - też wydawał mi się jeźdźcem bez głowy, ale po tym meczu mam wątpliwości. Po za tym, moim zdaniem WB w 3-5-2 nie musi być jakimś tytanem obrony, (co pokazuje Asa), za to musi mieć drybling (czego nie pokazuje Lichy). No i mówiłem, żeby go brać już jak grał w Lecce! Dlaczego Marotta nie czyta forum? ;)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2014, 16:13

Tevez grał jako 10 w 4231 i sprawował się w tej roli wyśmienicie. Czy gra bliżej bramki, czy dalej zawsze jest groźny, bo to klasowy zawodnik. Ukłon w stronę naszych działaczy, że go ściągnęli, bo w tej chwili to on ciągnie ten wózek zwany Juventusem.

Cuadrado ciągle wydaje mi się mało realny. To chyba logiczne, że chciałbym go zobaczyć w naszej drużynie, ale nie za wszelką cenę. Trochę jest jeźdźcem bez głowy, ale oprócz tego posiada wielkie umiejętności, dzięki którym potrafi odnaleźć się na praktycznie każdej z założenia ofensywnej pozycji. 30 baniek jednak bym na niego nie wydał. Candreva jako opcja B też bardzo daje radę i jakby Lazio chciało Quaga w ramach rozliczenia to można pozyskać go tanim kosztem. Dla Fabio to też całkiem niezły klub.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2014, 16:20

Klasyfikacja piłkarzy na JP to fenomen. Każdy wyższy zawodnik, który nie przebiera tak szybko nóżkami, to jest drewno, każdy szybszy piłkarz to jeździec bez głowy, tylko jeden 42554346-letni Del Piero jest dynamiczny, techniczny, skuteczny i dostojny jednocześnie :D No i jeszcze jakichś dziesięciu piłkarzy na świecie, z których 9,5 jest nierealnych.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2014, 16:25

Akurat w przypadku Cuadrado czasami naprawdę wydaje się, że chłop wyłączył myślenie, a i w jakieś bezsensowne przepychanki lubi się wdawać.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2014, 16:31

Ouh yeah zrobił Ci coś, kiedyś Del Piero?

Cuadrado to piłkarz na pewno nieźle zapowiadający się. Myślę, że fajnie byłoby mieć go w drużynie, ale nie za wszelką cenę. Wiem, że Conte lubi piłkarzy grających przede wszystkim z głową i własnie tutaj widzę duże pole do manewru, by Kolumbijczyk mógł stać się zawodnikiem ze światowego TOPu.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2014, 16:38

Ouh_yeah pisze:Klasyfikacja piłkarzy na JP to fenomen. Każdy wyższy zawodnik, który nie przebiera tak szybko nóżkami, to jest drewno, każdy szybszy piłkarz to jeździec bez głowy, tylko jeden 42554346-letni Del Piero jest dynamiczny, techniczny, skuteczny i dostojny jednocześnie :D No i jeszcze jakichś dziesięciu piłkarzy na świecie, z których 9,5 jest nierealnych.
Genialne podsumowanie :D Pewnie niektórzy tutaj jakby dostali Messiego to by wybrzydzali.

A sam Cuardado to pomysł niegłupi. Swoja drogą: pewnie zostanę okrzyknięty idiotą, ale wiecie, kogo ja bym rozważył na miejscu Marotty? Puyola. Chłop doświadczeniem mógłby obdzielić pół ligi a z Barcy po sezonie odchodzi. Może i ma milion lat, ale naszych obrońców wciąga nosem i bez kichania.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Zablokowany