Mercato (2012-2014)
- jakku1
- Juventino
Ale przeciez duzo trudniej jest znalezc takiemu pilkarzowi miejsce w klubie zagranicznym i jeszcze na tym zarobic 1,5m euro. Rossi to nie jest taki "talent" jak Giandonato, zeby go nikt nie chcial. To jest chlopak, ktory ma predyspozycje na miare sredniego, calkiem solidnego ligowca (stad porownania do Gacka). I nie jest prawda, ze na koncu letniego mercato zlitowalo sie Valladolid, zaplacilo za jego wypozyczenie 1,5m euro i dalo mu miejsce w skladzie z gory przez caly sezon. Przez cale letnie mercato bylo wiele ofert i zapytan w sprawie Rossiego, czy to z Wloch (Parma, Cagliari) czy z Hiszpani (Levante, Sevilla, Villareal). Jasne, ze te kluby nie powalaja swoja nazwa, ale chodzi tutaj o pilkarza, ktory mial zastapic zapchajdziure Giaccheriniego, wczesniej tez grajacego w... Cesenie. Conte widzial w nim przez jakis czas kogos, kto moze wypelnic luke po Gacku, okazalo sie jednak, ze to jeszcze nie ten czas i dlatego go wypozyczylismy. Jesli Valladolid spadnie z ligi a Fausto do nas wroci to tez nie sadze, zebysmy mieli problem z jego sprzedaza - nawet jesli Conte ostatecznie stwierdzi, ze chlopak sie nie nadaje. To pracowity i solidny zawodnik, pojdzie grac do Parmy czy Sampdorii i zarobimy moze kolejne 2-3m euro.Dobry Mudżyn pisze:
Valladolid - no normalnie, mocarz nad mocarze.Jestem pewien, ze druzyna pokroju Sassuolo nie stalaby na straconej pozycji w starciu z tym "gigantem".
Swoja droga, kiepski przyklad z Sassuolo Mudzyn bo tam przeciez poszedl grac... Marrone, ktory przez caly zeszly sezon byl alternatywa dla Bonucciego

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Dobry Mudżyn
- Juventino
No nie wiem, nie wiem. Jakos mnie on nie przekonuje. Wole po stokroc Marrone, ktory, moim zdaniem, nadalby sie u nas na 5-6 obronce nawet, bo w sumie, dlaczego nie? Natomiast Fausto nie nadalby sie zbytnio na 5-6 pomocnika, biorac pod uwage nasz srodek.Bo od Asamoaha czy Marchisio dziela go lata swietlne, natomiast czy Marrone dziela lata swietlne od Caceresa czy Ogbonny ? 

