LE 13/14 (1/16): Trabzonspor 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 21:54

Osvaldo: setki niewykorzystane - 3 | setki wykorzystane - 2

jeszcze przegrywa ale ma szanse wyrównać ;P

Teraz całkiem serio - przedziwny jest obecny Juventus. Na własnym stadionie, przy wyniku 0:0 wyglądali jakby grali za karę. Dziś, przy handicapie 2:0 i na boisku rywala grają z pełnym zaangażowaniem, jakby gonili wynik. Czasem nie kminię tej drużyny :wink:

Według mnie na największe słowa uznania zasługuje duet Giovinco-Isla. Szczególnie ten pierwszy gra zaskakująco dobrze, choć i Chilijczyk w grze wypada nadspodziewanie pozytywnie, chyba w żadnym innym meczu nie wyglądał tak pewnie z piłką przy nodze :ok: Ktoś go podmienił? Szkoda tylko tej jego 100-procentowej sytuacji. W barwach Juve nie ma jeszcze gola na swoim koncie a dogodnych okazji miał już od groma. Poza tym nieźle wygląda Caceres, Bonucci i Osvaldo.

Kto na minus? Według mnie przede wszystkim Ogbonna - koleś znowu nie ogarnia i przymula. Aż momentami Bonucci pokazuje mu gdzie ma się ustawiać. Kiepski ten nasz Ogbonna, niewarty nawet połowy z tych 15 baniek. Peluso też raczej negatywnie.

Większość kibiców przygotowywała się raczej na kiepskie widowisko, a okazuje się, że nie ma bidy :)

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Takie zaangażowanie + pierwszy skład = wygranie LE

Bardzo fajny,przyjemny do oglądania mecz. Marchisio wymiata, świetne odbiory i podania.

W 46 Storari na boisko.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Powiem tylko tyle, że śmiesznie ogląda się kebabów. Poziom defensywy podobny do tej z ekstraklapy. Dobry mecz Marchisio, który rozdziela piłki i zaliczył podanie otwierające przy golu na 2-0. No i brawa dla Isli za inteligentną grę na skrzydle

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Dziś to nawet pumex musi pochwalić Giovinco. Chłop udowadnia, że umiejętności ma, ale tylko i wyłącznie, gdy nie ma cielesnego kontaktu z rywalem, a wokół niego jest sporo miejsca. Dla jego dobra powinien odejść, bo ma szansę być gwiazdą niejednej włoskiej ekipy.
Ależ oni się bawią. :prochno: Nawet za bardzo. Czuje, że Antonio troszkę pokrzyczy.

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mecz z kategorii totalne zdziwko i zaskoczenie w pierwszych 20 minutach. O klasie piłkarskiej Trabzonu a raczej o jego braku świadczy fakt, że Isla na swoim skrzydle dokonywał niemal gwał## zbiorowego. :prochno:
Komentatorzy dobrze zauważyli, że gdyby nasi na siłę nie próbowali wejść z piłką do bramki to wynik mógłby być wyższy.
Ta grupa w której grało Lazio, odprawione z kwitkiem przez Ludogorec, ogórcy z Trabzonsporu, i nieszczęsna Legia to istny śmiech.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Albo mi się pomyliły kanały i zespoły, albo na prawdę gość na prawym skrzydle i ten mały w ataku potrafią grać w piłkę...?!

I teraz pytanie, czy to Trabzon jest tak słaby czy po prostu my wreszcie złapaliśmy odpowiedni rytm gry i formę...?

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 21:55

Chyba wczorajszy mecz Realu nas zainspirował, bo gramy niesamowicie. Rywal słaby, to fakt, ale tydzień temu był ten sam, a nasza gra była diametralnie inna.

Na pochwałę zasługuje Isla i mam nadzieję, że w drugiej połowie nie spuści z tonu i ten mecz będzie wreszcie tym legendarnym na przełamanie, o którym większość kibiców Juve już przestało nawet marzyć.

