Mercato (Lato 2015)
- deszczowy
- Juventino
Ale szczerze. Jak daję ciała, to daję. Nie czepiaj się.Lucas87 pisze:D przeprosił w cudzysłowie...
Opcja "Di Maria in Turin" jest nęcąca, ba!, nawet bardzo smaczna, ale z 10 baniek to mogliby jeszcze dorzucić.
A tego Moraty to szczerze mówiąc nie znam za bardzo. To napastnik chyba, nie?
YT mówi że jest fajnydeszczowy pisze:A tego Moraty to szczerze mówiąc nie znam za bardzo. To napastnik chyba, nie?

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Il Fenomeno
- Juventino
Znaczy, że złapał, ale wślizgi to jedna z jego najbardziej rozpoznawalnych cech, którą przez wiele lat imponował.Adrian27th pisze:Znaczy że za nie łapie czerwone kartki ala Juventus Roma?:D

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
zahor pisze:Gdzie Illaramendi do kadry Hiszpanii, trochę Cię poniosło, on się pewnie nawet do 23 nie załapie o 11 nie ma co nawet wspominać:)zoff pisze:Niech na przykład taki Illaramendi nagle odpali na miarę oczekiwań, poprowadzi Hiszpanię do tytułu mistrzów świata i momentalnie Real straci zainteresowanie naszym Francuzem. Lista młodych, zdolnych pomocników którzy na mundialu mogą się okazać odkryciami jest długa, a eksplozja każdego takiego talentu osłabia pozycję Marotty w ewentualnych negocjacjach.
Zgadzam się co do Pogby, na razie poza kilkoma bombami z dystansu nie pokazał za wiele. Gra jeden dobry mecz na 3-4 spotkania, to za mało.
jak Real da Di Marię i kilkanaście milionów,które można przeznaczyć np. na Willemsa to brać i się nie zastanawiać:)
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Porównywanie Illaramendiego i Pogby to jakieś nieporozumienie. Nie wiem na jakiej podstawie mówisz o tym, że Illaramendi może zostać gwiazdą mundialu??zahor pisze:Przypominam że Pogba to nie jest klasowy zawodnik z wyrobioną marką - to jest gwiazdka, która ledwo co parę razy błysnęła. Tak jak szybko pojawił się na szczycie listy życzeń najbogatszych klubów, tak równie szybko może z niego spaść. Niech na przykład taki Illaramendi nagle odpali na miarę oczekiwań, poprowadzi Hiszpanię do tytułu mistrzów świata i momentalnie Real straci zainteresowanie naszym Francuzem. Lista młodych, zdolnych pomocników którzy na mundialu mogą się okazać odkryciami jest długa, a eksplozja każdego takiego talentu osłabia pozycję Marotty w ewentualnych negocjacjach.
W tej chwili Pogba jest najbardziej łakomym kąskiem na rynku, mundial może mu tylko pomóc. Sprawić, że ludzie oglądający ligę włoską od święta (czyli w zasadzie nigdy) będą kojarzyć Pogbę ze swojego charakterystycznego, widowiskowego stylu gry.
Francja nie jest faworytem tego turnieju. A Pogba nie jest liderem jeszcze tej grupy. Nie mam wątpliwości - jeśli mundial pójdzie ekipie Deschampsa słabo - oberwie się innym.
Co do Pogby. Wiesz to i Ty, wiem to i ja. Pogbie daleko jeszcze do Vidala albo choćby Marchisio z sezonu 11/12. Tym bardziej nie będę ubolewał nad jego ewentualną sprzedażą. Drażni mnie jego nieregularność, łatwe straty piłki i gra na własnej połowie boiska.
- zahor
- Juventino
Rzuciłem nazwisko pierwszego, jaki przyszedł mi do głowy młodego piłkarza, który ma talent i może się pozytywnie zaskoczyć. Nie zamierzam się natomiast upierać że akurat Hiszpan z Realu będzie wielkim odkryciem.zoff pisze: Porównywanie Illaramendiego i Pogby to jakieś nieporozumienie. Nie wiem na jakiej podstawie mówisz o tym, że Illaramendi może zostać gwiazdą mundialu??
No właśnie - w tej chwili. Mundial może zmienić sytuację w ten sposób, że pojawi się jakiś młodzik, huknie ze dwie czy trzy efektowne bramki, zaliczy asystę, jego zespół dojdzie do półfinału i nagle on stanie się tym najbardziej łakomym spośród kąsków. Ponieważ, tak jak pisałem, Pogba swój fejm zawdzięcza dosłownie kilku pojedynczym efektownym meczom i bramkom, w dodatku w ogórkowej lidze włoskiej, a zatem można go strącić z piedestału dość szybko jeżeli tylko pokaże się kilka równie efektownych momentów na imprezie większej rangi. Tutaj nie chodzi o negatywną ocenę Francuza i rozliczanie go z ewentualnej wpadki jego zespołu - chodzi o to że możni mogą sobie nagle znaleźć nową zabawkę, która będzie akurat bardziej na topie.zoff pisze: W tej chwili Pogba jest najbardziej łakomym kąskiem na rynku, mundial może mu tylko pomóc. Sprawić, że ludzie oglądający ligę włoską od święta (czyli w zasadzie nigdy) będą kojarzyć Pogbę ze swojego charakterystycznego, widowiskowego stylu gry.
