LE 13/14 (1/16): Trabzonspor 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2014, 18:20

Ten sezon jeszcze okej, ale w następnym przestanie się liczyć ten w którym odpadliśmy w 1/8 z Chelsea. Oznacza to że aby utrzymać ilość punktów sprzed sezonu, co oznaczałoby znów walkę o drugi koszyk, potrzebujemy awansu do ćwierćfinału. Każda kolejna faza da nam teoretycznie 7 punktów więcej. Raczej nie wyobrażam sobie abyśmy mogli odpaść z Trabzonem, najwięcej o podejściu naszych do tych rozgrywek powie nam dwumecz z Fiorentiną. Później już szkoda będzie odpuścić.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2014, 19:22

Kamex22 pisze:@jakku1 Czyli żeby być w drugim koszyku, to nie dość że musimy liczyć, że wymienione drużyny nie awansują do LM, to jeszcze sami musimy wygrać i zremisować, chociaż po razie?
Tak. Duza jest jednak szansa, ze takie druzyny jak Valencia, MU czy Lyon nie zalapia sie do LM. Bo Inter i Milan raczej na pewno nie beda w niej graly w przyszlym roku.

Potrzebujemy co najmniej 3 punktow, zeby miec stosunkowo duze szanse. Najlepiej byloby wygrac z Trabzonsporem i przejsc Viole, wtedy bysmy mieli 99% szans na drugi koszyk (72-73 punkty umozliwia nam wyprzedzenie City). Ale o to bedzie trudno, zwlaszcza z naszym podejsciem do LE.
Cabrini_idol pisze:jakku, ale Ci w klubie chyba tez sa odpowiednie osoby, które to kalkulują i jeśli przejście Violi spowoduje na 99 % 2 koszyk to raczej Conte się o tym dowie, a dobrze wie ze rozstawienie w LM to jest priorytet, szczegolnie dla nas aby powalczyc o zwycestwo w grupie i rozstawienie w cwiercfinale.
Problem w tym, ze to ciezko przewidziec. Moze sie okazac, ze trzy punkty nam wystarcza, a moze sie okazac, ze nie. Moze tez zajsc taka sytuacja, ze MU, Inter (tfu, tfu :prochno:) i Lyon jakos cudem rzutem na tasme zalapia sie do tej LM. Wtedy nasza sytuacja bedzie duzo gorsza.
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2014, 19:35 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2014, 19:34

jakku, ale w klubie chyba tez sa odpowiednie osoby, które to kalkulują i jeśli przejście Violi spowoduje na 99 % 2 koszyk to raczej Conte się o tym dowie, a dobrze wie ze rozstawienie w LM to jest priorytet, szczegolnie dla nasm aby powalczyc o zwyciestwo w grupie i rozstawienie w cwiercfinale.

Obrazek
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 lutego 2014, 23:31

Isla i Peluso znowu będą demolować na skrzydłach, aż strach się bać.

Podobno w ataku mają wystąpić Giovinco i Osvaldo. Znowu konfiguracja mały i techniczny + wysoki i silny. Jakaś logika w tym jest, więc może współpraca między nimi będzie się układać.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2014, 00:07

Negri pisze:Isla i Peluso znowu będą demolować na skrzydłach, aż strach się bać.

Podobno w ataku mają wystąpić Giovinco i Osvaldo. Znowu konfiguracja mały i techniczny + wysoki i silny. Jakaś logika w tym jest, więc może współpraca między nimi będzie się układać.
Ja tam sobie czekam na konfiguracje Miras - Osvaldo i mam nadizeje, że zobacze - może jakiś mecz z Sassuolo, Livorno.

