Wszystko o Fiorentinie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2014, 00:17

Ein pisze: A Viola rozgrywa bardzo dobrze ten sezon taktycznie. Grają w CI, LE mając świadomość, że Scudetto nie wygrają, jednak jednak ... wystarczy, że wygrają CI > kasa dla nich, zajdą do jakiegoś etapu w LE > kasa i prestiż dla nich. W letnim okienku mało sprzedaży, dokupią kilku zawodników i tak oto oprócz Romy, Napoli dochodzi kolejny mocny przeciwnik, który przy dobrych wiatrach będzie w stanie zrobić ferment w kolejnym sezonie.
i ja im tego bardzo życzę tzn. tego fermentu w kolejnym sezonie. Serie A musi być mocna a każdy kolejny klub który staję się silniejszy od interu bardzo mnie cieszy. Nienawiść do tego klubu mam w krwiobiegu i jeśli kolejny klub będzie w stanie zepchnąć ich w dół tabeli (na kilka lat nie na jeden nieudany sezon niebieskich ) to będę zachwycony. Niech wszyscy się wzmacniają a inter słabnie. Chciałbym doczekac czasów kiedy ten "klubik" będzie walczył o utrzymanie.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lutego 2014, 00:22

Ein pisze: Tak samo jak ciśnięcie z zawodników. Wystarczy, że jedna, dwie osoby podłapią temat i zaczyna się piękna nagonka np. Pogba, Caceres ostatnimi czasy.
:naughty:
To działa trochę na innej zasadzie. Po prostu do pewnego momentu zawodnika nie wolno skrytykować - bo to dopiero jego pierwszy/piąty/dziesiąty słabszy występ, zaraz się ogarnie. W końcu przychodzi taki moment, że ktoś krzyknie "król jest nagi!" i delikwent obrywa za wszystkie te zaległe mecze, za które powinien był oberwać wcześniej. Też ciekawe zjawisko, ale do fenomenu "Roma i Napoli spuchną bo nie mają ławki, Conte - chamie, wiesz w ogóle co to rotacja?" nie ma porównania.

Zastanawia mnie na ile Fiorentina jest w stanie powalczyć z Napoli. Dopiero teraz do mnie dotarło, że w tabeli dzielą ich raptem trzy punkty. Do składu wraca Gomez, może być ciekawie.
naros pisze: i ja im tego bardzo życzę tzn. tego fermentu w kolejnym sezonie. Serie A musi być mocna a każdy kolejny klub który staję się silniejszy od interu bardzo mnie cieszy. Nienawiść do tego klubu mam w krwiobiegu i jeśli kolejny klub będzie w stanie zepchnąć ich w dół tabeli (na kilka lat nie na jeden nieudany sezon niebieskich ) to będę zachwycony. Niech wszyscy się wzmacniają a inter słabnie. Chciałbym doczekac czasów kiedy ten "klubik" będzie walczył o utrzymanie.
Niestety albo stety nie działa to na tej zasadzie, tzn. to nie Inter jest silny, ale Fiorentina jeszcze mocniejsza, tylko po prostu Mediolańczycy są przeraźliwie słabi i sami się spychają na niższe miejsce. Zresztą fakt, że po piętach depczą im takie potęgi jak kolejno Hellas, Torino i Parma dobitnie o tym świadczy. Jeżeli Thohir znajdzie godnego następce Branki, to ten stan rzeczy się utrzyma niezależnie od realnej siły zespołów z czołówki.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2014, 00:36

