Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 lutego 2014, 16:27

Zhx123 pisze:Nie chce psuć zabawy, ale jak rozmawiam z kolegą, który kibicuje PSG to twierdzi, że Verratti jest nie do ruszenia. Dlatego tym bardziej cięzko mi sobie wyobrazic Verratti + kosmiczna kwota 70 mln euro za Pogbe.
Nareszcie ktos powiedzial cos rozsadnego. Bardzo dobrze bedzie, jak uda nam sie bezgotowkowo wymienic Pogbe na Verrattiego. A pewnie skonczy sie na tym, ze szejki wyloza 80mln. na stol i Marotta sie obsra na widok takiej kasy. Elo.
Virgil pisze:Po drugie Pogba ma jednak dużo wyższe notowania niż Verratti.
U kogo :?:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Montezuma11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2014, 16:34

Machnes pisze:Teraz faktycznie gra słabiej ale jego dyspozycja w I części sezonu była wspaniała i moim zdaniem jest lepszym piłkarzem niż np. Strootman
Przestań tak pisać bo jeszcze jakiś romanista na to trafi i zrobi się śmiesznie. Pogba dużo czaruje i za bardzo kombinuje. Można mu to wybaczyć, młody jest, gorąca krew. Tobie zaś radzę obejrzeć Romę kilka razy pod rząd i dopiero wtedy oceniać Strootmana, który jest trochę jak Vidal - czyli wszędzie, potrafi podejść do przodu, zdarza mu się fajnie wejść w pole karne i zachowywać niczym "9" (tak samo jak Vidal) a czyści też niesamowicie. Pogba z kolei z tyłu się gubi, i to dość często.

FORZA JUVENTUS !!!
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2014, 18:13

Montezuma11 pisze:
Machnes pisze:Teraz faktycznie gra słabiej ale jego dyspozycja w I części sezonu była wspaniała i moim zdaniem jest lepszym piłkarzem niż np. Strootman
Przestań tak pisać bo jeszcze jakiś romanista na to trafi i zrobi się śmiesznie. Pogba dużo czaruje i za bardzo kombinuje. Można mu to wybaczyć, młody jest, gorąca krew. Tobie zaś radzę obejrzeć Romę kilka razy pod rząd i dopiero wtedy oceniać Strootmana, który jest trochę jak Vidal - czyli wszędzie, potrafi podejść do przodu, zdarza mu się fajnie wejść w pole karne i zachowywać niczym "9" (tak samo jak Vidal) a czyści też niesamowicie. Pogba z kolei z tyłu się gubi, i to dość często.
Naucz się najpierw korzystać z forum(4 posty pod rząd) a dopiero potem mnie pouczaj. Mówimy tu o piłkarzach wielkiej klasy, mogę mieć inne zdanie. Nie zgadzasz się z nim to uszanuj je, a nie pisz mi co jest śmieszne, bo nie jesteś tu żadnym celebrytą. Nie napisałem, że Strootman jest cienki jak sik pająką, bo to świetny pomocnik, co nie oznacza, że Pogba nie może być dla mnie lepszy.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 22 lutego 2014, 20:25

Strootman i ekipa rzymian gra swietnie przeciwko sredniakom Serie A.

Jak przyjechali do Turynu to Pogba-Vidal-Pirlo zjedli ich na kolacje.
Przegrali z Napoli bo zdominowal ich Inler i Sp-ka.

Sa dobzi jak graja z ogorkami.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2014, 07:42

Szkoda, że nasi unikają transferów takich młodych zawodników którzy prezentują się bardzo dobrze np. Griezman, Draxler itp Choć przeczuwam tu transfer Muniain'a w 2015r. Griezman to by na prawdę był dobry transfer, na boisku wszędzie go pełno. Pracowity gość i do tego nie egoista.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2014, 09:44

Muniainowi kontrakt kończy się w 2015 (jeśli wierzyć transfermarktowi), więc na dobrą sprawe można juz w tym roku zrobić na niego podchody i spróbować wyciągnąć go w promocyjnej cenie, trzeba liczyć że zarząd Bilbao uczy się na błędach (patrz. Llorente).

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2014, 10:00

Bazyliszek pisze:Muniainowi kontrakt kończy się w 2015 (jeśli wierzyć transfermarktowi), więc na dobrą sprawe można juz w tym roku zrobić na niego podchody i spróbować wyciągnąć go w promocyjnej cenie, trzeba liczyć że zarząd Bilbao uczy się na błędach (patrz. Llorente).
Nie uczy, wierz mi. Albo weźmiemy go za darmo w 2015r albo teraz za sumę odstępnego czyli bodajże 36 mln jak w przypadku Llorente.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2014, 10:23

