Serie A 13/14 (23): Hellas Verona 2-2 JUVENTUS
- mibor
- Juventino
Lichy w wyskoku?Winner pisze:Co do ręki jak mógł być karny skoro piłka spadła mu praktycznie pionowo na rękę a on był w wyskoku, miał skakać z rękami przy ciele.
Proponuje obejrzeć powtórke skakał Toni a Lichy rozlożył ręce jak areoplanino.
Juve, storia di un grande amore
- booyak
- Juventino
Mi się wydaje że przy pierwszej bramce sędzia mógł gwizdnąć spalonego. To tak na usprawiedliwienie naszych stoperów w tej sytuacji.squinter pisze:Przesadzasz, przy obydwu bramkach zawalil Bonucci (przy pierwszej do spolki z Chiellinim, przy drugiej z Ogbonna), Martin nie zagral zle, mial kilka waznych interwencji, m.in. te po stratach Vidala.
★ ★ ★
- Kucharius1
- Juventino
Pierwsza bramka ewidentnie Kielona, Toni był jego zawodnikiem.squinter pisze:Przesadzasz, przy obydwu bramkach zawalil Bonucci (przy pierwszej do spolki z Chiellinim, przy drugiej z Ogbonna), Martin nie zagral zle, mial kilka waznych interwencji, m.in. te po stratach Vidala.mateelv pisze:Caceres #wywalićpiłkę #głowawziemię #gdziemojagrzywka?squinter pisze:czepianie sie Caceresa jest chyba troche nie na miejscu, dzisiaj akurat zagral najlepiej z naszego bloku obronnego. znowu przeraza mnie Bonucci
Błagam, to jest Juventus, a nie Lechia Gdańsk [*]
Drugiej bramki nie widziałem bo miałem zwiechę

Ogólnie Kielon z Bonucem dziś bardzo słabo. Bonuc powinien odpocząć trochę.
Albo mi się wydaje albo tego kasztanienie w drugich połowach może być wynikiem kiepskiej rotacji w zespole. Jak Pirlo trochę posiedział to jakoś lepiej wygląda jak wcześniej.
- pablo1503
- Juventino
Zaczynasz bezpodstawny hejt? :naughty:pumex pisze:Osvaldo vs 100% okazja - 0:1
Trochę nie dowierzam w to co właśnie zobaczyłem. Nic, ale to zupełnie nic nie wskazywało na taki przebieg spotkania po pierwszej połowie.
Dziwne, ale to dziwne przeczucie podpowiada mi, że Osvaldo będzie już niedługo wychodził obok Teveza w pierwszym składzie. I na pewno nie ze względu na wysoką formę.

Proszę Cie. Co w takim przypadku powiesz dziś o Chiellinim, a zwłaszcza Bonuccim?mateelv pisze:Caceres #wywalićpiłkę #głowawziemię #gdziemojagrzywka?
Caceres czyścił każdą(oglądałem mecz urywkami. Jakieś kilkanaście minut mi umknęło) akcją 1 vs 1. Jedyne czego mu brakuje, to ogrania i chłodnej głowy przy podaniach.
'Wywalić piłkę' - Przepraszam, mateelv, ale Martin jest od czyszczenia z tyłu czy może od rozgrywania piłki?

Ostatnio zmieniony 09 lutego 2014, 17:17 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- Antek666
- Juventino
Nie przesadzajcie aż tak z tym płaczem i wylewaniem forumowych żali. Graliśmy8 z największą rewelacją obecnego sezonu i to na wyjeździe. Zrozumcie,że nie da się wszystkiego wygrywać. Mówiąc jak Conte...pamiętajcie o tych 7 miejscach w lidze które notowaliśmy kilka lat temu. Imię zobowiązujęmrozzi pisze:Frajerstwo roku.Jak można tracić gola minutę przed końcem?! Pierwsza połowa pod nasze dyktando, druga to jakiś kabaret. Bramka rywala kompletnie zmieniła oblicze naszego zespołu i zaczęliśmy grać kiepsko. Słabiutka Verona doprowadza do wyrównania.
Nie potrafię sobie wytłumaczyć, co się dzisiaj stało na murawie... A mogliśmy odjechać Romie!

Dwubramkowa przewaga po pierwszej połowie to nie jest "pewne zwycięstwo" Wstyd? Wstyd to być interistą.Gandalf8 pisze:I z pewnego zwycięstwa zrobił się remis - wstyd tracić punkty w taki sposób...
Pisząc spalony Osvaldo masz na myśli akcję w której to Asamoah był spalony?deszczowy pisze:
Szkoda tego słupka i spalonego Osvaldo. Wydaje mi się, że będziemy z niego mieli pociechę.
Oglądałem tylko ostatnie 10minut pierwszej i drugą całą połowę. Nie podobał mi się Pogba. Na plus Martin. Świetny debiut Osvaldo.
Szkoda oczywiście urwanych punktów,ale zdarza się,nawet najlepszym

Chyba tylko niepoprawni optymiści są/będą bardzo zaskoczeni tym rezultatem. Mecz wyjazdowy z największą rewelacją i najlepszym zespołem w stałych fragmentach gry,podczas gdy u nas od dość dawna jest problem z traceniem goli po stałych.

