Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
elpueblo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 20:39

a ja mam jakies dziwne przeczucie ze Osvaldo bedzie wymiatal i go kupimy,
a proby opchniecia mirko i fabio to pewnie przygotowywanie gruntu na letnie mercato

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 21:10

No i zostajemy z 6 napastnikami, przy 4 pomocnikach w srodku i cale zero skrzydlowych :D.

Ku...

Obrazek
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 21:12

Wydaje mi się, że transfer Osvaldo to przygotowanie pod letnie mercato, w którym raz a dobrze pogonimy turbotrio ławkowiczów "Szwag-Quag-Karzeł". Z kolei w ich miejsce zakupimy właśnie Osvaldo (Marotta już wymyśli jak zapłacic mniej niż 19 baniek), szykowanego przez Conte na zmiennika dla Llorente, a wraz z nim do Turynu zawitają Berardi i Gabbiadini, dzięki którym będziemy mieli olbrzymie pole wyboru ustawienia formacji ataku.

Odnoszę również wrażenie, że Conte tym sezonie kilka razy sprezentuje nam jakieś 4-3-3, z Llorente i Osvaldo na przodzie i chasającym za ich plecami Tevezem. :wink:

P.S. Nie narzekam, lubię Osvaldo. Pod batutą Conte może wyrosnąć na naprawdę konkretnego zawodnika.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 21:16

Conte miał trzech napastników na ławce i zasadniczo nie wpuszczał ani jednego, więc chyba faktycznie chce wykopać wszystkich (może Gio zostawi, jeśli się zgodzi na bycie piątym).

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 21:19

No dobra OŁ je ale po co nam teraz Osvaldo ? , lepiej było by sprowadzić jakiegos CM bądz bocznego obrońce, niz zwiekszac liczbe w ataku playerow do 6 bo jak sam przyznales tylko dwóch gra i czasem bardzo rzadko gra ten 3-ci.

BO nie wierzę, że nagle w lecie nie bedzie na rynku pilkarzy lepszych do ataku niz Pablo Osvaldo.

Wydaje mi się że Marotta przeliczyl sie co do sprzedazy ktoregos z trojki ławkowiczów, sadzil ze chociaz jeden z nich nie odrzuci propozycji ktoregos zainteressowanego klubu, a sam Quag odrzucil chyba z 10 ofert w to okienko.

LIPA.

Obrazek
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 21:36

To w końcu wykup obowiązkowy tego Osvaldo czy opcjonalny? I jak rozumiem darmowe wypożyczenie?

ADR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 21:39

Kamex22 pisze:To w końcu wykup obowiązkowy tego Osvaldo czy opcjonalny? I jak rozumiem darmowe wypożyczenie?
Pokrywamy tylko pensję, nie płacimy za samo wypożyczenie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 22:12

Faktycznie trochę dziwnie to wygląda - 6-ciu napastników, teoretycznie żaden nie jest jakimś turbo-waflem, ale i tak grać będzie dwóch, chyba, że zdarzy się jakaś, tfu, tfu, katastrofa.

edit:
"Sky Sport twierdzi, że Guarin osiągnął porozumienie z Interem w sprawie przedłużenia kontraktu o rok - do czerwca 2017" - mówiłem, że Ferdkowi chodzi tylko i wyłącznie o hajs, nic więcej.
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2014, 22:14 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 22:13

pumex pisze:Faktycznie trochę dziwnie to wygląda - 6-ciu napastników, teoretycznie żaden nie jest jakimś turbo-waflem, ale i tak grać będzie dwóch, chyba, że zdarzy się jakaś, tfu, tfu, katastrofa.
6 napastnikow, a podobno jeszcze w ostatniej chwili chcielismy wypozyczyc Naniego ale MU sie nie zgodzilo.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
elpueblo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 22:18

to jest proba wywalenia 3muszkieterow mirko,fabio,sebcio
nic sobie nie pograja i oddamy ich za grosze lub za darmo
a w zamian bedzie Tevez,LLorente,Manolo,Zaza, Osvaldo(na 100% jestem pewien ze jest szykowany na nastepny sezona jako ten 5 napastnik

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 22:33

Szkoda że ten Nani znowu nie wypalił :(

Forza Juve!
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 22:53

Hernanes w Interze, Osvaldo w Juve czyżby wymiana Vucinic-Guarin była nadal aktualna? :D byłbym za

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 22:58

MishaAveJuve pisze:Hernanes w Interze, Osvaldo w Juve czyżby wymiana Vucinic-Guarin była nadal aktualna? :D byłbym za
Taa szczególnie, że juz po okienku..
Straszna lipa..

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 22:59

Trochę mnie to okienko rozczarowało.
Kwota odstępnego Osvaldo pozwala sądzić, że nasi nie mają zamiaru go wykupić. Ciekaw jestem jak teraz będzie się prezentowała hierarchia napastników bo na pewno Tevez z Llorente są pewniakami do wejścia, a co się będzie działo za nimi tylko Pan Bóg wie. Szkoda, że nie udało się nikogo pozbyć. Dziwi mnie fakt, że nasi (podobno) odrzucili możliwość sprowadzenia Diamantiego w zamian za Giovinco. Chyba nikt już nie wierzy, że ten słabiak cokolwiek pokaże jeszcze w Turynie. To by był złoty interes, a Llorente dzięki jego wrzutkom miałby na koncie więcej goli. Gabbiadini prezentuje się całkiem nieźle i dobrze, że zostanie w Sampie do końca. Dobrze się rozwija.
Trochę dziwne okienko. Ani kroku w tył ani do przodu.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 23:02

Trochę optymizmu:

;)

Co do Osvaldo to myślę, że była to kwestia zgłoszenia przez Conte braku solidnej alternatywy dla Llorente. Marotta wyczuł okazję z Osvaldo, a nadmiar napastników uznal za mały problem. Dramatu nie ma, bo za wypożyczenie nic nie płacimy. A 1,5 mln na kontrakt to też nieduży problem.

Szkoda tylko napastników, bo niektórzy moga naprawdę długo nie wstawać z lawki. No ale to ich decyzja, bo okazje do odejścia mieli.

Zablokowany