- Virgil
- Juventino
Nie sądzę aby temat Pogby osłabł nawet jak ktoś wypali na mundialu , szczególnie że PSG jest napalone bo to Francuz i Paryżanin.
Mnie ogólnie bardziej pasuje interes z PSG, nie dadzą 35-40mln + Verattiego i będzie dobrze, może dlatego że nie jestem jakimś wielkim fanem Di Marii a Morata to co najwyżej na razie obiecujący piłkarz nic więcej. Jednak łatwiej jest znaleźć skrzydłowego czy napastnika niż zastępcę Pirlo.
Głównym tematem powinny być skrzydła mimo wszystko ale ciężko znaleźć naprawdę klasowych wahadłowych.
Mnie ogólnie bardziej pasuje interes z PSG, nie dadzą 35-40mln + Verattiego i będzie dobrze, może dlatego że nie jestem jakimś wielkim fanem Di Marii a Morata to co najwyżej na razie obiecujący piłkarz nic więcej. Jednak łatwiej jest znaleźć skrzydłowego czy napastnika niż zastępcę Pirlo.
Głównym tematem powinny być skrzydła mimo wszystko ale ciężko znaleźć naprawdę klasowych wahadłowych.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Skoro negujesz Di Marie, to nie dziwie sie ze Ci ciezko znalezc kogokolwiek ; ))Virgil pisze:Nie sądzę aby temat Pogby osłabł nawet jak ktoś wypali na mundialu , szczególnie że PSG jest napalone bo to Francuz i Paryżanin.
Wolalbym oddac Pogbe do PSG i dostac Verattiego + 30-40 ktore zainwestowac mozna w Di Marie i wtedy było by Cudnie ; )
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Podzielam zdanie Virgila. Mundial nie jest w stanie przeszkodzić w sprzedaży Pogby. Nawet gdyby Francja wypadła bardzo słabo, a Pogba we wszystkich spotkaniach by zawiódł to... to będą to tylko trzy spotkania. Czy trzy spotkania są w stanie zmienić kolosalną cenę za Pogbę? Pogba na swoją wartość pracuje wieloma innym aspektami. Poza tym wierzę w umiejętności Marotty - jeśli sprzedał Matriego za 11 mln to uważam, że za Pogbę można naprawdę zebrać kokosy.
- Argonessar
- Juventino
W tej całej sprawie z transferem Pogby jest jeszcze jedna ciekawa kwestia. Co wolałby Antonio Conte mając do wyboru jednego Pogbę lub w domyśle trójkę graczy: Di Marię, Moratę i jeszcze jednego gracza za te +/- 20 mln o których się teraz mówi. W pewnym sensie podobna historia do sagi transferowej z Aguero bo jeśli dobrze pamiętam to ostatecznie była to decyzja Conte aby sprowadzić kliku tańszych graczy, a nie jednego tzw. "topa". Oczywiście teraz jesteśmy w innej sytuacji ale są pewne podobieństwa.
Swoją drogą ciekaw jestem czy zainteresujemy się Gomisem. Nie jest jakimś super snajperem ale zawsze go lubiłem i mógłby być sensownym zmiennikiem, tym bardziej, że, po sezonie kończy mu się kontrakt. W tym sezonie zdobył na razie 18 bramek dla Lyonu. Niedługo zobaczymy jak zagra przeciwko nam w LE.
Swoją drogą ciekaw jestem czy zainteresujemy się Gomisem. Nie jest jakimś super snajperem ale zawsze go lubiłem i mógłby być sensownym zmiennikiem, tym bardziej, że, po sezonie kończy mu się kontrakt. W tym sezonie zdobył na razie 18 bramek dla Lyonu. Niedługo zobaczymy jak zagra przeciwko nam w LE.
- koki90
- Juventino
Mecz z Lyonem będzie okazją, żeby przyjrzeć się ich kilku piłkarzom. Lacazette wydaje się być ciekawą kandydaturą. Jest bardzo wszechstronny - może grać na każdej pozycji w ataku. Cena za niego póki co nie jest jakaś zaporowa. Co myślicie o jego kandydaturze ?
- Piti
- Juventino
mimo ze to łonet, łapcie:
byloby milo gdyby nasi go capneli zwlaszcza, że mamy raczej ciepłe stosunki z Udinese.
- jakku1
- Juventino
To prawda.Bazyliszek pisze:mimo ze to łonet, łapcie:byloby milo gdyby nasi go capneli zwlaszcza, że mamy raczej ciepłe stosunki z Udinese.
Tez o tym czytalem. Pierwotnym zrodlem jest podobno LGDS, wiec niestety srednio, jesli chodzi o transfery.
PS. Podobno znow Parataci ogladal Gaitana.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Winner
- Juventino
Zakładając że to wszystko prawda to nie damy za zawodnika 30 mln bo to pewnie będzie praktycznie cały nasz budżet na transfery. Pozostaje zapewne jeszcze ślepa aukcja o której nic nie ma w tekście jeśli się nie dogadają co do sumy. Więc równie dobrze Viola może dostać go taniej niż chce Udinese bo nie wiem czy ich stać na wyłożenie tych 15 mln na połówkę karty, chyba że będą mieli kogoś zaklepanego na całą kartę.Bazyliszek pisze:mimo ze to łonet, łapcie:byloby milo gdyby nasi go capneli zwlaszcza, że mamy raczej ciepłe stosunki z Udinese.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.