Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 16:58

Adrian27th pisze:A ja tak mysle ze naszym nowym zawodnikiem zostanie Muniain.
Twoje przeczucie jest calkiem zasadne, bo Muniaina obserwujemy od dluzszego czasu :ok:

Agresti od jakiegos roku pisze o tym, ze jestesmy zainteresowani Muniainem i bedziemy w jego przypadku chcieli powtorzyc to, co zrobilismy z Llorente.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 17:08

Bilbao zrobi zapewne wszystko byle nie przyszedł do Juve, będzie mega ciężko,ale zawodnik świetny:)

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 17:31

AdiJuve pisze:Bilbao zrobi zapewne wszystko byle nie przyszedł do Juve, będzie mega ciężko,ale zawodnik świetny:)
Niekonieczne. Znajac politykę transferową Athletic, to nie oddadzą swojego piłkarz za mniej, niż jest to zapisane w klauzuli(przypuszczam, że jakieś 30-40 baniek)
Po wygaśnięciu kontraktu nie będą mieli już nic do powiedzenia, a Iker posłucha swojego starszego kolegi i przywędruje do nas.
Skoro już tak sobie marzymy i robimy własny skład, to Di Marię widzę tylko i wyłącznie na skrzydle. Z jego umiejętnościami poradzi sobie na większości pozycji, ale ma wspaniały atut, który zostanie wykorzystany przy udziale LLorente - mianowicie wrzutki.
Dobra, koniec marzeń.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 17:38

Tyle ze Muniain nie ma formy od ponad roku, w sumie to nawet dluzej. Zapowiadal sie swietnie ale jakos stanal w miejscu.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 18:07

Alexinhio-10 pisze:Tyle ze Muniain nie ma formy od ponad roku, w sumie to nawet dluzej. Zapowiadal sie swietnie ale jakos stanal w miejscu.
Był już jeden taki Bask. LLorente był bez formy, bo nie grał i po prostu nie chciał grać w Bilbao. Muniain tez nie podpisze kontraktu bo za niego wołają 50 baniek. U nas by sie odbudowal,a wrecz sądze że odbuduje, jak już mnie Jakku poprał to go witam!

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 18:58

Czyżby Serie A otwierała z wolna szerzej drzwi dla Hiszpanów? Callejon, Reina, Borja Valero i Llorente chyba trochę odwrócili anty-iberyjski trend.

A ten Muniain... hm. Powie mi ktoś, jaki to typ napastnika? Mieszacz czy raczej klasyczna "9"?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 19:04

deszczowy pisze:Czyżby Serie A otwierała z wolna szerzej drzwi dla Hiszpanów? Callejon, Reina, Borja Valero i Llorente chyba trochę odwrócili anty-iberyjski trend.

A ten Muniain... hm. Powie mi ktoś, jaki to typ napastnika? Mieszacz czy raczej klasyczna "9"?
Ino zaden z powyższych.

Typowy Skrzydłowy ala Cuadrado. LWF,LW FM'owskie.

Jeżeli już by Ci sie chciało, to polecam Bilbao vs Real oraz Bilbao Man Utd.

Dobry pokaz umiejetnosci.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 19:17

deszczowy pisze:Czyżby Serie A otwierała z wolna szerzej drzwi dla Hiszpanów? Callejon, Reina, Borja Valero i Llorente chyba trochę odwrócili anty-iberyjski trend.
Ciężko traktować pierwszą dwójkę jako otwarcie drzwi. To Benitez, on Hiszpanów by sprowadzał nawet do Dolcana Ząbki.
Serie A musi się otwierać na Hiszpanów bo jest to opłacalne. Iberyjczycy mają tak utalentowaną generację, że wielu woli gwiazdorkować we Włoszech, niż grzać ławę w w Hiszpanii. Średniak z PD jest znacznie tańszy od jakiegoś Rodrigueza czy Isli, a jeśli tylko się zaadoptuje dobrze, to poziom będzie podobny.
deszczowy pisze: A ten Muniain... hm. Powie mi ktoś, jaki to typ napastnika? Mieszacz czy raczej klasyczna "9"?
A widziałeś kiedyś klasyczną dziewiątkę, która gra 5 rok w podstawie, uważana jest za duży talent, omija kontuzje, a w swoim najlepszym sezonie strzeliła 9 bramek w 58 meczach? :wink:

Sprzedaż Pogby ma jedną wielką wadę - rok temu dostępny był Jorginho, dostępny był Nainggolan, dwie naprawdę zacne opcję zastępstwa. A kogo by tu teraz sprowadzić na jego miejsce? Di Maria do środka? :think: Może jeszcze brazylijski Włoch byłby do wyciągnięcia, bo Benitez go najwyraźniej nie ceni, ale obecne problemy kadrowe pokazują, że przydałoby się dwóch :whistle:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 19:35

SKAr7 pisze: Ciężko traktować pierwszą dwójkę jako otwarcie drzwi. To Benitez, on Hiszpanów by sprowadzał nawet do Dolcana Ząbki.
Serie A musi się otwierać na Hiszpanów bo jest to opłacalne. Iberyjczycy mają tak utalentowaną generację, że wielu woli gwiazdorkować we Włoszech, niż grzać ławę w w Hiszpanii.
W sumie.... Llorente czy Callejon jakimiś randomami nie byli. No ale generalnie masz rację.
SKAr7 pisze:
deszczowy pisze: A ten Muniain... hm. Powie mi ktoś, jaki to typ napastnika? Mieszacz czy raczej klasyczna "9"?
A widziałeś kiedyś klasyczną dziewiątkę, która gra 5 rok w podstawie, uważana jest za duży talent, omija kontuzje, a w swoim najlepszym sezonie strzeliła 9 bramek w 58 meczach? :wink:
Nie wiem, dlatego zapytałem. Nie oglądam PD, toteż wolę zapytać zamiast strzelać głupoty :) No ale reasumując - gość jest bardziej mieszaczem/10 niż snajperem, tak? Hmm... Moim zdaniem, większe szanse paradoksalnie mielibyśmy na Mandżukicia. I... chyba byłoby to lepsze rozwiązanie - doświadczony snajper, który w kolekcji ma puchar LM (ze sporym wkładem weń) niż nieopierzony młokos z tytułem talentu. Nazwijcie mnie ślepym fanem MM, ale dla mnie ten gość to jeden z najlepszych napadziorów w Europie.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 19:44

