LE 13/14 (1/16): Trabzonspor 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:00

Obecności Peluso w Juventusie nie pojmę do końca swoich dni.
Reszta zagrała bardzo dobry mecz.
Teraz dopiero zacznie się Liga Europejska.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Przyjemnie dzis sie patrzylo na Isle, ladnie wchodzil w tempo do podan Vidala moze cos jeszcze z chlopa bedzie. Szkoda ze Sebie nic nie wpadlo ale i tak zagral dobre spotkanie.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Najlepszy mecz Giovinco w Juventusie ever?

Co do dyskusji na temat Marchisio... No właśnie - wydaję mi się, czy od wejścia Pirlo nasza gra do przodu zdecydowanie siadła?

Brawo Vidal, Osvaldo, Peluso :prochno:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:01

Super mecz. Dziwnę że te słowa padną z moich usta ale podobał mi się dziś.. Isla :shock: po za tym mecz życia Gio i cieszy bramka Osvaldo. Dopełniliśmy formalności mały nakładem sił więc trzeba być zadowolonym.

Ciekaw jestem jak Viola przełknie 3 porażki z rzędu w marcu? :lol:

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Po wygranej w dobrym stylu pastwić się nad Peluso nie będę, bo wyjdę na frustrata.

Szkoda trochę, że Giovinco w drugiej połowie znowu okazał się mało konkretnym zawodnikiem. Isla? Jak na niego świetny występ. Nie wierzę, że to oznaka jego przebudzenia, ale w jego przypadku trzeba się cieszyć i żyć chwilą. Poza tym całkiem znośnie wypadł Osvaldo :ok:

Cóż, przed nami ekipa wuja Della Valle.. :whistle:

Obrazek
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

U Peluso każde zagranie w drugiej połowie bardziej przypominało działania faceta w trakcie wylewu niż zawodowego piłkarza.
Wynik fajny, gra fajna bez zbędnego przemęczenia. Teraz Milan i trzeba przejść Fiorkę w LE :).
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2014, 23:01 przez Smok-u, łącznie zmieniany 1 raz.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Powiem wam, że ten bramkarz Trabzonu... no no no... Tylko to imię. Jak można mieć bramkarza, którego imię wymawia się jak "Odór"? :/ Świetny mecz chłop rozegrał.

A poza tym, Osvaldo strzelił, Isla i Gio zagrali dobre spotkanie, a w niedługiej perspektywie mamy trzy mecze z Fiorentiną. Będzie ciekawie.

Wbrew temu, co mówił komentator - w Olsztynie nie jest ładnie.

Dobranoc.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:02

Conte chyba przeczytał przed tym meczem artykuł w najnowszym wydaniu magazynu "Coach", o tym że, zespół mniej męczy się mając piłkę i kontrolując mecz. Szczególnie, gdy nie można mówić o różnicy klas pomiędzy zespołami, a przepaści.

Szkoda, że w drugiej połowie nic już nie ustrzeliliśmy, bo okazji było wiele. Pograło wielu rezerwowych, siły Pogby, Marchisio, Pirlo, Caceresa i Barzagliego zostały bardzo sensownie rozłożone. Plan wypełniony i wreszcie nie męczyliśmy się ze słabszym rywalem. Jest elegancko. Ja nie narzekam, bo i też nie ma czego zbytnio analizować. Plan zrealizowany podręcznikowo.

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:08

Peluso nie grał źle. Do momentu przekroczenia własnej połowy. Potem... Hulaj dusza piekła nie ma. Takich dośrodkowań jak dziś to by się Molinaro w swoim prime time nie powstydził :C

I zgodzę się komentatorami, z całej aktualnej Juventusu Peluso jest zawodnikiem, który tu nie pasuje najbardziej.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:11

Co prawda całego meczu nie widziałem, ale wychodzi na to, że było to dobre spotkanie z naszej strony. Osobiście mocno liczę na to, że oznacza to koniec "styczniowej" zniżki formy i teraz już Juventus będzie jeździć po przeciwnikach na pełnej... znaczy na pełnych obrotach ;)

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:12

Tak jak myślałem, druga połowa mniej intensywna. W sumie to dobrze bo mimo wszystko się nie przemęczyli a jakieś sytuacje sobie stworzyli. Fajny dla oka mecz, zwłaszcza Isla i Giovinco jak wszyscy zauważyli. Mieli więcej miejsca, a każdy kto ma go więcej to lepiej gra, zwłaszcza ktoś usposobiony technicznie jak Giovinco. W Serie A mamy ciężej bo nie raz walczymy z autobusem. Każdy może grać jak chce i dla niektórych zespołów to jedyna szansa na zdobycie punktów i dlatego Seba nie radzi sobie aż tak dobrze. No cóż, może będzie lepiej, ostatnia chyba szansa dla niego (Isli być może też), dziś zagrał dobrze, oby tak dalej :) Oczywiście nie ma co się napalać, ale taki mecz na pewno pomoże mu mentalnie.

