Serie A 13/14 (28): Genoa 0-1 JUVENTUS
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Marat87 pisze:Widzę od jakiegoś czasu powtarzany jest tu na forum kolejny mit, żę Juventus Conte na wiosnę łapie niesamowitą formę.

Wyniki z Marca lat 12 oraz 13.
Jedyny mit jaki jest na tym forum to taki że zdarza Ci się mieć racje.
Jeżeli dla Ciebie niesamowita forma jest tylko wtedy gdy wygrywamy 3-5:0 to naprawde, pożałować.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Cabrini_idol
- Juventino
Adrian, tylko różnica jest taka, że my caly czas w tym sezonie wygrywamy, mamy 1 przegraną i 2 remisy na 29 spotkan
, to teraz pytanie gdzie my łapiemy w tym sezonie forme ?
Bo przez pryzmat tego sezonu lecimy sinusoidą ( nie chodzi o wyniki bo te sa rowne ale o grę). Wrzesien - Pazdziernik - forma, listopad- grudzien brak formy, styczen luty - forma, marzec - brak formy. Choc punktujemy cynicznie regularnie.

Bo przez pryzmat tego sezonu lecimy sinusoidą ( nie chodzi o wyniki bo te sa rowne ale o grę). Wrzesien - Pazdziernik - forma, listopad- grudzien brak formy, styczen luty - forma, marzec - brak formy. Choc punktujemy cynicznie regularnie.

- MoreLL_FTL
- Juventino
Swoją drogą wkurzał mnie strasznie wyszczekany Sculli, no ale skoro ma mafijne korzenie, to miał prawo cwaniakować. 

- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Dwie ręce w polach karnych i dwie różne interpretacje sędziego:
Vidal natomiast piłki ręką dotknął całkowicie przypadkowo, ale że bramka nie padła, nie ma sensu rozwijać tego tematu.
W każdym bądź razie w chwili, gdy Genoa miała rzut karny Juventus powinien prowadzić 1,7:0, czyli zaokrąglając - 2:0.
Czy jednak aby do końca mimowolnie? Rano oglądałem powtórkę tego zdarzenia i w zwolnionym tempie wyraźnie widać, że zawodnik Genoi na chwilę przed próbą podania Llorente odrywa rękę od ciała aby zmniejszyć szansę na skuteczne podanie. Jak dla mnie - zrobił to specjalnie, już wcześniej podjął zamiar zaryzykowania i ewentualnego zablokowania piłki ręką.Najpierw Llorente trafił z bliska w dłoń Antonellego i sędzia prawidłowo nie uznał tego za przewinienie zawodnika gospodarzy - obrońca dotknął piłki mimowolnie...
Vidal natomiast piłki ręką dotknął całkowicie przypadkowo, ale że bramka nie padła, nie ma sensu rozwijać tego tematu.
W każdym bądź razie w chwili, gdy Genoa miała rzut karny Juventus powinien prowadzić 1,7:0, czyli zaokrąglając - 2:0.
- Hoffman
- Juventino
Generalnie te przepisy dają spore pole do popisu dla arbitrów, mogę się założyć że ta sama sytuacja w środkowej części boiska była by odgwizdana na naszą korzyść, dopóki przepisy nie zostaną doprecyzowane każda ręka w polu karnym to będzie loteria jeśli chodzi o wyrok sędziowski.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Chłopcze malowany, forma to jest dla mnie wtedy, gdy zespół jest wyraźnie lepszy od przeciwnika. Może nawet wygrać 1:0 ale kontrolować cały mecz, grać na luzie. Ja się patrze na styl drużyny, tak jak ktoś ma w podpisie "patrzcie na mecze, nie na statystyki". Rok temu, jak i w tym sezonie Juventus wcale nie łapie najwyższej formy w okresie wiosennym. Mecze są/były nudne, męczą się, grają bez polotu. Jak już mówiłem, wygrywają mega doświadczeniem i taktyką, indywidualnościami.Adrian27th pisze:Marat87 pisze:Widzę od jakiegoś czasu powtarzany jest tu na forum kolejny mit, żę Juventus Conte na wiosnę łapie niesamowitą formę.
Wyniki z Marca lat 12 oraz 13.
Jedyny mit jaki jest na tym forum to taki że zdarza Ci się mieć racje.
Jeżeli dla Ciebie niesamowita forma jest tylko wtedy gdy wygrywamy 3-5:0 to naprawde, pożałować.
Także jak najbardziej, dla mnie to jest mit.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Daj spokój z Osvaldo, Simone Pepe jest zgłoszony :rotfl: :lol:mibor pisze:A ja żałuje, że do LE nie zostal zgłoszony Quag. Chlopak ma ten medżik tacz w meczach pucharowych. Chłopak umie strzelać bramki, i sporo ważnych dla nas strzelił. Czy Osvaldo rzeczywiście jest dużo lepszy od niego powątpiewam, choć wiem, że to zupełnie 2 inne typy napastników.
Co za nerwy :doh: Nie potrafimy ostatnio wygrywać pewnie i przekonująco. Nie mówiąc już o stylu. Kolejna drużyna po violi, która swoim pressingiem prawie zrobiła wynik. Uważam, że po strzelonym karnym nawet byśmy nie wyrównali.
Geniusz Buffona i Pirlo dał nas złote 3 pkt. Osobiście nie mogę znieść sytuacji z Fabio, żal mi niesamowicie tego gościa, nie rozumiem jak można go było tak upokorzyć. Wczoraj zrobił cenny faul a nie grał 1,5 miesiąca.
Scudetto już widać, czekam na czwartek...tam to będzie wesoło z naszą ,formą'.

- Hoffman
- Juventino
Ja to trochę inaczej widzę jeśli chodzi o Q, wczoraj miał szczęście że zrobił faul, bo inaczej by strzelał nawet przy asyście 5 zawodników Genoi, a później jeszcze by zrugał kolegów z drużyny za to że nie trafił, a tak Pirlo zamienił to na gola i fani Q mogą wpisać mu na konto, że wygrał nam mecz.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Nie zapędzajmy się tak daleko, bo nawet najwięksi obrońcy Fabio nie mają teraz argumentów w ręku. Ja osobiście szukam wytłumaczenia o nie zgłoszeniu go do LE kosztem.... Pepe :lol: Dopiero co nas ratował przed kompromitacją w Kopenhagą, dał nam prawie 3 pkt. z Galatą co dałoby nam awans, o reszcie nie chce mi się nawet pisać.Hoffman pisze:Ja to trochę inaczej widzę jeśli chodzi o Q, wczoraj miał szczęście że zrobił faul, bo inaczej by strzelał nawet przy asyście 5 zawodników Genoi, a później jeszcze by zrugał kolegów z drużyny za to że nie trafił, a tak Pirlo zamienił to na gola i fani Q mogą wpisać mu na konto, że wygrał nam mecz.
Nie wspomnę już, że przez to jego cena spadnie z 12mln na 2,3

- mateo369
- Juventino
Jeszcze ciekawostka odnośnie Buffona. Kilka osób tutaj i przede wszystkim Tomasz Lipiński podczas meczu stwierdził, iż Gigi nie jest specjalistą od jedenastek. Tymczasem statystyki mówią co innego. Prawdę mówiąc jestem pozytywnie zaskoczony, bo też byłbym w stanie przytaknąć takiej opinii jak powyżej.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood