Serie A 13/14 (24): JUVENTUS 3-1 Chievo
- Il Fenomeno
- Juventino
Młodzieżówkę Italii z czasów Giovinco pamiętam, jakby to było wczoraj - tam zawsze grał na lewym skrzydle w systemie 4-3-3. W środku Acquafresca, rzadziej Pozzi, po prawej Rossi, Cerci, nawet Abate.Kucharius1 pisze:Przykro mi kolego ale 90% występów Gio w Parmie to środek napaduNa skrzydle miał epizody jak i u nas. W Empoli też środek napadu i w młodzieżowej kadrze, nie wspominając już o primce.

- Kucharius1
- Juventino
Musisz mieć rację, wprowadziłem się w błąd jego epizodycznym występem na środku, którego byłem świadkiem. Co nie zmienia faktu że wcześniej kolega przypisywał mu prawe skrzydło.Il Fenomeno pisze:Młodzieżówkę Italii z czasów Giovinco pamiętam, jakby to było wczoraj - tam zawsze grał na lewym skrzydle w systemie 4-3-3. W środku Acquafresca, rzadziej Pozzi, po prawej Rossi, Cerci, nawet Abate.Kucharius1 pisze:Przykro mi kolego ale 90% występów Gio w Parmie to środek napaduNa skrzydle miał epizody jak i u nas. W Empoli też środek napadu i w młodzieżowej kadrze, nie wspominając już o primce.
Dziwi mnie tu podejście niektórych.
Słabe mecze Caseresa - chłopak siedzi na ławce, mało gra, jest usprawiedliwiony. Słaby Gio- też bym go wygwizdał, nie dziwie się ze tak mało gra etc.
Już nawet nie wspominając o tym że po meczu w PW gdzie strzelał i asystował, były nad nim spusty.
- Łukasz
- Juventino
Raczej chodzi o pajacowanie, nie o słabą grę. Przecież ta symulka była żenująca.Kiper69 pisze:Nie kumam ludzi, ktorzy popieraja wygwizdywanie swojego wychowanka, bo slabo zagral... Przeciez to nie jego wina, ze go kupilismy z Parmy, dostal swoja szanse, nie wykorzystal jej, spoko, juz samo to, ze nie strzelil bramki w tym roku jest jakas kara, oraz to, ze nie moze sie przebic do pierwszego skladu. Takie gwizdy pokazuja tylko jakimi burakami czasami bywaja kibice.
Llorente zagrał słabo, ostatnimi czasy pokazywał dużo dobrego, wczoraj wyglądał źle. Ogbonna za to, mimo tego podania do przeciwnika, wyglądał wreszcie przyzwoicie. Nie stał jak kołek, tylko trochę pojeździł na tyłku, co mu się dotychczas nie zdarzało.
Pirlo słabiej.
- Szilgu
- Juventino
Nie rozumiem zdziwienia grą LL. Przecież on bardzo często nic nie gra, ale najważniejsze, że strzela bramki. Mieliśmy Gio, który w formie mijał zawodników i szaprał, ale nic z tego nie wynikało i była sama krytyka. Teraz mamy LL, który (bardzo często) nie robi nic, poza zdobywaniem goli i też jest źle. Ja się cieszę, że w końcu mamy napastnika, który nawet przy słabej grze potrafi coś ustrzelić.
Tak a'propos naszych napastników to coś czuję, że to Osvaldo będzie naszym podstawowym zawodnikiem. To praktycznie poziom naszego LL, a bardziej pasuje do koncepcji trenera. Wcześniej Fernando robił za podstawowego napastnika, bo mimo tego, że średnio pasował Conte, to umiejętnościami bił na głowe pozostałych napastników. Teraz mamy piłkarza grającego na zbliżonym poziomie, więc Conte pewnie chętnie z niego skorzysta.
Tak a'propos naszych napastników to coś czuję, że to Osvaldo będzie naszym podstawowym zawodnikiem. To praktycznie poziom naszego LL, a bardziej pasuje do koncepcji trenera. Wcześniej Fernando robił za podstawowego napastnika, bo mimo tego, że średnio pasował Conte, to umiejętnościami bił na głowe pozostałych napastników. Teraz mamy piłkarza grającego na zbliżonym poziomie, więc Conte pewnie chętnie z niego skorzysta.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Trzeba sobie uświadomić, że styl Parmy (tej w której grał Giovinco) był inny od stylu aktualnego Juve.
