Coppa Italia 13/14 (1/4): Roma 1-0 JUVENTUS
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Niestety ale ja też należę do grona tych osób, które pesymistycznie patrzą na dzisiejszy pojedynek. Zestawienie wszystkich argumentów rozkłada szanse 60-40% jak kucharius to napisał.
Generalnie ta drabinka PW to o tyłek rozbić...grać w 1/8 z Avellino, by w 1/4 mieć romę a w 1/2 napoli. Niestety ale kluczowym faktem jest, że gramy tylko 1 mecz i to na wyjeździe. Ma być podobno nawet 60 tys. kibiców
Istne piekło. Roma wychodzi podstawą a my? No własnie, tu mam największe wątpliwości. O ile bramka, obrona i środek ok, tak dalej? Boków nie mamy, jestem i bedę krytyczne wobec Isli, to piłkarz na ogon Serie A i puchar z Avelino. 0 kreatywności, 0 wygranych pojedynków 1 na 1, Peluso to rzemieślnik, odebrać, podać, sfaulować i wrzucić w ciemno
To nie są zawodnicy, którzy poprowadzą grę na bokach. Ja dałbym Lichego w podstawie, 1 boku możemy nie mieć ale 2 to przesada
Jeśli chodzi o atak tu też nie jest wesoło. Dlaczego? Po prostu Gio i Fabio za mało grają. Conte wpuszcza ich na 10 min. więc jak oni mają ,,czuć' grę? Zdecydowanie za mało wchodzili, co możemy dziś niestety odczuć. Oby nie.
Obawiam się tego pojedynku, zobaczymy jak to będzie. Roma jest już mądrzejsza o 1 mecz, nie popełnią tych samych błędów.
Generalnie ta drabinka PW to o tyłek rozbić...grać w 1/8 z Avellino, by w 1/4 mieć romę a w 1/2 napoli. Niestety ale kluczowym faktem jest, że gramy tylko 1 mecz i to na wyjeździe. Ma być podobno nawet 60 tys. kibiców

Jeśli chodzi o atak tu też nie jest wesoło. Dlaczego? Po prostu Gio i Fabio za mało grają. Conte wpuszcza ich na 10 min. więc jak oni mają ,,czuć' grę? Zdecydowanie za mało wchodzili, co możemy dziś niestety odczuć. Oby nie.
Obawiam się tego pojedynku, zobaczymy jak to będzie. Roma jest już mądrzejsza o 1 mecz, nie popełnią tych samych błędów.

