Mercato (2012-2014)
- PlanetJuve
- Juventino
A co ma wspólnego wzięcie zawodnika za darmo, jak to wspomniałeś, ze ściągnięciem kapitana rywali z Napoli, który ma kontrakt do 2018 roku???Cabrini_idol pisze:http://juve1897dnagobbo.altervista.org/ ... aul-pogba/
Media zaczynają nas łaczyć z Hamsikiem, wiadomo szansa na to wynosi jakieś 5 % , ale od czasu kiedy Marotta za darmo porwał Pirlo lepszej stronie Mediolanu, to nigdy nie powiem nigdy.
Nie widzę powiązania. Hamsik przesiąknął już Neapolem i długoterminowy kontrakt tylko to potwierdza. Nigdy do Nas nie trafi. Trzeba być wielce naiwnym, żeby wierzyć w coś takiego od kiedy stery od transferów są w ręku Marotty. To nie jest oczywiście pocisk w Beppe, bo szanuję go za jego prace, tylko każdy wie jak działa Nasz dyrektor. Tyle. Hamsik w Juve

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
5 procent?! Chyba 0,5 procenta, bo:Cabrini_idol pisze:Media zaczynają nas łaczyć z Hamsikiem, wiadomo szansa na to wynosi jakieś 5 % , ale od czasu kiedy Marotta za darmo porwał Pirlo lepszej stronie Mediolanu, to nigdy nie powiem nigdy.
1) jeśli dobrze kojarzę, to Hamsik już nieraz wypowiadał się nieprzychylnie o Juve
2) relacje Napoli z Juventusem wyglądają jak wyglądają (już widzę, jak De Laurentiis wyraża zgodę na jego transfer do nas, choćbyśmy dawali za niego 50 mln), a Hamsik to kapitan znienawidzonego zespołu
3) ten zawodnik jest wart (bez przeceniania) jakieś 30-40 mln jak nic, a podejrzewam, że jak Napoli będzie go chciało sprzedać, to wyciągnie od szejków z 50-60 mln albo i więcej
- Cabrini_idol
- Juventino
Wydaje wam się, poczekajcie tylko jak Napoli skończy sezon poza top 3 

- PlanetJuve
- Juventino
I co wtedy? Juventus lekką ręką wyłoży 30 mln za Hamsika?Cabrini_idol pisze:Wydaje wam się, poczekajcie tylko jak Napoli skończy sezon poza top 3

Już Guarina było ciężko wyrwać ze słabego Interu będącego poza LM.. Nie trzeba być odkrywcą żeby zauważyć, że Juve nie robi się łatwo interesów z czołowymi klubami w Serie A. Fiora nie oddała Joveticia, Inter Guarina ale Napoli odda Marka.. Wielce wątpliwe, niedorzeczne wręcz.
- rufi8
- Juventino
Hamsika trzeba było brać zanim trafił do Napoli, zresztą były takie plany jednak ostatecznie z niego zrezygnowaliśmy. Obecnie to piłkarz nie do wyciągnięcia dla nas. Skupmy się lepiej na realnych celach, mam na myśli zawodników nie chcianych w Man City, Bayernie czy PSG. Zresztą jakoś nie widzę Słowaka w ustawieniu 3-5-2. No chyba, że Antek znów zaskoczy ze zmianą na bardziej europejskie 4-2-3-1. Ale nie wydaje mi się. Wymagałoby to wielu roszad w letnim okienku.
- Kucharius1
- Juventino
Co więcej mogliśmy go wyrwać z Napoli, ale Secco wolał Diego choć wszyscy mu doradzali Słowaka.rufi8 pisze:Hamsika trzeba było brać zanim trafił do Napoli, zresztą były takie plany jednak ostatecznie z niego zrezygnowaliśmy. Obecnie to piłkarz nie do wyciągnięcia dla nas. Skupmy się lepiej na realnych celach, mam na myśli zawodników nie chcianych w Man City, Bayernie czy PSG. Zresztą jakoś nie widzę Słowaka w ustawieniu 3-5-2. No chyba, że Antek znów zaskoczy ze zmianą na bardziej europejskie 4-2-3-1. Ale nie wydaje mi się. Wymagałoby to wielu roszad w letnim okienku.
Cabrini_idol nikt nie neguje tego że Marek może odejść w przypadku braku awansu do LM, ale klubem który go wyciągnie na pewno nie będzie Juve.
- jakku1
- Juventino
Dwa razy bylismy blisko Hamsika. Wtedy kiedy przechodzil do Napoli z Bresci i wtedy kiedy... kupowalismy Diego.rufi8 pisze:Hamsika trzeba było brać zanim trafił do Napoli, zresztą były takie plany jednak ostatecznie z niego zrezygnowaliśmy.
Raiola proponowal nam Slowaka, wahalismy sie czy wybrac jego czy Diego. Cena byla podobna, Napoli bylo sklonne aby go oddac. Secco jednak wybral Brazylijczyka i wszyscy wiedza jak sie to skonczylo