Edit: Zapomniałem pochwalić Giovinco. Piłka do Vidala miód malina i aż szkoda, że gol nie padł. Zasługuje na bramkę. Szkoda, że nie gramy przed własną publicznością, bo przy takiej grze w drugiej połowie spokojnie powinien zostać nagrodzony brawami, a przydałoby mu się to.
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2014, 21:59 przez koki90, łącznie zmieniany 1 raz.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Proszę stonować radość. Trabzon jest tak słaby, że na ich tle nawet Giovinco, Isla i Peluso wyglądają ok.
Z silniejszymi przeciwnikami ci 3 zawodnicy byliby najsłabsi.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Niesamowity mecz Giovinco :prochno: Chlopak doslownie dzisiaj wymiata i z jego podan i akcji spokojnie moglismy dzisiaj wbic jeszcze z 2 bramki. Nie mowie juz w ogole o tym, ze faktycznie tutaj powinno byc juz z 4:0 dla nas i po herbacie. Swietne spotkanie takze Isli i Marchisio.

Jesli mialbym kogos zganic to tylko Peluso, ktory dzisiaj znow gra slabiej.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Brawo! Tak powinniśmy grać w Europie! Wiem, że to tylko jakiś ogór z Turcji, ale mamy potencjał, aby grać tak ze zdecydowaną większością drużyn europejskich :)

Póki co nikt nie schodzi pniżej pewnego poziomu, ale jak do tej pory graczem meczu dla mnie Giovinco. Szkoda, że nie strzelił, ale może się to zmieni. Jeszcze gdybyśmy mniej kombinowali pod bramką przeciwnika to byłoby z 5-0.

Btw Conte to ze skrajności w skrajność. Albo zmiana w doliczonym czasie gry, albo w 36 minucie :prochno: (tak wiem, zmienił żeby Pogba odpoczął przed Milanem)

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Fajny mecz - przegląd rezerw. Szybkie 2:0 i Pogba może odpoczywać przed Milanem. Świetny Giovinco - to chyba jego najlepsze 45 minut po powrocie do klubu. Dobry Vidal, nie taki kapciowaty jak ostatnio, fajnie uczestniczy w klepie (choć w 23 minucie miał niezły blackout - najpierw, zamiast zabrać się z piłką, odgrywał do tyłu, gdzie było dość dużo Turków, chwilę później podał bezpośrednio pod nogi jednego z nich), fajny Isla (wreszcie; dzieje się sporo dobrego w okolicach pola karnego Trabzonu po tej jego prawej stronie), przyzwoity Osvaldo (pressuje i dobrze rozumie się z Giovinco). Tyle.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

No panowie, taki mecz to ja rozumiem. W KOŃCU potrafimy zdominować słabszego rywala (mówię o Europie) i wybić mu z głowy pozytywny wynik.
Marchisio najlepszy, naprawdę świetnie sobie radzi na pozycji Pirlo. Nie wiem co zjadł Giovinco, jakiś szpinak Popeya, ale nagle przestał się przewracać przy każdym kontakcie i gra naprawdę świetnie. Podobnie Isla.
Oby podtrzymać to w drugiej połowie.
Żeby nie było, że się jaram: Trabzon to jednak oprócz tego straszne słabiaki.

ZZX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

aaaa Giovinco jaki słaby, Juve słabe, powinno być 6:0 minimum!
A Isla co on, ankle breaker.. groin braker?
Ehh, nie wiem co z niektórymi fanami Juve, czy to jakaś fala sezonowców, że często bul dópy się pojawia, nawet gdy wygrywamy ;/

Obrazek
Nedved1983

Juventino
Juventino

:shock: :shock: :shock:

Powinno być już z 5:0 :D Ale znowu nasza skuteczność...
W zasadzie gramy w dziada, rywal nie istnieje, defensywa to parodia. Giovinco ma sporo miejsca, to i gra na innym poziomie. Kto podmienił Islę?!

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 21:56

Gramy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Nie spodziewałem się tak łatwego meczu. Ktoś może powiedzieć że Trabzon jest słabiutki, ok, to prawda, ale błędy trzeba też umieć wywołać, a przede wszystkim je wykorzystać.
Lubię jak Juve gra ofensywnie, do przodu, z polotem. Czemu tak częściej nie można? Nie mówię że co kolejkę, ale częściej. Taki styl aż chce się oglądać, oby tak dalej. Niech sobie poklepią, w drugiej połowie może bez szaleństw, i jak się nadarzy okazja to niech strzelą jeszcze jedną bramkę.

Dobra robota panowie :ok:

Z Juve na dobre i złe!
Zablokowany