Serie A 13/14 (31): Napoli 2-0 JUVENTUS
- pumex
- Juventino

Mecz 31 kolejki SerieA 13/14: Napoli - JUVENTUS
Czas:
30.03.2014 (niedziela), godzina 20:45
Miejsce:
Neapol - Stadio San Paolo (72 800)
O przeciwniku:
Rok założenia: 1926
Barwy: Niebieskie
Przydomek: Azzurri
Prezes: Aurelio De Laurentiis
Dyrektor sportowy: Riccardo Bigon
Menedżer: Rafael Benitez
Oficjalna strona SSC Napoli
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 9
Remisów: 4
Przegranych: 2
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 9
Remisów: 3
Przegranych: 3
Ostatnie mecze:
(26.03.2014) – Catania 2:4 Napoli (SerieA)
(23.03.2014) – Napoli 0:1 Fiorentina (SerieA)
(20.03.2014) – Napoli 2:2 Porto (Europa League)
(17.03.2014) – Torino 0:1 Napoli (SerieA)
(13.03.2014) – Porto 1:0 Napoli (Europa League)
Najlepszy strzelec:
Gonzalo Higuain (14 goli w SerieA), Jose Callejon (11 goli w SerieA)

Najlepszy asystent:
Gonzalo Higuain (7 asyst w SerieA), Marek Hamsik (6 asyst w SerieA)

Aktualna sytuacja w tabeli SerieA:

JUVENTUS:
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 11
Remisów: 3
Przegranych: 1
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 15
Remisów: 0
Przegranych: 0
Ostatnie mecze:
(26.03.2014) – JUVENTUS 2:1 Parma (SerieA)
(23.03.2014) – Catania 0:1 JUVENTUS (SerieA)
(20.03.2014) – Fiorentina 0:1 JUVENTUS (Europa League)
(16.03.2014) – Genoa 0:1 JUVENTUS (SerieA)
(13.03.2014) – JUVENTUS 1:1 Fiorentina (Europa League)
Najlepszy strzelec:
Carlos Tevez (18 goli w SerieA), Arturo Vidal, Fernando Llorente (11 goli w SerieA)

Najlepszy asystent:
Paul Pogba (7 asyst w SerieA), Carlos Tevez, Stephan Lichtsteiner, Arturo Vidal (6 asyst w SerieA)

HISTORIA SPOTKAŃ Z NAPOLI
Przewidywane składy
Wg LGDS:
JUVENTUS
Napoli
Wg Tuttosport:

mecz na żywo w TV:

Arena Sport 4 (serbia)
Arena Sport 4 HD (cro)
AzTV (azerbaijan)
beIN Sports Max 3
beIN Sports Mena 11 HD
beIN Sports Mena 3 / HD
C+ Fútbol (esp) / HD
Canal 9 (norway)
Digi Sport 1 (hun) / HD
Futbol 2 (ukraine) / HD
NTV Plus Futbol / HD
Setanta Sports Eurasia / HD
Sky Calcio 1 / HD
Sky Sport 1 (italy) / HD
Sky Super Calcio / HD
Sport TV1 / HD (portugal)
SuperSport 2 HD (alb)
TeleClub Sport PPV / HD
TV12 (sweden)
mecz w Internecie:
Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki.

- pablo1503
- Juventino
Oby tylko nie zagrał Pirlo. Napoli będzie grało bardzo agresywnie i postawi wysoki pressing, przy którym Pirlo traciłby piłki, jak dziecko upadając na ziemie bez kontaktu z przeciwnikiem i szukając faulu. Co jak co, ale Del Piero to on nie jest, jeżeli chodzi o wymuszanie fauli.

- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
... i że Marchisio wzamian?pablo1503 pisze:Oby tylko nie zagrał Pirlo. Napoli będzie grało bardzo agresywnie i postawi wysoki pressing, przy którym Pirlo traciłby piłki, jak dziecko upadając na ziemie bez kontaktu z przeciwnikiem i szukając faulu. Co jak co, ale Del Piero to on nie jest, jeżeli chodzi o wymuszanie fauli.