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- rufi8
- Juventino
Faktycznie zapomniałem o naszym byłym guru transferowym Secco i jego decyzji o postawieniu na Diego kosztem Hamsika. No cóż nikt nie jest jasnowidzem. W tym konkretnym przypadku nie mam mu za złe, że postawił na Brazylijczyka mimo wszystko.
Co do letniego okienka to marzy mi się Mandzukić albo Dzeko
Co do letniego okienka to marzy mi się Mandzukić albo Dzeko

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
I myslisz Jakku ze Hamsik zrobil by w tamtej druzynie wiecej niz Diego?jakku1 pisze:Dwa razy bylismy blisko Hamsika. Wtedy kiedy przechodzil do Napoli z Bresci i wtedy kiedy... kupowalismy Diego.rufi8 pisze:Hamsika trzeba było brać zanim trafił do Napoli, zresztą były takie plany jednak ostatecznie z niego zrezygnowaliśmy.
Raiola proponowal nam Slowaka, wahalismy sie czy wybrac jego czy Diego. Cena byla podobna, Napoli bylo sklonne aby go oddac. Secco jednak wybral Brazylijczyka i wszyscy wiedza jak sie to skonczylo
Z calym szacunkiem ale Diego byl najlepszym zawodnikiem tamtego sezonu w Juve. Nie jego wina ze gral z Tuzami typu Poulsen..
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Kiper69
- Juventino
Mu nam proponuje 70 mln za Pogbe i Vidala. Moim zdaniem to jest po prostu plota, angole chyba nie sa az takimi kretynami, PSG oferowalo 70 za sa samego Pogbe, a oni by chcieli rozbic nam cala pomoc i zgarnac Arturo i Poula za nieco ponad 70mln...
Zalookalem na forum manu, tak z ciekawosci i okazuje sie, ze oni faktycznie wierza, ze uda sie im sciagnac Vidala w lecie. Co jak co, transfer Pogby bym jeszcze przezyl, ale Vidala w manu sobie nie wyobrazam.
Zalookalem na forum manu, tak z ciekawosci i okazuje sie, ze oni faktycznie wierza, ze uda sie im sciagnac Vidala w lecie. Co jak co, transfer Pogby bym jeszcze przezyl, ale Vidala w manu sobie nie wyobrazam.

- PlanetJuve
- Juventino
Conte niejednokrotnie podkreślał (czy tez robiła to prasa) ze podpisze nowa umowę jeżeli drużyna się nie osłabi, a będzie zmierzać ku lepszemu. Szczerze to wątpię żeby któryś z dwójki Vidal-Pogba odeszli.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Możesz to spokojnie włożyć między bajki.Kiper69 pisze:Mu nam proponuje 70 mln za Pogbe i Vidala. Moim zdaniem to jest po prostu plota, angole chyba nie sa az takimi kretynami, PSG oferowalo 70 za sa samego Pogbe, a oni by chcieli rozbic nam cala pomoc i zgarnac Arturo i Poula za nieco ponad 70mln...
Kibice ManU mogą sobie pisać, co chcą i wierzyć w bajki. To już ich problem. Pewnego dnia może się okazać, że się obudzą z ręką w nocniku, bo klub nie będzie miał gotowych alternatyw dla wyżej wymienionych zawodników. Dla nas Chilijczyk jest bezcenny, a i on sam chce stanowić o naszej przyszłości - o czym się zatem rozwodzić?

