Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2014, 07:50

fazzi pisze: Nie próbuj być smieszny bo ci nie idzie. Na pewno żaden z nich nie bronił lepiej niż Asa.
Palnąłeś głupotę - cóż, każdemu się zdarza. Ale zamiast przyznać się do błędu, dalej w to brniesz... Tego już nie rozumiem. Ja wiem, ze Asa to zawodnik Juventusu i przez to patrzy się na niego mniej krytycznie, a Maicon to interista, więc najgorsze zło, ale proszę Cię - gadanie, że nasz murzynek kiedykolwiek, w czymkolwiek był lepszy od Brazylijczyka to żenada. To nie ja jestem śmieszny, tylko Ty ;)

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2014, 14:40

"Trzeci z wymienionych przez Bilda graczy to Mame Diouf (Hannover 96). Senegalczykowi latem kończy się kontrakt i nie ma szans na jego przedłużenie. Zimą nie było chętnych, którzy mogliby bo wykupić, ale na wzięcie za darmo gotowy jest Juventus."

chyba jaja jakieś :)

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2014, 15:01

Żałosne troche jest to byśmy mieli takie ochłapy zbierać :x

/
Zdaniem Tuttosport, Fredy Guarin (na zdjęciu) może ocieplić stosunki Juventusu z Interem. Oba kluby mają niedługo wrócić do rozmów na temat transferu Kolumbijczyka, ale nie tylko. Juventus wciąż nie zapomina o Ranocchii, a Inter widziałby u siebie Vucinicia i Quagliarellę. Całej trójce pozostanie latem tylko rok do końca kontraktu.
Guarin mial podpisywac kontrakt z Interem i ani slychu ani widu..dodatkowo z Sassuolo pewnie znow nie zagra, no nie obrazilbym sie gdybysmy 2 zbednych pilkarzy w przodzie opchneli za wzmocnienie tak solidnymi pilkarzami na lawke. (Ranocchia juz taki nie solidny ale jest do oszlifowania. Conte juz kiedys z nim pracowal za czasow trenerki w AS Bari, wiec moze potrafilby jakos do niego trafic, ogarnac go w jakims stopniu tak jak Bonucciego, bo nie trzeba przypominac, że Ranocchia swego czasu mial być mega obrońcą, na miare takich jak Nesta, Bonucciego talentem przewyzszal, dzis jest zupelnie odwrotnie. Chcialbym te dwójke u nas widziec mimo wszystko, bo Barza sie starzeje, a Caceres mozliwe ze bedzie chcial odejsc, poza tym urugwajczyk jakos nie widzi mi sie by mial stanowic kiedykolwiek o naszej sile defensywnej.

/
Juve: il PSG dice 70 per Pogba. E attenzione a Chelsea e Real Madrid...

Czytamy ( w LGdS) że paryżanie zaoferowali 70 milionów euro za Pogbe. Astronomiczna suma. Pytanie co zrobią, szczególnie że Juve oferuje przedłużenie do 2018 roku z roczną wypłatą w wysokości 4.5 miliona. Zainteresowanie wyraża takze Chelsea i Real Madryt. Na tą chwilę nie ma proawdzonych rozmów z Raiolą, a sam Pogba wyraża chęć pozostanie w klubie na kolejny sezon.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2014, 15:50

Di Marzio podaje, że Fernando przedluzyl kontrakt do 2017roku. Nie wiem kto nas łączył z nim ale byly to info wyssane z palca.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2014, 16:03

Cabrini_idol pisze:Di Marzio podaje, że Fernando przedluzyl kontrakt do 2017roku. Nie wiem kto nas łączył z nim ale byly to info wyssane z palca.
Raczej nie wyssane z palca, skoro jego agent sam otwarcie przyznał, że Juve o niego pytał i jest szansa na przenosiny jego klienta do Włoch --> http://www.juvepoland.com/news.php?id=27916

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2014, 00:40

Fernando miał dać zarobić Porto, ale raczej i tak odejdzie latem, tyle,że za kasę a nie za friko :)
Ja bym najchętniej zobaczył Immobile w Juve, jako zmiennik dla Llorente w 4-3-3 czy podobnej taktyce, oraz Berardiego na prawą stronę.
W sumie można tanio uzupełnić atak, pozbyć się Fabio,Mirka i Gio, kupić Naniego ściągnąć właśnie Immobile i Berardiego ew. Gabbiadiniego i atak wyglądałby na papierze nieźle. Tevez-Llorente-Nani i druga trójka
Berardi-Immobile-Gabbiadini.
Naprawdę w ataku mamy w czym wybierać, wiec takie transfery jak ten Osvaldo mam nadzieję,ze altem się nie zdarzą.
Bo czy taki Immobile,Boakye lub Zaza nie byliby lepsi/gorsi nie dowiemy się póki nie zostaną sprawdzeni :)

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2014, 11:21

A ja jestem przeciwnikiem sprowadzania Berardiego przy naszym ataku raczej za rok nie wygryzie ataku Llorente-Tevez, a 2-3 gorsze występy i nawet z ławki nie będzie wchodził szczególnie jak przyjdzie DiMaria/Nani.

