LE 13/14 (1/8): JUVENTUS 1-1 Fiorentina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2014, 23:04

Nic dwa razy się nie zdarza - w niedzielę udało się dotrwać z 1:0 do 90 minuty, tym razem zostaliśmy skarceni za minimalizm i bardzo dobrze. Szkoda tylko, że ten mecz niczego nie zmieni - Conte nie wyciąga wniosków z porażek, a nasza drużyna nadal po strzeleniu bramki na 1:0 przestanie grać.
Nie będę zaskoczony jeśli odpadniemy.

Padoin :ok:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 marca 2014, 23:04

Sila Spokoju pisze:No tak pewni siebie kibice spodziewali się gładkiego 3:0, a tu remis 1:1 i pełno pomyj wylewanych na Conte...

Ojjj to forum się chyba nigdy nie zmieni :whistle:
A tak, przecież to nie Conte kazał piłkarzom się cofnąć i bronić wyniku.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2014, 23:05

FaQu niezgłoszony, bo za dużo napastników by było. Dlatego ostatni kwadrans meczu domowego gramy z jednym Llorente. Grunt żeby wpuścić Padoina za Islę, kultowa zmiana :lol:

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 marca 2014, 23:06

Minimalizm, jak zwykle :angry: każdy widział co się stało. Nie dość że grali zachowawczo to jeszcze siedli w drugiej połowie, a od bramki Gomeza nie grali NIC. Conte chyba faktycznie sie nie uczy na błędach, a przynajmniej na niektórych. Który to już raz tracimy punkty w TEN SAM SPOSÓB?

Wejście Padoina po stracie gola - nie mam słów.
Oby nie było żadnych groźnych kontuzji. Musimy awansować.

Pirlo niewidoczny w II połowie, do tego pare błędów, Ogbonna niepewny, też popełniał błędy. Caceres też nienajlepiej. A Bonucci przecież też nie gra dobrze, a kiksy to popełnia regularnie, mam nadzieję że nasza obrona się nie posypie.

PS. Ile dziwnych komentów walnął dziś Olbrycht, a to Chiellini coś a to jakieś porównanie z tyłka.. do tego gość w studiu coś o aferze, oczywiście musiał wspomnieć, szkoda że nie powielił jeszcze wszystkich tekstów o kupowaniu meczów..
Ostatnio zmieniony 13 marca 2014, 23:10 przez Vojtimar, łącznie zmieniany 1 raz.

Z Juve na dobre i złe!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2014, 23:07

Garreat pisze:Pirlo (...) swoim bieganiem w obronie przeszkadza reszcie
No niestety tak to dziś wyglądało. Nie dość, że przez 90 minut rzucił chyba tylko jedną ciekawą piłkę, to w destrukcji był piątym kołem u wozu, a to wszystko w momencie, gdy teoretycznie jest wypoczęty :/

Tak jak mówię: póki Conte nie przestawi sobie w głowie pewnych rzeczy, nie zwojujemy niczego w europejskich pucharach. Ja ten mecz wpisuję w rubrykę ewidentnych porażek Conte wynikających głównie z jego winy.

Walczyć przez 45 minut, by następnie zaprzepaścić swój trud.... staniem :ok:

mibor pisze:Pretensje do Buffona za bramke :rotfl:
Oczywiście większość winy spada na Ogbonnę, choć podpiszę się pod stwierdzeniem, że wyjście Buffona wyglądało na marsz po bułki 80-latka
Ostatnio zmieniony 13 marca 2014, 23:09 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Crunny pisze:Przecież to było wiadome przed meczem, że Conte bardziej interesuje rekord punktów w Serie A niż ta cała LE.
Żeby tak jeszcze było! Scudetto zdobędziemy w 34 kolejce a potem nie wygramy żadnego z ostatnich 4 meczy bo powie że za rok będzie łatwiej pobić rekord :angry:

Szkoda że dla Conte Serie A jest wszystkim, tylko i wyłącznie...

Jestem wściekły :(

Zahir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

No niestety remis na własną prośbę. Mimo wszystko sprawa awansu otwarta. Moim zdaniem można spokojnie jeszcze awansować i to grając niekoniecznie pierwszym składem (tylko nie Peluso :prochno: )

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pretensje do Buffona za bramke :rotfl: Gdzie był super obrońca Andżelo za 15 mln nadzieja obrony? który ciągle jest obsrany.
2 polowa to kabaret.B lubie pirlo ale po kontuzji poza 2 czy 3 meczami gra totalny piach.
Pogba mógł mieć swoje 5 min.
Conte i wpuszczenie Padliny :rotfl: Litości. Jeżeli z Conte mamy być mistrzami własnego podwórka to sorry.
Jezeli odpadniemy z wiola to Cone musi zjeść chyba paczke Snikersów bo póki co dla mnie on jest głównym winowajcą tego remisu!!

Juve, storia di un grande amore
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2014, 23:08

Tak się właśnie kończy obrona wyniku 1:0 już od początku drugiej połowy... Dziś zmiany według mnie fatalne - Llorente powinien wejść za bezproduktywnego Osvaldo i wtedy z Giovinco coś by może ugrali. Ale to jeszcze nic - w 75 minucie zaczyna się gra na 1 napastnika (wchodzi Pogba za Osvaldo) a na ławce już kolejnego napastnika nie ma, więc to już wydaje się, że całkowita obrona wyniku. W 82 minucie (, gdy już jest remis) przekonałem się, że jednak obrony wyniku ciąg dalszy - Conte zmienia ofensywnego Islę na defensywnego Padoina a przecież aż się prosiło, żeby wpuścić Lichego.
Jakby mało było nieszczęść to jeszcze urazy Llorente i Marchisio (oby nie były groźne).