Peluso to totalne nieporozumienie. Oddać za 2 mln po sezonie, oby ktoś dał taką ofertę.

Z Juve na dobre i złe!
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:12

Przed tym meczem taki scenariusz brałbym w ciemno, zatem niewykorzystane setki i grę Peluso pominę. Cieszy postawa Isli i Giovinco, brak kontuzji i bardzo dobre zmiany w dzisiejszym meczu. O mecz z Milanem jestem dużo spokojniejszy. Bardziej martwi mnie maraton z Fiorą, bo w 3x zwycięstwo niestety ciężko mi uwierzyć.

Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:15

Nasi mieli dzisiaj tyle miejsca, co klienci w subwayu w Kato. Isla to już typowo mógł sobie spokojnie dyndać na prawej.

Komentatorzy się nakręcili po pierwszym meczu (zagranym co najwyżej solidnie przez Turków), a tu szok :smile: Lipiński niech lepiej nie komentuje więcej, naprawdę. O sprzedaży Pogby albo Vidala to już jest zwykły spam.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:16

To był nasz najlepszy mecz w ostatnim czasie, wiadomo, że jak Vidal otworzył wynik, to było już po zawodach, ale mimo wszystko dawno nie patrzyło się na Juve na takim luzie. Fajnie Isla, a co do Gio... Dużo niby biega, ale co z tego, jak chyba ze trzy setki wykończył prosto w bramkarza :angry: Niemniej brawa za asystę i za zaangażowanie.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 23:17

Wojtek pisze:
II połowa nudna, bo nasi chcieli tylko doczekać do 90min, w sumie dobrze bo zaoszczędzimy trochę sił na Milan :ok:
Bo ja wiem czy aż taka nudna? Gdyby bramki Turków nie bronił ten kto jej bronił to w drugiej tak lekko moglibyśmy strzelić ze 2,3 dodatkowe bramki.

Fajne to było nawet,prącie z tym,że to tylko LE i jakiś Trabzon. Mnie się podobało i się cieszę,bo fajną grę widziałem :)

PS Nie wiem jak niektórzy mogli zapomnieć o zawieszeniu Vidala na Milan. Chyba niektórzy derbów nie oglądali :P
annihilator1988 pisze:Padoin się rozstrzelał. Po dwóch latach "pokoju", chciał zaskoczyć rywala nagłym atakiem :D Pocieszny jest, jak taki kundelek :D
No,no,no! Dokładnie coś w ten deseń!
Kundelki też nieraz coś bardzo chcą ale albo śmiesznie upadną albo coś innego śmiesznego zrobią :smile:
Ale tragiczny nie był,fajnie walczył jak zawsze,a i swoje okazje miał.Choć jedynie fakt,że w nich się znajdował docenić należy :wink:

Gio bardzo,bardzo fajnie. Tylko... martwi mnie,że on taki nieskuteczny w okazjach bramowych. Gdyby pumex był większym świrem( :wink: ) niż jest i liczyłby niewykorzystane setki vs Giovinco to obecnie mieibyśmy bilans w stylu 173-37.
Arbuzini pisze:Conte chyba przeczytał przed tym meczem artykuł w najnowszym wydaniu magazynu "Coach", o tym że, zespół mniej męczy się mając piłkę i kontrolując mecz. Szczególnie, gdy nie można mówić o różnicy klas pomiędzy zespołami, a przepaści.
Uwierz mi,że on to wie :wink: Takie banały masz wciskane do łba od początku przygody z przyuczaniem do tego fachu.
pumex pisze:Po wygranej w dobrym stylu pastwić się nad Peluso nie będę, bo wyjdę na frustrata.
Ja właśnie nad nim bym porozmyślał. Bo skoro z tego tureckiego dwumeczu Peluso wybrnął jako najgorszy gracz Juve i to definitywnie to coś jest nie tak. Dziś Isla jak i Ogbonna zagrali też fajnie,a Federico znowu tragicznie.
Jestem pewny,że DJ Paolino wypadłyby lepiej.
Tengen pisze:Komentatorzy się nakręcili po pierwszym meczu (zagranym co najwyżej solidnie przez Turków), a tu szok :smile: Lipiński niech lepiej nie komentuje więcej, naprawdę. O sprzedaży Pogby albo Vidala to już jest zwykły spam.
Wpierw próbowałem oglądać polski stream ale na dwóch stronach nie mogłem powiekszyć playera,no kurde nie szło. Więc przez rojadirecta.com przeszedłem na streama z angielskim komentarzem i był naprawdę świetny :wink:

Zablokowany