Serie A 13/14 (24): JUVENTUS 3-1 Chievo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Bartosz Karawańczyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2014, 18:54

W rundzie jesiennej pokazywali mecze zarówno z Hellasem (na Orange) jak i z Chievo (na c+). A teraz? :naughty:

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2014, 19:26

W sumie dziwne bo piąty Hellas gra z 1 Juventusem, spotkanie powiedzmy na szczycie :D Powinni je emitowac
wloski pisze: Ale teraz grają z Chievo...
Obrazek

Fakt, pomyłka
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2014, 10:10 przez Mate.G, łącznie zmieniany 1 raz.

Bartosz Karawańczyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2014, 21:28

Kolejny mecz przed nami, którego nie chce mi się już oglądać, ale obejrzę z przyzwyczajenia. Liczę na wymęczone zwycięstwo, ale pogrom też łyknę. Na trybunach pewnie tradycyjnie będzie trochę żenady, a na boisku kupa kasy i symulowanie jak panienki. Spójrzcie na skoczków narciarskich - delikatne chłopczyki, malutkie, chudziutkie. Połamane ręce mają i skaczą, nie pękają. A taki Chiellini? Kawał chłopa, a niekiedy symuluje jak kukiełka. Dla mnie ten widok jest naprawdę przykry. Mam nadzieję, że Giorgio sobie w tym meczu odpocznie i przemyśli pewne sprawy. W jego miejsce widziałbym najlepiej Ogbonnę, który walczy jak dzik i nie kładzie się przy każdym kontakcie z rywalem.

Typuję 3-1 dla nas.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 37 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2014, 21:48

@Bartosz Karawańczyk coś słabo się pożegnałeś z kibicowaniem skoro nadal komentujesz.
Co do meczu to nic oprócz wygranej nie jest ważne.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2014, 01:43

Mate.G pisze:W sumie dziwne bo piąty Hellas gra z 1 Juventusem, spotkanie powiedzmy na szczycie :D Powinni je emitowac
Ale teraz grają z Chievo...

Powinni, nie powinni, ale Orange Sport wybiera bardzo często jakieś niezrozumiałe spotkania, nie wiem jaki oni tam mają system wybierania spotkań, ale może podaliby 3 przykładowe na swoim profilu i FB i byłoby głosowanie...

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2014, 11:11

wloski pisze:ale Orange Sport wybiera bardzo często jakieś niezrozumiałe spotkania, nie wiem jaki oni tam mają system wybierania spotkań, ale może podaliby 3 przykładowe na swoim profilu i FB i byłoby głosowanie...
Nie wiem jaki u nich jest system wyboru poszczególnych transmisji meczów, ale patrząc wstecz na pokazywane przez nich mecze nie zdziwiłbym się, gdyby oni byli w pełni zależni od woli n-ki.

Co do meczu - traciliśmy gole w ostatnich 6-ciu spotkaniach, tymczasem teraz obrona najpewniej wystąpi w składzie Niepewny-BabolBubel-Zagubiony czyt. Caceres-Bonucci-Ogbonna. Czy będzie lepiej? :doh:

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2014, 14:05

pumex pisze:
wloski pisze:ale Orange Sport wybiera bardzo często jakieś niezrozumiałe spotkania, nie wiem jaki oni tam mają system wybierania spotkań, ale może podaliby 3 przykładowe na swoim profilu i FB i byłoby głosowanie...
Nie wiem jaki u nich jest system wyboru poszczególnych transmisji meczów, ale patrząc wstecz na pokazywane przez nich mecze nie zdziwiłbym się, gdyby oni byli w pełni zależni od woli n-ki.
Są zależni i na pewno wiedzą jakie N Sport wybierze spotkania, ale bez przesady, żeby wybierali najczęściej tak mało atrakcyjny. Chyba bardziej atrakcyjne mecze są, gdy gra Juventus, bo przyciąga to kibiców takich jak my, ale również takich, którzy oglądają, żeby zobaczyć porażkę najlepszej ekipy w lidze od 2 lat. Wydaje mi się, że Juventus ma najwięcej kibiców w Polsce, jeśli chodzi o drużyny z Serie A. A wyniki oglądalności chyba są dość ważne w mojej opinii.

