Liga Europy 2013/2014
- Wojtek
- Juventino
Żenujące karne w wykonaniu Betisu (mówię tu o dwóch ostatnich). Pozatym zadziwia mnie fakt jakim cudem ostatni w lidze Betis prawie awansował do 1/4 ?
Teraz niech ktoś sobie wyobrazi że Sassuolo jest o krok do awasu do 1/4 LE

- deszczowy
- Juventino
Widzisz, pumi? A mnie za to wyzywają i biorą na butypumex pisze: Były momenty, że sam broniłem tezy o sile Serie A, ale teraz sytuacja wygląda na taką, gdzie się wali i pali

Bez kitu, wichura. Dobrze byłoby wyjść z tego ćwierćfinału. Dla całej ligi byłoby dobrze. Ciekawe, na kogo wpadniemy w losowaniu? Chciałbym uniknąć Sevilli i Porto. Reszta raczej do puknięcia.
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wolałbyś trafić na Benfice zamiast Porto? Czemu? Obecnie smoki są słabszą drużyną. Jak już kogoś unikać to Benficki i szybciej Basel niż Sevilli, moim skromnym zdaniem.deszczowy pisze:Ciekawe, na kogo wpadniemy w losowaniu? Chciałbym uniknąć Sevilli i Porto. Reszta raczej do puknięcia.
Ostatnio zmieniony 21 marca 2014, 11:41 przez Smok-u, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Może nie Sassuolo, ale taki Hellas, gdyby nie sprzedał w zimie Jorginho to mógłby w tym sezonie powalczyć o LE, a w następnym zajmować miejsce spadkowe. Całe szczęście sprzedali swojego najlepszego piłkarza i efekty już widaćWojtek pisze:Żenujące karne w wykonaniu Betisu (mówię tu o dwóch ostatnich). Pozatym zadziwia mnie fakt jakim cudem ostatni w lidze Betis prawie awansował do 1/4 ?

- pumex
- Juventino
Słyszałem deszczu, że masz nowy, a'la żołnierski mundur. Musisz go bardziej eksponować, ludzie boją się żołnierzy i nie będę podskakiwaćdeszczowy pisze:Widzisz, pumi? A mnie za to wyzywają i biorą na butypumex pisze:Były momenty, że sam broniłem tezy o sile Serie A, ale teraz sytuacja wygląda na taką, gdzie się wali i paliHu hu, ha, hu hu ha, Serie A słaba...!
Jeśli już tak otwarcie wielu z nas mówi o finale, o tym, że chcąc nie chcąc jesteśmy jednym z faworytów, to nie powinno nam zależeć na jakimś szczególnym losowaniu - każdego z obecnych w 1/4 powinniśmy klepnąć bez najmniejszego narzekania. Ale jak już możemy sobie podumać o ewentualnym rywalu...

- pan Zambrotta
- Juventino
musze Cię zmartwić, ale to jest cały czas ten marny poziom punktowy. Przedtem włoskie zespoły zdobywały ~11 punktów, bo cały wynik punktowy dzielono na większą ilość zespołów. Teraz stracili 1 miejsce w LM, więc cała pula punktowa dzielona jest na mniejszą ilość zespołów, więc to samo. Po prostu od sezonu 12/13 jest mniej włoskich zespołów, co przenosi się na (pozornie) wyższy dorobek punktowy.jakku1 pisze:@pan_Zambrotta
Szczerze, to wydaje mi sie, ze jednak cos sie ruszylo do przodu. Przez cale lata od tego nieszczesnego 2006 roku liga wloska zdobywala glownie cos okolo 11 punktow, z bardzo malymi wyjatkami (wtedy kiedy LM wygrywaly Milan i Inter). Od dwoch sezonow jest lepiej.
06/07 - 11,9 (Milan wygrywa LM, Wlochy maja 3 wynik po Hiszpani i Anglii)
07/08 - 10.2 (5 miejsce ex aequo ze Szkocja)
08/09 - 11.3 (5 miejsce)
09/10 - 15.4 (Inter wygrywa LM, 4 miejsce)
10/11 - 11.5 (5 miejsce)
11/12 - 11.3 (6 miejsce)
12/13 - 14.4 (4 miejsce)
13/14 - na razie mamy 13.166 (4 miejsce)
Bez reform w lidze nie wróżę powrotu do najlepszej trójki, chyba że któraś liga po prostu sama jeszcze gorzej zmarnieje od serie a.
- juvemaroko
- Juventino
Nie jest wazne na kogo trafimy. Jesli chcemy zagrac w finale u siebie to musimy sobie poradzic z kazda druzyna ktora awansowala do 1/4 finale.
- jakku1
- Juventino
@pan_Zambrotta
No tak, ale jednak zwroc uwage, ze ta siodma druzyna tez zdobywala punkty do rankingu. To nie jest wiec tak, ze to jest bez znaczenia czy w pucharach gra szesc druzyn czy siedem, bo w siodemke jest wieksza szansa na wiekszy dorobek punktowy niz w szostke. Po to wlasnie dzieli sie calosc zdobytych punktow przez liczbe druzyn wystepujacych w pucharach.
No tak, ale jednak zwroc uwage, ze ta siodma druzyna tez zdobywala punkty do rankingu. To nie jest wiec tak, ze to jest bez znaczenia czy w pucharach gra szesc druzyn czy siedem, bo w siodemke jest wieksza szansa na wiekszy dorobek punktowy niz w szostke. Po to wlasnie dzieli sie calosc zdobytych punktow przez liczbe druzyn wystepujacych w pucharach.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Cabrini_idol
- Juventino
Pieknie, po AZ to jest najlepszy z mozliwych przeciwników.
OL jest tak rzadki w tym sezonie jak bobovita.
OL jest tak rzadki w tym sezonie jak bobovita.

- Wojtek
- Juventino
AZ - Benfica
Lyon - Juve
Basel - Valencia
Porto - Sevilla
Stawiam na Benfice,Juve,Basel i Porto
Finał z Benficą coraz bardziej możliwy. Bardzo dobre losowanie dla nas, w dodatku pierwszy mecz we Francji. Półfinał musi być nasz
Lyon - Juve
Basel - Valencia
Porto - Sevilla
Stawiam na Benfice,Juve,Basel i Porto
Finał z Benficą coraz bardziej możliwy. Bardzo dobre losowanie dla nas, w dodatku pierwszy mecz we Francji. Półfinał musi być nasz