Muniain za darmo to spoko opcja, nawet jeśli miałby być 'kolejnym Następcą'. Za 10 mln minimum się po sezonie opyli. Ale taka opcja istnieje moim zdaniem tylko w przypadku, gyd znowu 95% meczy w sezonie gramy 352.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 19:47

Mehehehe pisze:Muniain za darmo to spoko opcja, nawet jeśli miałby być 'kolejnym Następcą'. Za 10 mln minimum się po sezonie opyli. Ale taka opcja istnieje moim zdaniem tylko w przypadku, gyd znowu 95% meczy w sezonie gramy 352.
Za darmo jest Menez
deszczowy pisze:A ten Muniain... hm. Powie mi ktoś, jaki to typ napastnika? Mieszacz czy raczej klasyczna "9"?
W Bilbao nazywają go "Baskijski Messi" jakoby podobny styl i pozycja ta sama (skrzydłowy w 4-3-3)

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 20:04

Mehehehe pisze:Muniain za darmo
Ale chyba za rok dopiero...

Nie rozumiem kompletnie tych rozważań nad Mandżukiciem. Sprawa skrzydłowego nie załatwiona, lewy obrońca nie załatwiony, koleś na środek (ew. defensywny pom.) nie sprowadzony, a tyle krzyku na temat ploty - rozesłanej przez jakiegoś dziennikarzynę. Beppe prędzej 30 baniek przeznaczy na całe Mercato, niż na kolejnego napastnika w sytuacji gdy nie jest pewna sprzedaż Vucinicia, Fabio czy Giovinco, a w kolejce do gry w biało-czarnych czeka m. in Berardi.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 21:49

Lucas87 pisze:nie jest pewna sprzedaż Vucinicia, Fabio
Ich sprzedaż to raczej jest pewna. Vucinić dał do zrozumienia, że w Juve jako zmiennik się nie widzi. Z kolei Q, po tym jak został potraktowany w kwestio LE, też raczej nie będzie chciał dostać.
Pytanie - ile za nich dostaniemy i dlaczego tak mało.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 22:00

Łukasz pisze: Pytanie - ile za nich dostaniemy i dlaczego tak mało.
Nie wiadomo czy tak mało, bo pisze się, że z Milanu po sezonie może odejść niezadowolony Balotelli, Robinho od dawna jest na wylocie, a El Shaarawy to będzie zagadka, bo wróci po niemal półrocznej kontuzji, więc może akurat będą szukać jakiegoś nowego napastnika? :prochno: Vucinić zawsze jakoś pasował mi do Milanu... :whistle: Może okrężną drogą, ale jednak trafi do Mediolanu i z Matrim odtworzy nasz atak marzeń.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2014, 22:42

Nie wiem czy jest jakikolwiek sens wydawać 30mln na Mandżukicia mając Teveza i Llorente. Trochę transfer mijający się z celem, tym bardziej,że dalej Juve ma połówkę Immobile i coraz więcej głosów słychać,ze zostanie odkupiony od Toro.W sumie nie wyobrażam sobie by nie odkupili być może króla strzelców SerieA. Ile Toro może zawołać 10mln? To nie tak dużo, byleby Conte i Marotta nie wpadli na zmyślny plan by go wymienić na Cerciego, bo drugi Gio jest zbyteczny.
Kolejna kwestia wydając 30 melonów na Mandżukicia, mercato się praktycznie kończy, chyba,że Pogba zostanie sprzedany, ale wtedy trzeba albo w rozliczeniu pozyskać Di Marię lub Verratteigo. Conte pewnie też będzie chciał mieć przynajmniej jednego gracza mogącego grać i w 3-5-2 i w 4-3-3 po prawej stronie. Idealnym graczem na tą pozycję jest Cuardado, ale to koszt ok 30 baniek;/ Tańszą, słabszą alternatywą jest Candreva, Lazio nie stawia bardzo zaporowych cen, więc pewnie za kilkanaście melonów byłby do wzięcia.

Przejście od razu na 4-3-3 wiąże się z pozyskaniem lewego obrońcy, bo Conte raczej nie postawi tam na Caceresa, przynajmniej 2 skrzydłowych i środkowego pomocnika. 4 graczy, w tym dwóch do wyjściowego składu.Trzeba też wziąć pod uwagę,że Bonu w 3-5-2 zdarza się odwalić jakiegoś babola, ale w 4 z tyłu zdarzało mi się czasem nie odwalić babola, częściej jednak coś odstawił, Barzagli swoje lata ma a Ogbonna do pary z Chiellinim nie pasuje.
Dlatego właśnie warto szukać graczy uniwersalnych mogących zagrać na kilku pozycjach od boku obrony po skrzydło.Conte nie lubi rotować piłkarzami, ale przy uniwersalnych graczach mógłby rotować taktyką robiąc 1 zmianę:)

Zablokowany