Mercato (2012-2014)
- Arbuzini
- Juventino
Lewonożny = lewa strona. Zwykła pomyłka powtarzana z rozpędu i lenistwa. Oczywiście Berardi może grać na skrzydle, ale na prawym.Szikit pisze:Nie chcę Ci psuć zabawy w FMa, ale Berardi w tym sezonie zagrał po lewej stronie jeden raz. I nie zaliczył dobrego występu.naros pisze:Griezmann to marzenie ale on biega po lewej stronie a tam ściągamy Berrardiego
Któryś raz już czytam o Berardim na lewejNie wiem skąd się to wzięło. Grał kiedyś na tej pozycji?
- Szilgu
- Juventino
Nie wiem co wam przyszło do głowy z tym statusem SAFa. Powiedziano, że będzie miał większy wpływ na trnasfery i że będzie to krok w tym kierunku. Ale do statusu Fergusona jeszcze baaardzo dużo będzie mu brakować.Adrian27th pisze: Wątpie, mimo zapewnien i obietnic, CHOCIAŻ jak wiadomo Conte uzyska status ala SAF'a w Man Utd wiec mozliwe że to coś zmieni.
- bendzamin
- Redaktor
Adrian27th pisze: CHOCIAŻ jak wiadomo Conte uzyska status ala SAF'a w Man Utd wiec mozliwe że to coś zmieni.

Czuję, że ludzie wierzący w prawdziwość równania Pogba = 70 mln + Verratti, mogą się latem mocno zdziwić. W PSG lubią szastać forsą, ale chyba nie aż tak, a i nasz zarząd pewnie jest gotowy przyjąć niższą ofertę.
- Zhx123
- Dortmundczyk
Nie chce psuć zabawy, ale jak rozmawiam z kolegą, który kibicuje PSG to twierdzi, że Verratti jest nie do ruszenia. Dlatego tym bardziej cięzko mi sobie wyobrazic Verratti + kosmiczna kwota 70 mln euro za Pogbe.
Wiadomo, że zabawe PSG sponsorują szejki, ale czy aż tak przepłacą? Jakoś wątpie.
Albo kogoś ponosi fantazja albo Pogba jest istnym geniuszem, za którego PSG jet gotowe dać przysłowiową nerke. Niestety Juventusu nie oglądam, więc ciężko mi ocenić jego umiejętności.
Wiadomo, że zabawe PSG sponsorują szejki, ale czy aż tak przepłacą? Jakoś wątpie.
Albo kogoś ponosi fantazja albo Pogba jest istnym geniuszem, za którego PSG jet gotowe dać przysłowiową nerke. Niestety Juventusu nie oglądam, więc ciężko mi ocenić jego umiejętności.
- Zhx123
- Dortmundczyk
Nie napisałem, ze nie jest do ruszenia, tylko że on tak twierdzi. Zna realia tej drużyny więc może o niej powiedzieć więcej. Tak jak wy np wiecie(wierzycie), że choćby nie wiem co Vidala nie sprzedacie. I pewnie tak jest. Ale różnie bywa. Dlatego napisałem tylko, że on tak twierdzi a nie tak jest.