Parma nastawiała się przede wszystkim na kontrataki, do których Giovinco był stworzony. Zespoły przeciwko Parmie nie grały 10 osobowym autobusem w polu karnym, a przeciwko Juve grają właśnie w ten sposób. Tam Sebastian mógł sobie kiwnąć 1-2 gości i wbiec w czyste pole, a następnie oddać strzał. W Juve nawet jeśli uda mu się minąć 2 graczy, to napotka kolejnych 2, którzy odbiorą mu piłkę.
My potrzebujemy graczy silnych, którzy będą potrafili się przedrzeć przez 10 osobowy mur obronny. Graczy pokroju Teveza czy Llorente, którzy pewnie trzymają się na nogach i ciężko ich przewrócić. Przypadek Giovinco pokazuję, że wystarczy lekkie pacnięcie w podbrzusze, aby akcja została zastopowana, a przeciwnik odebrał piłkę.
Niestety czas wychowanka w Juve powinien po tym sezonie dobiec końca, bo jego styl nie pasuję do naszego obecnego i nie pomoże tu żadne ustawianie go na skrzydle czy box-to-boxie
Parma nastawiała się przede wszystkim na kontrataki, do których Giovinco był stworzony. Zespoły przeciwko Parmie nie grały 10 osobowym autobusem w polu karnym, a przeciwko Juve grają właśnie w ten sposób. Tam Sebastian mógł sobie kiwnąć 1-2 gości i wbiec w czyste pole, a następnie oddać strzał. W Juve nawet jeśli uda mu się minąć 2 graczy, to napotka kolejnych 2, którzy odbiorą mu piłkę.
My potrzebujemy graczy silnych, którzy będą potrafili się przedrzeć przez 10 osobowy mur obronny. Graczy pokroju Teveza czy Llorente, którzy pewnie trzymają się na nogach i ciężko ich przewrócić. Przypadek Giovinco pokazuję, że wystarczy lekkie pacnięcie w podbrzusze, aby akcja została zastopowana, a przeciwnik odebrał piłkę.
Niestety czas wychowanka w Juve powinien po tym sezonie dobiec końca, bo jego styl nie pasuję do naszego obecnego i nie pomoże tu żadne ustawianie go na skrzydle czy box-to-boxie

- Molek big fun juve
- Juventino
Poziom może i Llorente, ale samolubstwo na poziomie FaQ. Llorente może nie gra nic nadzwyczajnego ale wali bramy i asysty (wczoraj dołożył kolejną do Asy). Jestem zdania , że dopóki Nando strzela czy asystuje, dopóty powinien zostać w podstawie.Szikit pisze:Nie rozumiem zdziwienia grą LL. Przecież on bardzo często nic nie gra, ale najważniejsze, że strzela bramki. Mieliśmy Gio, który w formie mijał zawodników i szaprał, ale nic z tego nie wynikało i była sama krytyka. Teraz mamy LL, który (bardzo często) nie robi nic, poza zdobywaniem goli i też jest źle. Ja się cieszę, że w końcu mamy napastnika, który nawet przy słabej grze potrafi coś ustrzelić.
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- Kruczenzo
- Juventino
http://www.raisport.rai.it/dl/raisport/ ... 977d4.htmlkm9 pisze:orientujecie się gdzie mogę obejrzeć magazyn ligi włoskiej online lub sciagac z torrentów?
Proszę bardzo.
Czy ja dobrze widzę, czy ktoś piszę, że Osvaldo to jest poziom Llorente :shock: ? Bliżej mu do poziomu Quagliarelli, a nie do Fernando...
- Kiper69
- Juventino
No faktycznie, Osvaldo ktory zagral raptem 30 min od momentu transferu wedlug niektorych juz jest na poziomie Llorente, ktory od poczatku roku strzela gola za golem, asystuje i duzo wiecej daje druzynie, niz cala rezerwa napastnikow razem wzieta. Spoko, nie wiedzialem, ze zawodnik ktory nie stzelil jeszcze bramki, a zmarnowal z 5 setek jest lepszy od pilkarza, ktory strzela gole i asystuje. Czasami was nie rozumiem, moze mnie ktos oswiecic ocb ?

- Mate.G
- Juventino
Jak dla mnie to Osvaldo to jest jakaś pomyłka. W dodatku za taką kwotę :-D
- bendzamin
- Redaktor
Za kwotę darmowego wypożyczenia z obniżonymi zarobkami? Przecież wiadomo, że nawet jak go będziemy chcieli, to nie damy za niego 19 milionów euro, tylko będziemy się targować. On i tak do Anglii raczej nie ma po co wracać, w Southamptonie jest spalony całkowicie. Jeśli chodzi o jego ocenę, to na razie bym się wstrzymał. Przyszedł z zaległościami treningowymi, sumiennie je odrobił, jak wchodził na zmiany to pokazywał pewne przebłyski. Czekam na jego pierwszy start i pierwsze bramki, a na pierwsze poważne oceny przyjdzie czas za kilka tygodni.Mate.G pisze:Jak dla mnie to Osvaldo to jest jakaś pomyłka. W dodatku za taką kwotę :-D
Wczoraj bardzo dobry mecz Marchisio, oby teraz dostawał kolejne szanse gry od pierwszej minuty, bo zwyczajnie na to zasługuje. Vidal tak pół na pół, defensywnie świetnie, z piłką przy nodze momentami słabo, dużo zepsutych podań. Llorente wczoraj dużo psuł, ale tak długo jak jest skuteczny, nie wypada mu chyba tego wypominać. Asamoah swoim golem dał próbkę tego, co częściej byśmy oglądali, gdyby grał na środku pomocy. W kadrze też mu się tak zdarzało urwać.
Ludzie gwiżdżący na Giovinco są idiotami.
- Kucharius1
- Juventino
W barwach Udinese strzelił łącznie 8 bramek [(rekord to 3 w sezonie)] w Serie A i 0 w Europie oraz 0 w PW. W reprezentacji dorobek bramkowy też niewielki. W Juve strzelił w oficjalnych meczach 5 goli (jak dobrze liczę) więc to jego najlepszy strzelecki czas w karierze, i to na skrzydlebendzamin pisze: Asamoah swoim golem dał próbkę tego, co częściej byśmy oglądali, gdyby grał na środku pomocy. W kadrze też mu się tak zdarzało urwać.

Sorry za poprawkę ale Twoje zdanie zabrzmiało tak jakby na środku miał ładować gola za golem jak Pogba czy Vidal, oraz Markiz w poprzednich sezonach.
- Mate.G
- Juventino
Osobiście wolałbym oglądać Fabio.Q.
Osvaldo to nie jest typ profesjonalisty, choć czy do Conte ktoś podskoczy :C ?
- wloski
- Juventino
Haha :lol:, za to Fabio to profesjonalista, jako jedyny z ekipy potrafił pojechać asystentowi pokazać fochy, no i przy okazji odmówić co okienko transferu do innej drużyny. Mega profesjonalista, za to Osvaldo przyszedł z czystą kartą do Juventusu, narazie nic złego nie zrobił, ale będziesz ferował wyroki o profesjonalizmie.Mate.G pisze:Osobiście wolałbym oglądać Fabio.Q.
Inna sprawa, że jak Conte nie robił zmian/rotacji to był płacz, robi rotację to też jest płacz, bo Osvaldo > Llorente według Antka :lol: . Fernando nie ma się czego bać dopóki robi swoje, a jego zmiennik mając parę sytuacji bramkowych nie strzelił jeszcze gola. Pozdro.
- PrzemasJuve
- Juventino
:shock: co? ja się bardziej przychylam do tego, że obojętnie kto by zagrał, to z tak dysponowanym (nie żeby jakaś rewelacja) Pirlo, to wyszedłby z tego zwycięskoŁukasz pisze:Pirlo słabiej.
true story..bendzamin pisze:Ludzie gwiżdżący na Giovinco są idiotami.
poraża i przeraża mnie tylko gra w obronie..
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!