Ostatnio zmieniony 12 lutego 2014, 23:46 przez Dobry Mudżyn, łącznie zmieniany 1 raz.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Arbuzini
- Juventino
Marrone nadałby się u nas na obrońcę, gdyby ten sezon grał na takiej pozycji. Przez prawie pół roku ani razu nie grał w formacji defensywnej więc jak miał się rozwinąć jako zmiennik Bonucciego? Musiałby grać regularnie w roli stopera. Choćby na poziomie Serie B, ale on sam siebie nie widzi w takiej roli więc nic na siłę. Szkoda, bo moim zdaniem to dla niego najlepsze wyjście. Luca to już przeszłość i jego druga połówka pójdzie w rozliczenie za Berardiego.
- jakku1
- Juventino
Tez tak sadze, Marrone zmarnowal szanse na wzglednie duza kariere przez ten element, o ktorym wspominasz. Moglby byc z niego bardzo dobry zmiennic a w przyszlosci nastepca Bonucciego. W srodku pomocy nigdy nie bedzie kims na tyle wyjatkowym, aby grac w podstawie Juve. Jako ten rozprowadzajacy pilke w trzyosobowym bloku, mial chociaz szanse (tez nie jest powiedziane, ze by ja wykorzystal).Arbuzini pisze:Szkoda, bo moim zdaniem to dla niego najlepsze wyjście. Luca to już przeszłość i jego druga połówka pójdzie w rozliczenie za Berardiego.
@Mudzyn
Ja tez sadze, ze pod wzgledem talentu Marrone > Rossi. Zwrocilem jedynie uwage, ze to ze gra w slabym hiszpanskim klubie nie znaczy, ze to jest taki sam slabeusz jak Giandonato. Conte go swego czasu testowal jako alternatywe dla Gacka. Nie wyszlo - trudno. Albo chlopak dostanie jeszcz raz szanse od naszego trenera, zeby sprawdzic sie w roli zapchajdziury latem (slyszalem, ze taki wariant jest rozpatrywany), albo go sprzedamy definitywnie i bedziemy mieli 2-3m euro.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Spokojnie Jakku, ja podchodze z ogromnym dystansem do tych plotek i nie atakuje jak Pumex i jego Gruppies.jakku1 pisze: @Adrian27th
Ale ja napisalem przeciez, ze na Hamsika i na Kroosa nie mamy raczej szans :naughty: Mandzukic... Moze i tak, tutaj sa jakies szanse. Duzo wskazuje na to, ze on opusci Bayern w lecie, a my jestesmy jak najbardziej zainteresowani napastnikiem takiego typu i klasy. Ale duzo tez zalezy od Osvaldo, jak bedzie naprawde ogarnial to wtedy go wykupimy i zabraknie miejsca dla Mandzukiciow i innych takich.
Wyrazam opinie, bazujac na tym co czytam, a po prostu lubie Twoje posty bo zawsze maja jakies odzwierciedlenie w prasie (Nie koniecznie wiarygodne).
Podalem moje idealne mercato bazujac na tych informacjach. Nic wiecej. Po prostu niektorzy maja problem z czytaniem ze zrozumieniem i bezmyslnie atakuje ;-)
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jakku1
- Juventino
A napisales o Zabie?:prochno:Adrian27th pisze: Podalem moje idealne mercato bazujac na tych informacjach. Nic wiecej. Po prostu niektorzy maja problem z czytaniem ze zrozumieniem i bezmyslnie atakuje ;-)
http://fcinter.pl/news/22746-sky-ranocc ... -juventusu
O tym, że Andrea Ranocchia miał przejść do Juventusu czytaliśmy w styczniowym okienku transferowym, jednak żadna oficjalna oferta nie została złożona. W ostatnich dniach mercato obrońcą Interu interesował się Galatasaray, ale Ranocchia żądał zbyt wysokiego kontraktu dzięki czemu nadal jest zawodnikiem Nerazzurrich. Włoski dziennikarz Massimiliano Nebuloni wypowiedział się podczas transmisji na żywo w telewizji Sky na temat przyszłości obrońcy Interu Mediolan - Andrea Ranocchi. Oto, co miał do powiedzenia na ten temat:
- Obrońca drużyny narodowej i Interu Mediolan nie będzie kontynuował swojej kariery w klubie z Mediolanu. Na 99% przeniesie się do Juventusu.
Nebuloni siedzi bardzo gleboko w sprawach dotyczacych Interu, wiec cos moze byc na rzeczy.

- Adrian27th
- Juventino
Heh, idealnie taki transfer skomentowal fan Interu:
Jak do tego dolaczy Guarin to bede naprawde zadowolony interesow z Interem
Ranocchia zawsze byl tym lepszym w parze z naszym Bonucem. Duza szansa na powtorke z Cannavaro.dodał: Gomez [12.02.2014 23:51]
znam tą historię, przejdzie do Juve i w ciągu 2 sezonów stanie się genialnym obrońcą
Jak do tego dolaczy Guarin to bede naprawde zadowolony interesow z Interem

Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Arbuzini
- Juventino
Ranocchia gra w Interze od zimy 2011 roku. Jak on sobie właściwie radził w tym klubie na przestrzeni lat? Wiem, że jakiś czas temu whoscored wyliczyło, że jest wg ich algorytmów jest najlepszym defensorem w Europie, ale to chyba kolejne heheszki w ich wydaniu.
Teraz podobno grał taki kał, że już nawet tam go nie chcą. Nie rajcują mnie już takie transfery. Za zawodzącego w tym sezonie Caceresa weźmiemy daremnego obecnie Ranocchie. Przecież on w tym roku tylko raz wszedł na murawę.
Już jednego Ogbonne mamy i nie do końca wiadomo co o nim sądzić. Fakt, że Żaba pewnie będzie tani, bo w lecie zostanie mu tylko rok kontraktu, to moim zdaniem obecnie największy plus tego transferu. Chyba, że przychodzi Ranocchia i odchodzi Peluso. Wtedy moim zdaniem myk jest mistrzowski przy zastrzeżeniu, że Caceres zostaje (ew. sprowadzamy kogoś naprawdę fajnego w jego miejsce*) i lewą stronę uzupełniamy kimś klasowym lub bardzo dobrym z rokowaniami.
* - Aurier jako powiew świeżości w naszej obronie!
Może wreszcie Conte z takim składem nie miałby oporów przed sensowną rotacją.
Teraz podobno grał taki kał, że już nawet tam go nie chcą. Nie rajcują mnie już takie transfery. Za zawodzącego w tym sezonie Caceresa weźmiemy daremnego obecnie Ranocchie. Przecież on w tym roku tylko raz wszedł na murawę.
Już jednego Ogbonne mamy i nie do końca wiadomo co o nim sądzić. Fakt, że Żaba pewnie będzie tani, bo w lecie zostanie mu tylko rok kontraktu, to moim zdaniem obecnie największy plus tego transferu. Chyba, że przychodzi Ranocchia i odchodzi Peluso. Wtedy moim zdaniem myk jest mistrzowski przy zastrzeżeniu, że Caceres zostaje (ew. sprowadzamy kogoś naprawdę fajnego w jego miejsce*) i lewą stronę uzupełniamy kimś klasowym lub bardzo dobrym z rokowaniami.
* - Aurier jako powiew świeżości w naszej obronie!
Może wreszcie Conte z takim składem nie miałby oporów przed sensowną rotacją.
- Castiel
- Juventino
Ranocchia jest lewonożny tak? Wydaje mi się, że ktoś (może Spaletti) weźmie Ogbonne i my wtedy wyciągniemy piłkarza Interu. Wydaje mi się, że Conte się rozczarował i ex piłkarz Torino wyląduje po sezonie w innym klubie.
- naros
- Juventino
Myślę że to niemożliwe. Zainwestowaliśmy w Angelo i jest to młody chłopak, ma czas żeby się pokazać, na pewno nikt nie zrezygnuję z niego po 1 sezonie! Nie wiem czego oczekiwaliście od Ogbonny ale dla mnie nie gra źle, z drugiej strony ciężko ocenić jego występy których prawie nie ma.. Po za tym Ogbonna >(x10) Ranocchia.Castiel pisze:Ranocchia jest lewonożny tak? Wydaje mi się, że ktoś (może Spaletti) weźmie Ogbonne i my wtedy wyciągniemy piłkarza Interu. Wydaje mi się, że Conte się rozczarował i ex piłkarz Torino wyląduje po sezonie w innym klubie.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Castiel
- Juventino
Ja tam na Ogbonne nie narzekam. Dla mnie gra dobrze, czasem jest niepewny i trochę ryzykuje, ale większych błędów nie popełnia moim zdaniem. Ja tylko tak kalkuluje i jak mówił Max Kolonko - to mi się do siebie dodaje. Wszystko na to wskazuje, że będziemy grać 3-5-2, Ogbonna gra na środku lub lewej stronie w obronie i podobno chcemy Ranocchie. To mi się wydaje najbardziej prawdopodobnym rozwiązaniem. Ogbonna out Ranocchia in.
- Kruczenzo
- Juventino
Teraz rzeczywiście słabiutko grał, ale w rundzie jesiennej za Stramy bez kitu wymiatał i był jednym z najlepszych defensorów w całej lidze. Ogólnie myślę, że u nas by odpalił, tylko właśnie co z Ogbonna? Ja nigdy osobiście nie byłem przekonany co do niego i narazie mnie utwierdza w przekonaniu, że nie bedzie nigdy jakimś wymiataczem, ot tylko niezly stoper. Odpalenie Angelo i przyjście Andrei ( oczywiście sensownie rozegrane finansowo) - jak największyArbuzini pisze:Ranocchia gra w Interze od zimy 2011 roku. Jak on sobie właściwie radził w tym klubie na przestrzeni lat? Wiem, że jakiś czas temu whoscored wyliczyło, że jest wg ich algorytmów jest najlepszym defensorem w Europie, ale to chyba kolejne heheszki w ich wydaniu.

- Arbuzini
- Juventino
Ranocchia jest prawonożny. W 352 najlepiej chyba gra mu się na środku, a potem bliżej prawej. Jednak gdyby zaszła wyższa potrzeba i musiał zagrać jako półlewy to nie sądzę żeby prezentował się gorzej od Peluso. Zresztą średnio u nas z tym konkurentem dla Bonucciego. Ogbonna woli wyjść z piłką bardziej do przodu niż posyłać długie podania. Żaba ma większe doświadczenie i ogranie na tej pozycji.
@Ardjan
Czyli są spore szanse, że się odrodzi. W takim razie może warto spróbować. Ogbonna jest oczywiście przepłacony i to jest główny zarzut wobec niego, co jest trochę niesprawiedliwe, bo jaki wpływ miał na to borok
. Dwa lata temu dalibyśmy się pokroić za takiego rezerwowego. Dałbym mu jeszcze czas w Juventusie. Przecież nie zawodzi. Tylko nie spełnia pokładanych w nim nadziei, ale to z czasem minie, a i się przynajmniej trochę wyrobić powinien.
@Ardjan
Czyli są spore szanse, że się odrodzi. W takim razie może warto spróbować. Ogbonna jest oczywiście przepłacony i to jest główny zarzut wobec niego, co jest trochę niesprawiedliwe, bo jaki wpływ miał na to borok

- Adrian27th
- Juventino
Luca Antei - Jestem ciekaw czy mozemy o niego powalczyc.
Chlopak w tym sezonie naprawde gra swietnie i zbiera wysokie oceny.
Moze cos z niego bedzie. Chyba Roma ma jego druga polowke.
Chlopak w tym sezonie naprawde gra swietnie i zbiera wysokie oceny.
Moze cos z niego bedzie. Chyba Roma ma jego druga polowke.