Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 13:20

annihilator1988 pisze:Jeżeli Isla odejdzie w styczniu, to nawet nie chcę sobie wyobrażać, jak będzie wyglądać prawa flanka w przypadku kontuzji Szwajcara. Martin nie należy do piłkarzy kreatywnych,--

Mimo ze Martin nie nalezy do pilkarzy kreatywnych to i tak na dzien dzisiejszy jest 2x bardziej kreatywny od Isli. Dodatkowo potrafi wrzucić czego po Isli nie można się spodziewać.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2014, 13:23 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 13:20

Trochę bujacie w obłokach z tą Ligą Mistrzów.

Wracając do Osvaldo to on na pewno będzie lepszym zmiennikiem dla Llorente niż Quagliarella

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 13:23

A Menez to na jakiej flance biega? Prawa?

Podobno PSG jest w stanie go puscic w styczniu. To doniesienia z L'Equipe.

E: Di Marzio sugeruje, ze do walki o Mirasa właczyła sie... Valencia :P

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 13:28

Valencia zaczęła podjazd pod Mirasa nie wiem na jakich zasadach, ale może jest szansa dla Czarnogórca jak i dla Juve, że to skończy się nie tylko wypożyczeniem , albo czymś więcej.
Ach gdyby ten Fabio jeszcze zgodził się na Sampę byłoby pięknie.
http://gianlucadimarzio.com/juventus/vu ... -valencia/

Jednak szykuje się mocne uderzenie na koniec.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 13:31

strong return pisze:Taki 'świetny" piłkarz ten Osvaldo, że w 13 grach w EPL strzelił 3 gole Kozak, ktorego pozbyto się bez żalu w Lazio, gdzie przegrał rywalizację z Floccarim dla Aston Villi 4 w 14. Wspaniały zawodnik Osvaldy.
Zresztą, byle nic nie nawywijał i w lecie się go pozbyć, z takimi rezerwami i w dodatku z takim "charakterem" to się drużyny na Europę (Ligę Mistrzów) nie zbuduje. Taki Mandzukić to już by było coś, a nie to to.
Nie do końca rozumiem ten bełkot ale spoko.

Nie cofaj się X lat wstecz a trzymajmy się 3-4 sezonów wstecz maximum bo więcej nie ma sensu bo wtedy to i Di Natale był słaby.

Co do tej połówki sezonu Osvaldo w Premier League-fakt nie wyszło,ale to ledwo pół sezonu było po 4 dobrych sezonach o których pisałem. Antek odrodził Pirlo czy Apacza to i są szanse,że osvaldo się przy Kątę odrodzi.

Stary,nie mamy porządnego zmiennika dla Asy jak i dla Lichta oraz ledwo 4 konkretnych piłkarzy w środku pola a Ty byś chciał mieć 3 piłkarzy na bardzo dobrym poziomie Champions League w ataku? Dwóch nie starczy? A powinno,bo rok temu nie miałeś żadnego topa w napadzie a teraz chciałbyś piątki tevez,Llorente,Mandzukic,Aguero,Suarez. No i to wszystko w klubie który nie płaci 7 baniek za sezon gry oraz odpada frajersko z grupy Ligi Mistrzów :bravo: Zejdź na ziemię.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 13:40

Antek666 pisze: Nie do końca rozumiem ten bełkot
Przesłanie, Osvaldo jest przereklamowany. Tenże Kozak w SerieA nie dawał rady.
To prosto - masz ambicję na Europę nie ściągasz idioty i niewypała z Soton.
Jak ktoś był dobry(Tevez w MC w ostatnim sezonie nie był zły), to może wrócić, tam gdzie był. Osvaldo mnie tam w Romie nie imponował.
Dla mnie ew. wykupienie tego gościa, to stanie w miejscu. A nawet przez 0.5 roku może narobić głównie bigosu. Nie możemy się rozejrzeć i kupić kogoś perspektywicznego latem? Naprawdę? ( jeśli na Mandzukicia załóżmy nas nie stać)

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Zbyniu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 13:46

Rozumiem niechęć większości do Osvaldo. Sam zresztą nie jestem zwolennikiem jego przybycia. W kontekście tego co raczej jednak jest nieuniknione, zacząłem zastanawiać się nad tym co może sprawić, że wszystkich nas transfer ten zaskoczy na plus.

Nie było to łatwe zadanie. Charakter tego gościa jest wręcz odrzucający i mimo, że umiejętności posiada, to ciężko jest uwierzyć w to, iż będzie w stanie odpowiednio je u nas wykorzystać. Po długich przemyśleniach jednak do głowy przyszły mi dwa argumenty.

