Mercato (2012-2014)
- PlanetJuve
- Juventino
Negocjacje zostały wznowione. Mówi się, że Vucinic podpisze kontrakt do 2016 i bedzie zarabial 3 banki plus premie, a Guarin zwiaze sie z Nami do 2018 i tez bdzie zarabial 3 mln.Kucharius1 pisze:
Ciekawe czy dziś koniec farsy z Kolumbijczykiem?
Duży wpływ na negocjacje mają sami zawodnicy. Oto słowa które wczoraj miał powiedziec Mirko do Thohira: "Jestem podekscytowany, chciałem tylko Inter"
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2014, 10:39 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kucharius1
- Juventino
Oho! Teraz się zacznie jojczenie. Ktoś mi powie ile zarabia Bonu, Lichy, Barza, Kielon , Kwadwo i Markiz ?Paweljuve2006 pisze:Negocjacje zostały wznowione. Mówi się, że Vucinic podpisze kontrakt do 2016 i bedzie zarabial 3 banki plus premie, a Guarin zwiaze sie z Nami do 2018 i tez bdzie zarabial 3 mln.Kucharius1 pisze:
- PlanetJuve
- Juventino
http://www.solojuve.com/artykuly/pensje_2013_2014.phpKucharius1 pisze:
Oho! Teraz się zacznie jojczenie. Ktoś mi powie ile zarabia Bonu, Lichy, Barza, Kielon , Kwadwo i Markiz ?
tu masz fajny wykaz.
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2014, 10:44 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- D-Rose
- Juventino
Narazie to ty zaczynasz to "jojczenie". Bedzie zarabiał tyle ile Vucinic.Kucharius1 pisze:Oho! Teraz się zacznie jojczenie. Ktoś mi powie ile zarabia Bonu, Lichy, Barza, Kielon , Kwadwo i Markiz ?Paweljuve2006 pisze:Negocjacje zostały wznowione. Mówi się, że Vucinic podpisze kontrakt do 2016 i bedzie zarabial 3 banki plus premie, a Guarin zwiaze sie z Nami do 2018 i tez bdzie zarabial 3 mln.Kucharius1 pisze:

- pumex
- Juventino
Liczę, choć to wątpliwe, że jednak damy radę jakoś zbić płacę Guarina z tych sugerowanych przez media 3 milionów rocznie. Kurna, w warunkach włoskich to naprawdę duża gaża dla ławkowicza.
Ciekawy jestem na ile realna jest hipoteza mówiąca o pozyskaniu Kolumbijczyka, żeby pozbyć się go w lecie - chodzi o to, że taki zabieg będzie za pół roku łatwiejszy niż szukanie kupca na Vucinicia.
Ciekawy jestem na ile realna jest hipoteza mówiąca o pozyskaniu Kolumbijczyka, żeby pozbyć się go w lecie - chodzi o to, że taki zabieg będzie za pół roku łatwiejszy niż szukanie kupca na Vucinicia.

- Kucharius1
- Juventino
WiemD-Rose pisze: Narazie to ty zaczynasz to "jojczenie". Bedzie zarabiał tyle ile Vucinic.

- PlanetJuve
- Juventino
Juventus negocjujemy z agentami obu graczy. Dopiero potem siadą do stolu z przedstawicielami Interu, rozchodzic sie bedzie o ta doplate.. Sky podaje ze zamknie sie ona w kwocie 1,5-2 mln (ewentualny 1 mln zalezny od wystepow Fredego u Nas) .. Inter zada 4 (wczoraj krzyczeli 5) wiec pewnie gdzie sie spotkaja.
- Spadino
- Juventino
Kolejne informacje na temat kontraktów piłkarzy podaje La Gazzetta dello Sport. Guarin z Juventusem związać się ma do 2017 roku (a nie do 2018 jak wspominano) i zarabiać 3 miliony euro za sezon. Kontrakt Vucinicia natomiast ma obowiązywać do 2016 i obniżyć jego obecne zarobki do 2.4 milionów euro.
Czyli nawet nie próbujemy obniżyć pensji Kolumbijczyka?
Doba, w sumie to niech przychodzi.
Nasz Beppe chce zamknąć negocjacje przed porą obiadową, bo jedzie do Rzymu na mecz.
A tak btw, to na stronie fcinter.pl w komentarzach pod newsem o owej wymianie znalazłem bardzo ciekawe zdanie kibica Interu, który odpowiadał swojemu koledze na pytanie, czy Juventus nie byłby skłonny zamiast Czarnogórca wymienić Giovinco. Mianowicie:
Czyli nawet nie próbujemy obniżyć pensji Kolumbijczyka?
Doba, w sumie to niech przychodzi.