Moim zdaniem jeśli Varetti miałby być przedmiotem tej transakcji to raczej o 70 mln dopłaty nie ma co nawet mówić.
Moim zdaniem jeśli Varetti miałby być przedmiotem tej transakcji to raczej o 70 mln dopłaty nie ma co nawet mówić.
- squinter
- Juventino
pewnie, ze nie i nikt rozsadny nawet glosno nie wspomina o takiej ofercie, mysle, ze PSG bedzie oferowalo jedynie gotowke.Zhx123 pisze: Moim zdaniem jeśli Varetti miałby być przedmiotem tej transakcji to raczej o 70 mln dopłaty nie ma co nawet mówić.
- Antek666
- Juventino
Jako kibic BVB powinieneś pamiętać,że często myślenie i osądy kibica wcale się nie sprawdzają i piłkarze czy zarządy klubowe robią co chcą.Zhx123 pisze:Nie napisałem, ze nie jest do ruszenia, tylko że on tak twierdzi. Zna realia tej drużyny więc może o niej powiedzieć więcej. Tak jak wy np wiecie(wierzycie), że choćby nie wiem co Vidala nie sprzedacie. I pewnie tak jest. Ale różnie bywa. Dlatego napisałem tylko, że on tak twierdzi a nie tak jest.
Przypadek transferu Götze jeszcze nic cię nie nauczył?
- Eric6666
- Juventino
squinter pisze:pewnie, ze nie i nikt rozsadny nawet glosno nie wspomina o takiej ofercie, mysle, ze PSG bedzie oferowalo jedynie gotowke.Zhx123 pisze: Moim zdaniem jeśli Varetti miałby być przedmiotem tej transakcji to raczej o 70 mln dopłaty nie ma co nawet mówić.
a ja bym się ucieszył jak na zapytanie PSG Marotta by odpowiedział Veratti + 70 mln. Sytuacja jest taka, że nie musimy nikogo sprzedawać, a Pogbie bliżej do przedłużenia kontraktu, niż chęci odejścia.
Ps. Spurs mówiąc Realowi 100 mln za Bale też chcieli powiedzieć coś w stylu " - ile za to jabłko? - milion! ", w tym sęk, że Real był na tyle głupi, że zapłacił ten swój "milion", gdzie spokojnie mógłby mieć coś o wiele lepszego taniej "Suarez", albo więcej "Suarez i Rooney zapewne zmieściliby się w tych 100 mln, a ManU i Live cieszyliby się, że zawodnicy odeszli do innej ligi".
Jeżeli PSG jest tak nierozsądne w kwotach transferowych, to dlaczego my mamy być?
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Veratti, jak juz.Zhx123 pisze: Moim zdaniem jeśli Varetti miałby być przedmiotem tej transakcji to raczej o 70 mln dopłaty nie ma co nawet mówić.
Ja byłbym w stanie o flaszke sie założyć, że to jest wykonalne.
Raiola wyczynial nie takie cuda. Ibra do Barcy 58mil(?) + Etoo. Najlepszy przyklad

