Serie A 13/14 (31): Napoli 2-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 23:01

Spodziewałem się takiej gry, ale myślałem, że remis wymęczymy :prochno:

Llorente z każdym kolejnym występem daje coraz więcej argumentów dla Malego. Z Livorno mam nadzieję, że usiądzie na ławce, bo się nie da oglądać jego gry, dziś chyba najsłabszy.

xpack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 23:02

Niektórzy już zapominają, że to tylko piłka i każdy musi przegrać. Przypomnieć wam czasy Del Nieriego, Cirro F. itd ? tam przegrywanie było codziennością a teraz jedna porażka na 22 mecze i lament, panika Conte out!

Mecz słaby ale nie można mieć ciągle najwyższej formy, wydaje mi się, że będzie jeszcze jej wzrost na końcówkę i maksymalna spinka na ostatnie mecze.

Mamy 3 z rzędu mistrzostwo (oby) i perspektywę gry w finale LE u siebie dla mnie ? Bardzo dobrze.

Jesteś Lekiem Na Całe Zło - Pogoń Szczecin
Netiux

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

mateo369 pisze:
deszczowy pisze: widać falę kontuzji.
istne tsunami, brak jednego podstawowego zawodnika
lolz. :smile:

Może coś w tym jest że zmęczenie sezonem ale to dzisiaj wyglądało jak za Del Neriego a nie jak prawdziwe Juve tylko że zmęczone. Poza tym czym oni się zmęczyli? Puchar Włoch szybko zakończony, o LM nie wspomnę gdzie nasi też truchtali, LE? Tutaj jeszcze mógłbym się zgodzić ale wszystko to strasznie naciągane.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Cobra pisze:
Co do żółtka Vidala - dla mnie był karny, sędzia nie gwizdnął... Przynajmniej odpocznie cały tydzień - Conte nie będzie mógł go wciskać na siłę! :prochno:
:naughty: Tutaj akurat nasz Arturek symulował i to strasznie. Jak bardziej na plus sędziowanie.

P.S Dobrze że przynajmniej trawy nie wyrwał nasz Vidalek :prochno: :smile:

acidgraju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 23:04

nie ma co gadać słabiutki mecz nie mamy zmienników... Leon nie potrafi grać bez Teveza jakby miał go za rączkę prowadzać hahha gdzie peluso i padoin ?? :C :C fajne te 100 puntów by było. pewnie odpadniemy teraz z LE i Conte do domu :D :D i jeszcze nie potrafimy wygrać u śmieciarzy od 14 lat hahahaha :rotfl: :rotfl:

a tak na poważnie to uważam że trochę chłopaki odpuszczamy mając duża przewagę w lidze brakuje lepszej ławki Asa i Lichy nie maja konkurencji i kurcze naprawdę mi szkoda Gio Vucinica przyszedł jakiś Pablo i gra za trzy dobre treningi
Dumni po zwycięstwie wierni po porażce

Juve 4 ever
dumni po zwycięstwie wierni po porażce
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 23:05

mateo369 pisze:
deszczowy pisze: widać falę kontuzji.
istne tsunami, brak jednego podstawowego zawodnika
No dobrze. Wykreślę "falę", jeśli Ci to ulży.

Zluzujcie wasze dwunastnice. Taki wpadunek musiał nam się zdarzyć. Lepiej dostać bęcki od Napoli, niż od jakiegoś Livorno czy innego dziadostwa.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 23:06

Nie rozumiem tego marudzenia, ogolnie w II połowie to Napoli nie istniało gralismy bardzo fajnie, a nasza obrona to w ogole magia ( ok nie mowie o sytuacji z golem Martensa, bo gol Callejona przy nieobecnosci Giorgio i po spalonym), ale tak,zesmy w II połowce rozstawili Napoli, ze za wiele to nie pograli.
Nasz atak opiera się na Tevezie i to jest smutne i trzeba to zmienić. LLorente nic, Osvaldo licho. Miras wszedł cos probowal,ale nie mial z kim grac.
Isli fajne klepy z Arturo mam nadzieje, zezostanie na nastepny sezon ( szkoda ,ze Maurycy nie poszedł ostrzej na faul bo mielibysmy karniaka, ale pewnie uraz w psyche po zerwaniu wiazadel jest).
Pirlo i Pogba dzisiaj słabo.
Niby wszystko ok 11(8)pkt nad Romą,ale obawy pewne mam, jesli pykniemy trzy nastepne mecze na 9 pkt ( a tego trzeba się spodziewac i przejdziemy Lyon) wtedy dwa trofea mozliwe ;)

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 23:06

Simi pisze:
Cobra pisze:
Co do żółtka Vidala - dla mnie był karny, sędzia nie gwizdnął... Przynajmniej odpocznie cały tydzień - Conte nie będzie mógł go wciskać na siłę! :prochno:
:naughty: Tutaj akurat nasz Arturek symulował i to strasznie. Jak bardziej na plus sędziowanie.

