Mercato (2012-2014)
- jakku1
- Juventino
Bamrozzi pisze: Czy mi się wydaje, czy Jakku dokładnie taki scenariusz przewidział?
Teraz beda pare dni negocjowac i sprzedawac szrot, oczywiscie im sie to srednio uda i z transferu wyjda nici. Gdybym byl DS Interu i zauwazyl, ze kibice zaczynaja mi sie buntowac to zrobilbym dokladnie to samo, co oni teraz. Puscil plotke o Hernanesie i zaczal stwarzac pozory.
Abstrahuje juz od tego, ze Hernanes im jest po prostu niepotrzebny, bo Mazzari chyba szykuje sie do gry 352 z jednym ofensywnym pomocnikiem i dwoma defensywnymi. A na pozycje ofensywnego pomocnika maja Alvareza i Kovacica. Potrzebny im jest napastnik (wlasnie go kupilil: Vucinic) i defensywny pomocnik (no i oczywiscie prawoskrzydlowy, ale to juz chyba nie w to okienko). Nie wiem kogo zgarna, bo najlepszy kasek na te pozycje juz stracili na rzecz Romy (Nainggolan) a innych realnych celow w Serie A nie widac. Nie chce nawet zgadywac kogo tam jeszcze wyczaruja. Ja na miejscu Branki porozgladalbym sie po Holandiach, Portugaliach i Francjach. Nie stac ich na gracza z absolutnego topu, a z klubow portugalskich i holenderskich czasami mozna wyciagnac bardzo fajnych pilkarzy za niewielkie pieniadze (Mertens, Strootman, a to tylko ostatnie okienko). Tylko trzeba miec leb na karku i dobrych scautow.
Jesli chodzi o nas to pewnie po tej wymianie Guarin-Vucinic, pozbedziemy sie jeszcze tylko Motty i dolaczy do nas jakis napastnik/skrzydlowy za grosze/na wypozyczenie. O grubsza transakcje bedzie bardzo ciezko, chociaz tak naprawde to cholera wie. Mamy pare mozliwosci, rozpoczynajac od jakiegos fajnego wypozyczenia gracza, ktoremu sie gdzies tam za granica nie powiodlo (od cholery nazwisk), przez pilkarzy, do ktorych mozemy sie dobrac za pomoca naszej mlodziezy na wypozyczeniach, a konczac na tych graczach, ktorym konczy sie kontrakt niedlugo albo sa po prostu na wylocie z obecnego klubu. Ciezko przewidziec, co bedzie sie dzialo dalej. Moze przyjdzie Arsenal i polozy na stol 15m-18m za Giovinco?

Tak jak wyzej napisalem, wyobrazam sobie nawet sytuacje, w ktorej rano sie budzimy a tutaj okazuje sie, ze Marotta wymienil Isle na Ranocchie. Z Zezolem wszystko jest mozliwe, wiec specjalnie sie jakos nie zdziwie.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Mnie tylko zastanawia, czemu tak dużo osób we Włoszech (głównie kibiców) wypycha z Juve któregoś z pomocników. Pogbę ciężko będzie utrzymać, ale absolutnie nie uwierzę w to, że klub chce go sprzedać. Vidal jest nie do ruszenia, a Marchisio również nie zamierza się z klubu ruszać. Może ludziom wydaje się, że nas po prostu nie stać na luksus posiadania 5 tak dobrych pomocników. Marotta cały czas zapewnia, że się będziemy wzmacniać i nasze gwiazdy są nie do ruszenia, a ci muszą ciągle chachmęcić.
Jest bosko. Jedna ze zdecydowanie najlepszych pomocy w Europie, robi się wolne miejsce dla Berardiego w ataku, tak prawdę powiedziawszy niewiele brakuje do pełni szczęścia. Dobry skrzydłowy i lewy obrońca - miód.

