Mercato (2012-2014)
- Eric6666
- Juventino
Sorek21 pisze:Trzeba się pogodzić że Pogba odejdzie.Wielka kasa za niego pozwoli zrobić poważne transfery do zaistnienia w LM.
Pogbe można sprzedać ale Vidala bym nie oddał za nic w świecie.
Za Pogbe na b2b mogą grać Claudio lub Asamoah a na lewą trzeba kupić kogoś gotowego do wejścia do 11 od zaraz jak Tevez.
Pogba jest baaardzo młody. Może i odejdzie, ale kto mówi, że w tym roku, bądź następnym?
Jak dla mnie Paul posiedzi jeszcze z 3-5 lat i dojdzie do czegoś wielkiego, a dopiero wtedy odejdzie. Chyba, że w tym czasie Juventus będzie już na swoim miejscu i nie będzie lepszego zespołu. Z takim środkiem jest to całkiem możliwe.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- whitesignus
- Juventino
W tym miejcu szkoda kasy za transmisje LM. Jakby sie utrzymalo Pogbe ze 2 lata, wzmocnilo wazne pozycje to moznaby bylo wtedy znow zawitac w TOP5. A z czasem nie bylaby to tylko pozycja rankingowa ale i finansowa. Moglibysmy mu wtedy odpalic dobry kontrakt, przez ktory odchodzic by nie musial, chyba ze stalby sie lasy na kapuche. Narazie na takiego nie wyglada.Eric6666 pisze: Jak dla mnie Paul posiedzi jeszcze z 3-5 lat i dojdzie do czegoś wielkiego, a dopiero wtedy odejdzie. Chyba, że w tym czasie Juventus będzie już na swoim miejscu i nie będzie lepszego zespołu. Z takim środkiem jest to całkiem możliwe.
Co okienko transferowe, to beda wieksze emocje :] Jedynie trzymac Lige w ryzach i powojowac w tej LM. Tak czy owak czeka nas coraz bardziej swietlana przyszlosc. Nie wierze, ze to sie wszystko rypnie w jakims momencie.
Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.

- annihilator1988
- Juventino
Gdyby Wisła miała dobry skauting, i kupiła napadziora, który pozwala im co rok awansować do LM (chyba 7 mln euro za sam awans), to czy opłacałby im się jego transfer za podobną kwotę? W przełożeniu na Juve takim kimś jest Vidal (rok temu Juve uciułało chyba 60 mln, w tym mam nadzieje, że koło 30-40 za udział w tych rozgrywkach). Lojalny piłkarz, wygrywający puchary i punktujący z drużyną . Jego transfer jest nieopłacalny. Taka luźna uwaga co do rozważań 60 mln euro za Chilijczyka.gucio_juve pisze:Sorki za off, ale mógłbyś rozwinąć ;P? Zaciekawił mnie ten tok myślenia.annihilator1988 pisze:To tak, jakby Wisła sprzedała gracza, który dwukrotnie zagwarantował udział w LM. Gdzie sens?
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2014, 19:39 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Dybala 4ever
- Juventino
źródłoMarco Fassone nie chciał komentować konferencji prasowej Giuseppe Marotty, lecz uczynił to prezydent Interu, Erick Thohir. "Inter zawsze dbał o rzetelność i uczciwość i naszą misją jest podtrzymanie i kontynuowanie tej tradycji. W trakcie styczniowego okienka transferowego Inter brał udział w wielu prywatnych dyskusjach mających na celu poprawę naszej drużyny - na boisku i poza nim. Prowadzone w profesjonalny sposób dyskusje te powinny zostać prywatne. Publiczne oświadczenia przed ostatecznym zakończeniem negocjacji tylko szkodzą ich przebiegowi. To są kluczowe zasady prowadzące do sukcesu i wdrażam je we wszystko, co robię, są nimi pracowitość, uczciwość i solidność. Poświęciłem się tym zasadom z Interem i popchnięciu klubu ku osiągnięciu najwyższego poziomu. Pełniąc funkcję Prezydenta Interu, moją rolą jest ocena pracy naszego personelu i rzucenie wyzwania samemu sobie i klubowi w celu wybicia się. Dotyczy to dyrektorów, piłkarzy i sztabu. Nie mogę pozwolić, by ktoś niezwiązany z klubem publicznie krytykował nasze wewnętrzne sprawy i będę bronił Interu i wszystkiego, co jest z nim związane, i będę to robił przy pomocy wszystkiego, co jest mi dostępne. W Interze zawsze działaliśmy odpowiedzialnie i w dobrej wierze i będziemy podejmować decyzje będące w najlepszym interesie klubu, teraz i w przyszłości" czytamy w oświadczeniu na oficjalnej stronie Nerazzurrich.
Mam nadzieję, że nasi darują sobie dalszą dyskusję na ten temat, bo naprawdę nie ma sensu. Nie odpowiedzieli konkretnie na pytania Beppe. Nikt od nas nie powiedział dziennikarzom, że deal jest dopięty. A mieliśmy prawo powiedzieć prawdę na ten temat. Przecież jak piłkarz przechodzi badania to znak, że obie strony dogadały się co do deala. Naprawdę są niepoważni i tym oświadczeniem zrobili z siebie jeszcze bardziej niewiarygodnych niż poprzednim razem. Zieeew. Liczę, że to już koniec o tym żałosnym dealu, bo to już męczące jest.
Btw: Jutro Mirko wraca i będzie trenować z resztą grupy.
- smigi
- Juventino
Już kiedyś się rypneło w 2006 r ale obyśmy już nie musieli czegoś takiego przeżywać:?Eric6666 pisze: Jedynie trzymac Lige w ryzach i powojowac w tej LM. Tak czy owak czeka nas coraz bardziej swietlana przyszlosc. Nie wierze, ze to sie wszystko rypnie w jakims momencie.
- SKAr7
- Juventino
Nie zrozumiałeś (chyba) Arbuza. Jemu (chyba) chodziło o to, że gdybyś go oglądał tydzień po tygodniu, analizował i emocjonował się jego zagraniami tak jak to robisz z Vidalem czy Pirlo, to szybko stałby się dla Ciebie "młodym Bogiem". Na tej samej zasadzie niektórzy kibice Realu twierdzili, że Vidal+dopłata to adekwatna oferta za Higuaina.wagner pisze:To dobry wyznacznik maszArbuzini pisze:Z prostej przyczyny. Nie gra w Juventusie.wagner pisze:A Verratti to żaden dla mnie "młody bóg".
- wagner
- Juventino
Bardzo dobrze go zrozumiałem, tylko chyba on nie zrozumiał mnie.. Skąd wiesz że nie oglądam Włocha w barwach PSG? I trochu jestem za stary na analizowanie zagrań/gry Vidala Pirlo ect, albo ktoś gra dla mnie dobrze/źle/przeciętnie już nie mam czasu siedzieć i wnikać jak co poniektórzy na forum. Co nie zmienia faktu że swoje zdanie mieć moge Pogba > Verratti. I tyle. Nie ma co się rozwodzić nad moim postem..SKAr7 pisze:Nie zrozumiałeś (chyba) Arbuza. Jemu (chyba) chodziło o to, że gdybyś go oglądał tydzień po tygodniu, analizował i emocjonował się jego zagraniami tak jak to robisz z Vidalem czy Pirlo, to szybko stałby się dla Ciebie "młodym Bogiem". Na tej samej zasadzie niektórzy kibice Realu twierdzili, że Vidal+dopłata to adekwatna oferta za Higuaina.wagner pisze:To dobry wyznacznik maszArbuzini pisze: Z prostej przyczyny. Nie gra w Juventusie.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Twierdzisz, że osoby analizujące spotkania na bierząco, dłużej oglądają mecz, niż zwykli kibice?wagner pisze:Bardzo dobrze go zrozumiałem, tylko chyba on nie zrozumiał mnie.. Skąd wiesz że nie oglądam Włocha w barwach PSG? I trochu jestem za stary na analizowanie zagrań/gry Vidala Pirlo ect, albo ktoś gra dla mnie dobrze/źle/przeciętnie już nie mam czasu siedzieć i wnikać jak co poniektórzy na forum. Co nie zmienia faktu że swoje zdanie mieć moge Pogba > Verratti. I tyle. Nie ma co się rozwodzić nad moim postem..SKAr7 pisze:Nie zrozumiałeś (chyba) Arbuza. Jemu (chyba) chodziło o to, że gdybyś go oglądał tydzień po tygodniu, analizował i emocjonował się jego zagraniami tak jak to robisz z Vidalem czy Pirlo, to szybko stałby się dla Ciebie "młodym Bogiem". Na tej samej zasadzie niektórzy kibice Realu twierdzili, że Vidal+dopłata to adekwatna oferta za Higuaina.wagner pisze:To dobry wyznacznik masz

Jak dla mnie aktualna wartość Pogby jest kwestią subiektywną i będzie różna dla kibica Juve i kibica innego klubu. To samo z Verattim i kibicem PSG - dla nas Pogba>Veratti, dla losowego kibica PSG Veratti>Pogba. No i w dużym wypadku wartość zależy od kwestii medialnej, w której teraz bez porównania góruje Pogba, chociaż jestem zdania, że ten sezon może trochę to zmienić.
- SKAr7
- Juventino
Nie mam pewności, ale wydaje mi się, że zauważyłbym, gdybyśmy mieli fana PSG na forum. De Rossi jako jedyny deklarował się, że ogląda "Francuzów" co tydzień, ale on rzadko bywa na forum.wagner pisze: Skąd wiesz że nie oglądam Włocha w barwach PSG?
A jeśli oglądasz 10 meczów na sezon, to nie to samo, co 40-50, jak w przypadku Vidala. To nie jest przekrój.
Jeśli nie zauważyłeś, to obok "analizował" postawiłem też "emocjonował" i "oglądał". No i nie trzeba zaznaczać sobie mazakiem linii na ekranie, żeby widzieć, jakie są dobre i złe cechy jakiegoś zawodnika.wagner pisze: I trochu jestem za stary na analizowanie zagrań/gry
Cała rzecz rozchodzi się o to, że oceny zawodników są dyskursywne.
Dobrze, że Jacek Gmoch nie przeczyta fragmentu Twojego posta powyżej, bo jeszcze poczuje się takim młodzieniaszkiem, że znów będzie chciał prowadzić kadrę

- sebatiaen
- Juventino
Na glownym pisza o Nanim.
Mysle ze to moze byc prawda, teraz jest moment w ktorym United sprowadza do siebie Mate.
United majac tylu skrzydlowych i poprostu nie stawiajac na Naniego mysle ze jeszcze w styczniu moze go sprzedac.
Ostatnie pare dni stycznia beda naprawde ciekawe, Nani grzal lawe i przybyl mu konkurent i to gosc za jakies 40 baniek, hiszpan nie bedzie grzal lawy.
Mysle ze to moze byc prawda, teraz jest moment w ktorym United sprowadza do siebie Mate.
United majac tylu skrzydlowych i poprostu nie stawiajac na Naniego mysle ze jeszcze w styczniu moze go sprzedac.
Ostatnie pare dni stycznia beda naprawde ciekawe, Nani grzal lawe i przybyl mu konkurent i to gosc za jakies 40 baniek, hiszpan nie bedzie grzal lawy.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Nani mógłby u nas odżyć jak Gervinho w Romie ale równie dobrze mógłby skisnąć jak Elia. Portugalczyk to jednak najwyższa półka skrzydłowych i za ok. 10 mln warto ryzykować, bo jakby złapał formę to mamy światowy TOP skrzydłowych i to w wieku 27 lat. Nawet jak się nie sprawdzi to z takim nazwiskiem za rok czy dwa sprzedamy go gdzieś do Turcji za te kilka milionów.
Według mnie jeśli Conte chce Naniego tzn. że chce spróbować czegoś innego niż 3-5-2.
Według mnie jeśli Conte chce Naniego tzn. że chce spróbować czegoś innego niż 3-5-2.
- Arbuzini
- Juventino
:naughty:wagner pisze:To dobry wyznacznik maszArbuzini pisze:Z prostej przyczyny. Nie gra w Juventusie.wagner pisze:A Verratti to żaden dla mnie "młody bóg".
Mniej pecha i więcej zaufania do młodych piłkarzy i grałby w Juventusie

Osobiście doceniam to co robi Verratti, ale nie uważam żeby był lepszy lub miał większy potencjał od Pogby. Bardzo ciężko to rozstrzygnąć. Na pewno Włoch nam nie da tego w grze co daje Paul, ale przymiarki Francuza do pozycji registy też ewidentnie pokazały, że to nie jego klimaty i w tej roli o dziwo* świetnie sprawdził się ostatnio Marchisio. Po prostu moim zdaniem odejście Pogby jest nieuniknione i trzeba poszukać rozwiązania, jak po takiej stracie najłagodniej wylądować. Opcja: spora gotówka plus Verratti, po prostu wydaje mi się dla nas najkorzystniejsza. To moim zdaniem zawodnik, który do koncepcji Conte pasuje nawet bardziej niż Pirlo, ale to tylko teza nie poparta żadną praktyką.
* - "o dziwo", bo rola głównego rozgrywającego nigdy specjalnie mu nie leżała