Nasz Beppe chce zamknąć negocjacje przed porą obiadową, bo jedzie do Rzymu na mecz.

A tak btw, to na stronie fcinter.pl w komentarzach pod newsem o owej wymianie znalazłem bardzo ciekawe zdanie kibica Interu, który odpowiadał swojemu koledze na pytanie, czy Juventus nie byłby skłonny zamiast Czarnogórca wymienić Giovinco. Mianowicie:
juve nie jest glupie nie da Ci Giovinco ktory bedzie ich przyszloscia

JUVE PER SEMPRE!
- SkibolPatryk
- Juventino
Bardzo się cieszę, że sprawa z wymianą obydwu zawodników wykwitła w coś takiego. Nie pamiętam kiedy ostatni raz tyle się śmiałem. Sama wymiana wydaje się na korzystną, a jak dodamy do równania konflikty między zarządem i kibicami Interu, to już nie mam wątpliwości, że było warto.
No i polscy kibice Interu do (pokaźnej) listy osób działających tylko i wyłącznie na szkodę mediolańskiego klubu dodają swój własny zarząd.
No i polscy kibice Interu do (pokaźnej) listy osób działających tylko i wyłącznie na szkodę mediolańskiego klubu dodają swój własny zarząd.

- Kucharius1
- Juventino
Gianluca Di Marzio informuje, że: "Wszystko wydaje się być uzgodnione między klubami, nawet kwota dopłaty. Wydaje się, że wszystko się odblokowało. Negocjacje są o krok od zakończenia i pojawiło się światło w tunelu".
Tymczasem CdS: Juventus dopłaci 6 - 8 mln. euro.
Wydaje mi się jednak że dopłata będzie duuuużo mniejsza.
- Patrol
- Juventino
Jeżeli rzeczywiście dopłacimy 6-8 milionów, to ten deal nie będzie już tak jednostronny. Inter chce wyjść z twarzą i stawia twarde warunki. Trzy miliony to maks, jakie można dopłacić za Kolumbijczyka.Kucharius1 pisze:Gianluca Di Marzio informuje, że: "Wszystko wydaje się być uzgodnione między klubami, nawet kwota dopłaty. Wydaje się, że wszystko się odblokowało. Negocjacje są o krok od zakończenia i pojawiło się światło w tunelu".
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2014, 12:11 przez Patrol, łącznie zmieniany 1 raz.
- @D@$
- Juventino
Nie rozumiem tej wszechobecnej radości. I jeszcze pisanie, że jeśli Marotta to zrobi, to dopiero się ktoś do niego przekona.
Gość ściągnął Pirlo, Pogbe, Llorente za darmo, Lichtsteiner i Vidal kosztowali po ok. 10 mln i należą do najlepszych na swoich pozycjach i ogólnie posprzątał ten cal bajzel po Secco, ale nie, dopiero jak kupi rezerwowego z Interu to będzie dobry dyrektor
Można nie lubić Vucinicia, ale jestem ciekawy gdzie znajdziemy zawodnika tej klasy w tydzień (choć mam nadzieję, że Marotta już jakieś podwaliny pod to robi, bo nie jest głupi). I nie wciskajcie mi, że wystarczy 4 napastników, bo w pierwszym sezonie nie mieliśmy pucharów a i tak kombinowaliśmy Borriello zimą do Del Piero, Mirko, Matriego i Fabio...
Żeby faktycznie się nie skończyło Borriello jak straszył @alina miesiąc temu. Realnie patrząc Diamanti czy Gilardino to mimo wszystko jeszcze nie najgorsze opcje. Chyba że wróci któryś z młodych, ale wątpię że już teraz w Juve zobaczymy Gabbiadiniego czy Berardiego.
Do Guarina nic nie mam, swoje minuty dostanie jak będziemy grać co 3 dni, tylko ta pensja spora. Już tak fantazjując, ciekawe jak by się spisał na pozycji Pirlo. Tak czy siak, te 4-3-1-2 mało prawdopodobne, raczej nie zmienimy taktyki pod jednego gracza, z resztą przy Pogbie chyba były podobne rozkminy.
Kto by pomyślał, że przed Quagliarellą odejdą i Matri i Vucinic.
a) z Romy chciał odejść, bo nie miał tam miejsca/szans na pierwszy skład? Serio?
b) co byś powiedział o Pirlo, on też nie raz zapowiadał, że zostanie w Juve, jeśli będzie dalej ważnym graczem, czytaj: nie będzie grzał ławy?
@edit: teraz dopiero przeczytałem na głównej o spekulacjach na temat Borrielo, no rewelacja
Cieszcie się.
Co do Interu, im taki manewr faktycznie niewiele daje, patrząc na ich inne problemy, także w środku pola, ale też z drugiej, mają piłkarza, który nie chce u nich grać, na siłę go nie zatrzymają. A Vucinicia podobno chce Mazzari.
Gość ściągnął Pirlo, Pogbe, Llorente za darmo, Lichtsteiner i Vidal kosztowali po ok. 10 mln i należą do najlepszych na swoich pozycjach i ogólnie posprzątał ten cal bajzel po Secco, ale nie, dopiero jak kupi rezerwowego z Interu to będzie dobry dyrektor

