Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lutego 2014, 17:56

deszczowy pisze:
Bruce Badura pisze:I jak tu nie zgodzić się z Korwinem, że demokracja to najgłupszy ustrój.
Jasne, lepsze są standardy białoruskie albo ukraińskie :angry:
Co? Przecież Ukraina to kraj demokrtyczny. To mądry narod wybrał tą bandę złodziei, nikt inny. O Białorusi się nie wypowiadam. Nie słucham propagandy antybialoruskiej - zachdnie lobby. Tam nie jest tak zle jak wszyscy mysla. Wystarczy poczytac.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2014, 18:00

Nikt nie mówi o hojności Zdrojewskiego i procesie Owsiaka? Fajne tematy.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2014, 09:16

Jeżeli już poruszasz tematy z pogranicza polityki i celebryctwa to hitem ostatnich dni jest stan wojenny w domu Jaruzelskich. Barbara Jaruzelska lat 84 oskarżyła swojego męża Wojciecha Jaruzelskiego lat 91 pseudonim "Generał" o romans i zagroziła mu rozwodem jeżeli natychmiast nie zaprzestanie schadzek z rzekomą flamą :prochno:. Początkowo myślałem, że ktoś sobie jaja robi, ale to są autentyczne wypowiedzi Jaruzelskiej. Pewnie dlatego Jaruzelskiemu nie starcza już sił witalnych na stawienie się w sądzie i odpowiadanie za zbrodnie komunistyczne.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2014, 15:00

Rozwodu nie będzie, generał nie może stanąć przed sądem.

Potwierdzone info :prochno:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2014, 15:10

Vimes pisze:Jaruzelska lat 84 oskarżyła swojego męża Wojciecha Jaruzelskiego lat 91 pseudonim "Generał" o romans
Kilka dni temu ktoś umieścił dla żartu informacje, według, której Starr miałaby ubiegać się o miejsce w PE z listy SLD. A co jeśli to nie był żart i właśnie pracuje tyłkiem, by faktycznie zaistnieć w polityce :think: ?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lutego 2014, 15:22

Bruce Badura pisze:
deszczowy pisze:
Bruce Badura pisze:I jak tu nie zgodzić się z Korwinem, że demokracja to najgłupszy ustrój.
Jasne, lepsze są standardy białoruskie albo ukraińskie :angry:
Co? Przecież Ukraina to kraj demokrtyczny. To mądry narod wybrał tą bandę złodziei, nikt inny. O Białorusi się nie wypowiadam. Nie słucham propagandy antybialoruskiej - zachdnie lobby. Tam nie jest tak zle jak wszyscy mysla. Wystarczy poczytac.
Na Białoruś wystarczy pojechać, do Grodna i zobaczyć, że ten kraj wygląda znacznie lepiej od Polski, a drogi mają bardziej jak zachód Europy niż wschód. Propaganda antybiałoruska jest tak silna, że jeszcze kilka lat temu sam wierzyłem, że jest to kraj opóźniony rozwojowo sto lat za Polską, ale tak nie jest.

Co do Korwina to dla mnie on jest idiotą nie mającym o polityce pojęcia. Jest człowiekiem mądrym i inteligentnym, ale w politykę się pchać nie powinien. Większość młodych łyka jak pelikany to co on mówi, bo mówi w taki niebywale przekonujący sposób. Sam to kiedyś łykałem. Poza tym z Korwinem nie da się dyskutować, bo on nigdy nikomu chyba racji nie przyznał.

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lutego 2014, 15:48

Korwin nie jest idiotą. Nigdy jednak nie zaistnieje, bo nie jest socjalistą.

Effe

Bawarczyk
Bawarczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2014, 20:15

Gotti pisze: Co do Korwina to dla mnie on jest idiotą nie mającym o polityce pojęcia. Jest człowiekiem mądrym i inteligentnym, ale w politykę się pchać nie powinien. Większość młodych łyka jak pelikany to co on mówi, bo mówi w taki niebywale przekonujący sposób. Sam to kiedyś łykałem. Poza tym z Korwinem nie da się dyskutować, bo on nigdy nikomu chyba racji nie przyznał.
A kto ma o polityce pojęcie? Kaczyński, Tusk? Jeżeli definiujesz politykę jako umiejętność robienia wszystkim wody z mózgu w celu zdobycia poparcia to masz rację.
Co do przyznawania racji - a kiedy Kaczyński komuś przyznał rację? A Tusk? Oni są partnerami do rozmowy?
Poza tym, jak może przyznawać rację jeżeli rozmówca bredzi? :)

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lutego 2014, 20:24

Nie wiem w jakim celu nawiązujesz do Tuska czy Kaczyńskiego skoro rozmowa jest o Korwinie, dla którego każdy rozmówca, bez wyjątku "bredzi".
Jeśli ktoś ma inne zdanie od niego to bredzi i się nie zna. Taki jest Korwin.