Nie wiem czy jest jakaś lista jakie spotkania były pokazywane dotychczas, ale Roma i Torino są bardzo często wybieranie do pokazania wg mojego odczucia.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2014, 16:00

Innej opcji jak 3 punkty nie ma, Tevez ukuje.

Fino Alla Fine Forza Juventus!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 lutego 2014, 02:32

Potwierdza się niestety, że w pierwszym składzie zabraknie kontuzjowanych Barzagliego i Chielliniego, ale w końcu po to mamy Caceresa i Ogbonnę, by mogli pomóc w takiej sytuacji. Zaczęły się też pojawiać informacje, że być może w ataku pojawi się... Giovinco. Dla mnie nie ma większego znaczenia, kto wybiegnie w podstawie. Najważniejsze, byśmy mogli się cieszyć z 3 punktów i spokojnie przygotowywać do czwartkowego meczu z kebabami.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 lutego 2014, 10:09

Po tym komicznym meczu w Weronie tylko pewne 3-0 mnie usatysfakcjonuje. Mam nadzieję, że Conte dobrze wie komu się chce dziś grać.
Chievo ma najsłabszy atak w lidze obok Catanii (16 goli). Mimo to uważam, że stracimy gola. Strzelić nam bramkę to obecnie jak wywalczyć rzut rożny :think: W dodatku przemeblowana obrona.
Takie spotkanie jak to kończy szybko zdobyty gol przez nas, wtedy już kładziemy rywala na deski. Chodzi mi o spotkania domowe gdzie jesteśmy nokautującym wszystkich bokserem. Niech tak pozostanie do końca sezonu.

Fabio Quagliarella jest dziś w końcu na tej ławce? Wybór Seby? Hmm... jak mam w pamięci występ Fabio z Chievo w poprzednim sezonie...

p.s zagrożeni kartkami są Tevez, Vidal i Pogba. Za tydzień derby.

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2014, 10:33

Ten mecz rozpoczyna mały maraton meczu u siebie (3 pod rząd) a wiadomo, że u siebie w tym sezonie wygrywamy. Oby tak pozostało po tych trzech meczach.

Pietro88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2014, 11:53

Nie mogę zrozumieć czemu nie pokażą dzisiaj meczu Juve przynajmniej w orange sport.
1.Kibiców mamy najwięcej w Polsce z pośród wszystkich klubów serie A. 2.Zajmujemy 1 miejsce,
3.mamy najlepszy skład w serie A
4.Nowy stadion prawie zawsze wypełniony

przecież tu też chodzi o zyski dla telewizji z oglądalności
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2014, 11:57 przez Pietro88, łącznie zmieniany 1 raz.

Dumni po zwycięstwach, Wierni po porażce...
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 lutego 2014, 11:56

Pietro88 pisze:Nie mogę zrozumieć czemu nie pokażą dzisiaj meczu Juve przynajmniej w orange sport.
1.Kibiców mamy najwięcej w Polsce z pośród wszystkich klubów serie A. 2.Zajmujemy 1 miejsce,
3.mamy najlepszy skład w serie A
4.Nowy stadion prawie zawsze wypełnioniony
Cały temat to lament ludzi, że nie pokażą naszego meczu. Naprawdę jeszcze się z tym nie pogodziliście? Czytać się tego już nie da.

Trochę nie dobrze, że Conte pozbawia się możliwości grania górnych piłek, tych Seba z Tevezem raczej nie bedą wygrywać :think:

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2014, 12:04

Dragon pisze:
Trochę nie dobrze, że Conte pozbawia się możliwości grania górnych piłek, tych Seba z Tevezem raczej nie bedą wygrywać :think:
Może w tym cały sęk, że Conte liczy na "sprytny" atak który rozmontuje obronę Chievo albo będzie stwarzał okazję wchodzącym w pole karne pomocnikom. W tym bym upatrywał obniżenie składu na ten meczu. ( brak Pogby, Llorente)

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 16 lutego 2014, 12:07

A mi się wydaje, że zagramy dzisiaj na 0 z tyłu i strzelimy co najmniej te 2 bramki.

Nie chce mi się wierzyć, że nasza drużyna popełni znowu tak bolesne błędy w obronie. Nie po ostatnim meczu z Hellasem. Conte nie jest głupi i zapewne poświęcił sporo czasu na treningi mające poprawić obronę przy stałych fragmentach.

4:0 i mam nadzieję, że to już koniec dołka ;)

Obrazek
Zablokowany