Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2014, 20:49

Witam

Moim zdaniem 2014 rok to rok, który można uznać za umowną datę, kiedy uczeń przerósł mistrza. O czym chce napisać ? A no o tym, że czytając news o zainteresowaniu Tottenhamu Berardim uświadomiłem sobie, że Giuseppe Marotta razem z Paratici'm to duet, który przerósł Moggie'go.

Wiadomo, Lucek to legenda klubu, ale jak popatrzec na transfery i na kwote jaka wydał Marotta to osiągnięcia Moggi'ego wydają się mizerne - (wiekszość swoich hitów kupił za kase z Zidane).

[b]Marotta:[/b] Barzagli, Pogba, Llorente, Pirlo, Tevez, Berardi, Zaza, Gabbiadini, Vidal.

To są transferowe majstersztyki, a jak się spojrzy na łączną kwotę, która oscyluje w okolicy 30 mln, to czapki z głów.

Były wpadki, ale wyzej wymienione transfery całkowicie je przesłaniają.

Forza Marotta 8)

Zero szacunku dla Pogby
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2014, 21:35

Olek1987 pisze: Moim zdaniem 2014 rok to rok, który można uznać za umowną datę, kiedy uczeń przerósł mistrza. O czym chce napisać ? A no o tym, że czytając news o zainteresowaniu Tottenhamu Berardim uświadomiłem sobie, że Giuseppe Marotta razem z Paratici'm to duet, który przerósł Moggie'go.
Żaden nie współpracował z Moggim, żaden nie uważa tegoż za swojego "mentora", właściwie żaden nie wypowiada się w ogóle o Luciano, więc jacy tam z nich uczniowie przerastający mistrza ;)

Natomiast Beppe&Fabio to bardzo dobry duet, który zna się na swojej robicie.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2014, 22:31

Włoskie media sensacyjnie informują, że Jeremy Menez może wkrótce rozwiązać swój kontrakt z PSG. Według SpazioMilan także nasz zespół ustawił się w kolejce po 26-latka. Nie jest tajemnicą, że chcą go Juventus i Fiorentina.
news wziety ze strony fanowskiej Milanu
Marotta to pieprzony hegemon w takich sprawach, więc raczej nie przepuściłby takiej okazji choć samo przyjscie francuza nie napawa mnie jakąś wielką radością, bowiem doszły mnie słuchy ze to swietny skrzydlowy, ale chimeryczny.. (czyli na 1 dobry 2 nastepne sa bezbarwne). A juz jednego chimerycznego mamy w druzynie i nawet biegac mu sie nie chce :P
jakku1 pisze: Monaco podobno zaoferowalo 10m za Vucinicia, ale Marotta chce wiecej. Mowi sie o 15m euro.
a moze wymiana bez gotówkowa za Kurzawe? mielibysmy lewego obronce na lata 8)
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2014, 22:33 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2014, 22:31

Mediaset to fatalne zrodlo i generalnie nic, co oni powiedza to sie nie sprawdza... No ale ok, ostatni raz, sprobujmy :prochno:

Monaco podobno zaoferowalo 10m za Vucinicia, ale Marotta chce wiecej. Mowi sie o 15m euro.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2014, 22:39

jakku1 pisze:Mediaset to fatalne zrodlo i generalnie nic, co oni powiedza to sie nie sprawdza... No ale ok, ostatni raz, sprobujmy :prochno:

Monaco podobno zaoferowalo 10m za Vucinicia, ale Marotta chce wiecej. Mowi sie o 15m euro.
A na ile wiarygodne są pogłoski, że w niedzielę wraca Thohir i będzie Agnelli z nim rozmawiać o Mirko. Bo ponoć do czasu przyjazdu Indonezyjczka rozmowy między nami, a prescritti zamrożone.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2014, 23:33

Wiecie co?tak dzisiaj myslalem nad ta pilka europejksa.
To jest takie wszystko nie fair przez te opodatkowania w danych krajach.
Zobaczcie co teraz sie dzieje w hiszpanii, jak barca i real sa teraz podejzewani o machloje przy transferach Garetha I Neymara, ze niby banki ktore dostaly dotacje z unii pomagaly w transferach, przeciez to jest skandal na cala europe i nie ze tylko ze sportowego punktu widzenia.
w hiszpanii gdzie maja 25 % podatku tak kombinoja i moga kupowac takich pilkarzy a we wloszech maja 54% podatek i jedyne co biedaki moga robic to za darmo szukac i takich okazji jak Tevez w ostatnie lato.
Platini zamiast wprowadzic Fair play powinien jakos ten problem probowac rozwiazac bo niby mialo pomoc a araby i real dalej robia swoje.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2014, 00:04