Jest bosko. Jedna ze zdecydowanie najlepszych pomocy w Europie, robi się wolne miejsce dla Berardiego w ataku, tak prawdę powiedziawszy niewiele brakuje do pełni szczęścia. Dobry skrzydłowy i lewy obrońca - miód.
Guarin ogólnie to tak średnio, na co z resztą wskazują reakcje Bianconerich. Kibice się cieszą, bo 1) Vucinić odchodzi 2) Dymamy Inter. Sam transfer Kolumbijczyka mało kto fetuje.
E:
E:
Jak weźmiesz po uwagę pensję 2,6 - 3 mln dla Guarina (Inter płacił 2,3) i marne 800 tys dla Ogbonny, to już nie tak oszczędnie.zahor pisze:Z okazji transferu Ogbonny też nikt raczej szampana nie otwierał. A to jest piłkarz podobnego kalibru, mający pełnić podobną rolę, tyle że wyjdzie trochę taniej.alina pisze:Sam transfer Kolumbijczyka mało kto fetuje.
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2014, 00:18 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
Z okazji transferu Ogbonny też nikt raczej szampana nie otwierał. A to jest piłkarz podobnego kalibru, mający pełnić podobną rolę, tyle że wyjdzie trochę taniej.alina pisze:Sam transfer Kolumbijczyka mało kto fetuje.
Ale że zimą czy latem? Zimą nie wierzę, a latem mam nadzieję że dojdą jeszcze jakieś inne sprzedaże, dwóch gości w dalszym ciągu w ataku jest do odpalenia.mrozzi pisze:robi się wolne miejsce dla Berardiego w ataku
No pierwszą raczej nie będą, Malagę już coś podobnego spotkało. Różnica jest taka, że tamtej szejk dopiero po roku zorientował się że nie ma forsy, a Thohir bieduje od samego początku.pablo1503 pisze: Zresztą Inter będzie chyba pierwszą drużyną, która została kupiona przez miliardera i wyprzedaje swoich najlepszych piłkarzy, a także zamiast powiększać pensje i szastać kasą, to u nich zacznie się największe oszczędzanie od wieeeelu lat.
:shock:alina pisze: Jak weźmiesz po uwagę pensję 2,6 - 3 mln dla Guarina (Inter płacił 2,3) i marne 800 tys dla Ogbonny, to już nie tak oszczędnie.
Aż tyle? Trzy bańki to w obecnym Juventusie kupa forsy, naprawdę mamy tyle dać piątemu środkowemu pomocnikowi?
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2014, 00:22 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- johnnybgoode
- Juventino
Środków pomocy, jeśli jużmrozzi pisze:

- jakku1
- Juventino
Plotki o zainteresowaniu PSG robia swoje i pewnie nie ustana. Bardziej medialne jest napisac, ze Juventus szykuje nastepce dla Pogby, niz po prostu stwierdzic fakt, ze dokupujemy rezerwowego. Bo tak wlasnie jest, dokupujemy rezerwowego, ktory odciazy nasza pomoc. Juz w sierpniu chcielismy kogos takiego kupic, ale Cagliari nie puscilo wtedy Belga.mrozzi pisze:Mnie tylko zastanawia, czemu tak dużo osób we Włoszech (głównie kibiców) wypycha z Juve któregoś z pomocników.
Bo to nie jest zaden wielki pilkarzalina pisze:Guarin ogólnie to tak średnio, na co z resztą wskazują reakcje Bianconerich. Kibice się cieszą, bo 1) Vucinić odchodzi 2) Dymamy Inter. Sam transfer Kolumbijczyka mało kto fetuje.

a) odmlodzilismy sklad i zaoszczedzilsmy na pensji
b) dostalismy pomocnika, ktorego nam brakowalo
c) zwolnilismy miejsce w ataku dla pilkarza o innej charakterystyce, niz Mirko
d) w razie czego, kupiec na Guarina sie zawsze znajdzie, Vucinicia chciano jedynie na wypozyczenie
PS. Poki co nie ma zadnych przeciekow ile Guarin ma zarabiac. Vucinic mial 3m euro netto rocznie. Guarin w Interze podobno 2,3m. Moim zdaniem, Guarin nie dostanie u nas wiecej, niz 2m euro rocznie. Zaburzyloby to strukture plac, ponad 2m zarabiaja Lichy i Bonucci.
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2014, 00:29 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zimą na pewno nie. Najprawdopodobniej drugą połówkę jego karty wykupimy w lecie.zahor pisze:Ale że zimą czy latem? Zimą nie wierzę, a latem mam nadzieję że dojdą jeszcze jakieś inne sprzedaże, dwóch gości w dalszym ciągu w ataku jest do odpalenia.mrozzi pisze:robi się wolne miejsce dla Berardiego w ataku
Transfer Guarina nie jest fetowany, bo nie jest to piłkarz z myślą o pierwszym składzie. To solidne wzmocnienie ławki, które planowaliśmy już dawno (już w lecie chcieliśmy Nainggolana i Cellino w dzisiejszym wywiadzie przyznał, że w okolicach 20.08 zaproponowaliśmy mu za niego 20 mln) - Conte chciał kolejnego solidnego pomocnika do środka. Dwie pieczenie na jednym ogniu - pozyskujemy o 3 lata młodszego od Vucinicia zawodnika, uzupełnienie składu i jednocześnie pozbywamy się gracza, który jest warty z każdym miesiącem coraz mniej. Mirko niebawem kończył się kontrakt i dzisiaj okazało się także, że również naciskał na transfer do Interu (podobnie jak Guarin). Na kasę liczyć nie mogliśmy, bo inter jej po prostu nie ma, a Arsenal nie kwapił się, by nam płacić (w ich przypadku w grę wchodziło jedynie wypożyczenie). Inter nie chciał oddawać Guarina, tylko Ranocchię. To Marotta wypalił z tym Kolumbijczykiem, chcąc wybadać działaczy mediolańczyków. Pomysł z Fredy'm jest świeży.
Marotta ma łeb do interesów i ma pewnie na uwadze fakt, że piłkarz naciskał na transfer do nas i był nawet gotów pójść na wojnę z interem. Piłka jest po jego stronie. Przy takiej woli gry u nas pewnie się dogadają.jakku1 pisze: PS. Poki co nie ma zadnych przeciekow ile Guarin ma zarabiac. Vucinic mial 3m euro netto rocznie. Guarin w Interze podobno 2,3m. Moim zdaniem, Guarin nie dostanie u nas wiecej, niz 2m euro rocznie. Zaburzyloby to strukture plac, ponad 2m zarabiaja Lichy i Bonucci.
- MCL
- Juventino
no. Tym bardziej, że Lichy to prawy obrońca a Asa środkowy pomocnikSkrzydła poza Lichym i Asamoah'em (którzy w klubach z najlepszej 8 Europy niestety grzaliby ławę)

