Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2014, 22:20

Jednak status w drużynie takich zawodników jak Inzaghi i Zizu był trochę inny niż Pogby i ciężej było ich zastąpić. To tak jakby Marotta sprzedał Teveza i Vidala. Jeśli teraz rynek jest szalony to nie wiem co powiedzieć o pieniądzach jakie Moggi zapłacił za Thurama...

Nie mamy braków w składzie? Barzagli ma już 33 lata i to bardziej po nim niż Buffonie widać zaawansowany wiek, a Caceres nie wygląda zbyt przekonująco. Marchisio dobrze zastępuje Pirlo, ale brak drugiego typowego registy jest widoczny gołym okiem. Andrea ma 35 lat i nie wyobrażam sobie żeby przez kolejne dwa lata był naszym jedynym rozgrywającym. Wahadła to trochę żart. Na gwałt potrzebujemy dwóch zawodników na te pozycje. W ataku mamy dwóch pewniaków, a pozostała czwórka walczy o swoje być albo nie być w Juventusie. Choć właściwie czas Vucinicia, Quaga i Gio możemy uznać za skończony.

Jakby nie patrzeć trochę zawodników na brakuje żeby dobić jakościowo składem do takich sił jak Bayern, Barcelona, Real, a nawet PSG.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2014, 11:09

Pojawiają się pierwsze info, ze PSG będzie w stanie dołaczyć do oferty za Pogbe Marco Verattiego. Podobno Paratici byl na meczu LM Bayer-PSG.

Jeśli to okaże się prawda to jest to najlepsze rozwiązanie jeśli już mielibyśmy się pozbyć Pogby. Jakbyśmy wyciągneli Marco i jeszcze jakiś hajsik to po prostu byłbym zadowolony.

Teraz trzeba pompowac jak najmocniej balonik zwany Pogbą, zeby jego cena rosla i rosla. Ja juz sie pogodzilem z tym ze Paul odejdzie latem, za duzo newsow co pare dni, nawet jesli polowa albo wiecej jest klamliwa to ja na prawde jestem w stanie uwierzyc ze PSG i Real bardzo go chcą.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2014, 11:23

Wielkość tej dopłaty jeśli już będzie (a tak podejrzewam) będzie miała decydujący wpływ na to czy z ust Agnelliego popłynie ślina z ekscytacji.
Ponoć podobna reakcja w przypadku naszego prezesa wystąpiła po pierwszym sezonie gdy Bayern(?) zaoferował za Vidala 40 mln.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2014, 15:02

Castiel pisze:Wielkość tej dopłaty jeśli już będzie (a tak podejrzewam) będzie miała decydujący wpływ na to czy z ust Agnelliego popłynie ślina z ekscytacji.
Ponoć podobna reakcja w przypadku naszego prezesa wystąpiła po pierwszym sezonie gdy Bayern(?) zaoferował za Vidala 40 mln.
Jezeli Pogba wystrzeli na Mistrzostwach i w tym sezonie pokaze sie dobrze to oferta 40-50 + Veratti byla by zadowalajaca.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2014, 15:34

Adrian27th pisze:Jezeli Pogba wystrzeli na Mistrzostwach i w tym sezonie pokaze sie dobrze to oferta 40-50 + Veratti byla by zadowalajaca.
Myślę, że przy dobrych wiatrach można wyciągnąć jeszcze więcej. Szejki kupują jakieś swoje marzenie, a nie realnego zawodnika. Jednak trzeba uczciwie przyznać, że nikt nie powinien mieć pretensji do władz klubu jeśli skończy się na proponowanych przez Ciebie warunkach. To świetny interes...

...choć nie zgadzam się, że Verratti to idealna kopia Pirlo. Zwyczajnie brakuje mu warunków fizycznych żeby tak świetnie utrzymywać się przy piłce i nie bije dobrze bezpośrednich wolnych. Jednak trzeba przyznać, że nadrabia to szybkością, lepszym dryblingiem i sporymi umiejętnościami defensywnymi. Szczególnie przez ten ostatni czynnik szkoda będzie żegnać się z Pogbą. Przy Pirlo jego braki w defensywie są obnażone, ale Verratti idealnie by go uzupełnił. Choćby z tego względu nie możemy dopuścić żeby PSG miało taką pomoc. Jeśli myślimy poważnie o Lidze Mistrzów to są dla nas takim samym rywalem jak Napoli albo Roma.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2014, 16:04

Adrian27th pisze: Jezeli Pogba wystrzeli na Mistrzostwach i w tym sezonie pokaze sie dobrze to oferta 40-50 + Veratti byla by zadowalajaca.
Arbuzini pisze: Myślę, że przy dobrych wiatrach można wyciągnąć jeszcze więcej.
Wy tak na poważnie ?
1. Marco jest kluczową postacią w P$G, a Pogba nie ma takiego statusu w Juventusie.
2. P$G stać na Pogbę i bez oddawania Marco.
3. Francuz obecnie jest lepszy jedynie marketingowo, i może być atrakcyjny dla szejków ze względu że jest paryżaninem. Mimo wszystko nawet jeśli jakaś dopłata się pojawi, nie powinna być wyższa niż 25-30 mln.

