Mercato (2012-2014)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Diamanti leci do Lippiego, trzeba wcisnac tam Giovinka.
Jestem ciekaw jak sie to wszystko zakonczy.
Mata w UTD kosztem 22mil.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 28 razy
- Otrzymał podziękowanie: 54 razy
I co zostaniemy ze słabym Quagliarella ?Adrian27th pisze:Diamanti leci do Lippiego, trzeba wcisnac tam Giovinka.
Mata poszedł za niewielkie pieniądze, biorąc pod uwagę predyspozycje. Strasznie chciałbym go zobaczyć u nas, ale na to chyba nie było najmniejszych szans niestety...
EDIT:
Virgil pisze:??
Mata ma testy medyczne w ManU ale nie za 22 mln, tylko za 37mln funtów![]()
W takim razie 37 mln funtów, to być może przydużo . Nie stać nas byłoby

Osobiście bym się cholernie mocno zastanowił nad taką propozycją. Następca Pirlo + 40mln to moim zdaniem naprawdę wspaniały Deal. Mamy załatwione zastępstwo dla Pirlo, dodatkowo Marchisio, Vidal i od biedy Asamoah, przydałoby się ściągnąć wspominanego Candreve, bądź Guarina, bo ktoś jednak jest jeszcze potrzebny.Virgil pisze:??
Podobno Arabusy dają 70mln za Pogbę...jak dla mnie jak chcą Pogbę to min 40mln + Veratti
A za 40mln można by ściągnąć poważną postać do ataku, ewentualnie obsadzić lewą flankę (wingback), a Asę przesunąć do środka.
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2014, 15:32 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.

- Dybala 4ever
- Juventino
Według Di Marzio ze Sky Motta przybył do siedziby Genoi aby podpisać kontrakt
.
Oficjalnie: pozyskaliśmy młodego Lorenzo Granatiero, o którym parenaście dni temu był news na głównej.
No i Matteo Liviero w Juve Stabia. Mamy opcję kontrwykupu.

Oficjalnie: pozyskaliśmy młodego Lorenzo Granatiero, o którym parenaście dni temu był news na głównej.
No i Matteo Liviero w Juve Stabia. Mamy opcję kontrwykupu.
- Arbuzini
- Juventino
Temat męczony jak stara buła, ale jeszcze raz się pod tym podpisuję! Podkreślam, że Pogbę niesamowicie cenię i uważam za świetnego zawodnika, który wśród rówieśników nie ma absolutnie żadnej konkurencji. Jednak identycznie jest z Verrattim, bo trzeba zaznaczyć, że to zupełnie inni zawodnicy. A za 40 baniek możemy zrobić sobie skrzydła na cacy, ściągnąć Berardiego, a znając Marottę i tak wysznupi jeszcze jakąś okazję. To, że Pogba dostanie nowy kontrakt wcale nie znaczy, że zostanie u nas. Ot, kolejny argument po naszej stronie, bo przecież nie musimy go sprzedawać, a jedynie możemy.Sila Spokoju pisze:Osobiście bym się cholernie mocno zastanowił nad taką propozycją. Następca Pirlo + 40mln to moim zdaniem naprawdę wspaniały Deal. Mamy załatwione zastępstwo dla Pirlo, dodatkowo Marchisio, Vidal i od biedy Asamoah, przydałoby się ściągnąć wspominanego Candreve, bądź Guarina, bo ktoś jednak jest jeszcze potrzebny.
A za 40mln można by ściągnąć poważną postać do ataku, ewentualnie obsadzić lewą flankę (wingback), a Asę przesunąć do środka.
- Kucharius1
- Juventino
Dokładnie ! Marco V, Berardi. Na bok ten Rodriguez z Niemiec. Na drugie skrzydło jakiś hit typu Muniain albo Griezmann, i jesteśmy dużo mocniejszym i młodszym zespołem. W obliczu przyjścia Pogby i pewnie Pjanicia (byłby racjonalnym zastępstwem dla Marco) , Mino pewnie nie zostawi w klubie Matuidiego, więc o niego też można powalczyć.
Zostanie Pogba dobrze, jeśli przyjdzie za niego irracjonalna oferta - jeszcze lepiej. Wszyscy powinni już wiedzieć, że najbardziej warto stawiać na Włochów. Z kraju wyjeżdżają niechętnie, i lepiej wiedzą co to znaczy Juve, więc nie traktują go jak przystanek.
edit. Poza tym mamy Beppe i Paraticiego, więc jestem spokojny co by się nie działo.
Zostanie Pogba dobrze, jeśli przyjdzie za niego irracjonalna oferta - jeszcze lepiej. Wszyscy powinni już wiedzieć, że najbardziej warto stawiać na Włochów. Z kraju wyjeżdżają niechętnie, i lepiej wiedzą co to znaczy Juve, więc nie traktują go jak przystanek.
edit. Poza tym mamy Beppe i Paraticiego, więc jestem spokojny co by się nie działo.
- sebastian10
- Juventino
Isco 30 baniek i mamy go mozna nawet wypożyczyć zostaje 40 plus premia za Mirasa z Monako 10 to daje 50
Mattia Perin zaklepac na przyszłość . Adnan Januzaj można brac mając kasę tez . ciezko o dobrych skrzydłowych na rynku .