Można nie lubić Vucinicia, ale jestem ciekawy gdzie znajdziemy zawodnika tej klasy w tydzień (choć mam nadzieję, że Marotta już jakieś podwaliny pod to robi, bo nie jest głupi). I nie wciskajcie mi, że wystarczy 4 napastników, bo w pierwszym sezonie nie mieliśmy pucharów a i tak kombinowaliśmy Borriello zimą do Del Piero, Mirko, Matriego i Fabio...
Żeby faktycznie się nie skończyło Borriello jak straszył @alina miesiąc temu. Realnie patrząc Diamanti czy Gilardino to mimo wszystko jeszcze nie najgorsze opcje. Chyba że wróci któryś z młodych, ale wątpię że już teraz w Juve zobaczymy Gabbiadiniego czy Berardiego.
Do Guarina nic nie mam, swoje minuty dostanie jak będziemy grać co 3 dni, tylko ta pensja spora. Już tak fantazjując, ciekawe jak by się spisał na pozycji Pirlo. Tak czy siak, te 4-3-1-2 mało prawdopodobne, raczej nie zmienimy taktyki pod jednego gracza, z resztą przy Pogbie chyba były podobne rozkminy.
Kto by pomyślał, że przed Quagliarellą odejdą i Matri i Vucinic.
Mi się też nie podobają doniesienia o entuzjazmie Mirko na temat grania w Interze, ale:pumex pisze: Ja tylko stwierdzam fakt: Vucinić chwilę po stracie miejsca w Romie domagał się transferu do Juve, podobnie jest teraz - po połowie sezonu rezygnuje z rywalizacji. Ja tego nie oceniam, co próbujesz tu usilnie wciskać, jeno stwierdzam niezaprzeczalny fakt.
a) z Romy chciał odejść, bo nie miał tam miejsca/szans na pierwszy skład? Serio?
b) co byś powiedział o Pirlo, on też nie raz zapowiadał, że zostanie w Juve, jeśli będzie dalej ważnym graczem, czytaj: nie będzie grzał ławy?
@edit: teraz dopiero przeczytałem na głównej o spekulacjach na temat Borrielo, no rewelacja

Co do Interu, im taki manewr faktycznie niewiele daje, patrząc na ich inne problemy, także w środku pola, ale też z drugiej, mają piłkarza, który nie chce u nich grać, na siłę go nie zatrzymają. A Vucinicia podobno chce Mazzari.
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2014, 12:49 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- jakku1
- Juventino
Faktycznie. Chyba zbliza sie koniec negocjacji. Doplacamy okolo 3m.Kucharius1 pisze:Gianluca Di Marzio informuje, że: "Wszystko wydaje się być uzgodnione między klubami, nawet kwota dopłaty. Wydaje się, że wszystko się odblokowało. Negocjacje są o krok od zakończenia i pojawiło się światło w tunelu".
Pozostaje kwestia kontraktow. Jesli to prawda i Guarin ma zarabiac 3m euro to... pozostawie to bez komentarza.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113