Castiel pisze:Szkoda, że nasi unikają transferów takich młodych zawodników którzy prezentują się bardzo dobrze np. Griezman, Draxler itp Choć przeczuwam tu transfer Muniain'a w 2015r. Griezman to by na prawdę był dobry transfer, na boisku wszędzie go pełno. Pracowity gość i do tego nie egoista.
:doh:
Wiesz Ty za ile pójdą(nawet jak i w te lato gdzieś się ruszą) Draxler i Griezmann? 30mln MINIMUM. Zresztą komu ja to tłumaczę... skoro ani nazwiska piłkarza poprawnie napisać nie umiesz,jak i zresztą słowa "naprawdę" :wink:

Kupowanie wschodzących gwiazd futbolu za minimum 30mln to nie Marotta Style,to jest dla niego zbyt mainstreamowe,zbyt hipsterskie 8) . On w takiej kasie mieści Pogbę,Pirlo,Llorente,Teveza,Lichta,Barzagliego i dajmy jeszcze do tego Asamoaha.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2014, 10:33

Antek666 pisze: :doh:
Wiesz Ty za ile pójdą(nawet jak i w te lato gdzieś się ruszą) Draxler i Griezmann? 30mln MINIMUM. Zresztą komu ja to tłumaczę... skoro ani nazwiska piłkarza poprawnie napisać nie umiesz,jak i zresztą słowa "naprawdę" :wink:
Po takich ciosach to już nie mam prawa się podnieść - zupełnie jak to dziecko w koszulce Interu :doh: po usłyszeniu "inter ###" masakra.
Lekcja dla Ciebie - jak nie umiesz zwyczajnie zwrócić uwagi na błąd czy w pisowni czy jakiś inny to nie fikaj do starszych lub w swoim wieku bo ktoś może utrącić Ci łapę albo Cię uśpić.

selby

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2014, 10:50

Adrian27th pisze:Strootman i ekipa rzymian gra swietnie przeciwko sredniakom Serie A.

Jak przyjechali do Turynu to Pogba-Vidal-Pirlo zjedli ich na kolacje.
Przegrali z Napoli bo zdominowal ich Inler i Sp-ka.

Sa dobzi jak graja z ogorkami.
Taaaa, a jak nasze asy pojechały na SO w składzie Pirlo, Vidal, Markiz to kto kogo zdominował ? Nasz środek w najmocniejszym składzie jest zdecydowanie lepszy od rzymskiego, ale rzymski zjada pozostałe, ten śmieciarzy z południa też.

Więc opinia że są dobrzy z ogórkami jest very funny :D

Co do transferów, to ja chciałbym jakieś dobre wahadło za Asę, tylko nikt dobry i do wyciągnięcia nie przychodzi mi na myśl :/

selbynator!!!
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2014, 11:01

Castiel pisze: bo ktoś może utrącić Ci łapę albo Cię uśpić.
Albo przyjdzie do niego seryjny samobójca.

Odnośnie tych transferowych fantazyjek, to była już niby informacja, że Juve jest gotowe zapłacić za Draxlera nawet 60 baniek :rotfl: Ten zawodnik prawdopodobnie przejdzie do Bayernu lub ewentualnie do szejków.
Można zrobić bardzo dobre Mercato nawet za 30 baniek, pod warunkiem, że unikniemy ruchów typu: Wykupienie Osvaldo za 19, lub dokupienie mu jeszcze Gilardino dla lepszego towarzystwa. I bardzo dobrze, że nie szastamy kasą jak chociażby Napoli, jak komuś się nie podoba, niech się przeniesie na PSG czy City w końcu przynajmniej w tym aspekcie mamy przecież demokrację :whistle:

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2014, 12:13

Lucas87 pisze:
Castiel pisze: bo ktoś może utrącić Ci łapę albo Cię uśpić.
Albo przyjdzie do niego seryjny samobójca.

Odnośnie tych transferowych fantazyjek, to była już niby informacja, że Juve jest gotowe zapłacić za Draxlera nawet 60 baniek :rotfl: Ten zawodnik prawdopodobnie przejdzie do Bayernu lub ewentualnie do szejków.
Można zrobić bardzo dobre Mercato nawet za 30 baniek, pod warunkiem, że unikniemy ruchów typu: Wykupienie Osvaldo za 19, lub dokupienie mu jeszcze Gilardino dla lepszego towarzystwa. I bardzo dobrze, że nie szastamy kasą jak chociażby Napoli, jak komuś się nie podoba, niech się przeniesie na PSG czy City w końcu przynajmniej w tym aspekcie mamy przecież demokrację :whistle:

Nie da się zrobić dobrego mercato za 30 mln, po 3 mistrzostwach z rzędu i nadal takiego dystansu do najlepszych w Europie. My nie potrzebujemy uzupelnien za 10 czy 15 mln tylko konkretnych zawodników sprawdzonych , którzy na dzień dzisiejszy kosztują więcej niż 30 mln, a szczególnie gracze ofensywni jak i boczni obrońcy, którzy zawsze są najdroższi.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2014, 12:14 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2014, 12:14