Ja bym się tak o środek nie martwił, tylko o napad. Brak Carlitosa i drewniany Llorente nie wróżą dobrze. Osvaldo - Quag widzi mi się w tym meczu.
- Wojtek
- Juventino
-brak Teveza,
-słaba forma naszych,
-być może wystawienie rezerw na niektórych pozycjach,
-brak wygranej na San Paolo od 2000 roku,
-napięty terminarz przez co możliwe że odpuścimy któryś mecz i nie zdziwie się jeśli to będzie właśnie ten.
To wszystko powyżej sprawia że obawiam się tego meczu i porażka nie będzie dla mnie zaskoczeniem. Piekielnie ciężko nam się tam gra, w mistrzowskim sezonie gdzie nie przegraliśmy żadnego meczu cudem tam zremisowaliśmy (wychodząc z 1:3).
Co do składu to może być jedynie pewni obrony (Caceres-Bonucci-Chiellini) i Vidala w środku, który nie zagra z Lyonem.
Ciężko jest mi wierzyć tutaj w zwycięstwo i uważam że remis będzie świetnym wynikiem dla nas.
Warto zagrać u buka na 1X za 1,55
FORZA JUVE!!
-słaba forma naszych,
-być może wystawienie rezerw na niektórych pozycjach,
-brak wygranej na San Paolo od 2000 roku,
-napięty terminarz przez co możliwe że odpuścimy któryś mecz i nie zdziwie się jeśli to będzie właśnie ten.
To wszystko powyżej sprawia że obawiam się tego meczu i porażka nie będzie dla mnie zaskoczeniem. Piekielnie ciężko nam się tam gra, w mistrzowskim sezonie gdzie nie przegraliśmy żadnego meczu cudem tam zremisowaliśmy (wychodząc z 1:3).
Co do składu to może być jedynie pewni obrony (Caceres-Bonucci-Chiellini) i Vidala w środku, który nie zagra z Lyonem.
Ciężko jest mi wierzyć tutaj w zwycięstwo i uważam że remis będzie świetnym wynikiem dla nas.
Warto zagrać u buka na 1X za 1,55

FORZA JUVE!!
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Nastawieni na porażke lub remis. Cieszy to oko.
: )
Mam dziwne przeczucie (jak przed meczem z Romą) , że zrobimy im kuku.
: )
Mam dziwne przeczucie (jak przed meczem z Romą) , że zrobimy im kuku.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- wagner
- Juventino
Jestem dziwnie spokojny, po tym co zrobiliśmy z nimi w pierwszej części sezonu to była miazga. Takie Porto dobrze pokazało na Sao Paulo jak grać z atakującym Neapolem.

PS: Nie ogarniam też argumentu zmęczenia.. Nie w takim meczu nie z takim rywalem.
Napastnicy w słabszej formie? Nie szkodzi bramki postrzelają pomocnicymateelv pisze:Ja bym się tak o środek nie martwił, tylko o napad. Brak Carlitosa i drewniany Llorente nie wróżą dobrze. Osvaldo - Quag widzi mi się w tym meczu.