zahor pisze:
naros pisze: i ja im tego bardzo życzę tzn. tego fermentu w kolejnym sezonie. Serie A musi być mocna a każdy kolejny klub który staję się silniejszy od interu bardzo mnie cieszy. Nienawiść do tego klubu mam w krwiobiegu i jeśli kolejny klub będzie w stanie zepchnąć ich w dół tabeli (na kilka lat nie na jeden nieudany sezon niebieskich ) to będę zachwycony. Niech wszyscy się wzmacniają a inter słabnie. Chciałbym doczekac czasów kiedy ten "klubik" będzie walczył o utrzymanie.
Niestety albo stety nie działa to na tej zasadzie, tzn. to nie Inter jest silny, ale Fiorentina jeszcze mocniejsza, tylko po prostu Mediolańczycy są przeraźliwie słabi i sami się spychają na niższe miejsce. Zresztą fakt, że po piętach depczą im takie potęgi jak kolejno Hellas, Torino i Parma dobitnie o tym świadczy. Jeżeli Thohir znajdzie godnego następce Branki, to ten stan rzeczy się utrzyma niezależnie od realnej siły zespołów z czołówki.
W aspekcie spadania interu jest mi bez różnicy czy oni są mega slabi czy to inne drużyny bardzo mocne. Zdaję sobie sprawe z tego że teraz widzimy tą pierwszą opcję. Dla dobra Calcio jednak wybieram opcję nr 2. :wink:

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 12 lutego 2014, 07:43

Ein pisze: btw. po 10ciu latach życia tym forum osiągnąłem 1001 postów. Jakaś nagroda ? Ktoś mnie zacytuje w podpisie ? :-<
Czekaj, czekaj Adrian wynajdzie post sprzed 2 lat, w którym stwierdziłeś, że Pirlo lub jakiś inny piłkarz nic nowego nie wniesie do drużyny :D

Ein pisze: Nawet jak się wzmocnimy za rok, to cała Italia będzie grała przeciwko nam. Może faktycznie Serie A nie będzie tak konkurencyjna jak Liga Angielska, ale za rok oczekuję mocnych wrażeń.
Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Już w tym sezonie kilka zespołów miało nam pokazać, że o mistrza nie będzie wcale łatwo. Rzeczywistość okazała się inna, a druga w tabeli Roma, rozgrywająca najlepszy sezon w historii traci aż 9(6/7) punktów do naszego Juve. Jeśli uda nam się wzmocnić poważnymi piłkarzami, to następny sezon skończymy w podobnym stylu, choć chciałbym, aby wreszcie z 2-3 drużyny nam dorównały poziomem, bo im mocniejsza i bardziej wyrównana liga, tym Juve będzie silniejsze na arenie międzynarodowej.

Odnośnie meczu
Szkoda mi strasznie Udine. Di Natale i reszta walczyli jak rycerze, ale pecha tego dnia mieli niesamowitego. No ale nic, stało się. Trzymam teraz kciuki, za Fiorentine, aby zdobyła ten puchar, choć przy ostatniej dyspozycji Romy to chyba mało realne.

Ktoś mi powie kiedy finał ?

Obrazek
Marianb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2014, 15:34

Szkoda trochę, bo liczyłem na Udinese w finale. Dzisiaj mam nadzieje, że Napoli utrze nosa Romie 8)
Sila Spokoju pisze:Ktoś mi powie kiedy finał ?
Nie wiem , czy przypadkiem nie będzie finału w maju tydzień po ostatniej kolejce Serie A, ale w 100 procentach nie jestem pewien.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2014, 16:17

Finał zaplanowano oryginalnie na 3 maja, ale jeśli któraś z drużyn dojdzie do półfinału Ligi Europy, to przełożą na 7 maja.
http://football-italia.net/45131/coppa- ... d-be-moved

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2014, 20:59

Ja rozumiem ogolne poruszenie z faktu, ze nie znadujemy sie w wyskiej formie i najblizsze mecze z Violą bedą do tyłu ale mała róznica jest w tym że my bez formy punktujemy i w LE i w Serie A a o violi nie mozna tego powiedziec , sa w takim samym dolku ,,formy'' jak my.