Effe

Bawarczyk
Bawarczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2014, 20:30

Gotti pisze:Nie wiem w jakim celu nawiązujesz do Tuska czy Kaczyńskiego skoro rozmowa jest o Korwinie, dla którego każdy rozmówca, bez wyjątku "bredzi".
Nawiązuję do nich, bo napisałeś, że Korwin "jest idiotą nie mającym o polityce pojęcia". Chciałem po prostu wiedzieć, kto Twoim zdaniem ma pojęcie o polityce.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lutego 2014, 20:33

Effe pisze: A kto ma o polityce pojęcie? Kaczyński, Tusk? Jeżeli definiujesz politykę jako umiejętność robienia wszystkim wody z mózgu w celu zdobycia poparcia to masz rację.
Dla mnie akurat idealny polityk to właśnie taki kombinator-cwaniak, który tutaj komuś coś obieca, tam z kimś innym się dogada żeby następnie za jego plecami zrobić coś odwrotnego itd. Jedyne co go odróżnia od wyżej wymienionych panów to fakt, że kieruje się racją stanu. Dobry polityk to taki, który jest w stanie zrobić wiele dobrego, a zatem musi być on skuteczny. Mając do wyboru gościa, który będzie zawsze szczery do bólu oraz takiego, który nałże, nakłamie i zachachmęci byle tylko przeforsować najkorzystniejsze dla kraju rozwiązanie, zawsze preferować będę tego drugiego. Mój ideał władcy w zasadzie w stu procentach pokrywa się z tym, co nakreślił Machiavelli w Księciu. Korwin stanowi wręcz zaprzeczenie tego wzorca, więc chyba faktycznie słuszne jest powiedzenie że nie zna się się na polityce, chociaż trafniej byłoby powiedzieć że nie zna się na robieniu polityki - bo analizować i komentować potrafi bardzo dobrze.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lutego 2014, 20:46

Effe pisze:
Gotti pisze:Nie wiem w jakim celu nawiązujesz do Tuska czy Kaczyńskiego skoro rozmowa jest o Korwinie, dla którego każdy rozmówca, bez wyjątku "bredzi".
Nawiązuję do nich, bo napisałeś, że Korwin "jest idiotą nie mającym o polityce pojęcia". Chciałem po prostu wiedzieć, kto Twoim zdaniem ma pojęcie o polityce.
Nie wiem kto ma, bo specjalnie polityką się nie interesuję, bo nie ma w Polsce partii, która by mi odpowiadała, a Korwina poglądy z kolei dobrze znam, bo od wielu lat lubię go oglądać i słuchać - z ciekawości. Co by nie mówić dyskusje z Korwinem są dość ciekawe i nieprzewidywalne. Jak się go naoglądałem i nasłuchałem to stwierdziłem kilka lat temu, że gość jest po prostu nawiedzony, a niektóre jego poglądy w stosunku do Polski są bardziej utopijne niż komunizm.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2014, 21:49

Jak znam rodaków to najbardziej chcieliby by był podatek pogłówny 3-5% lub najlepiej wcale, darmowa służba zdrowia, emerytury, komunikacja miejska, pkp itd za darmo lub ze zniżkami no i oczywiście zasiłki dla każdej maści ludzi. Dziwne, że tak się wszyscy srają o tą pomoc dla ludzi biednych, po wypadkach itp po czym gadają, że te zasiłki i tak są żałośnie niskie, ale potem okazuje się że ponad połowa tych pieniędzy idzie do ludzi która tej pomocy nie potrzebuje. Ja obstaje przy swoim zdaniu, że politycy i urzędnicy robią takie wałki bo po prostu MOGĄ. Nikt mi nie wmówi takiego kitu, że córka premiera uzbierała 1,5 mln i zapłaciła gotówką za mieszkanie. Takie przykłady można mnożyć.
Jak ludziom żyje się dobrze to sobie pomagają. Jak wszyscy są nieszczęśliwi to jest tak jak teraz, że niewielu ludzi z bloku zna swoich sąsiadów.

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2014, 02:16

Gotti pisze:Na Białoruś wystarczy pojechać, do Grodna i zobaczyć, że ten kraj wygląda znacznie lepiej od Polski, a drogi mają bardziej jak zachód Europy niż wschód. Propaganda antybiałoruska jest tak silna, że jeszcze kilka lat temu sam wierzyłem, że jest to kraj opóźniony rozwojowo sto lat za Polską, ale tak nie jest.
no właśnie nie wystarczy, to tak samo jakbyś był tylko w Wilnie i mówił, że na Litwie jest ekstra, Białoruś wygląda lepiej od Polski? pod jakim względem? nie można patrzeć tylko na największe i najbardziej rozwinięte mista, wiadomo, że są ode reprezentatywne, ale prawdziwą Białoruś, wspomnianą przeze mnie Litwę czy chociażby "sławną" Ukrainę pozna się jadąc w głąb kraju, tam już tak różowo nie jest tym bardziej jak przejeżdża się przez małe miasta czy wioski, bieda aż piszczy, kraje ogromnych przeciwieństw, gdzie bogactwo kipiące w złocie momentalnie zmienia się w straszną biedę...

drogi bardziej jak zachód Europy niż wschód..taa jasne.. czyli co wg Ciebie
Łukaszenka stworzył kraj mlekiem i miodem płynący? na pewno nie dla zwykłego szarego luda

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2014, 02:22

Polecam Ci wizytę na moje podkarpackie zadupie i przejechanie się przez tutejsze wioski. Gdyby nie granica to byś nie wiedział czy to już Ukraina czy nie.

ODPOWIEDZ