P.S Dobrze że przynajmniej trawy nie wyrwał nasz Vidalek :prochno: :smile:
Jak dla mnie to zgubił obrońcę i zostawił nogę - kontakt był, a obrońca spóźniony. Najważniejsze, że nic mu się nie stało na początku, bo jak łapał się za kolano, to strach chwycił za gardło.

Jeszcze jedna rzecz u Vidala. Widzę od jakiegoś czasu, że gość stracił pewność siebie i nie biega z piłką. Czasem gra, jakby ta go parzyła. Jest to bardzo dobre, bo często przyspiesza grę, ale czasem jak się ma miejsce, to trzeba pociągnąć! A Artek cofa do Pirlo, lub podaje do Lichego i dopiero ten zdobywa przestrzeń. Mam nadzieję, że to tylko przez zmęczenie...
Ostatnio zmieniony 30 marca 2014, 23:09 przez Cobra, łącznie zmieniany 1 raz.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Netiux

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 23:07

Brać te 70 czy 80mln za Pogbę i sprowadzać dobrych zawodników. Myślę że za takie pieniądze kupimy 2-3 dobrych grajków. Bo obecnie to nie mamy nikogo na ławce kto mógłby zrobić trochę wiatru. Nie mówię tu rzecz jasna o Vuciniciu który zrobił więcej niż nasz duet razem wzięty ale oprócz tego nie ma konkurencji.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 23:09

Mecz, który po raz kolejny pokazał, że nasz trener nie wyciąga wniosków z błędnych decyzji. Zestawienie ataku Osvaldo-Llorente nie miało szans wypalić. Swoją drogą Hiszpan gra ostatnimi czasy tak słabo, że już dawno powinien trafić na ławkę. Dlaczego swoich szans nie dostają Vucinić (dobre wejście w 2 połowie) Quagliarella czy nawet Giovinco - zupełnie tego nie rozumiem.
Fatalny Pogba, kiepski Pirlo. Isla nie potrafi przyjąć piłki, a Lichtsteiner dośrodkować. Masakra to zbyt mało powiedziane. Mecz przegraliśmy jeszcze przed pierwszym gwizdkiem, od 1 miuty było widać komu bardziej zależy na zwycięstwie.
Gratuluję niektórym dobrego humoru - wyraźnie przegrać, po beznadziejnej grze na terytorium jednego z większych rywali - szczyt szczęścia.
Ciekawe co zobaczymy w czwartek - kolejną drogę przez mękę?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
YaSq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 23:09

Uwielbiam to forum po porazkach <3 Zdecydowanie poprawia humor.

Conte do wymiany, zespol nie ma prawa czuc zmeczenia, jestesmy beznadziejni bo mamy tylko 11pkt przewagi nad 2 zespolem w lidze, skandaliczny brak dzis Fabio Q w pierwszym skladzie, wszscy do wymiany, 3-5-2 najgorsza taktyka swiata, Napoli pokazalo ze jestesmy za slabi nawet na Seria A.

Tylu fachowcow, az dziwne ze zespoly z Ekstraklasy wciaz nie podbily europy :think:

BTW. Ciekawe czy na forum Bayernu zwalniaja Guardiole po wczorajszym remisie... 8)

"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 23:11

Simi pisze:P.S Dobrze że przynajmniej trawy nie wyrwał nasz Vidalek :prochno: :smile:
Jakby były na forum lajki to bym Ci dał :prochno:

Nie rozumiem waszych lamentów, Conte out? :rotfl:
Ja rozumiem że niektórzy zapomnieli jak smakuje porażka, ale na tym stadionie gramy jak gramy. Remisowaliśmy tam (i to były bardzo dobre wyniki), w sezonach 11/12, 12/13 czyli naszych mistrzowskich gdzie graliśmy bardzo dobrze, więc skoro gramy na maksa i remisujemy to co można osiągnąć grając na pół gwizdka?
Ja doskonale rozumiem chłopaków, przeszli obok meczu, dla nich lepiej by tego meczu nie było, oni już myśleli o LE i w czwartek udowodnią to wszystkim ;)

Mogę się założyć z kimkolwiek że w czwartek wygramy z Lyonem bez problemu.

Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 23:13

Cobra pisze: Jak dla mnie to zgubił obrońcę i zostawił nogę - kontakt był, a obrońca spóźniony.
Jak Ci Bartuś K. zrobi 5-cio minutową kompilację z tego zdarzenia,z podkładem muzycznym 'I believe I can fly' to zmienisz zdanie. :wink:
Ostatnio zmieniony 30 marca 2014, 23:17 przez Hołek, łącznie zmieniany 1 raz.

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 23:15

Wygrał zespół lepszy,który bardziej tego chciał i robił wszystko na boisku aby osiągnąć swój cel.

Dlaczego mając na boisku Vucinica oraz Islę ,Conte nie zdecydował się na 4-3-3 tylko wstawił Sefana na lewą stronę aby tylko jeszcze bardziej nas zdenerwować.

Po co 6 napastników skoro Q oraz Giovinco praktyczie nie grają bo lepiej postawić na FL bez formy.

Na plus powr&#242;t Vucinica oraz jego awans na pozycję numer 3 a może wktótce 2. Chętnie zobaczyłbym go obok Teveza w 11 na Lyon.

Vidal odpocznie dwa mecze.Wróci wypoczęty i zmotywowany. Jestem pewien że po przerwie znów będzie wymiatał i strzeli gola.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 30 marca 2014, 23:16

W końcu to musiało się zdarzyć, bo tak naprawdę Juve ma 13-14 graczy wartościowych a reszta jak gra to jest tragedia;/ No ale Ci wartościowi nie mogą grać non stop;/
Poświeciłem chwilę i stworzyłem małe zestawienie, takie na szybko ile kto zagrał i dlaczego pauzował, wnioski nasuwają się same.
Zestawienie ile grali gracze Juve w tym sezonie jest bardzo ciekawe:
SerieA (LM) SerieA główny powód braku gry

1.Gianluigi Buffon 28/31 (6/6) -2454min; 1 pauza po kartkach
15.Andrea Barzagli 22/31(4/6) -1945min; pauzuje przez kontuzje
19.Leonardo Bonucci 25/31 (6/6) -2250min; 1 pauza po kartkach
3.Giorgio Chiellini 25/31 (5/6) -2235min; pauza przez kontuzje

26.Stephan Lichtsteiner 20/31 (3/6) -1636min; pauza przez kontuzje
22.Kwadwo Asamoah 28/31 (5/6) -2219min; 1 pauza za kartki
21.Andrea Pirlo 24/31(5/6) -1947min; 1 pauza za kartki+ kontuzje
6.Paul Pogba 29/31 ! (6/6) -2443min; 1 pauza za kartki
23.Arturo Vidal 30/31 ! (6/6) -2431min; 1 pauza za kartki

10.Carlos Tevez 29/31 (6/6) -2235min; 1 pauza za kartki
14.Fernando Llorente 28/31 (5/6) -2025min;

Rezerwa:
30.Marco Storari 4/31 (0/6) -334min; 2x z powodu czerwieni Gigiego
4.Martin Caceres 13/31 (3/6) -1028min; kontuzjowany na początku
5.Angelo Ogbonna 11/31(3/6) -826min; kontuzja ostatnio
13.Federico Peluso 8/31 (1/6) -250min; kontuzja ostatnio

33.Mauricio Isla 15/31 (2/6) -831min;
8.Claudio Marchisio 22/31 (4/6) -1439min; kontuzjowany pewien czas
20.Simone Padoin 17/31 (1/6) -539min;

12.Sebastian Giovinco 13/31 (4/6) -326min;
18.Pablo Osvaldo 7/? --- -256min;
27.Fabio Quagliarella 16/31 (4/6) -349min;
9.Mirko Vucinic 10/31 (2/6) -379min; dłuższy czas kontuzja.

W lidze Juventus strzelił 67 bramek, rezerwowi "aż" 6.
Chyba wiadomo od czego mamy rezerwowych, poza Markizem i ew. Caceres na żadnej pozycji nie mamy rezerwowego,który by naciskał na gracza z 11 i w razie jego słabszej formy go godnie zastąpił. Pirlo gra kaszanę od wielu meczy, ale także kaszane gra Llorente,Pogba,Vidal.Lichy,Asa tylko solidność oferuje. Conte nic z tym nie robi, ale jego winy w tym praktycznie nie ma, bo ławka Juve wyjmując Markiza i Caceresa to bardziej poziom SerieB niż mistrza kraju.
Większość rezerwowych jest na wejście na 5-10min przy wygranym meczu.

Zablokowany