Dzisiaj chyba stracili szanse a top3

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2014, 01:18

Eee no co Ty. Strata do Napoli to raptem 6 pkt a Śmieciarze bo wielkich zapowiedziach i gadce o mistrzostwie tracą do Juve 15 pkt. Fiorentina może ich dogoni, ale sama nie wystrzega się błędów. Jak dalej będą te kluby notować głupie wpadki to Milan wymęczy tą 4-5 pozycje.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 lutego 2014, 15:20

Piekna akcja Valero z 94 minuty skutkuje zawieszeniem na 4 mecze wiec nie zobaczymy najlepszego pomocnika Violi na JS.

Piekna informacja ; )

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2014, 16:38

Adrian27th pisze:Piekna akcja Valero z 94 minuty skutkuje zawieszeniem na 4 mecze wiec nie zobaczymy najlepszego pomocnika Violi na JS.

Piekna informacja ; )
Z ciekawości co zrobił? Bo nigdzie nie mogłem filmiku znaleźć...

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2014, 17:22

Ja znalazłem i też nie wiem, co on zrobił :lol:

Trzeba przyznać, że na przestrzeni ostatnich dwóch sezonów to Viola jest chyba najbardziej regularnie dymaną przez sędziów drużyną z szerszej czołówki. Na koniec poprzedniego sezonu ukradli im Ligę Mistrzów, teraz regularnie mylą się na ich niekorzyść. Do tego te kontuzje w ataku. Nie, żebym ich jakoś szczególnie żałował.

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 25 lutego 2014, 18:02

Ukradli im LM? Myślałem, że doszliśmy już do porozumienia na tym forum, że ten karny dla Milanu był prawidłowo podyktowany? W dodatku w bezpośrednim starciu, to ponoć Milan został wydymany na Artemio Franchi?
Viola przegrała LM beznadziejną obroną i w mercato też nic się nie poprawiło w tym aspekcie. 4 miejsce to max na co stać ten skład, przy takim układzie sił.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2014, 18:09

bendzamin pisze:Ja znalazłem i też nie wiem, co on zrobił :lol:

Trzeba przyznać, że na przestrzeni ostatnich dwóch sezonów to Viola jest chyba najbardziej regularnie dymaną przez sędziów drużyną z szerszej czołówki. Na koniec poprzedniego sezonu ukradli im Ligę Mistrzów, teraz regularnie mylą się na ich niekorzyść. Do tego te kontuzje w ataku. Nie, żebym ich jakoś szczególnie żałował.

Podzielam zdanie, że na 4 mecze zawieszenia się to nie nadaje. No ale cóż. Jakoś bardzo mnie to nie boli ;)

A co do Violi, oni przecież już zrobili coś więcej niż wygrana w LM. W końcu dla ich zaślepionych bólem pupy kibiców wygrana z Juve>wygrana w LM ;)

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2014, 19:59

bendzamin pisze:Ja znalazłem i też nie wiem, co on zrobił :lol:

Powiększyłem,to co malutkie miałeś :)
Masz szczęście,że dopisałeś tę linijkę bo gdybyś tego nie zrobił to za moment by Cię obskoczyło stado dzikich tró Juventino którzy Juve nigdy na oczy nie widzieli.Posypały by się oskrażenia,że Ty to w ogóle kibic Violi jesteś i petycje do adminisracji o odsunięcię takiego delikwenta od redakcji. No a szkoda by było :wink:

Mnie również cieszy absencja Valero w meczu z nami,fajno. Byłoby jeszcze lepiej gdyby jakiś kluczowy gracz Fiołków popisał się podobną głupotą w ich czwartkowym rewanżu z tym czymś :pray:

Nie mniej cieszy mnie fakt,że te trudne pojedynki z Fiorentiną będą swoistą trylogią. Zdecydowanie jest to na korzyść Juve i Conte,mam nadzieję,że to wykorzystamy i w tym trójmeczu rozprawimy się z nimi.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 marca 2014, 20:28

matri ale setkę zrypał ale ogólnie fajnie grał , powinien tam zostać na stałe widac coraz lepsze zgranie z zespołem

ODPOWIEDZ