Po pierwsze. Jak już ktoś wspominał, jeżeli rzeczywiście do nas dołączy to jest to najprawdopodobniej jego ostatnia szansa na grę w wielkim klubie. Samo to powinno go lekko utemperować, a dokładając do tego ręke Conte, cały ten jego charakter może się diametralnie zmienić, a sam zadownik może stać się dużym wzmocnieniem naszego ataku.

Po drugie. Tegoroczny mundial. Jeżeli Pablo ma ambicje, (a sądząc po tym co było już pisane, że odstawia szopki gdy nie gra, to ma jej aż za wiele) by mieć chociaż cień szansy na wyjazd, musi zacisnąć zęby..schować dumę do kieszeni i poprostu zapierniczać ile sie da, żeby otrzymywać jak najwięcej szans i zaistnieć w notesach selekcjonera.

Wiem, że to tylko moje przypuszczenia.....czy może wręcz życzenia. Ale co innego nam pozostaje, jeżeli transfer wydaje się być przesązony. Zostało nam już tylko mieć nadzieję i życzyć Pablo powodzenia.

Swoją drogą. Może Zezol chce "pomóc" Southamptonowi, co nie byłoby takie głupie z jego strony. Southampton chce się za wszelką cenę pozbyć Osvaldo, tego nikt nie chce, a nagle pojawia się Juve i wyciąga do nich pomocną dłoń. Po co mielibyśmy im pomagać, zapewne zastanawia się wielu, może po to by zacieśnić z nimi więzi i mieć łatwość przy innych transferach?

Mieszkam obecnie w Bournemouth, jakieś 50km od Southamptonu. Poza miejscową drużyną grającą obecnie w Championship, głównym tematem rozmów na temat piłki tutaj są poczynania Southamptonu w najwyższej klasie rozgrywek. Siłą rzeczy, zostałem w te rozmowy wciągnięty i zauważyłem jak wielu ciekawych graczy ma drużyna The Saints. Zawodnicy tacy jak: Dejan Lovren (ciekawa alternatywa na środek obrony), Gaston Ramirez (nikomu nie trzeba go przedstawiać, a ponieważ za wiele nie gra może udałoby się go tanio wyciągnąć), Adam Lallana (lewe skrzydło, którego tak nam brakuje), Jay Rodriguez (bardzo ciekawy zawodnik na lewe ofensywne skrzydło, gdybyśmy mieli grać 4-3-3, bądź 4-2-3-1) czy Luke Shaw (celowo tego chłopaka zostawiłem na deser. Rocznik 95 i 20 meczy w Premier League. Bodajże najlepszy lewy obrońca młodego pokolenia na wyspach, a może i jeden z najlepszych w Europie. Zainteresowanie takich klubów jak: Tottenham czy oba kluby z Manchesteru, tylko to potwierdza). Warto dodać, że najstarszy z wymienionych przezemnie zawodników (Lallana), kończy w tym roku 26 lat.

Wiem, że są to głupie domniemania, jednak pomoc w pozbyciu się Osvaldo, mogłaby w przyszłości zaowocować ułatwionymi rozmowami na temat innych zawodników i po cichu liczę, że właśnie to ma na celu wyciągnięcie krnąbrnego zawodnika z St Mary's Stadium.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 14:27

TMW przekazało, że Cardiff City poprosiło o możliwosc wypozyczenia Fabio z możlkiwością wykupu po sezonie za 7- 8 mln.
Fabio idź pograj w PL :) Dajesz.
Juve klub z którego wypozyczysz każdego zawodnika a po sezonie go oddasz?
Troche obawiam się tych wypozyczeń.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 14:34

Największym plusem ewentualnego transferu Osvaldo jest fakt, że w grę wchodzi wypożyczenie. Jeśli włoski Argentyńczyk zacznie fikać - po połowie sezonu wróci tam, skąd przyszedł. Brzydzę się takimi grajkami, ale wytrzymałem Anelkę, to wytrzymam i tego.

Antek666 pisze: W sezonach w których Osvaldo grał w słabej Romie czyli 2011/2012 i 2012/2013 taki Mirek był już w Turynie a Fabio kisił się tu już kolejny rok. Wiecie kto w tych sezonach zdobywał najwięcej goli? Tak,Pablo Daniel Osvaldo.

