Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 17:49

Nic nie slyszalem ostatnio nowego o Armero. Z tego, co wczesniej udalo mi sie ustalic wiem, ze to byl pomysl Napoli podobno. Oni chcieli sie wymienic, my za to nie za bardzo. I dobrze, bo ja osobiscie wole Peluso od Armero ; )

W sprawie wymiany Guarin-Vucinic jest mowa caly czas albo o bezposredniej wymianie albo o lekkiej doplacie z naszej strony. Guarin ma podpisac 4-letni kontrakt (do 2018). Podobno wola Kolumbijczyka odegrala bardzo duza role w negocjacjach, ktore jeszcze do konca nie sa jednak zakonczone.
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2014, 17:50 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 17:49

Ein pisze: Jednak wzbudza się dla nich współczucie w moim serduszku. Przypomianją mi się czasy Secco, a tego najgorszemu wrogowi bym nie życzył
Przesadzasz :prochno:

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 17:50

Podobno transfer był już szykowany wcześniej, dlatego z Sampą Czarnogórzec jedynie ławę grzał, a weszli Gio i Quagiarella.

Malutki plusik jest tak, że Guarin będzie mógł występować w LE.
Ein pisze: Jednak wzbudza się dla nich współczucie w moim serduszku. Przypomianją mi się czasy Secco, a tego najgorszemu wrogowi bym nie życzył
Współczucie? Dla Interu? Proszę Cię.

szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 17:54

Może idąc śladem Guarina (był blisko, poszedł gdzie indziej, a teraz przychodzi jednak do nas) uzupełnimy grupę napastników wypożyczając Joveticia :-D W City zagrał może ze 2 mecze i każdy o nim zapomniał, a u nas pewnie miałby więcej okazji. Tym bardziej, że nie grał w Lidze Mistrzów, więc chyba mógłby u nas grać w Lidze Europejskiej. Cena pewnie za niego spadła, więc Marotta mógłby ustalić korzystną kwotę do ewentualnego wykupu :)

Obrazek
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 17:55

Mam ludzkie uczucia, bezduszni po prostu jesteście :prochno:

W ogóle tak doszedłem do wniosku, że jak są jakieś archetypy polityków, lekarzy, prawników etc.

tak archetyp dobrego dyrektora generalnego w Juventusie musi spełniać dwa warunki - łysina i okulary :P

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 17:56

jakku1 pisze:Nic nie slyszalem ostatnio nowego o Armero. Z tego, co wczesniej udalo mi sie ustalic wiem, ze to byl pomysl Napoli podobno. Oni chcieli sie wymienic, my za to nie za bardzo. I dobrze, bo ja osobiscie wole Peluso od Armero ; )

W sprawie wymiany Guarin-Vucinic jest mowa caly czas albo o bezposredniej wymianie albo o lekkiej doplacie z naszej strony. Guarin ma podpisac 4-letni kontrakt (do 2018). Podobno wola Kolumbijczyka odegrala bardzo duza role w negocjacjach, ktore jeszcze do konca nie sa jednak zakonczone.
Też nie jestem fanem Armero i cenię wyżej Peluso.

Ciekawe jak w takiej sytuacji będzie wyglądała sprawa z Daniele Baselli z Atalanty. Oglądałem go w meczu pucharowym z Napoli i podobała mi się jego gra. Moglibyśmy jakąś połówkę nabyć , tylko czy jest sens ?

O Zappacosta też ostatnio ciszej.

A są jakieś konkretne nazwiska na zastępstwo Mirko?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 18:02

Obrazek

Pojawiły się przecieki, że Guarin wybrał numer 11.

Kibice interu nadal liczą na to, że Guarin zablokuje transfer, jako że jeszcze nie doszło do porozumienia. :smile:

Fajnie, że to on sam naciska na transfer, o czym wspomina też Di Marzio. W końcu coś wygra.

Obecnie jest bardzo blisko porozumienia, ale inter chce koniecznie dodatkowej gotówki. Pewnie zamknie się na kwocie ok. 3 mln.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 18:02

DLA MNIE BOMBA :dance:

Vucinicia i tak już nie potrzebowaliśmy, chociaż darzyłem go wyjątkową sympatią mimo, że lenistwem czasami było przed monitor. Trzeba pamiętać, że to przy jego dużym udziału zaczęliśmy marsz do miejsca, w którym teraz jesteśmy. Były takie momenty, że nie wyobrażałem sobie składu bez niego, no ale mamy już 2014...Żegnaj Szwagier i powodzenia!