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
@Dragon, jak w takim razie są w stanie odpowiedzieć na naszą grę na własnej połowie? Moim zdaniem, nie mają innego wyboru, jak tylko cisnąć się środkiem. A co do skłodu, to bym tak nie biadolił, bo w zeszłym sezonie to była prawie podstawowa ekipa (oprócz Marco i boków), więc naprawdęźle nie będzie. Też się nastawiam pesymistycznie na to spotkanie, ale zobaczenie czerwonej kartki Tottiego mi dziś w zupełności wystarczy.
- Castiel
- Juventino
Ja nie powiem - mi ten meczyk w PW bimba. Dobrze byłoby w końcu zdobyć ten 10 puchar i mieć spokój, ale nie za wszelką cenę. Roma nastawia się na to spotkanie jakby grali w finale LM. Nasi pewnie traktują to spotkanie tak - jak wygramy to dobrze, jak nie - trudno.
- krystiank
- Juventino
I również mnie ten mecz jakoś mało obchodzi, co ma byc to będzie, Roma sobie może powalczyć o honorowe zwyciestwo w Coppa bo jak wiadomo w Serie A nie mają szans. A Juventus powinien odpuścić Coppe, bo jak dojdzie LE to naprawde będzie ciezko potem
- Sorek21
- Juventino
Nie mogę pojąć jak mając taki skład,będąc po prostu Juventusem nasi nie wygrali tego pucharu od około 15 lat ?
Najbliżej było w 2002 lub 03 kiedy Lippi olał Parmę i wystawił nieco rezerwowy skład.Potem w 2004 Lazio okazało się za silne mimo najlepszych chęci Juve.
Znając Conte nie odpuścimy tego pucharu.Kiedy ostatnio wygraliśmy potrójną koronę? Po co ta szeroka kadra? Jesteśmy Juventusem a to samo w sobie mówi że mamy wygrywać. Olewanie Pucharu Włoch czy Ligi Europejskiej to tylko oznaka pychy.
Dziś Q załaduję bramkę.
Najbliżej było w 2002 lub 03 kiedy Lippi olał Parmę i wystawił nieco rezerwowy skład.Potem w 2004 Lazio okazało się za silne mimo najlepszych chęci Juve.
Znając Conte nie odpuścimy tego pucharu.Kiedy ostatnio wygraliśmy potrójną koronę? Po co ta szeroka kadra? Jesteśmy Juventusem a to samo w sobie mówi że mamy wygrywać. Olewanie Pucharu Włoch czy Ligi Europejskiej to tylko oznaka pychy.
Dziś Q załaduję bramkę.
- Adi666666
- Juventino
Conte do odpocząć naszym podstawowym napastnikom i bramkarzowi to raczej pewne, natomiast na pozostałych pozycjach może być różnie liczę w tym spotkaniu na Vidala który ostatnio strzela jak na zawołanie ... z jednej strony to mamy 8 pkt przewagi w lidze , ( może to i sporo ale cały sezon do końca nie będziemy wygrywać to raczej pewne) ... teraz ciężki wyjazd z Lazio później Inter dom i Verona wyjazd ... natomiast ja tak jak Conte jestem ostrożny w sezonie 99/00 na 7 kolejek przed końcem była właśnie 8 pkt przewaga i po pamiętnym meczu na wodzie w Perugi popłynęliśmy a Lazio wygrało Scudetto ... Z drugiej strony chciałbym w końcu wygrać 10 Puchar Włoch i zdobyć srebrną gwiazdkę ...
mecz na pewno będzie ciekawy Roma będzie chciała się odegrać za ligę grając u siebie ... znów może być czerwono na boisku ...
P.s wpis Claudio Zulianiego na fejsie z prawdopodobnym składem na dzisiejsze spotkanie ...
Le indiscrezioni parlano di turnover Juve per la partita di questa sera contro la Roma, il modulo resta il solito 3-5-2
Storari
Barzagli
Bonucci
Chiellini
Isla
Vidal
Pirlo
Marchisio
Peluso
Quagliarella
Giovinco
mecz na pewno będzie ciekawy Roma będzie chciała się odegrać za ligę grając u siebie ... znów może być czerwono na boisku ...
P.s wpis Claudio Zulianiego na fejsie z prawdopodobnym składem na dzisiejsze spotkanie ...
Le indiscrezioni parlano di turnover Juve per la partita di questa sera contro la Roma, il modulo resta il solito 3-5-2
Storari
Barzagli
Bonucci
Chiellini
Isla
Vidal
Pirlo
Marchisio
Peluso
Quagliarella
Giovinco
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- Wojtek
- Juventino
Jak patrze na skład jaki chce wystawić Conte to myśle że Antek olał CI, szkoda. bramka ok, obrona ok, środek pomocy ok, ale strzydeł w takim wypadku niemamy no a w ataku wiadomo...
Pewnie Conte będzie sie starał grac o LE i niechce dodatkowego obiciążenia meczami CI. Ja sie pytam jak nie teraz to kiedy? Kiedy 10 CI? Bo napewno nie za rok jak bedzie Champions League...
Obym się mylił.
Licze na dogrywke i wygraną Juve.
FORZA!
Pewnie Conte będzie sie starał grac o LE i niechce dodatkowego obiciążenia meczami CI. Ja sie pytam jak nie teraz to kiedy? Kiedy 10 CI? Bo napewno nie za rok jak bedzie Champions League...