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Zhx123
- Dortmundczyk
Co miał nauczyć?Antek666 pisze:Jako kibic BVB powinieneś pamiętać,że często myślenie i osądy kibica wcale się nie sprawdzają i piłkarze czy zarządy klubowe robią co chcą.
Przypadek transferu Götze jeszcze nic cię nie nauczył?

Gotze miał klauzule i każdy mogł go kupić. Wystarczyło przekonać samego zainteresowanego. Taki Bayern nawet nie fatygował się z gadką do BVB - dogadał się z Gotze a Borussii przelał kase i tyle

Ja tam od początku do końca hejtowałem tą jego klauzule. Takiego zapisku nie wymusza się bez powodu.
Gdyby miał normalny kontrakt do tego 2017 roku to Bayern szybko by go nie dostał ;p Wasz Pogba nie ma żadnej głupiej klauzuli więc się cieszcie : ) U nas też ma już nie być.
- Castiel
- Juventino
Verratti jak jużAdrian27th pisze: Veratti, jak juz.

Przydałby się. Pirlo już powoli zaczyna siadać. Rok, dwa jak pogra to max.
Mi taki deal by pasował, ale to brzmi aż zbyt cudnie.
Marco + 50 mln to kosmos. Conte pewnie te 50 mln chciałby wydać na Cuadrado + kogoś na lewe skrzydło (nie wiem kogo).
Naros się rozmarzył z tymi 8 mln za Isle i 15 za Mirasa. Ehhh.
Isla, Vucinic, Quag, De Ceglie, Motta, Peluso i nawet Giovinco - jak za tych leszczy udałoby się zdobyć kwotę wyższą niż 20 mln to Beppe będzie geniuszem, a kluby które ich wzięły frajerami.
Od bidy Coentrao na lewym wingbacku mógłby zagrać, ale jakoś na dłuższą mete chyba się tam nie nadaje.
Zobaczymy kogo nasi będą chcieli kupić bo jak kogoś z ligi to wiadomo co będzie głównym celem (SerieA). Śmierdzi tu Cuadrado, Ranocchia i Abate.
- zahor
- Juventino
A zatem śpieszę z wyjaśnieniem. Nie, Pogba nie jest niestety na chwilę obecną piłkarskim geniuszem. Jest młodym talentem, grającym bardzo nieregularnie. Raz na jakiś czas potrafi wystrzelić, błysnąć jakimś nieszablonowym zagraniem albo kapitalnym uderzeniem z dystansu, ale to jedynie momenty - na co dzień bardzo często jest irytujący. Zdarzają mu się proste błędy, w defensywie jest co najwyżej poprawny, dość często podejmuje też złe decyzje. Rzecz jasna można mieć nadzieję że wszystko to z czasem się poprawi i Pogba faktycznie stanie się piłkarzem klasy światowej, natomiast w tej chwili nie mieści się on w TOP5 środkowych pomocników Serie A. Jak czytam o ofertach typu Verratti + 40/50/70 mln, to zastanawiam się ilu kibiców PSG ufajdało sobie portki ze śmiechu kiedy przypadkowo trafili na to forum.Zhx123 pisze: Albo kogoś ponosi fantazja albo Pogba jest istnym geniuszem, za którego PSG jet gotowe dać przysłowiową nerke. Niestety Juventusu nie oglądam, więc ciężko mi ocenić jego umiejętności.
Czytaj ze zrozumieniem. Napisałem że Pogba, patrząc tylko i wyłącznie na jego poziom piłkarski w chwili obecnej, nie na wiek, nie należy do ścisłej czołówki. Nigdzie nie stwierdziłem natomiast że są w Serie A lepsi dwudziestoletni środkowi pomocnicy.sebatiaen pisze: Nie ma takiego def. pomocnika z takimi umiejetnosciami i wtakim wieku w seriea, Z takimi warunkami fizycznymi, techniką i strzałem z dystansu.
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2014, 10:34 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- sebatiaen
- Juventino
Wielu kibiców tutaj przesadza z wyceną Pogby ale ty Zahor teraz przesadziłes 2,3 razy bardziej od nich w drugą strone.
Nie ma takiego def. pomocnika z takimi umiejetnosciami i wtakim wieku w seriea, Z takimi warunkami fizycznymi, techniką i strzałem z dystansu.

Nie ma takiego def. pomocnika z takimi umiejetnosciami i wtakim wieku w seriea, Z takimi warunkami fizycznymi, techniką i strzałem z dystansu.

- Virgil
- Juventino
Priorytetem jest przedłużenie kontraktu Pogby wtedy można z PSG rozmawiać. PSG na pewno go chce po pierwsze to Francuz i Paryżaniń więc z samych względów wizerunkowych to byłby dla nich ogromny plus. Po drugie Pogba ma jednak dużo wyższe notowania niż Verratti. Po trzecie PSG może przepłacać i się nie zdziwię jak to zrobią.
Myślę że oferta 40mln + Verratti i wszystkie wyższe oferty są jak najbardziej możliwe, tym bardziej że to Juve będzie stawiać warunki, gdyż nie musimy go sprzedawać a Szejkowie są w stanie się napalić i :
a) oddać Verrattiego
b) sypnąć dużo gotówki.
+ jak ktoś wspomniał Riaola potrafi swoich sprzedawać za niebagatelne kwoty.
Myślę że oferta 40mln + Verratti i wszystkie wyższe oferty są jak najbardziej możliwe, tym bardziej że to Juve będzie stawiać warunki, gdyż nie musimy go sprzedawać a Szejkowie są w stanie się napalić i :
a) oddać Verrattiego
b) sypnąć dużo gotówki.
+ jak ktoś wspomniał Riaola potrafi swoich sprzedawać za niebagatelne kwoty.