Juventini na wypożyczeniach...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2014, 21:20

Fakt, Immobile fajnie wjechał w pełnym biegu w pole karne i przygotował sobie gałe do uderzenia po długim ale to co zrobił Bonera... :prochno: Gdyby naprzeciw niego biegł Tevez, Aguero czy Messi to jeszcze bym zrozumiał, że facet pada na balans ciała przeciwnika ale Ciro zrobił to tak jak ja (czyt. nie widać w zasadzie żadnego balansu). W tym Milanie co jeden stoper to lepszy.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2014, 21:29

Crunny pisze:Ale gdzieś czytałem, że Torino ma prawo wykupu drugiej połówki za jedyne 4 mln, to prawda?
Taka jest podobno dzentelmenska umowa miedzy Juve a Torino. Ale nic wiecej. Pewnie go latem wymienimy na Cerciego i hajs i tyle.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2014, 21:35

jakku1 pisze:
Crunny pisze:Ale gdzieś czytałem, że Torino ma prawo wykupu drugiej połówki za jedyne 4 mln, to prawda?
Taka jest podobno dzentelmenska umowa miedzy Juve a Torino. Ale nic wiecej. Pewnie go latem wymienimy na Cerciego i hajs i tyle.
Wolałbym im coś dopłacić albo dać Peluso i zagrnąc tę dwójkę razem, bo Ciro na pewno zasługuje na chwile gry w Serie A w koszulce Juve. Gio się nie sprawdza, ale Ciro jest dużo silniejszy ( fajnie się dzisiaj poprzepychał, dość szybki) i bardziej przebojowy.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 02 lutego 2014, 01:36

Tutaj dzisiejsza brama Immobile jakby ktoś jeszcze nie widział, bo jest co oglądać. Wiem, że Bonera jest gorszy od każdego z naszych 5 środkowych obrońców, ale wyjście do piłki Ciro, odwaga i przebojowość z jaką pobiegł z tą piłką i ośmieszył Bonerę, a potem spokój z jakim popatrzył i przymierzył w długi róg, robią wrażenie. To już nie Serie B, a takiej akcji nie powstydziliby się nasi podstawowi napastnicy i nie wiem czy Giovinco i Quagliarellę byłoby na coś takiego stać. Ten pierwszy wbiegłby w Bonerę z piłką i zaliczył glebę, a drugi pewnie szukał zejścia do środka i strzału z 20-25 metra.

http://www.transfermarkt.pl/pl/serie-a/ ... b_IT1.html
Berardi, Immobile, Gabbiadini - jeśli dalej będą tak strzelać, to na koniec sezonu będą w sumie mieli ponad 50 bramek w Serie A. Chyba nikt się tego nie spodziewał przez sezonem, że 18-letni Berardi czy Immobile po tak beznadziejnym sezonie w Genoi, będą walczyć o tytuł króla strzelców :bravo:

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 lutego 2014, 01:57

Crunny pisze:Immobile (...) ośmieszył Bonerę, a potem spokój z jakim popatrzył i przymierzył w długi róg, robią wrażenie. To już nie Serie B, a takiej akcji nie powstydziliby się nasi podstawowi napastnicy i nie wiem czy Giovinco i Quagliarellę byłoby na coś takiego stać.
Już może bez przesadnego fapania. Zrobił co ma zrobić napastnik w takiej sytuacji. Problem z Juve polega na tym, że tutejszym napastnikom nikt nie pozwala na takie sytuacje 1 na 1 i do tego w pełnym biegu. Nie ujmuję Immobile, ale inaczej się kończy coś takiego, inaczej przebija 10-osobowy autobus.