Dodam jeszcze że chciałbym u nas młodego Włocha, w jego przypadku Juventus powinien być stacją końcową, a nie przystankiem do Realu czy innego klubu.

Edit. Świeże wieść z frontu donoszą że Rakitic odnowił kontrakt, więc jego ewentualny transfer bardzo się oddalił.

Interesuje nas kolejny młody :
http://www.transfermarkt.pl/pl/alberto- ... 97751.html

Król strzelców dożynek i najlepszy gracz turnieju.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2014, 16:09 przez Kucharius1, łącznie zmieniany 1 raz.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2014, 16:08

Widze, że niektórym nieźle palma bije.

Vartość Werattiego lekką ręką należy oszacować na 30 mln, realna wartość Pogby to około 50-60 mln.

Media przesadzają z wyceną Pogby...takie jest moje zdanie

forumowy ujadacz
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2014, 16:09

@Kucharius1
Przecież od kilku miesięcy obstaję przy tym, że Verratti i 40 mln E to świetny interes, a Ty wyrywasz z kontekstu pierwsze zdanie. Szejkowie są nieobliczalni i kupują marzenie więc jeśli tylko zdecydują się iść w tym kierunku to można od nich wyciągnąć sporo pieniędzy, ale wiele zależy od tego jak Pogba pokaże się pod koniec sezonu i na MŚ. Tak naprawdę na swoją cenę będzie pracował na Mistrzostwach, a nie przez długi sezon w Juventusie.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2014, 16:17

szejkowie prędzej wyłożą 100 mln, niż dadzą Marco i dorzucą 30. Nawet z Cabayem Veratti jest czołową postacią, szczególnie, że TMotta już młodszy nie będzie.

kasa i Veratti za Pogbę byłoby genialnym posunięciem. Więcej nam da Marchisio-Veratti-Vidal, niż Pogba-Marchisio-Vidal w przypadku końca Pirlo.

Ja widzę to tak: nie chce mi się wierzyć, że Pogba zostanie u nas dłużej, niż 2 sezony. Jeżeli udałoby nam się dojść do wymiany wyszlibyśmy na tym względem przyszłości o wiele lepiej, niż sprzedając go za 60-70 mln i kupując Naniego, Cuardado, Joveticia itd. Pogba obecnie stracił w moich oczach zawodnika niezastąpionego, ponieważ mocno przygasł. Pewnie to kwestia czasu, jak znowu zacznie brylować, ale trio M-P-V kiedyś robiło szał i nic nie stoi na przeszkodzie, aby dalej tak było.

filippo
:ok: :ok: :ok: za podpis :prochno:
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2014, 16:18 przez Eric6666, łącznie zmieniany 1 raz.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2014, 16:18

Arbuzini pisze:@Kucharius1
Przecież od kilku miesięcy obstaję przy tym, że Verratti i 40 mln E to świetny interes, a Ty wyrywasz z kontekstu pierwsze zdanie. Szejkowie są nieobliczalni i kupują marzenie więc jeśli tylko zdecydują się iść w tym kierunku to można od nich wyciągnąć sporo pieniędzy, ale wiele zależy od tego jak Pogba pokaże się pod koniec sezonu i na MŚ. Tak naprawdę na swoją cenę będzie pracował na Mistrzostwach, a nie przez długi sezon w Juventusie.
Jeśli Cię źle zrozumiałem to przepraszam, ale wydawało mi się że odnosisz się do wyceny usera wyżej (40-50 mln + Marco), pisząc "przy dobrych wiatrach jeszcze więcej". Uważam to za nierealne, gdyż talent obydwu jest porównywalny. Marketing , marketingiem , ale pewnej granicy absurdu nie przekroczą chyba nawet w P$G. Takim absurdem była by dopłata większa niż 40 mln. Tu nie chodzi o to czy wyceniam Pogbę na 70 , 100 , 200 mln. Po prostu różnica pomiędzy zawodnikami i ich talentem , jest tak nieznaczna że większa dopłata nie wydaje mi się możliwa. Tym bardziej że Wloch ważniejszy jest w P$G np. od Cavaniego.