W Hiszpanii bezrobocie sięga już wyżyn, tam co 4 osoba nie ma pracy, bezrobocie jest ponad dwukrotnie wyższe niż w Polsce i ostatnio sięgnęło ponad 25%. Cała UE zrzuca się na Hiszpanów, a taki Real i Barca zaciągają co rusz nowe kredyty. Fakt jest taki,że za takie coś płaci cała UE w tym Polska. Jeżeli potwierdzą się te machlojki Realu i Barcy, to powinni dostać kilkuletni zakaz gry w LM.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2014, 00:07

sebatiaen pisze:Wiecie co?tak dzisiaj myslalem nad ta pilka europejksa.
A nie myślałeś może nad poprawnym pisaniem po polsku?

Real, Barcelona i kredyty, przekręty? Przecież oni wszystko finansują sprzedażą koszulek :prochno:

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2014, 00:11

to gdzie ty tam polskiego nie widzisz szczypiorku?
tak sie trzepiac szczegolow nie ladnie, znajdz sobie kobiete szczyp

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2014, 00:52

sebatiaen pisze:to gdzie ty tam polskiego nie widzisz szczypiorku?
tak sie trzepiac szczegolow nie ladnie, znajdz sobie kobiete szczyp
Ciężko się czyta to co piszesz i jak piszesz. Czy aż tak trudne jest wciśnięcie jednej litery + alt? Na prawdę to są ułamki sekund. Aż tak to Cie zaboli?
Nikt nie mówi, że masz być prof.Miodkiem, ale na litość pana jakieś podstawy powinieneś mieć no chyba, że masz 5-6 lat i dopiero zaczynasz przygodę z wyrazami itp.
Co do Barcelony i Realu - nic im zapewne nie zrobią. Za duży spadek oglądalności by wtedy był i ogólnego zainteresowania.
Dziwi mnie trochę to nasze mercato - niby pozbywamy się szrotu, ale niczego konkretnego jeszcze nasi nie zrobili. Mają jeszcze tydzień. Zobaczymy. Oby tylko nie trafił do nas jakiś twór Borriello - Osvaldo podobny.
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2014, 01:36 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2014, 01:30

Czy Ty właśnie w jednym szeregu postawiles Osvaldo i Boriello? Daniel zostal zawieszony, wypozyczenie do konca sezonu byloby optymalnym wyborem, pozniej ewentualny zakup.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2014, 01:36

Nevermind pisze:Czy Ty właśnie w jednym szeregu postawiles Osvaldo i Boriello? Daniel zostal zawieszony, wypozyczenie do konca sezonu byloby optymalnym wyborem, pozniej ewentualny zakup.
Fakt nie napisałem tego poprawnie. Borriello to słabiak, a Osvaldo to idiota. Nie potrzebujemy ani słabiaka ani idioty.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2014, 01:48

Tevez również nie grzeszyl inteligencja na wyspach, prawda? Mozliwe, ze Antoni moglby go utemperowac. Ja Daniela przywitalbym z orwartymi ramionami. Idealna alternatywa dla Llorente i uzupelnienie skladu po ewentualnych transferach Vucinica i FQ.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2014, 07:41

Olek1987 pisze:Witam

Moim zdaniem 2014 rok to rok, który można uznać za umowną datę, kiedy uczeń przerósł mistrza. O czym chce napisać ? A no o tym, że czytając news o zainteresowaniu Tottenhamu Berardim uświadomiłem sobie, że Giuseppe Marotta razem z Paratici'm to duet, który przerósł Moggie'go.

Wiadomo, Lucek to legenda klubu, ale jak popatrzec na transfery i na kwote jaka wydał Marotta to osiągnięcia Moggi'ego wydają się mizerne - (wiekszość swoich hitów kupił za kase z Zidane).

Marotta: Barzagli, Pogba, Llorente, Pirlo, Tevez, Berardi, Zaza, Gabbiadini, Vidal.

To są transferowe majstersztyki, a jak się spojrzy na łączną kwotę, która oscyluje w okolicy 30 mln, to czapki z głów.