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lutego 2014, 07:41

meda11 pisze:Fakt, Immobile fajnie wjechał w pełnym biegu w pole karne i przygotował sobie gałe do uderzenia po długim ale to co zrobił Bonera... :prochno: Gdyby naprzeciw niego biegł Tevez, Aguero czy Messi to jeszcze bym zrozumiał, że facet pada na balans ciała przeciwnika ale Ciro zrobił to tak jak ja (czyt. nie widać w zasadzie żadnego balansu). W tym Milanie co jeden stoper to lepszy.
Wyglądało to tak jakby po prostu poszedł na raz i nie trafił i widząc, że Immobile go minie padł na ziemie żeby wytłumaczeniem był upadek :p

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 03 lutego 2014, 20:42

Wg rozpiski realizatora, w derbach Genoi, De Ceglie na na fałszywej 9 w 3-4-3. Bardziej prawdopodobne prawe ofensywne skrzydło w tej formacji.

whitesignus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2014, 21:09

Dla tych naszych mlodzieniaszkow, kazdy mecz w pelnym wymiarze czasu daje im wiele. Tak jak wspominal przed chwila Alina i ja jakis czas temu, u nas napastnicy nie maja tyle miejsca. Teraz nasi scouci musza wyszukac blyskow tych pilkarzy w sytuacjach podobnych jakie mieliby w Juve. Bo moim zdaniem nie warto sciagac ktoregos z nich na sezon, pilkarz straci sezon a my zyskamy marnego zmiennika.

Choc nie powiem, Manolo i jego strzaly z dystansy to taki Eta Beta, ktorego mozna uksztaltowac i na tym zyskac. Jesli Berardi zagra jeszcze jeden sezon w Serie A i bd mial podobne staty na polmetku ( ale z wieksza czestotliwoscia bramek, a nie od swieta 3-4 w jednym meczu :prochno: ) to moze moznaby bylo go sciagnac latem 2015 jako nastepce Teveza. Zalezy od jego dalszego rozwoju. Ciro wyglada mi na rzemieslnika z przeblyskami. Jesli Toro utrzymaja sie tak jeszcze przez jakies 2 sezony moga sobie ( i nam ) wyksztalcic niezlego napastnika.

Posiadamy kilku niezlych mlodych napastnikow, mam nadzieje, ze chociaz jeden z nich wypali kiedys w Juve. Az zyczylbym takiemu Berardiemu kariery zblizonej do ADP, by mlodsze pokolenia za 10 lat sie nim zachwycaly. I to nie tylko we Wloszech i wsrod fanow Calcio <marzyciel> :wink:

Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.
Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2014, 21:47

Mehehehe pisze:Wg rozpiski realizatora, w derbach Genoi, De Ceglie na na fałszywej 9 w 3-4-3. Bardziej prawdopodobne prawe ofensywne skrzydło w tej formacji.
Jakby De Ceglie kazali grać na prawym ofensywnym skrzydle, to by chyba usiadł na ziemi i się rozpłakał, nie wiedząc co ma robić. Grają z Antonellim we dwóch na lewej stronie, nasz wychowanek niby nieco wyżej ustawiony, ale nie wygląda to zbyt dobrze, dublują swoje pozycje, a czasami miesza się tam jeszcze półlewy stoper Marchese. Pcha się ta Genoa często lewą stroną, a nie wiem, czy widziałem dwie dobre wrzutki stamtąd (oglądam od jakiejś 20. minuty). Ciekawiej wygląda pomysł na grę Sampy - duet Maxi - Eder (bramka po dwójkowej akcji) wspierają ofensywne skrzydła w postaci Gabbiadiniego i Soriano.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2014, 22:02

bendzamin pisze: Jakby De Ceglie kazali grać na prawym ofensywnym skrzydle, to by chyba usiadł na ziemi i się rozpłakał, nie wiedząc co ma robić.
A to juz nie pamieta sie jak Ranieri wystawil De Ceglie w ktoryms meczu na prawe skrzydlo w 442 a ten zaliczyl asyste po swietnej wrzutce :naughty:
Zawidowianin pisze:Z Lecce przy golu Amauriego? Tuż przed meczem z Milanem, gdzie Paulo też pozamiatał.