- rufi8
- Juventino
Nie zapominaj, że Roma ma mecz zaległy z Parmą.jakku1 pisze: Dobrze, ze Roma tez zremisowala, ale moglismy im tym spotkaniem odskoczyc na 12 punktow.
Widzę, że niektórzy już zapomnieli mecz z Bologną z ubiegłego sezonu. Ręka była wtedy ewidentna, jednak nawet Collina stwierdził wówczas, że takie nieumyślne zagrania ręką to nie karny.mibor pisze:Mieliśmy sporo szczęścia bo imo za zagranie Lichego rękąpowinien być karny...
- kogut
- Juventino
Nie wiem czego Wy się dziwicie. Bonucci zagrał na swoim normalnym żenującym poziomie. Czyli co najmniej jeden poważny klops przy wyprowadzaniu piłki - vide Galatasaray, kilka spóźnień - vide Roma w pucharze i kilka przegranych główek - vide Galata na wyjeździe. Zwrotnością jak zwykle również nie grzeszył, skoro drewniany Toni wkręcał go w ziemię.
- squinter
- Juventino
pumi juz nie przesadzaj, mial tam ostry kat, nie nazwalbym tej sytuacji 100%...pumex pisze:Jaki hejt? Stwierdzam fakt: Osvaldo nie strzelił w sytuacji, w której przed sobą miał jedynie bramkarzapablo1503 pisze:Zaczynasz bezpodstawny hejt? :naughty:pumex pisze:Osvaldo vs 100% okazja - 0:1
- mibor
- Juventino
Wytłumacz mi zatem po co zawodnik rozklada rece nie wyskakując do piłki ?, i jeszcze jego mina po zagraniu.Dla mnie 11 bez gadania.rufi8 pisze: Widzę, że niektórzy już zapomnieli mecz z Bologną z ubiegłego sezonu. Ręka była wtedy ewidentna, jednak nawet Collina stwierdził wówczas, że takie nieumyślne zagrania ręką to nie karny.
Juve, storia di un grande amore
- MaxFromJam_89
- Juventino
Otóż to. Jak Pirlo miał kontuzję rożne bite przez Teveza stwarzały dużo większe zagrożenie - strzeliliśmy 2-3 bramki w kilku meczach. Nie chce mi się sprawdzać, ale strzelam że Tevez ma więcej asyst z rożnego w przeciągu jednego miesiąca, niż Pirlo przez trzy lata w Juve.pumex pisze: Rożne bite przez Pirlo mnie rozbrajają. Te wolno lecące balony są jedynie okazją na kontry dla rywali a nie szansą dla nas!
- Marian.
- Juventino
Cabrini_idol w dniu 06.02.2014 pisze:Choc w moim odczuciu walka juz skonczyla się dawno temu o scudetto Smile
To jak to w końcu jest? Walka o Scudetto się zakonczyła, czy jednak nie?Cabrini_idol pisze:Jeśli nie poprawimy ustawienia obronnej gry przy stałych fragmentach mam dziwne przeczucie, że możemy przez to stracic tytul.
Co do meczu. Pier&^%)na włoska mentalność. Kubeł zimnej wody sie przyda niektorym krzykaczom, który przed meczem typowali łatwe zwycięstwo oraz piłkarzom, który po raz kolejny myśleli, że są Panami świata i nie można z nimi zremisować/wygrac. Oby ten wynik podziałał na piłkarzy tak jak mecz z Violą w zeszłej rundzie.
Dobrze, że Roma zgubiła punkty, bo byłoby nieciekawie.

- annihilator1988
- Juventino
Przecież 90% drużyn, które schodzą z dwubramkową przewagą jest wstanie ugrać trzy punkty. Pewnym było, że gospodarze rzucą się na Juve na ostatnie 15 minut, nie mając nic innego do stracenia, dlatego wpuszczenie Peluso uważam za nieporozumienie. Nie wyrabiał Vidal, ale i Pogba nie potrafił zastopować ataków wychodzących jego strefą. Francuz zagrał fatalnie, nie licząc asysty. W ogóle co za #### fauluje na własnej połowie, wiedząc, że:Antek666 pisze:Dwubramkowa przewaga po pierwszej połowie to nie jest "pewne zwycięstwo"
a) pozostała minuta do końca spotkania
b) obrona nie jest pewna
c) gospodarze wejdą wszystkimi zawodnikami na wrzutkę. Nie pojmuję logiki zawodnika Juve, który dopuścił się przewinienia
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Pisałem już o Bonuccim w innym poście, wyżej. Żenująco słaby. Chiellini jako tako, bo od dawna już nie gra na najwyższym poziomie.pablo1503 pisze:Proszę Cie. Co w takim przypadku powiesz dziś o Chiellinim, a zwłaszcza Bonuccim?mateelv pisze:Caceres #wywalićpiłkę #głowawziemię #gdziemojagrzywka?
Caceres czyścił każdą(oglądałem mecz urywkami. Jakieś kilkanaście minut mi umknęło) akcją 1 vs 1. Jedyne czego mu brakuje, to ogrania i chłodnej głowy przy podaniach.
'Wywalić piłkę' - Przepraszam, mateelv, ale Martin jest od czyszczenia z tyłu czy może od rozgrywania piłki?
Caceres będąc na boku nie potrafił wyjść z żadnego pressingu, nie wchodził w żaden nawet najmniejszy drybling, wszystko wycofywał, albo wywalał. Ludzie... Nie mierzmy w średniość, bo niedługo naprawdę LE nam wystarczy. Nie mamy mocnej ławki, nie mówiąc o brakach w podstawie. Zimowe mercato w zasadzie przebimbane. Z taką grą LE nie wygramy, na sto procent.