Liga Europy 2013/2014
- Cabrini_idol
- Juventino
Ja już zaklepałem sobie wolne na 10 kwietnia, mam nadzieję, że nie na daremno :-D .
Lyon obecny z nazwy to półka Fiorentiny ale na papierku i z obecnej dyspozycji to jednak półka niżej niż Viola.
Jeśli Marchisio wróci w pelni zdrów i nikt więcej się nam nie połamie w obronie, no to nie możemy przegrać tego dwumeczu. Jak jeszcze jestem w stanie uwierzyc w jedna przegraną po fatalnej grze i golu Lyonu w ostatnich minutach tak nie wyobrażam sobie, że oni przyjezdzają na JS i wywożą chocby remis.
Lyon obecny z nazwy to półka Fiorentiny ale na papierku i z obecnej dyspozycji to jednak półka niżej niż Viola.
Jeśli Marchisio wróci w pelni zdrów i nikt więcej się nam nie połamie w obronie, no to nie możemy przegrać tego dwumeczu. Jak jeszcze jestem w stanie uwierzyc w jedna przegraną po fatalnej grze i golu Lyonu w ostatnich minutach tak nie wyobrażam sobie, że oni przyjezdzają na JS i wywożą chocby remis.
Ostatnio zmieniony 25 marca 2014, 00:26 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Plusem dla Lyonu jest to, że nie grają ligi w tygodniu. Ale w następnej kolejce mierzą się w derbach doliny Rodanu ze St. Etienne, także nie będą odpuszczać. Może być tak jak mówicie, została tylko nazwa i kilka ciekawych nazwisk w tym klubie. Mimo to, liczę na pewne zaangażowanie, bo mam wrażenie, że im rywal słabszy tym gorzej na jego tle wypadamy. Przynajmniej w Europie.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Wiadoma, że pieniądze nie grają, ale taka ciekawostka:
http://www.transfermarkt.pl/pl/liga-eur ... rb_EL.html
I jeszcze zestawienie 25 najdrożej wycenianych piłkarzy, którzy występowali w tegorocznej LE:
Nie ma już Napoli, Tottenhamu, Dynama Kijów i Szachtara, zatem z tej 25-tki pozostało 12 zawodników - aż 8 naszych, 2 Porto, 1 Benfiki i 1 Sevilli.
I jeszcze zestawienie 25 najdrożej wycenianych piłkarzy, którzy występowali w tegorocznej LE:
Nie ma już Napoli, Tottenhamu, Dynama Kijów i Szachtara, zatem z tej 25-tki pozostało 12 zawodników - aż 8 naszych, 2 Porto, 1 Benfiki i 1 Sevilli.
- pitrek
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Mam pytanko, czy ktoś się wybiera może na finał LE do Turynu ? pytam, gdyż właśnie dostałem mejla, że moja aplikacja została przyjęta i dostałem dwa bileciki 

" Vincere non è importante è l'unica cosa che conta " 

- deszczowy
- Juventino
Jeśli dojdziemy do finału, i trafimy na Porto albo Benficę, to nie wróżę nam sukcesów. I skąd się, do nędzy, wzięło to całe Basel? Jakiś Stocker... Kto to jest Stocker? Jedyny Stoker, jakiego znam znam, napisał "Drakulę".
- morfeuszrejowiec
- Juventino
Mi się ten Pan kojarzy tylko z tym: http://www.bdsklep.pl/gfx/600x600/5902573004568.jpgdeszczowy pisze:Jakiś Stocker... Kto to jest Stocker? Jedyny Stoker, jakiego znam znam, napisał "Drakulę".

