Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2014, 21:41

Dobry mecz w Rzymie! Wyrównany mecz i myśle że Napoli przy odrobinie szczescia jest w stanie zdziałać coś dzisiaj ;) Pierwsza bramka świetna, ten pass Tottiego, a druga kapitalna :bravo:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2014, 22:16

2-2 i Napoli wraca do gry :bravo: Swoją drogą Maggio rozgrywa fatalne zawody. Jest niesamowicie objeżdżany przez Czarnego Krasicia

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2014, 22:43

Napoli wróciło ale i straciło, mimo wszystko 2:3 w Rzymie to bardzo dobry wynik i jestem zdania że Napoli zagra w finale.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2014, 22:48

Fajnie, że obie ekipy się nie oszczędzały i grały praktycznie w pełnych składach. Myślę, że w obliczu dzisiejszego wyniku faworytem do awansu będzie Napoli, który mimo słabszej formy będzie chciało u siebie wygrać. 1-0 i mogą odprawić rzymian. Ciekaw jestem, jaki wpływ to dzisiejsze spotkanie będzie miało na potyczki obu ekip w lidze - Roma gra z Lazio, które do tego meczu przygotowuje się cały tydzień.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2014, 23:39

Mrozzi do tego można dodać, że Roma zagra z Lazio w momencie gdzie Ci grają najlepszą piłke od września i widać, że forma bardzo szybko rośnie u nich. Reasumując to ze zmęczeniem podstawy w dzisiejszym meczu jestem skłonny stwierdzić, że w weekend LAzio może sprawic niespodzianke a remis jest baaardzo prawdopodobny, gdybysmy powiekszyli przewage do 12 pkt nawet z jednym meczem wiecej to z psychologicznego punktu widzenia nieoficjalne walka o scudetto mogla by sie skonczyc.

Choc w moim odczuciu walka juz skonczyla się dawno temu o scudetto :smile:

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2014, 08:42

Według mnie wczoraj wygrała drużyna lepsza. Roma w przekroju całego spotkania grała bardziej składną piłkę. Napoli miało bardzo fajnie wyglądające zrywy, ale często popełniali tak karygodne błędy w środku pola a przede wszystkim w obronie, że aż zęby bolały. Nie wiem, dlaczego za Fernandeza nie gra Britos, który jest zwykłym ligowym średniakiem, ale lepsze to, niż postawa tego argentyńskiego kołka, który stoi jak słup soli w własnym polu karnym i patrzy jak go rżną Gervinho do spółki z Tottim. Katastrofalny występ Fernandeza, podobnie jak Hamsika, ale temu można wybaczyć, bo jest świeżo po kontuzji.

Czy Napoli awansuje? Sądzę, że finalnie nad (niekiedy efektownym) chaosem zwycięży stabilność i opanowanie, czytaj - w finale będzie Roma. Napoli gra kaszanę na tyłach i tydzień nie wystarczy, żeby to zmienić.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2014, 09:44

Z wczorajszego meczu to ja zapamiętałem dwa obrazki. Maggio nabijający piłką plecy Fernandeza, przez co o mało nie dał okazji do kontry dla Romy i niemiłosiernie wkurzony Reina, który musiał palcem pokazywać obrońcom, żeby pokryli Destro, który stał sobie kompletnie wolny w okolicach piątego metra od bramki przy rzucie rożnym, a w pobliżu nie było żadnego obrońcy. Jeżeli nie poprawią gry w obronie to Roma to będą mieć problem z awansem.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2014, 13:25

Pojawiają się jakieś konkrety w sprawie nowego stadionu Romy. Osobiście trzymam kciuki i z niecierpliwością czekam na wizualizację i rozpoczęcie prac.

Słowa Palotty:
- Zaprezentujemy projekt stadionu na koniec marca. Bardzo nowoczesny, wyposażony w najnowsze technologie. Niewiele jest takich w Europie. Istnieją podobne w San Francisco i Kansas. To będzie modułowa konstrukcja, która będzie miała możliwość dostosowania do imprez na 15, 25 i 45 tysięcy widzów. Będziemy organizować conajmniej 200 takich wydarzeń w roku, włączając w to mecze, koncerty, rugby, nawet festiwal jazzowy.