Amauri :smile:
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2014, 22:35 przez jakku1, łącznie zmieniany 3 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2014, 22:25

Z Lecce przy golu Amauriego? Tuż przed meczem z Milanem, gdzie Paulo też pozamiatał.

onliforpipul
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2014, 22:32

Wall of fame De Ceglie widzę się wypełnia.
Dajcie spokój ten gość to absolutny leszcz, słabiak jakich mało. Dobrze, że Conte się go pozbył i mam nadzieje, że już do nas nie wróci.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2014, 22:35

jakku1 pisze:A to juz nie pamieta sie jak Ranieri wystawil De Ceglie w ktoryms meczu na prawe skrzydlo w 442 a ten zaliczyl asyste po swietnej wrzutce :naughty:
Raz na rok, to wiesz co ;)

Gabbiadini, Gabbiadini... Może się podobać, chociaż jest trochę nieoszlifowany jeszcze. Na pewno jego atut to uniwersalność, bo w przeszłości grywał jako napastnik, a ostatnio bezproblemowo przeszedł na prawe skrzydło. Ciekawe, czy zobaczymy go kiedykolwiek w koszulce Juve :)

Obrazek
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lutego 2014, 10:17

Zagrac to napewno ktorys zagra pytanie tylko czy podziela losy wiekszosci mlodych pchajacych sie na salony. Manolo jest dzisiaj solidnym prawym atakujacym. Fajnie sie porusza, szarpie i to uderzenie... Tylko watpie troche ze to poziom Juve. Nam trzeba fightera co wchodzi w obrone przeciwnika jak do siebie do domu. Jeszcze nie. Moze kiedys. Bedzie jeszcze zmiana pokoleniowa w naszymnapadzie. Jeszcze nie po tym sezonie ale moze za rok.. Tak wiec powodzenia Manolo, Ciro - ktorego moze zbyt wczesnie skreslilem, Zaza czy przede wszystkim Berardi. Oby ktorys stanowil o sile naszego napadu jak Carlitos teraz :pray:

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lutego 2014, 12:05

Gabbiadini, Berardi i Zaza/Immobile. Ja bym chciał zobaczyć taką trójkę u nas. Każdy z nich ma potencjał na gre w Juve, nikt mi nie wmówi że nie. Ogrywać się ogrywają właśnie teraz, nie ma co dłużej czekać jeśli po tym sezonie każdy z nich będzie grał tak jak gra i tyle strzelał.

Immobile - król strzelców Serie B (byle pachołek nawet w drugiej lidze nie zdobędzie tylu goli co Ciro strzelił, poza tym trzeba od czegoś zacząć), potem pierwszy sezon w Serie A na otrzaskanie a w obecnym już 11 goli. Jak dobije do 20, lub przekroczy 15 to znak że będzie z niego dobry piłkarz i warto go mieć u nas. JEŚLI zdobędzie króla strzelców to chyba jasne co trzeba zrobić. Jak nasi sprzedadzą jego połówkę za te 4 mln to sie ośmieszą.

Gabbiadini - fajnie gra na prawej stronie, szarpie, strzela, asystuje. Jak ktoś napisał, jeszcze do oszlifowania ale jest co szlifować. Do 4-3-3 pasowałby bardzo dobrze a i odnalazłby się w dwójce atakujących (moim zdaniem).

Berardi - być może największy talent z tej grupy, też bije się o korone króla strzelców. Jest najmłodszy więc zobaczymy jak z nim będzie, ale jeśli forma i częstotliwość strzelania bramek do końca sezonu zostanie na podobnym poziomie, to chyba również nie będzie się nad czym zastanawiać.

Cała trójka może zająć miejsca Quaga, Vucinicia i być może Giovinco. Pewnie wszyscy do nas teraz nie trafią, ale gdyby dwóch dołączyło do Juve po zakończeniu sezonu to byłoby świetnie.

Żeby nasi włodarze tylko nie sprzdali ich za grosze żeby kupić solidnego ligowca typu Padoin :angry:

Z Juve na dobre i złe!
Zablokowany