- zahor
- Juventino
:shock:deszczowy pisze:I skąd się, do nędzy, wzięło to całe Basel?
Deszczu, Ty tak na serio? Gdzieś Ty się uchował jak Bazylea eliminowała Man Utd i Tottenham, dwa razy wygrywała z Chelsea albo pokonała Bayern na własnym boisku? Ta drużyna w formie jest w stanie rywalizować dosłownie z każdym. Ich problem polega na tym, że lubią od czasu do czasu zagrać totalną kupę i pogubić punkty ze słabszymi rywalami, trochę jak Napoli. Bardzo bym nie chciał żeby Juventus trafił na nich w półfinale, są po prostu nieprzewidywalni.
@pitrek
Ja się wybieram.
- Szilgu
- Juventino
Deszczu naprawdę wierzysz, że w starciu z Benfiką czy Porto u siebie będzie kiepsko? Pytałem już w innym temacie o drugą połowę AZ-Benfica, ale w pierwszej Holendrzy zagrali o niebo lepiej od Portugalczyków. A przecież AZ wg dziennikarzy miało być ewidentnie najsłabszą drużyną w 1/4.
- pumex
- Juventino
Jestem po obejrzeniu 15-minutowego skrótu meczu Basel vs Valencia. Nie wiem, czy można wyciągnąć z niego jakieś sensowne wnioski, ale jeśli tak, to jeden: końcowy wynik nie odzwierciedlał faktycznej przewagi w okazjach bramkowych. Hiszpanie równie dobrze mogli zremisować 3:3, ale ich frajerska (nie)skuteczność starła się z bezwzględnym wykończeniem niemal każdej akcji Szwajcarów, co oczywiście nie zmienia faktu, że ci z Bazylei są mocni.
Na marginesie, deszczu nie ogarnia FC Basel, ale szwajcarską repre stawiał w roli czarnego konia Euro '12
Na marginesie, deszczu nie ogarnia FC Basel, ale szwajcarską repre stawiał w roli czarnego konia Euro '12

- Cabrini_idol
- Juventino
jakku, przedstawił byś tą swoją tabelkę rankingową UEFA, po tym jak awansujemy do polfinalu przy jednoczesnym odpadnieciu Valenci,Chelsea,MU i Borussi ? I odrazu moglbys hipotetycznie pokzac jak bedzie wygladac tabela koncowa przy ewentualnym naszym zwyciestwie ? dzieki :-D. W Anglii już wiadomo kto bedzie gral w LM w kolejnym sezonie poza Arsenalem, który może wypaść z 4 miejsca na rzecz Evertonu z którym grają w tej kolejce, co jest nam na rękę. W Hiszpanii wiadomo, że trójka z przodu gra w LM a 4 miejsca raczej nie zajmie Valencia.

- jakku1
- Juventino
@Cabrini_idol
Lap. Tak wyglada aktualne zestawienie:

---------------------------------------
A teraz symulacja 1/2 LM i LE, zakladajac, ze rewazne przebiegna nastepujaco:
Borussia - Real 1:1 (awans Real)
Atletico - Barcelona 2:1 (awans Atletico)
Chelsea - PSG 1:0 (awans PSG)
Bayern - MU 2:0 (awans Bayern)
Juventus - Lyon 1:0 (awas Juve)
Benfica - AZ 1:0 (awans Benfica)
Sevilla - Porto 1:1 (awans Porto)
Basel - Valencia 1:0 (awans Basel)
Jesli wygramy wszystkie mecze do konca (rewanz z Lyonem, dwa mecze w 1/2 i final), to zdobedziemy dodatkowo 10 punktow. Jesli przy okazji zalozymy, ze Borussia odpada (i zdobywa jedynie punkt za rewanzowy mecz u siebie z Realem), tak samo jak MU, Valencia i Chelsea to tabela prezentuje sie nastepujaco.

Szczerze mowiac, Borussia to juz nie jest jakis wielki problem, wyprzedzimy ich jesli wygramy z Lyonem u siebie a oni odpadna z Realem. Czyli jest to dosc prawdopodobny scenariusz. Wiekszym problemem jest PSG, ktore pewnie awansuje do 1/2. Jesli Francuzi dopchaja sie do finalu to pewnie beda wyzej od nas w rankingu, co de facto oznacza, ze na 99,9% bedziemy losowani z 2 koszyka (teraz ta szansa wynosi jakies... 95%, bo sam nie wierze, ze sie uda nam dopchac do 1 kosza
).
Tak jak sam napisales, Arsenal moze jeszcze zajac miejsce 5 w lidze, bo maja mega wazny teraz mecz z Evertonem na wyjezdzie i jesli przegraja to... no wlasnie. Moga skonczyc poza LM. Ale nawet jesli zalozymy, ze Arsenal zajmie ostatecznie to 5 miejsce, to musimy jeszcze jakos "pozbyc sie" Porto lub Schalke. Porto zajmuje 3 miejsce w lidze, beda grali na 90% w barazach, beda w tych barazach rozstawieni. Oczywiscie, moga odpasc, bo nie wiadomo kogo los im przydzieli (a moze przydzielic nawet Napoli), jednak w sumie to wszystkie warunki beda bardzo, bardzo trudne do spelnienia.
Jest jeszcze niby to Schalke, ale... duzo wskazuje na to, ze zajma oni jednak 3 miejsce w lidze, bo Leverkusen ostatnio gra tragicznie.
Lap. Tak wyglada aktualne zestawienie:

A teraz symulacja 1/2 LM i LE, zakladajac, ze rewazne przebiegna nastepujaco:
Borussia - Real 1:1 (awans Real)
Atletico - Barcelona 2:1 (awans Atletico)
Chelsea - PSG 1:0 (awans PSG)
Bayern - MU 2:0 (awans Bayern)
Juventus - Lyon 1:0 (awas Juve)
Benfica - AZ 1:0 (awans Benfica)
Sevilla - Porto 1:1 (awans Porto)
Basel - Valencia 1:0 (awans Basel)
Jesli wygramy wszystkie mecze do konca (rewanz z Lyonem, dwa mecze w 1/2 i final), to zdobedziemy dodatkowo 10 punktow. Jesli przy okazji zalozymy, ze Borussia odpada (i zdobywa jedynie punkt za rewanzowy mecz u siebie z Realem), tak samo jak MU, Valencia i Chelsea to tabela prezentuje sie nastepujaco.

Szczerze mowiac, Borussia to juz nie jest jakis wielki problem, wyprzedzimy ich jesli wygramy z Lyonem u siebie a oni odpadna z Realem. Czyli jest to dosc prawdopodobny scenariusz. Wiekszym problemem jest PSG, ktore pewnie awansuje do 1/2. Jesli Francuzi dopchaja sie do finalu to pewnie beda wyzej od nas w rankingu, co de facto oznacza, ze na 99,9% bedziemy losowani z 2 koszyka (teraz ta szansa wynosi jakies... 95%, bo sam nie wierze, ze sie uda nam dopchac do 1 kosza

Tak jak sam napisales, Arsenal moze jeszcze zajac miejsce 5 w lidze, bo maja mega wazny teraz mecz z Evertonem na wyjezdzie i jesli przegraja to... no wlasnie. Moga skonczyc poza LM. Ale nawet jesli zalozymy, ze Arsenal zajmie ostatecznie to 5 miejsce, to musimy jeszcze jakos "pozbyc sie" Porto lub Schalke. Porto zajmuje 3 miejsce w lidze, beda grali na 90% w barazach, beda w tych barazach rozstawieni. Oczywiscie, moga odpasc, bo nie wiadomo kogo los im przydzieli (a moze przydzielic nawet Napoli), jednak w sumie to wszystkie warunki beda bardzo, bardzo trudne do spelnienia.
Jest jeszcze niby to Schalke, ale... duzo wskazuje na to, ze zajma oni jednak 3 miejsce w lidze, bo Leverkusen ostatnio gra tragicznie.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Na chwilę obecną pierwszy koszyka jest bardzo realny, trzeba wyprzedzić PSG i BvB i liczyć,że Arsenal i Porto odpadną w barażach a mają z kim np. Napoli,Bilbao czy któraś ekipa z Niemiec.
Także może stać się cud i Juve z poza 10 w rankingu UEFA będzie losowany z pierwszego koszyka, co może dać mega łatwą grupę w LM
Także może stać się cud i Juve z poza 10 w rankingu UEFA będzie losowany z pierwszego koszyka, co może dać mega łatwą grupę w LM

- Wojtek
- Juventino
Ta i znów nie wyjdziemy bo wszystkich zlekceważymy bo są teoretycznie słabi jak Kopenhaga czy Nordsjelland (czy jakoś tak)AdiJuve pisze:Także może stać się cud i Juve z poza 10 w rankingu UEFA będzie losowany z pierwszego koszyka, co może dać mega łatwą grupę w LM

Benfica, Basel i my mamy praktycznie awans w kieszeni, jedyna niewiadoma to mecz Sevilla-Porto, wisi mi kto z nich zaawansuje, fajnie jakby ktoś wyelminował Benficę w półfinale, byśmy nie musieli z nimi grać w finale