Obym się mylił.
Licze na dogrywke i wygraną Juve.
FORZA!
- nookie
- Juventino
Ten skład, który jest powyżej nie wygląda tak źle. Sądziłem, że w obronie będą większe zmiany. Nie wiem czy brak Pirlo w meczu z Sampą nie był spowodowany własnie tym, żeby był wypoczęty na dzisiejszy mecz. Największą bolączką jest atak i skrzydła, ale na szczęście w Juve bramki strzela wielu piłkarzy i w tym upatruję nadzieje.
Co do skrzydeł - zgadzam się z Dragonem. Jeśli Peluso i Isla nie będą się pozwalali omijać jak tyczki to już będę zadowolony z ich występu. Zresztą Peluso zdecydowanie lepiej radzi sobie w defensywie niż w ataku.
Trochę nie rozumiem tych słów o odpuszczeniu CI. Kiedy jak nie w tym sezonie mamy to zrobić? Oczywiście 8 pktów przewagi to nie jest ogromna liczba, ale różnica poziomu między nami, a resztą stawki jest duża. O ile w zeszłym roku, albo dwa lata temu zgadzałbym się z takim stwierdzeniem to w tym roku już nie zwłaszcza, że odpadliśmy z LM, więc tylko potrójna korona (lub podwójna) jakoś to wynagrodzi.
Co do skrzydeł - zgadzam się z Dragonem. Jeśli Peluso i Isla nie będą się pozwalali omijać jak tyczki to już będę zadowolony z ich występu. Zresztą Peluso zdecydowanie lepiej radzi sobie w defensywie niż w ataku.
Trochę nie rozumiem tych słów o odpuszczeniu CI. Kiedy jak nie w tym sezonie mamy to zrobić? Oczywiście 8 pktów przewagi to nie jest ogromna liczba, ale różnica poziomu między nami, a resztą stawki jest duża. O ile w zeszłym roku, albo dwa lata temu zgadzałbym się z takim stwierdzeniem to w tym roku już nie zwłaszcza, że odpadliśmy z LM, więc tylko potrójna korona (lub podwójna) jakoś to wynagrodzi.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- annihilator1988
- Juventino
Mam nadzieje, że Juve wyżyje się na Romie, nawet w rezerwowym składzie, za Guarina.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Ivory
- Juventino
Jako, że jesteśmy drużyną wybitnie nie kładącą nacisk na puchary, wychodzącą w takim a nie innym składzie - to okoliczności zapewne ułożą się tak, że:
# albo nie staczy nam czasu,
# albo DeSanctis będzie miał dzień konia,
# albo sędzia odstawi jakiś wałek ku uciesze całej koterii anty-juve.
# albo nie staczy nam czasu,
# albo DeSanctis będzie miał dzień konia,
# albo sędzia odstawi jakiś wałek ku uciesze całej koterii anty-juve.
- Bobeknaklo
- Juventino
Ktoś wie, czy weeb nadaje PS Extra? Bo jest napisane 'nie nadaję' ale strona kanału niby jest.
- [RAF]ErrazoR
- Juventino
19:53 - LE FORMAZIONI UFFICIALI:
ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Torosidis; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Florenzi, Totti, Gervinho.
A disposizione: Skorupski, Lobont, Burdisso, Jedvaj, Dodò, Pjanic, Marquinho, Taddei, Ricci, Ljaiic, Destro, Borriello.
All. Garcia.
JUVENTUS (3-5-2): Storari; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Isla, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso; Quagliarella, Giovinco.
A disposizione: Buffon, Rubinho, Lichtsteiner, Caceres, Ogbonna, Padoin, Pogba, Asamoah, Pepe, Tevez, Llorente.
All. Conte.
ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Torosidis; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Florenzi, Totti, Gervinho.
A disposizione: Skorupski, Lobont, Burdisso, Jedvaj, Dodò, Pjanic, Marquinho, Taddei, Ricci, Ljaiic, Destro, Borriello.
All. Garcia.
JUVENTUS (3-5-2): Storari; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Isla, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso; Quagliarella, Giovinco.
A disposizione: Buffon, Rubinho, Lichtsteiner, Caceres, Ogbonna, Padoin, Pogba, Asamoah, Pepe, Tevez, Llorente.
All. Conte.
- [RAF]ErrazoR
- Juventino
w sumie to moga pojechac po nas[RAF]ErrazoR pisze:19:53 - LE FORMAZIONI UFFICIALI:
All. Garcia.
All. Conte.

- wojti-s
- Juventino
9 Włochów i 2 Chilijczyków w wyjściowym składzie
Nieźle 
Fajnie ta nasza ławka rezerwowych wygląda
Liczę na kompromitację łysego Belga i mam nadzieję, że a w akcie desperacji rzymianie jednak nie zapolują na nogi naszych piłkarzy. A zapędy do tego mają, co pokazali ostatnio.
Będzie dobrze

Fajnie ta nasza ławka rezerwowych wygląda

Będzie dobrze