Ja myślę, że z Guarinem właśnie tak będziemy kombinować, by w razie czego ustawić go na skrzydło - jak z Gjaksą, ofensywnie nastawiony skrzydłowy, z tym że klasa wyższa.
Co do samych graczy, to nie są oni głupi. Vucinic, wiedział, że pali mu się grunt pod stopami. Z podstawowego gracza spadł w hierarchii na czwartą pozycję, za Teveza, Llorente i Quagliarellę. Lat mu nie ubywa, a to ostatni okres, gdzie może jeszcze pograć na poziomie rok, dwa. Poszedł tam gdzie mu to wygodne i dobrze. On pogra, Quagliarella będzie częstszym bywalcem murawy i wszyscy zadowoleni: wszak Quag wiele bardziej przydatnym graczem od Czarnogórca.
Zaś Guarin widząc atmosferę w klubie, to że nikomu z partnerów gra się nie układa jak powinna postanowił wybrać najrozsądniejsze wyjście: ucieczka do klubu z ugruntowaną pozycją, ze świetnym trenerem, który potrafi poskładać do kupy każdego piłkarza i szansami na występy (wszakże, gramy na trzy fronty) i to występy u boku najlepszych. Tego nie mógł mu zagwarantować Inter czy żaden inny Włoski klub. Stabilności. W poprzednich dwóch sezonach Milan bił się z nami o Scudetto, dziś biją się o wybrnięcie ze strefy spadkowej. Inter od czasów ostatniego Scudetto zajmuje gdzieś tam miejsce w połowie tabeli. Napoli wydaje miliony na wzmocnienia, podobnie jak Viola, ale jeśli nie będzie to przynosić efektów w postaci wyników na boisku to ta napompowana bańka w końcu pęknie i polecą ostro w dół. A przez wyniki rozumiem nie tylko dobre wyniki w Serie A, ale i Lidze Mistrzów/Europy. Jedynie Roma założyła konkretny plan działania i ich postawa może być realnym zagrożeniem.
tl;dr czyli małe podsumowanie:
Guarin na ewentualne skrzydło; Vucinic ratował swój tyłek, który tak ochoczo pokazywał; Inter, Milan, Napoli, Viola wkrótce padną ostatecznie na kolana; życie jest piękne; Forza Juve
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- pan Zambrotta
- Juventino
pamietam, jak freddy byl juz prawie nasz i ostatecznei trafil do interu. wtedy jego menago mowil, ze kolumbijczyk sie zalamal. nie dziwie sie, ze wczoraj barykadowal drzwi krzeslem i grozil, ze nie wroci juz na trening interu. btw, nieprofesjonalne zachowanie, kogos tu jeszcze obowiazuje kontrakt...
jak juz pisalem, wymiana na plus. a wydaje mi sie, ze freddy bedzie gral tam, gdzie conte dotychczas rzucal marchisio w ustawieniu 4-5-1, czy 4-3-3.
jak juz pisalem, wymiana na plus. a wydaje mi sie, ze freddy bedzie gral tam, gdzie conte dotychczas rzucal marchisio w ustawieniu 4-5-1, czy 4-3-3.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Chyba sobie żartujesz. Guarin niedawno marudził, że działacze Interu obiecali mu lepszy kontrakt i nic w tej sprawie nie zrobili. W Juventusie na pewno dostanie więcej, niż ma obecnie. Mi też się spodobał jego upór, ale nie przesadzajmy, że obniży swoją pensjęjakku1 pisze:Guarin w Interze podobno 2,3m. Moim zdaniem, Guarin nie dostanie u nas wiecej, niz 2m euro rocznie. Zaburzyloby to strukture plac, ponad 2m zarabiaja Lichy i Bonucci.