[...]
Ano ten pierwszy przez 2 i pół sezonu w Juve w 71 występach doczłapał się do 21goli,natomiast ten drugi snajper(z zazwyczaj przysłoniętym wizjerem) dostrzelał do kosmicznej liczby 23 bramek w 80 występach które zdobył w 3 i pół sezonu. Something else?
Trochę za łatwo przychodzi Ci to porównywanie. A o pewnych rzeczach trzeba pamiętać. W przypadku Q - kontuzje i konkurencja do gry (Matri to nie żaden crack, ale pierwszy sezon u Conte miał w miarę solidny, a sam Conte mocno jednak rotował tym atakiem) i to w jednak poważniejszym klubie niż Roma. W przypadku Vucinicia - ten facet nigdy dużo nie strzelał, jego w zasadzie jedyną zaletą jest kreatywność.
Nie chcę nikogo bronić, ale po prostu nie wypada o tych kwestiach nie wspominać.

Antek666 pisze: Chociaż nie powiem...jedyne czego się boję to jego charakteru ale Kątę(on jest taki "ą" "ę" :wink:) go przytemperuje mam nadzieję.No i....in Pink Floyd we trust. Pożegnać w zimowe mercato DJ Paolino i sprowadzić fana Pink Floyd to niesamowity skok jakościowy z muzycznego punktu widzenia patrząc :smile:
Zawsze myślałem, że fani PF to poukładani ludzie. A tu proszę... Oby u nas, jeśli przyjdzie, nie okazał się takim kretynem, jak w dotychczasowych klubach.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 15:16

EEE Mirko woli zostać w Juve. Powiedział Nie dla Valencii i Arsenalowi, czyli albo gra jak Guarin ( czyli tylko INter) albo serio chce.
Może to jednak doprowadzi do odejsci Fabio - wolalbym!

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 15:22

Robaku pisze:EEE Mirko woli zostać w Juve. Powiedział Nie dla Valencii i Arsenalowi, czyli albo gra jak Guarin ( czyli tylko INter) albo serio chce.
Po prostu chce zostać we Włoszech. Siedzi tu od nastolatka, tu się wychowują jego dzieci.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 15:33

Ja to jak najbardziej rozumiem, choc Valencia nie wydaje się być tak odległa kulturowo - socjologicznie od Włoch.
No i nadal to PD, wiec ciekawie i nadal ambitnie, ale cóż nie będziemy tego rozważać, powiedział NIE, wiec zostały ok. 30 h, żeby coś zadziałać albo oddać innego napadziora.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 15:38

Nie liczyłbym na odejście Isli czy Quagliarelli. Dzisiaj agenci obu zawodników zapewnili, że ich podopieczni na 100% pozostaną w klubie.

Jeśli to prawda z Mirkiem, wypada się cieszyć. :wink: Mam nadzieję, że to przekreśli szanse na transfer Osvaldo. Media podają wprawdzie, że Argentyńczyk mógłby się u nas pojawić tak czy siak, ale jakoś w to nie wierzę - w ataku zrobiłby się przecież tłok.

Po Mireczka ustawiły się takie kluby jak Arsenal i Valencia, w których być może miałby większe szanse na grę. On chce jednak rzekomo walczyć o miejsce w składzie u nas, ale przy takiej dyspozycji pary Tevez-Llorente... :whistle:

Ponoć ma dziś dojść do transferu Hernanes -> inter (15 mln). :think: W takiej sytuacji może się ugną i oddadzą Guarina, skoro on chce ich nawet pozywać? :smile:

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 15:38

Łukasz pisze:
Robaku pisze:EEE Mirko woli zostać w Juve. Powiedział Nie dla Valencii i Arsenalowi, czyli albo gra jak Guarin ( czyli tylko INter) albo serio chce.
Po prostu chce zostać we Włoszech. Siedzi tu od nastolatka, tu się wychowują jego dzieci.
No właśnie. Nie jest wcale trudno zrozumieć czym się kieruje. Ciężko mu opuścić kraj, w którym czuje się jak u siebie. On i jego rodzina, bo to dla nich planuje swoją przyszłość.

http://www.youtube.com/watch?v=npASETLRyRI#t=110
Kibice żegnają wzruszonego Hernanesa. Wkrótce pewnie będzie oficjalka. Albo płacze, bo nie chce do Interu :)

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2014, 15:39

Dziwna ta sytuacja, Mirko sam (niby) początkowo chcial opuscic klub bo nie chcial siedziec na ławie... a teraz po tych calych telenowelach z interem arsenalem , zenitem i valencia decyduje jednak sie na ławke. Nie kumam do konca tego. Chyba troszke jest niepowazny szwagier tym bardziej, że Marotta juz praktycznie zaklepał Osvaldo.

Nie mówie, że zle tylko jakos tak nieprofesjonalnie.

Obrazek
Zablokowany