Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 12:29

Gdzieś przeczytałem, że Seedorf już dostał ultimatum od włodarzy Milanu. Niedawno zwolniono z Zenitu Spalettiego. Cenie tego trenera za to co robił w Udine i Romie, co do Zenitu to tam miał specyficzne warunki, a i tak dokładnie nie śledziłem jak on sobie tam radził u Ruskich. Fajnie by było gdyby to on zabrał się za poskładanie ACM, mówię to w kontekście że wole za plecami oglądać ten zespół, a nie merdaczy z Neapolu, Romy, Fiorentiny czy Interu.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 21 marca 2014, 16:28

wagner pisze:Gdzieś przeczytałem, że Seedorf już dostał ultimatum od włodarzy Milanu. Niedawno zwolniono z Zenitu Spalettiego. Cenie tego trenera za to co robił w Udine i Romie, co do Zenitu to tam miał specyficzne warunki, a i tak dokładnie nie śledziłem jak on sobie tam radził u Ruskich. Fajnie by było gdyby to on zabrał się za poskładanie ACM, mówię to w kontekście że wole za plecami oglądać ten zespół, a nie merdaczy z Neapolu, Romy, Fiorentiny czy Interu.

Też tak uważam. Włodarze/piłkarze Milanu jakoś zawsze mieli więcej szacunku(pomijając ostatnią bramkę Muntariego) w stosunku do nas i nie byli tak buńczuczni, jak przedstawiciele w/w klubów. Ponadto Milan to zawsze był drużyną europejską i może stąd ta klasa. Wiadomo, że gówno zawsze bardziej się rzuca...

Fajnie byłoby zobaczyć Spalettiego ponownie we Włoszech ;)

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2014, 23:31

Lazio - Milan 1 : 1

Slabszy mecz niż nasza kopanina z Catanią.

Mario Balotelli robił to, co "potrafi" najlepiej: raz pięknie huknął w słupek, a poza tym psuł większość piłek. Coraz trudniej oprzeć się wrażeniu, że Super Mario to po prostu mocno przereklamowany grajek.

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2014, 07:34

Cabrini_idol pisze:Lazio - Milan 1 : 1

Slabszy mecz niż nasza kopanina z Catanią.

Mario Balotelli robił to, co "potrafi" najlepiej: raz pięknie huknął w słupek, a poza tym psuł większość piłek. Coraz trudniej oprzeć się wrażeniu, że Super Mario to po prostu mocno przereklamowany grajek.
Pogrubiony fragment nie powinien być cytatem? :think:

O meczu powiem tyle: na całe szczęście mam służbowy komputer i jechałem na 2 równoległe monitory, bowiem Gran Derbi w tym roku były znakomite...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2014, 22:20

Bardzo Cieszy forma Milanu. Jak sezon temu rzutem na taśme dojda do pucharów ; )

Cieszy to oczywiscie w perspektywie meczu z Roma. Niech im forma rośnie.
Nam mogą tylko pomóc :)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2014, 22:33

Adrian27th pisze:Bardzo Cieszy forma Milanu.
Kiedyś napisałem, że cieszy mnie ciekawe okienko Violi - Pan Zambrotta oficjalnie zrugał mnie na tym forum i... i teraz chyba czuję dlatego.

Milan gra odrobinę lepiej, ale głębokie zmiany strukturalne w tym klubie są chyba konieczne. Biorąc pod uwagę kadrę jest tam na czym budować. Ale powiedzmy sobie szczerze - jest tam kilku gości, których nie powinno być już od dobrych dwóch lat.

Obrazek
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2014, 09:31

ciekawa informacja z dzisiejszego wydania La Gazzetta dello Sport
"GdS": Singapurski miliarder Peter Lim gotowy zaoferować 500 milionów euro za większościowy pakiet w AC Milan.
Wątpię by doszedł do skutku taki manewr, Berlu raczej nie sprzeda, a sam Peter Lim raczej do rozrzutnych nie należy z tego co wyczytałem...

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2014, 11:09

W poniedziałek włoskie media obiegła wiadomość, że szkoleniowiec Clarence Seedorf zostanie zwolniony jeszcze w kwietniu(...)
Link

Jeśli to prawda to Berlusconi jest jeszcze głupszy niż myślałem. Co on myślał, że Seedorf przyjdzie w trakcje sezonu i z marszu w 2-3 miesiące zmieni oblicze drużyny i powalczą o LM? :lol: No chyba, że to tylko bujna wyobraźnia dziennikarzy LGdS...

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2014, 12:43

mateo369 pisze:
W poniedziałek włoskie media obiegła wiadomość, że szkoleniowiec Clarence Seedorf zostanie zwolniony jeszcze w kwietniu(...)
Link

Jeśli to prawda to Berlusconi jest jeszcze głupszy niż myślałem. Co on myślał, że Seedorf przyjdzie w trakcje sezonu i z marszu w 2-3 miesiące zmieni oblicze drużyny i powalczą o LM? :lol: No chyba, że to tylko bujna wyobraźnia dziennikarzy LGdS...
Podobno Inzaghi ma go zastąpić, widzę tu pewna analogię:
Juve: Ferrara (po drodze Del Neri, Zac) --> Conte
Milan: Seedorf --> Inzaghi

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2014, 14:17

Drobna różnica - Conte przed objęciem Juventusu był asystentem w Sienie, a następnie przez parę ładnych lat prowadził 5 różnych zespołów, dwukrotnie awansując w tym czasie z Serie B do Serie A. Inzaghi jedyne doświadczenie do tej pory zdobywa w Primaverze.

Jeśli chodzi o Seedorfa, to wydaje mi się, że mówi się o jego wywaleniu głównie z powodów poza piłkarskich. Pewności nie mam, ale coś mi takiego mignęło parę razy.

Obrazek
15Kowal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2014, 17:07

Koszulka milanu na nast. sezon:

Obrazek

Więcej zdjęć (domowa, wyjazdowa, trzecia)

Mam nadzieję, że za rok Juve nie będzie miało tak "udziwnionego" pasiaka... :pray:

Obrazek
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2014, 17:42

Ło hesus maryja co sie wydarzyło na tym ich pasiaku. :doh:

Mam nadzieje ze za rok nikt w Adidasie nie będzie miał tak genialnych pomysłów.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2014, 17:44

Ten herb Milanu na czerwonej wersji to jakieś nieporozumienie jest. Nawet herb nie zostanie po tym klubie ! Teraz to już nie będą mecze z Milanem, tylko z jakimiś templariuszami.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2014, 17:50

rad pisze:Ten herb Milanu na czerwonej wersji to jakieś nieporozumienie jest. Nawet herb nie zostanie po tym klubie ! Teraz to już nie będą mecze z Milanem, tylko z jakimiś templariuszami.
To jest herb Mediolanu. :wink: Idą po prostu chłopaki w klasykę. 8)

Trochę przerost formy nad treścią. Wyobrażam sobie przykładowo herb Turynu u nas, ale dopiero w przypadku 3. koszulki. :smile:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2014, 18:44

No cóż, czerwony krzyż oferuje pomoc potrzebującym, tak jak Milan przytuli każdego piłkarza, który sobie nie radzi w obecnym klubie :D

ODPOWIEDZ