Taka ciekawostka - po roku gry u nas Vidala do siebie chciał ściągnąć Bayern, który oferował 60 mln, my tę kwotę odrzuciliśmy w trybie natychmiastowym.
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2014, 15:06 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- jakku1
- Juventino
Hamsika pewnie bysmy mieli do tej pory, a Diego, coz... pokazal klase w Wolfsburgu gdzie chcieli go oddac do Atletico za grosze i w Atletico gdzie nie chcieli go kupic za te grosze. Magath mial go dosc juz po pierwszym, bardzo slabym w wykonaniu Brazylijczyka sezonie i najpierw przywalil mu rekordowa w historii pilni noznej grzywne (0,5m euro!) a potem kazal mu szukac sobie nowego klubu. Do ostatnich dni okienka letniego mercato 2011 Diego nie mial zadnych powaznych ofert i rzutem na tasme wypozyczylo go Atletico. Pogral rok, niczym sie nie wyroznil, Atletico nie chcialo go wykupic i wrocil do Wolfsburga. W Wolfsburgu znow pogral rok, niby media pisaly, ze calkiem niezle sobie radzi, ale jakos chetnych na jego uslugi nie bylo. Teraz odszedl pol roku przed koncem kontraktu za 1,5m euro na wypozyczenie znow do... Atletico.Adrian27th pisze: I myslisz Jakku ze Hamsik zrobil by w tamtej druzynie wiecej niz Diego?
Z calym szacunkiem ale Diego byl najlepszym zawodnikiem tamtego sezonu w Juve. Nie jego wina ze gral z Tuzami typu Poulsen..
Bardzo podobnie bylo z Melo, z tym, ze u nas nikt Felipe nie chcial nawet na oczy ogladac i zamiast trzymac go w kadrze wypozyczalismy go do Turkow z Galatasaray za drobne. I jeden (Melo) i drugi (Diego) okazali sie kompletnie przeplaceni.
Z jednej strony ciekawe, jak by Diego prezentowal sie pod okiem Conte, ale z drugiej to wydaje mi sie, ze gdyby Marotta nie sprzedal go wtedy do Wilkow to nawet 15 melonow bysmy nie odzyskali i skonczyloby sie jak z Melo.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- annihilator1988
- Juventino
Jeżeli Pogba odejdzie, a w jego miejsce wprowadzą trzech kolejny graczy, jak np. Menez, to nie powiedziałbym, by sprzedaż Francuza osłabiła Juve. I mam nadzieje, że podobny punkt widzenia ma Conte.Paweljuve2006 pisze:Conte niejednokrotnie podkreślał (czy tez robiła to prasa) ze podpisze nowa umowę jeżeli drużyna się nie osłabi, a będzie zmierzać ku lepszemu. Szczerze to wątpię żeby któryś z dwójki Vidal-Pogba odeszli.
I dlatego Secco powinien zostać powieszony za to czego nie ma.jakku1 pisze:I jeden (Melo) i drugi (Diego) okazali sie kompletnie przeplaceni
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Cabrini_idol
- Juventino
annihilator1988 pisze: Jeżeli Pogba odejdzie, a w jego miejsce wprowadzą trzech kolejny graczy, jak np. Menez, to nie powiedziałbym, by sprzedaż Francuza osłabiła Juve. I mam nadzieje, że podobny punkt widzenia ma Conte.
Chyba kpisz, jeśli ze sprzedazy Pogby sciagniemy 3 ,,wirtuozó'' ala Menez to nie dość, że oslabimy zespół sportowo to i finansowo.
Dajcie spokój. Jeśli sprzedamy Pogbe to jedyne co mi zrekompensuje to zakup graczy pokroju Di Marii.