Forza Marotta 8)
Farmazony prawisz bez pokrycia. Berardi to melodia przyszłości, wymysły dziennikarzy o zainteresowaniu jego osobą Tottenhamu o niczym nie świadczy. Ty nie wiesz pewnie na co poszły pieniądze z sprzedaży Zidane, jak i nie wiesz kto tego Zinedine wyczarował. A genialnych piłkarzy Luciano zakontraktował wielu, których teraz stawia się za wzór i do nich porównuje obecnych.
Za Moggiego to Serie A dzieliła i rządziła. To w Italii grali najlepsi piłkarze i najlepiej płacono. Obecnie to tylko zgliszcza i pobojowisko, cień dawnej potęgi jakim było Calcio. Teraz, szkoda się rozczulać.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2014, 09:12

AdiZ pisze:
Olek1987 pisze:Witam

Marotta: Barzagli, Pogba, Llorente, Pirlo, Tevez, Berardi, Zaza, Gabbiadini, Vidal.

Forza Marotta 8)
Farmazony prawisz bez pokrycia. Berardi to melodia przyszłości, wymysły dziennikarzy o zainteresowaniu jego osobą Tottenhamu o niczym nie świadczy. Ty nie wiesz pewnie na co poszły pieniądze z sprzedaży Zidane, jak i nie wiesz kto tego Zinedine wyczarował. A genialnych piłkarzy Luciano zakontraktował wielu, których teraz stawia się za wzór i do nich porównuje obecnych.
Za Moggiego to Serie A dzieliła i rządziła. To w Italii grali najlepsi piłkarze i najlepiej płacono. Obecnie to tylko zgliszcza i pobojowisko, cień dawnej potęgi jakim było Calcio. Teraz, szkoda się rozczulać.
Kto by pomyślał,że jako pierwszy w obronie Moggiego stanie jego największy forumowy fan i nosiciel jego podobizny w avatarze :prochno: Czuwasz na posterunku widzę,spocznij :wink:

Pogrubiony fragment mimo groźby kartki nie da się inaczej skwitować niż:
Czy to wina zezowatego,że Milan i inter się zeszmaciły? Powiedzonko napisane na zasadzie znanego mi "czy to wina garbatego,że ma dzieci proste". Nazwisko Marotty nie padło tylko ze względu na lepsze dopasowanie pod tę mądrość ludową,do Beppe mam szacunek pełny ale...ale o tym w kolejnym akapicie. Oczywiście owe "zeszmacenie" się nie dotyczy tylko dwóch mediolańskich ekip,ale patrząc na ostatnie 2 sezony ich najbardziej,no ich najlepiej się tyra :D

To co napisałeś naprawdę ma się NIJAK do jakichś porównań Moggi vs Marotta.Tekst o wielu genialnych piłkarzach zakontraktowanych przez Lucka też jest taki....bezwartościowy,banalny. No bo do kogo jak nie do dawnych druzyn mistrzów porównywać obecne Marottowe teamy :wink: Z tym pisaniem,że za Lucka Serie A była potęgą a teraz ledwo czwartą ligą świata to nie wiem czy wiesz ale...to jest akurat na korzyśż "Miernego" ziom,tak mi teraz wpadło do głowy.

Miałem ogólnie na samym wstepie zaznaczyć,że ja nieźle weekenduje,tudzież weedenduje i że krótko Ci odpowiem ale nie dało się i zmarnowałem na to sporo czasu,na coś co zobaczy 30-tu,przeczyta 5-ciu a odpowie jeden lub żaden :prochno:

Chciałem chyba jeszcze coś napisać ale nie wiem już co,pamiętam tylko puentę :wink: Jest JESZCZE SPORO za wcześnie
aby sensownie porównywać dokonania Moggiego i Marotty,porównywanie obecnie tych panów jest bezsensowne jak dla mnie. W sensie można chwalić Beppe i to bardzo już za wiele dobrego... ale spróbuję wytłumaczyć to ze swojego punktu widzenia... Niemalże wraz z przyjściem Don Lucciano do Juve i ja wkroczyłem na biało-czarną ścieżkę,przyczyniły się do tego europejskie puchary i to co Juventus pokazywał w nich.No właśnie,już powinieneś zrozumieć. Gdybym obecnie miał te 7 lat to nie wiem czy zabujałbym się w drużynie tak słabej w pucharach i w nich często grającej na pół-gwizdka bo za mało zmotywowani na słabego rywala lub ekipy z kupą w gaciach...obsranej przed wielkim rywalem.
Co najlepsze niejako przeszkodą do sukcesów na arenie międzynarodowej może być jeden z ojców sukcesów Marotty czyli Conte,ot taki psikus losu :wink:

co do mercato to Nani> Cerci,Menez,Diamanti,Biabiany i chyba jeszcze jakiś as. W sensie wolę Naniego niż (chyba,bo może zapomniałem o jakimś) calą resztę poważniej łączonych z nami skrzydłowych.

uuuffffffff :whistle:

Zablokowany