Jeśli P$G będzie chciało Pogbe to wyłożą sam hajs. Stać ich i na tej płaszczyźnie cena nie będzie grać roli.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2014, 16:27

Kucharius1 pisze: Jeśli Cię źle zrozumiałem to przepraszam, ale wydawało mi się że odnosisz się do wyceny usera wyżej (40-50 mln + Marco), pisząc "przy dobrych wiatrach jeszcze więcej". Uważam to za nierealne, gdyż talent obydwu jest porównywalny. Marketing , marketingiem , ale pewnej granicy absurdu nie przekroczą chyba nawet w P$G. Takim absurdem była by dopłata większa niż 40 mln. Tu nie chodzi o to czy wyceniam Pogbę na 70 , 100 , 200 mln. Po prostu różnica pomiędzy zawodnikami i ich talentem , jest tak nieznaczna że większa dopłata nie wydaje mi się możliwa. Tym bardziej że Wloch ważniejszy jest w P$G np. od Cavaniego.

Jeśli P$G będzie chciało Pogbe to wyłożą sam hajs. Stać ich i na tej płaszczyźnie cena nie będzie grać roli.
Z tą przewagą że PSG pragnie Pogby bardziej niż my Verattiego.

Przy 100 milionach za Bale'a i innych cyrkach mercato, uważam że dzikusy z PSG (mowie o dzialaniach,nie ludziach) sa w stanie postepowac irracjonalnie.

Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2014, 16:35

Adrian27th pisze: Z tą przewagą że PSG pragnie Pogby bardziej niż my Verattiego.

Przy 100 milionach za Bale'a i innych cyrkach mercato, uważam że dzikusy z PSG (mowie o dzialaniach,nie ludziach) sa w stanie postepowac irracjonalnie.
Też tak uważam. Jak szejk się uprze na Pogbe to i 100 mln może dać, bo dla niego to i tak niewielka różnica. Po prostu musi mieć i tyle.

Jest tylko jeden minus tej sytuacji.

Nie muszą oddawać Marco, by kupić Pogbe.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2014, 16:46

Kucharius1 pisze:
Adrian27th pisze: Z tą przewagą że PSG pragnie Pogby bardziej niż my Verattiego.

Też tak uważam. Jak szejk się uprze na Pogbe to i 100 mln może dać, bo dla niego to i tak niewielka różnica. Po prostu musi mieć i tyle.

Jest tylko jeden minus tej sytuacji.

Nie muszą oddawać Marco, by kupić Pogbe.
I tu upatruje nasza szanse. Ich zaped do Pogby moze być tak mocny że oddadza Verattiego (Bo to w koncu Juventino).

Mimo wszystko Veratti to jeden z najmocniejszych pkt obecnego PSG, co uzasadnia te oferte 50+ Włoch, gdyz to pewnie bylaby rownowartosc 90.

Fakt,faktem, ja licze ze Marotta i Sp. przebija sprzedaz Zidane'a. Pamietajac ze na tamtym zbudowalismy potezny Juventus, chcialbym by tu bylo podobnie.

Bez tego transferu mamy miec 2 glosne nazwiska (podobno).

Nie zapominam jednak o tym ze Conte otrzymuje z nowym kontraktem pelna moc przy transferach wiec moze po prostu Pogba zostanie z nowym kontraktem do 2016? A moze do tamtej pory uzyskamy tak ogromne przychody z sukcesow ze Stac nas bedzie na zaoferowanie 9-10 milionow pilkarzowi? Kto wie.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2014, 17:49

Szkoda ze ten potencjalny transfer nie zgrałby się bardziej w czasie z odejściem Pirlo. Może lepiej byłoby spróbować odłożyć ten transfer o rok, albo chociaż zapewnić sobie prawo do pierwokupu Verrattiego?
Andrea i Marco grając jednocześnie nie potrafiliby zapewnić bezpieczeństwa na tyłach. Pirlo z kolei chce zostać bo chce grać, a naprawdę wątpię żeby młody Włoch był w stanie dać więcej niż Andrzej.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2014, 17:52

A dopuszczacie mysli że ze sprzedazy Pogby kupujemy jednogo zawodnika za 15 mln i jednego za 10 ?.

Ja wiem, że to straszne brzmi, ale dzisiejszy Juventus i jego zarządzanie rózni sie i to bardzo od tego Moggiego. Ja mam obawy że ze sprzedazy Pogby kupimy jakis sredniaków, a pozniej bedzie gadka ze mamy mocny zespol, ktory jest w stanie walczyc na 3 frontach, a pieniadze ze sprzedazy Pogby pokryly koszty inwestycji czy pozyczek. Wtedy dopiero bedzie ,,,Majdan''.

Obrazek
Zablokowany