No niestety, ale teraz to Fiorentina jest w lepszej sytuacji - mają to, po co przyjechali, zdobyli gola na wyjeździe. Jedyne wyjście jakie widzę to rezerwy na niedzielne spotkanie w Serie A i pierwszy skład na rewanż we Florencji - oczywiście jeśli Conte chce dalej grać w LE, ale czy rzeczywiście chce?

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2014, 23:08

Lucas87 pisze: że bramka dla Fiory, padnie pod błędzie Ogbonny. Niestety został ograny przez Gomeza w dziecinny sposób.
Bzdura. Gomez schodził ze skrzydła, gdzie odpuścił go Caceres, mimo, że nie miał powodu by to robić. Ogbonna zagrał okropny mecz, ale w tej sytuacji mógł tylko przeszkadzać. Czego nie zrobił, ale on ogólnie stara się za bardzo nie przeszkadzać przeciwnikom. :roll:
Zasadniczo Bonuc i Barza by do tej bramki nie dopuścili.

Zahir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2014, 23:11

SKAr7 pisze:
Lucas87 pisze: że bramka dla Fiory, padnie pod błędzie Ogbonny. Niestety został ograny przez Gomeza w dziecinny sposób.
Bzdura. Gomez schodził ze skrzydła, gdzie odpuścił go Caceres, mimo, że nie miał powodu by to robić. Ogbonna zagrał okropny mecz, ale w tej sytuacji mógł tylko przeszkadzać. Czego nie zrobił, ale on ogólnie stara się za bardzo nie przeszkadzać przeciwnikom. :roll:
Zasadniczo Bonuc i Barza by do tej bramki nie dopuścili.
Nie zgodzę się Ogbonna powinien nie dopuścić Gomeza do tego podania. Po drugie jest coś takiego jak przekazywanie krycia. Nie wyobrażam sobie żeby zawodnik grający na prawej stronie miał w takiej sytuacji lecieć na drugą stronę boiska. Tam bym Ogbonga, który powinien załatwić sprawę. Zresztą na powtórkach widać jak się zawahał i został w tyle.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2014, 23:11

Oglądałem pierwszą połowę u kolegi, który szczerze komplementował grę Juventusu. Mi również podobał się nasz styl, ale brakowało mi kropki nad i, czyli jeszcze jednego gola w pierwszych 45 minutach spotkania. Wróciłem do domu, patrzę szybko na livescore jaki wynik i nawet już nie szukałem streama...

Zremisowaliśmy przez minimalnizm, a Conte i tak zwali winę na rotację. Tak się nie gra w pucharach i z takim podejściem nigdy nie będziemy drużyną pucharową. Antonio ma ambicję na zdobycie Ligi Mistrzów, ale tu by się przydało więcej myślenia niż tylko ambicji. Liga to liga, puchary to puchary. Po prostu trzeba grać inaczej.

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2014, 23:12

Sila Spokoju pisze:No tak pewni siebie kibice spodziewali się gładkiego 3:0, a tu remis 1:1 i pełno pomyj wylewanych na Conte...

Ojjj to forum się chyba nigdy nie zmieni :whistle:
A czego się spodziewasz po takim meczu i genialnych zmianach? Conte czasem ma odpały, których nikt nie jest w stanie pojąć. Zejście dwóch napastników i wprowadzenie jednego + zejście skrzydłowego za środkowego pomocnika. No nawet osoba z IQ <90 by tego nie wymyśliła. A minimalizm Conte w końcu wychodzi na wierzch. Pokaż mi jakiś topowy zespół, którego zadowala 1-0. Real? Bayern? Barca? Bvb? City? I nie chcę słyszeć o zmęczeniu, bo taki Real, Barca i inne grają żelaznymi składami.I mimo, że wierzę zawsze w nasz zespół, to uważam, że odpadniemy. Dlaczego? 3 mecze z fiołkami i 3 razy lepsze wrażenie sprawiali. I to co mi się podoba u Montelli , skurczybyk ma jaja by zmieniać ustawienie, a Conte jakoś chyba się.zagubił.... Oby kontuzje nie były poważne.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2014, 23:15

Czy aż taka rotacja w defensywie jest potrzebna jak mówi Conte? Czy obrońca tej klasy nie może zagrać 4 meczy w ciągu 15 dni? Harują na treningach to potem musi być rotacja, a w meczach odpoczywają...

Cenię Pirlo za poprzednie dwa lata, ale ten już ma bardzo słaby. Jedynie przebłyski. Jeśli faktycznie Juve chce przedłużyć z nim kontrakt jeszcze o dwa lata to sobie strzela w kolano. Już rok temu Pirlo nie istniał przy pomocy Bayernu, a jak dla mnie szczyt swoich możliwości w Juve już osiągnął i teraz jest coraz gorzej.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2014, 23:16

Molek big fun juve pisze: Dlaczego? 3 mecze z fiołkami i 3 razy lepsze wrażenie sprawiali. I to co mi się podoba u Montelli , skurczybyk ma jaja by zmieniać ustawienie, a Conte jakoś chyba się.zagubił.... Oby kontuzje nie były poważne.

A jak ostatnio napisałem, że Montella jest lepszy od Conte to wiadro pomyj na mnie poszło ;) A dziś co? Każdy na niego psioczy...

Może nasz zespół się załamał kondycyjnie? Może te cieżkie treningi wychodzą im w końcu po tych 3 latach bokiem?

Zablokowany