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Warto zauwazyc kochani ze PSG daje za Pogbe 70 mil w polowie jego najlepszego sezonu.
Ja bym ustanowil Klauzule 120 milionow i dam sobie malego palca uciac ze
Arabusy wyskocza z oferta 80 + Veratti. Oni po prostu chca Francuskie dziecko u Siebie.
Irracjonalnie, albo wcale.
Marotta pobije rekord Swiata jezeli sprzeda Pogbe za >70 mil.
Patrzac na procet zysku, przebija wszystko.
Ja bym ustanowil Klauzule 120 milionow i dam sobie malego palca uciac ze
Arabusy wyskocza z oferta 80 + Veratti. Oni po prostu chca Francuskie dziecko u Siebie.
Irracjonalnie, albo wcale.
Marotta pobije rekord Swiata jezeli sprzeda Pogbe za >70 mil.
Patrzac na procet zysku, przebija wszystko.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- wagner
- Juventino
Nasza stabilność finansowa chyba pozwala odrzucać takie oferty, chcą frajery Franzuca to niech spojrzą w kierunku Newcastle. A Verratti to żaden dla mnie "młody bóg".Adrian27th pisze:Warto zauwazyc kochani ze PSG daje za Pogbe 70 mil w polowie jego najlepszego sezonu.
- Sorek21
- Juventino
Trzeba się pogodzić że Pogba odejdzie.Wielka kasa za niego pozwoli zrobić poważne transfery do zaistnienia w LM.
Pogbe można sprzedać ale Vidala bym nie oddał za nic w świecie.
Za Pogbe na b2b mogą grać Claudio lub Asamoah a na lewą trzeba kupić kogoś gotowego do wejścia do 11 od zaraz jak Tevez.
Pogbe można sprzedać ale Vidala bym nie oddał za nic w świecie.
Za Pogbe na b2b mogą grać Claudio lub Asamoah a na lewą trzeba kupić kogoś gotowego do wejścia do 11 od zaraz jak Tevez.
- Krystek
- Juventino
Marotta nie jest głupi i sądzę, że sprzeda Pogbe wtedy kiedy będzie najwięcej warty, czyli dopiero za kilka lat i pobije rekord transferowy, gdyż będzie to na pewno powyżej 100 mln. Jeśli już by trzeba go sprzedać, to właśnie tak, pogra jeszcze kilka lat, a kasa będzie większa. Choć oczywiście moim zdaniem nie powinno się sprzedawać dobrych zawodników i zostawiłbym go.
Forza Juve!
- annihilator1988
- Juventino
Czyli tym bardziej warto zainwestować w nowy kontrakt Paula i poczekać, aż petrodolary czy inna zaraza, nie chcą czekać 3-4 lat, wyłożą około 100 mln euro za prawa do Francuza. Pod warunkiem, że nie zacznie cieniować. Swoją drogą odnotowałem coś ciekawego. Wszystkie kluby Seria A starają się w jakiś sposób pokonać Juve. inter wmawia sobie, że upokorzył Juve, Roma twierdzi po wygranym spotkaniu, że jest równie konkurencyjna co "Stara Dama", a Milan wręcza sobie "finansowe Scudetto". Oczywiście Napoli regularnie opija wicemistrzostwoAdrian27th pisze:Warto zauwazyc kochani ze PSG daje za Pogbe 70 mil w polowie jego najlepszego sezonu.

Zarząd musiałby być równie niekompetentny, jak ten z interu. Nikt nie odda najlepszego gracza nawet za 60 mln euro, jeżeli ten rok rocznie przynosi zysk w postaci mistrzostwa kraju i udziału w LM (sukcesywnego tj. 1/8 rozgrywek). W dodatku, gdy jest lojalny. To tak, jakby Wisła sprzedała gracza, który dwukrotnie zagwarantował udział w LM. Gdzie sens?Sorek21 pisze:Pogbe można sprzedać ale Vidala bym nie oddał za nic w świecie.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Dybala 4ever
- Juventino
Oficjalnie: Motta w Genoi

- gucio_juve
- Juventino
Sorki za off, ale mógłbyś rozwinąć ;P? Zaciekawił mnie ten tok myślenia.annihilator1988 pisze:To tak, jakby Wisła sprzedała gracza, który dwukrotnie zagwarantował udział w LM. Gdzie sens?