Tutaj spokojnie grać na remis i będzie awans, ważne zeby byli gotowi na Milan. A szansa dla Peluso i Isli się nalezy bo mimo wszystko wydaje mi się, że to już ich ostatnie mecz do czasu rozstrzygnięcia Scudetto.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2014, 12:39

Powiem krótko: nieważne jaki skład, nieważny jaki styl i taktyka. Ma być awans i nie roztrwonienie dwubramkowej zaliczki, bo to będzie frajerstwo i smutek. Nie po to jedziemy gdzieś na wygwizdowie na wschodzie, by roztrwonić nasz dorobek. Jak to zrobią to będzie brak szacunku wobec nich samych i nas kibiców. Awans i basta!

paruf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 14:04

Emocje powoli rosną u mnie przed meczem. Myślę, że gra nie będzie różniła się wiele od tego co widzieliśmy tydzień temu. Znając życie stracimy bramkę i będzie gorąco. Stawiam, że mecz uratują dziś Osvaldo i Giovinco.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 16:15

paruf pisze:Emocje powoli rosną u mnie przed meczem. Myślę, że gra nie będzie różniła się wiele od tego co widzieliśmy tydzień temu. Znając życie stracimy bramkę i będzie gorąco. Stawiam, że mecz uratują dziś Osvaldo i Giovinco.
Myslisz ze Giovinco bedzie w stanie rozbawić zawodnikow Tureckich? Oni sie nie znaja chyba na zartach. ;<

Kusi kurs na Trabzon. Stawiam jakies 2:1 albo 3:1 dla Turkow.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 16:43

W Trabzonie silne opady deszczu

Obrazek

Obrazek
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 17:10

bendzamin pisze:W Trabzonie silne opady deszczu
Przypadek? Nie sądzę :twisted:
Znowu będziemy uraczeni grą naszych skrzydłowych, jak fajnie :(

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 17:51

Mam dziś na bardzo długim kuponie Trabzonspor 1X - kurs 2,38. Turcy są u siebie chyba zupełnie inną drużyną, a już w pierwszym meczu nie byli jakoś zdecydowanie gorsi. Gdybym miał typować dokładny wynik to 0:0/1:1/nasza porażka jedną bramką. Bardziej byłbym zaskoczony gdybyśmy wygrali dziś pewnie dwiema lub trzema bramkami, niż gdyby Turcy odrobili straty z pierwszego meczu i doprowadzili do dogrywki. Dziwią mnie tak niskie kursy na nas (w okolicy 1,57), więc postanowiłem to wykorzystać i zagrałem 1X ;)

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 19:48

Crunny pisze:Mam dziś na bardzo długim kuponie Trabzonspor 1X - kurs 2,38. Turcy są u siebie chyba zupełnie inną drużyną, a już w pierwszym meczu nie byli jakoś zdecydowanie gorsi. Gdybym miał typować dokładny wynik to 0:0/1:1/nasza porażka jedną bramką. Bardziej byłbym zaskoczony gdybyśmy wygrali dziś pewnie dwiema lub trzema bramkami, niż gdyby Turcy odrobili straty z pierwszego meczu i doprowadzili do dogrywki. Dziwią mnie tak niskie kursy na nas (w okolicy 1,57), więc postanowiłem to wykorzystać i zagrałem 1X ;)
Trzeba bylo juz dnb zrobic 3,85 kurs, a wydaje mi sie ze przegramy to 1 bramka albo doczekamy karnych. Z podejsciem jak ostatnio to tak prawdopodobne, ale... zobaczymy.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 19:56

Remis jak nic się szykuję.

Obrazek
Bakrlik24

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 20:16

Oficjalnie....

No i potwierdziło się znowu Peluso i Isla na skrzydłach ;/, w ataku Gio i Osvaldo no zobaczymy co z tego będzie, a mieliśmy nie odpuszczać pucharów ;/

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2014, 20:17

Uff na szczęscie pogłoski o Padoinie w środku okazały się tylko plotką. Skrzydeł Isla-Peluso raczej nie dało się uniknąć z czym się już dawno pogodziłem.
No nic pozostaje nam wziąć głęboki wdech i przebrnąć jakoś przez te widowisko :P Ale obym się mylił.

#AllegriOut
Zablokowany