Lepiej niech chłopak rozegra jeszcze jeden pełen sezon w Serie A najlepiej w Sassausolo jak się utrzyma.
Tevez, Llorente, DiMaria/Nani, Osvaldo, Quag/Gio/jakiś inny typ. wygląda dobrze niech młodzi jeszcze grają.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2014, 11:32

Loremaster pisze:a 2-3 gorsze występy i nawet z ławki nie będzie wchodził szczególnie jak przyjdzie DiMaria/Nani
A to oni są już zaklepani? O czymś nie wiem?

Łobaszewska śpiewa kiedyś, że czas nas uczy pogody. A Juventus przez parę ładnych lat, szczególnie po Calciopoli , takiego dystansu do prasy i doniesień transferowych. Poza tym nie wiem czy odkurzenie Naniego będzie rewelacją. Nie wierzę w Portugalczyków czy Brazylijczyków w Juventusie. Wczoraj we Violi zagrał Anderson. Kompletnie niczym się nie wyróżnił.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2014, 21:56

Może dogadamy się z Raiolą w jakiś sposób - my weźmiemy Abate, a on nam załatwi kontrakt dla Pogby, my mu tam coś jeszcze a on nam Matuidiego. Byłby miód.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2014, 22:04

zoff pisze: Nie wierzę w Portugalczyków czy Brazylijczyków w Juventusie.
Ja przez długie lata nie wierzyłem w dobrych Argentyńczyków w Juve, którzy omijali nas szerokim łukiem idąc głównie do tego klubu z Mediolanu. Tymczasem Tevez zmienił tę tradycję i mamy wreszcie takiego piłkarza. Sytuacja na rynku zmienia się jak w kalejdoskopie i tak naprawdę nigdy nie wiadomo co może się wydarzyć za parę miesięcy.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2014, 22:05

Haa...nawet mamy Hiszpana który się sprawdził w Serie A :)

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 lutego 2014, 23:59

ewerthon pisze: Ja przez długie lata nie wierzyłem w dobrych Argentyńczyków w Juve, którzy omijali nas szerokim łukiem idąc głównie do tego klubu z Mediolanu. Tymczasem Tevez zmienił tę tradycję i mamy wreszcie takiego piłkarza. Sytuacja na rynku zmienia się jak w kalejdoskopie i tak naprawdę nigdy nie wiadomo co może się wydarzyć za parę miesięcy.
Pewnie, że moje myślenie jest trochę konserwatywne, ale jakby nie patrzeć i Treze, i Camor mają argentyńskie korzenie :-P tak więc z tymi albicelestes to tak na bakier nie jesteśmy.

Obrazek
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 10 lutego 2014, 11:08

zoff idąc Twoim tokiem rozumowania to powinniśmy sprowadzać samych polaków do Juve - 100% udanych transferów, żaden nie wypał, wszystkie trafione w 10.
A co z Chilijczykami?? no 2 na 3 bieda (Isla, Salas, Vidal)
Już nie raz było powtarzane, co ma narodowość do gry? Tak samo jest to logiczne jak to że chcemy samych blondynów na lewą bo się sprawdził Nedved, ale na prawą to nie bo się nie sprawdził Krasić.
Albo wykupywać skreślonych piłkarzy w interze bo sprawdził się Cannavaro...

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2014, 17:24

Misha, przecież on nie pisał, że mamy ściągać tylko takich... Po prostu nie wierzy w Portugalczyków i Brazylijczyków w Juve, a swoje zdanie wyrażać wolno.

Przy renegocjacji kontraktu Conte zażąda zakupu dwóch głośnych nazwisk? Zgadza się. - oby spełnili te rzekome żądania.[/b]

JUVE PER SEMPRE!
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2014, 19:51

http://juve1897dnagobbo.altervista.org/ ... aul-pogba/

Media zaczynają nas łaczyć z Hamsikiem :prochno: , wiadomo szansa na to wynosi jakieś 5 % , ale od czasu kiedy Marotta za darmo porwał Pirlo lepszej stronie Mediolanu, to nigdy nie powiem nigdy.

Obrazek
Zablokowany