PS: Nie ogarniam też argumentu zmęczenia.. Nie w takim meczu nie z takim rywalem.
- bajbek17
- Juventino
Nie liczyłbym na absencje Pirlo z bardzo prostego powodu, a mianowicie zawieszenia Teveza, który pod nieobecność naszego Registy brał ciężar i rozgrywanie gry na siebie.pablo1503 pisze:Oby tylko nie zagrał Pirlo. Napoli będzie grało bardzo agresywnie i postawi wysoki pressing, przy którym Pirlo traciłby piłki, jak dziecko upadając na ziemie bez kontaktu z przeciwnikiem i szukając faulu. Co jak co, ale Del Piero to on nie jest, jeżeli chodzi o wymuszanie fauli.
- Vimes
- Juventino
Przy okazji naszego najbliższego rywala, zauważyliście, że po imponującym starcie sezonu Hamsik zanotował raczej zdecydowany regres formy w porównaniu do wcześniejszych wyczynów:
Sezon 2012/13 11 goli i 14 asyst
Sezon 2011/12 9 goli i 9 asyst
Sezon 2010/11 11 goli i 6 asyst
Sezon 2009/10 12 goli i 5 asyst
Sezon 2008/09 9 goli i 6 asyst
Sezon 2007/08 9 goli i 3 asysty
Teraz na osiem kolejek do mety ma 6 goli i 5 asyst, więc prawdopodobnie będzie to jego najsłabszy sezon od pięciu lat. Początkowo myślałem, że Benitez go ulepszył, a jak widać w jego kadencji Słowak ma jakiś problem z formą.
Sezon 2012/13 11 goli i 14 asyst
Sezon 2011/12 9 goli i 9 asyst
Sezon 2010/11 11 goli i 6 asyst
Sezon 2009/10 12 goli i 5 asyst
Sezon 2008/09 9 goli i 6 asyst
Sezon 2007/08 9 goli i 3 asysty
Teraz na osiem kolejek do mety ma 6 goli i 5 asyst, więc prawdopodobnie będzie to jego najsłabszy sezon od pięciu lat. Początkowo myślałem, że Benitez go ulepszył, a jak widać w jego kadencji Słowak ma jakiś problem z formą.
Pewny jesteś?pablo1503 pisze:Napoli będzie grało bardzo agresywnie i postawi wysoki pressing
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Skoro co poniektórzęsi twierdzą, że Pirlo będzie przewracał się o własne nogi, to warto byłoby go trzymać na boisku chociażby z tego względu, że na jedno potknięcie Orsato się nabierze i Andrzej huknie w swoim stylu?
Max w Milanie też się nabrał na słabą formę Pirlo, a ten w Juve dopiero dał mu pstryka w nos, więc nie wysyłajmy go na ławkę tak szybko. Może to akurat ten mecz będzie przełomowy?
Max w Milanie też się nabrał na słabą formę Pirlo, a ten w Juve dopiero dał mu pstryka w nos, więc nie wysyłajmy go na ławkę tak szybko. Może to akurat ten mecz będzie przełomowy?
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Jeśli wygramy - super, jeśli zremisujemy fajnie, jeśli przegramy - spłynie to po mnie jak po kaczce, bo praktycznie nie gramy już o Scudetto, tylko o rekord.
Mamy co najmniej 11 pkt przewagi nad Romą (która pewnie też nie wygra wszystkiego do końca, bo gra z Milanem, Fiorentiną i nami) i gdzie je niby mamy stracić? Ok, istnieje ryzyko, że aż 6 pkt zostanie w Neapolu i Rzymie, ale kto nam urwie pozostałe 5? Udinese, które rozgrywa najgorszy sezon od lat? Nieobliczalna Atalanta? Może gdybyśmy grali w Bergamo, ale w Turynie to mało prawdopodobne.
Napoli (W) - obecnie 3. miejsce
Livorno (D) - obecnie 18. miejsce
Udinese (W) - obecnie 14. miejsce
Bologna (D) - obecnie 17. miejsce
Sassuolo (W) - obecnie 19. miejsce
Atalanta (D) - obecnie 7. miejsce
Roma (W) - obecnie 2. miejsce
Cagliari (D) - obecnie 15. miejsce
Boję się, że przez ten cały rekord (o ile to prawda, że komuś w klubie tak na nim zależy) do samego końca będziemy męczyć tych samych piłkarzy, nawet jeśli mistrzostwo zaklepiemy sobie gdzieś między Bolognią, a Sassuolo. Najważniejsi gracze po przypieczętowaniu mistrza powinni w ogóle być trzymani tylko na półfinały i finał LE, dając szansę chociażby graczom z Primavery na zdobycie doświadczenia i pokazanie się (Marzouk, Barlocco, Kabashi, Cevallos, V.Sakor - no kogoś by się tam wykombinowało) oraz niepotrzebnym na podniesienie swojej ceny i zwrócenie czyjejś uwagi (Peluso, Padoin, Isla, Quagliarella, Vucinić).
Mamy co najmniej 11 pkt przewagi nad Romą (która pewnie też nie wygra wszystkiego do końca, bo gra z Milanem, Fiorentiną i nami) i gdzie je niby mamy stracić? Ok, istnieje ryzyko, że aż 6 pkt zostanie w Neapolu i Rzymie, ale kto nam urwie pozostałe 5? Udinese, które rozgrywa najgorszy sezon od lat? Nieobliczalna Atalanta? Może gdybyśmy grali w Bergamo, ale w Turynie to mało prawdopodobne.
Napoli (W) - obecnie 3. miejsce
Livorno (D) - obecnie 18. miejsce
Udinese (W) - obecnie 14. miejsce
Bologna (D) - obecnie 17. miejsce
Sassuolo (W) - obecnie 19. miejsce
Atalanta (D) - obecnie 7. miejsce
Roma (W) - obecnie 2. miejsce
Cagliari (D) - obecnie 15. miejsce
Boję się, że przez ten cały rekord (o ile to prawda, że komuś w klubie tak na nim zależy) do samego końca będziemy męczyć tych samych piłkarzy, nawet jeśli mistrzostwo zaklepiemy sobie gdzieś między Bolognią, a Sassuolo. Najważniejsi gracze po przypieczętowaniu mistrza powinni w ogóle być trzymani tylko na półfinały i finał LE, dając szansę chociażby graczom z Primavery na zdobycie doświadczenia i pokazanie się (Marzouk, Barlocco, Kabashi, Cevallos, V.Sakor - no kogoś by się tam wykombinowało) oraz niepotrzebnym na podniesienie swojej ceny i zwrócenie czyjejś uwagi (Peluso, Padoin, Isla, Quagliarella, Vucinić).
- PrzemasJuve
- Juventino
marzenia rodem z FMa...też bym chciał żeby tak byłoCrunny pisze:Najważniejsi gracze po przypieczętowaniu mistrza powinni w ogóle być trzymani tylko na półfinały i finał LE, dając szansę chociażby graczom z Primavery na zdobycie doświadczenia i pokazanie się (Marzouk, Barlocco, Kabashi, Cevallos, V.Sakor - no kogoś by się tam wykombinowało) oraz niepotrzebnym na podniesienie swojej ceny i zwrócenie czyjejś uwagi (Peluso, Padoin, Isla, Quagliarella, Vucinić).

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!