Castiel pisze:
Antek666 pisze: :doh:
Po takich ciosach to już nie mam prawa się podnieść - zupełnie jak to dziecko w koszulce Interu :doh: po usłyszeniu "inter ###" masakra.
No tak,temat młodego interisty wiecznie żywy :ok: Przez te około 2 miesiące odkąd to napisałem jakieś pstryczki odnośnie tego czytałem tu już jakieś 15 razy w kilku różnych tematach. To już od dawna jest nudne i co najmniej żenujące,bo najczęściej robią to ci mniej inteligentni którzy nie potrafią przyznać mi racji czy pójść w normalną dysputę. Jedyny który potrafił mnie tym rozśmnieszyć był ostatnio Pan Zambrotta :wink:
Castiel pisze:Lekcja dla Ciebie - jak nie umiesz zwyczajnie zwrócić uwagi na błąd czy w pisowni czy jakiś inny to nie fikaj do starszych lub w swoim wieku bo ktoś może utrącić Ci łapę albo Cię uśpić.
Lekcja dla ciebie- jak zwracam komuś uwagę na wyraźne błędy to (ok,prawie zawsze) nie robię tego zwyczajnie,ot taki już jestem barwny i wyjątkowy.Taką czynność w różnych korespondencjach zdarza mi się wykonywać od kliku do kilkunastu razy na tydzień i po prostu staram się sobie jak i innym to ubarwiać.Bo tak lubię i uważam to za lepsze niż suche wytykanie błędów. Wiek nie ma nic do rzeczy,ja tak z każdym,z nadzieją że i starsi zmądrzeją i poprawnej ortografii się nauczą. Poza tym ciekawe czy ty taki starszy.
Wyszedł z ciebie taki Polak,prawdziwy bucowaty,cebulowaty.... ktoś mi zwrócił uwagę na błąd?! Łapę mu utrącić albo uspić! Stary,ten tekst nie jest niczym innym niż idiotyczną groźbą :stop:
Jak już masz adres to napisz kiedy mnie odwiedzisz,to będę wiedział kiedy ekspress do kawy nastawić. Wpadniesz w klapkach Kubota które wrzucisz na trzydniowe samo-stojące skarpety,na szyi łańcuch krowi,w gaciach(tam dużo miejsca) pilot od TV,a w dłoni kij bejsbo.... tfu... kijek od najtańszej rakietki do tenisa. Jak ci si uda dostać w niedzielę szybką pożyczkę z jakiegoś Providenta na podróż do Berlina to wpadaj śmiało :ok:
selby pisze:Co do transferów, to ja chciałbym jakieś dobre wahadło za Asę, tylko nikt dobry i do wyciągnięcia nie przychodzi mi na myśl :/
Też chciałbym. Nazwiska Kolarov czy Coentrao Cię nie przekonują? :wink: Mnie raczej tak.

O Griezmannie niestety możemy zapomnieć,w sumie to...do 3-5-2 by nijak pasował,jak już to napad no a tam mamy ostatnie BOGACTWO w porównaniu do biedy z poprzednich sezonów.
Cabrini_idol pisze: My nie potrzebujemy uzupelnien za 10 czy 15 mln tylko konkretnych zawodników sprawdzonych , którzy na dzień dzisiejszy kosztują więcej niż 30 mln, a szczególnie gracze ofensywni jak i boczni obrońcy, którzy zawsze są najdroższi.
Tak,pełna racja! Tylko ten no... nas na to najzwyczajniej nie stać. Zanim stadion się "spłaci" to jeszcze ze 2 sezony miną i wtedy zacznie na nas prawdziwie zarabiać. Poza tym...odpadliśmy z Champions League,o czym oczywiście wiesz,ale o stratach finansowych z tym związanych zapomniałeś :roll: No i zimowe mercato było KIEPSKIE,chociaż fapię nad Osvaldo :wink:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2014, 19:12

selby pisze:
Taaaa, a jak nasze asy pojechały na SO w składzie Pirlo, Vidal, Markiz to kto kogo zdominował ? Nasz środek w najmocniejszym składzie jest zdecydowanie lepszy od rzymskiego, ale rzymski zjada pozostałe, ten śmieciarzy z południa też.

Więc opinia że są dobrzy z ogórkami jest very funny :D

Co do transferów, to ja chciałbym jakieś dobre wahadło za Asę, tylko nikt dobry i do wyciągnięcia nie przychodzi mi na myśl :/
Nie wiem jak 'slepym' trzeba być by nie zauważyć w faktu że w meczu na SO nie chciało się naszym grać, a Roma grała jak o życie. Mimo to wygrali 1:0.
Gdyby nasi grali na pełnej, to byśmy mieli problem z kolejnymi meczami do rozegrania.

Tak zjadają środek śmieciarzy,że przyjeli 3:0 w Neapolu.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2014, 22:46

Podczas oglądania meczu Olympiakos - Man Utd naprawdę podobał mi się Michael Olaitan. Sądzę że byłby tani i Juve powinno się nim zainteresować. Na dodatek jeśli będzie rzeczywiście 4-3-3, to idealnie by się nadał. Dziś robił z obrońcami MU co chciał.

Takie moje spostrzeżenie :D

Forza Juve!
Zablokowany