- Burmistrz mieszkał i pracował przez wiele lat w Stanach Zjednoczonych. Dzięki temu bardzo dobrze rozumie wartość tego projektu, która wzbogaci miasto. To oferuje nowe możliwości i miejsca pracy. Do tego stadion nie będzie kosztem dla podatników. Wszystkie pieniądze pochodzą z prywatnych instytucji w Stanach. Porozmawiamy o nich podczas oficjalnej prezentacji stadionu na koniec marca. Rozpoczynając w sierpniu, możemy go ukończyć w dwa lata.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2014, 01:11

Ponoć Roma już dogadała się z Astorim z Cagliari. Mają za niego zapłacić 8 mln + 2 mln bonusów za jakieś tam wyniki. Nie wiadomo. Niby dobry obrońca, ale często wali babole jak Bonucci i zbiera głupie czerwone kartki. Moim zdaniem ten jego transfer to o 3 lata za późno. Już chyba zdążył popaść w przeciętność.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2014, 11:56

Jezeli Matri/Borriello/Gilardino to wedlug niektorych typowy przyklad przecietnego wloskiego bramkowpychacza to Astori jest typowym przykladem przecietnego wloskiego kołkostacza. Miał zrobić niby wielką kariere, ale oczywiscie nie zrobil a wiekszosc ludzi zna go z podatnosci na łapanie czerwonych kartek i koszmarnych błedów.

No ale rozumiem, że bedzie to zakup typowo na rezerwe, zeby powiekszyc ławke. Garcia to bardzo dobry trener i pewnie tez wycisnie z tego chlopaka co sie tylko da, ale ja cudow bym sie nie spodziewał.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2014, 12:01

pomijając temat Astoriego - stawianie Matriego i Borriello przy Gilardino to jednak kryminał.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 marca 2014, 12:47

Fakt. Gilardino wiele osób nie lubi nazywając go drewniakiem, ale prawda jest taka, że facet od dekady nie licząc dwóch czy trzech niedanych sezonów strzela sporo bramek. Tymczasem Matriemu i Borriello znacznie bliżej do Amauriego.

http://www.asroma.pl/news/Kibice-protes ... -FIGC-6604
Ja już nie wiem, który klub we Włoszech jest "jedynym najuczciwszym" Roma czy inter. Czasem czytam na tym forum czy stronie wypowiedzi ludzi, którzy z sympatią pochodzą do Romy, Fiorentiny czy Napoli. To trochę tak jak być opluwanym i mówić, że deszcz pada.
Ostatnio zmieniony 01 marca 2014, 13:50 przez ewerthon, łącznie zmieniany 2 razy.

kacopys

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 marca 2014, 13:47

Gilardino strzelił 170 bramek w lidze gdzieś po drodze kariera mu nie poszła tak jak mogła, ale i tak jest mistrzem świata i zdobywcą LM. Zgadzam się że porównywanie go do asów jak Amauri czy Borriello jest niepoważne.
Astori wg mnie jest taki sobie pewnego poziomu nie przeskoczy coś jak ten ich Castan. Dobrze że nie szukają np takiego N'Koulou do Benati :)

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 01 marca 2014, 14:16

ewerthon pisze: http://www.asroma.pl/news/Kibice-protes ... -FIGC-6604
Ja już nie wiem, który klub we Włoszech jest "jedynym najuczciwszym" Roma czy inter. Czasem czytam na tym forum czy stronie wypowiedzi ludzi, którzy z sympatią pochodzą do Romy, Fiorentiny czy Napoli. To trochę tak jak być opluwanym i mówić, że deszcz pada.

A nie krzyczeli nic o nieuznanej bramce Muntariego ?

Pisałem już gdzieś, że sytuacja co roku się powtarza, tylko w roli ,,poszkodowanego'' są inne kluby. Najpierw Milan, następnie Napoli, a teraz Roma. Czyżby w następnym sezonie Inter miał tak płakać ?

Prawda jest taka, że Juventus jest najlepszą drużyną we Włoszech i nikt w tym temacie nie powinien mieć wątpliwości. Śmieszą mnie takie zagrywki ze strony zidiociałych kibiców, ale czego mamy się spodziewać, skoro Roma gra najlepszy sezon od dziesięcioleci, a i tak ogląda nasze plecy ?
To normalne, że frustracja wylewa im się z każdego otworu.

Psy szczekają, a karawana jedzie dalej ...

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2014, 14:55

Ale ja tez całkiem cenie Gilardino i uwazam, ze ten zawodnik jest co najmniej półkę wyżej od np. Matriego. Z tym, ze niektorzy i tak sądzą, że to jest typowy włoski bramkowpychacz i ja niestety nic na to nie poradzę :prochno:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
ODPOWIEDZ