Ogólnie nie jestem wielkim fanem Guarina. Dla mnie to piłkarz na półtora zwodu i strzał w trzecie piętro, ale może Conte wyciśnie z niego więcej.
- mibor
- Juventino
Trochę cala ta informacja transferowa mnie zaskoczyła.Ciesze się, że pozbywamy się Szwagra, dla mnie niestety to był straszny leniuch, i nierowny napastnik, mowa o 2 ostatnich sezonach.Co do Ferdka, użyteczny zawodnik, nie bez powodu chciał go Mou. Pod skrzydłami Conte, piłkarsko może się rozwinąć i dać nam dużo dobrego.Marotta to stary cwaniak i rozegrał to naprawdę nieźle.
btw
Skąd macie info że Ferdek się zabarykadował, bo brzmi to komicznie
btw
Skąd macie info że Ferdek się zabarykadował, bo brzmi to komicznie

Juve, storia di un grande amore
- delarudii
- Juventino
Trochę z innej beczki. Ciekawa wypowiedź Cellino o Nainggolanie:
Jeśli to prawda, to chłop ma dziwne podejście do transferu.. dla mnie troche niezrozumiałe. Skoro mógł go sprzedać za ponad 20 mln to po co wypożyczał za 3?
PS. Wydaje mi się, że tego nie było na forum, ale jeśli było to można skasować posta
źródło: asroma.plRadję chciały PSG i Manchester City, ale sprzedałem go do Romy. Nie chciał odejść, zmusiłem go. Rok temu Zenit Spallettiego zaoferował 25 mln euro, a Juve, 30 sierpnia, doszło do oferty 20 mln. Radja, dzień później, przybył do siedziby klubu i przedłużył kontrakt. Nie mógł tu jednak zostać. Jak może rozwijać się w drużynie bez ambicji? Juve chciało go pozyskać i wysłać gdzieś do końca sezonu, jak zrobiło z O'Neilem. To nie miało sensu. Podarowałem go Romie na wypożyczenie za 3 mln. Będzie się rozwijał obok mistrzów jak Totti i De Rossi, ze świetnym trenerem i z ludźmi, którzy już go kochają. Gdybym zainkasował 20 mln, co bym z nimi zrobił? Jeśli jutro poproszą o Astoriego lub innych, puszczę ich. Nie mogę bronić moich chłopaków i teraz oddam wszystkich.
Jeśli to prawda, to chłop ma dziwne podejście do transferu.. dla mnie troche niezrozumiałe. Skoro mógł go sprzedać za ponad 20 mln to po co wypożyczał za 3?
PS. Wydaje mi się, że tego nie było na forum, ale jeśli było to można skasować posta
- sebastian10
- Juventino
Marchisio bedzie miał teraz przerypane nie dos ze juz ma ciezko, to teraz
ława i pierwszy rezerwowy bedzie zmieniał Asm na skrzydle albo pirlo który tez moze sie bac o miejsce vidal to pewniak a POgbi musi grac nawet jak nie zachwyca jak chca go sprzedac za grube melony . napastników mamy na wypożyczeniu 2 <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> młodych jeszcze przydał by sie skrzydłowy jakis kozak albo zadatkiem na kozaka . Mrówkę własnie tez bym zamienił na skrzydłowego nawet moze byc Cerci czy diamanti nie jestem za 30 latkami ale w tym wypadku to chyba jak z Pavel Nedvěd im starszy tym lepszy .

- mibor
- Juventino
Diamantim interesuje się bardzo Guangzhou, Lippi bardzo by chcial miec w skladzie włocha.sebastian10 pisze:czy diamanti nie jestem za 30 latkami ale w tym wypadku to chyba jak z Pavel Nedvěd im starszy tym lepszy .
Mysle, ze diamanti nie jest nam potrzebny nie teraz.
Juve, storia di un grande amore
- Kucharius1
- Juventino
Cellino tylko tak gada, gdyby nie wietrzył pieniędzy to by tam go nie puścił. Na całej transakcji zyska 15-16 mln. Jakby ktoś mu dawał 20 mln w gotówce nawet by się nie wahał, ta cała gadka to gra pozorów.delarudii pisze: Trochę z innej beczki. Ciekawa wypowiedź Cellino o Nainggolanie
Ciekawe czy dziś koniec farsy z Kolumbijczykiem?