Guarina chciałem już 2 lata temu, ale poszedł do merdaczy. Jakoś tak podobał mi się jego styl gry, charakterny, silny, potężny strzał, ale jak już ktoś wspominał, był źle prowadzony w Mediolanie. Mam nadzieję, że Conte się za niego weźmie i wyciśnie maksa, tak jak z Bonu, Barzy czy Pirlo. Nawet z tą dopłatą ~3mln jest to świetny deal. Przy rotacji na 3 frontach Guarin wcale nie jest skazany na długoterminowe grzanie ławy.

Jestem teraz ciekawy co z napastnikiem :think: Conte od zawsze mówi, ze chce 5 napastników więc nieuchronnym jest zakup a raczej wypożyczenie. Pytanie tylko kto? Mam nadzieję, że nie jakiś Bendner czy Anelka :stop: Może Iturbe albo ktoś młody z zagranicy? Worek z plotkami uważam za otwarty!

Forza Łysy&Paratici !!!

Dupczenie Interu zawsze spoko :ok:
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2014, 18:04 przez mazi12, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 18:03

jakku1 pisze:ja osobiscie wole Peluso od Armero ; )
Ja również. Jaki Peulso jest, taki jest. Fajerwerków, delikatnie mówiąc, w jego grze nie ma, ale zawodnicy w typie Armero, Krasicia etc działają na mnie jak płachta na byka.

Wracając do tematu dnia: dla mnie najważniejsze w tym całym nieoczekiwanym zamieszaniu jest uwolnienie się od niemałej pensji Vucinicia, który w tym roku skończy 31 lat. Guarin jest jakimś tam dodatkiem. Byłbym szczęśliwszy wiedząc, że dzięki sprzedaży Czarnogórca w sejfie znajdzie się gotówka odłożona na letnie transfery, ale sądzę, że nie ma co narzekać.

Teraz tylko trzeba czekać, żeby nie powtórzyła się Berbatov Gate :wink:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 18:03

Kucharius1 pisze: Ciekawe jak w takiej sytuacji będzie wyglądała sprawa z Daniele Baselli z Atalanty. Oglądałem go w meczu pucharowym z Napoli i podobała mi się jego gra. Moglibyśmy jakąś połówkę nabyć , tylko czy jest sens ?

O Zappacosta też ostatnio ciszej.

A są jakieś konkretne nazwiska na zastępstwo Mirko?
Tych wszystkich mlodych to pewnie kupimy ostatniego dnia mercato, jak zawsze.

Poki co pojawia sie wiele nazwisk, jesli chodzi o zastepstwo dla Mirko, ale to sa raczej czyste strzaly. Agresti napisal cos o Moracie. Ale napisal tez wczesniej, ze jego bedzie niesamowicie ciezko wyciagnac, a jesli juz nam sie to uda to Real bedzie chcial klauzule wykupu jak np. Barcelona z Bojanem. To tez jest bez sensu.

Mnie sie wydaje, ze jesli ktos przyjdzie (a sadze, ze tak) to bedzie to albo lewonozny skrzydlowy/napastnik, albo silnie trzymajaca sie na nogach 9. Jednym slowem albo Gilardino albo Diamanti :prochno: Ale to jest moj czysty strzal.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 18:05

Chelsea dawała za Guarina 18 mln , Inter sie nie zgodził a teraz oddali go za Mirko :smile:

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 18:06

annihilator1988 pisze:inter porównałbym w tym momencie do ####. Mówisz żądania, a ona je spełnia. Po wszystkim płacisz i wychodzisz :prochno:
No właśnie wiele wskazuje na to, że obejdzie się bez płacenia. To jest coś na zasadzie: wchodzisz, przedstawiasz swoje wymyślne żądania, w zamian obiecując że jak kiedyś będziesz w Kielcach, to przyślesz jej stamtąd pocztówkę. A ona na to, że ok. Chociaż ta wymiana to jeszcze i tak nie jest najciekawszy deal w historii Interu, pamiętajmy że raz udało im się pozyskać Brnčicia za Pirlo i jeszcze na tym zarobić, a także zamienić Seedorfa na Coco.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 18:09

Obrazek

:prochno:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 18:11

Sky podaje informacje, ze Inter chce sie jednak wycofac z tej wymiany, ale sam zawodnik koniecznie chce odejsc.

A ktos tutaj pisal, ze trzeba szybko podpisywac papiery i uciekac, bo jeszcze sie opamietaja :prochno:

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 18:12

jakku1 pisze:Tych wszystkich mlodych to pewnie kupimy ostatniego dnia mercato, jak zawsze.

Poki co pojawia sie wiele nazwisk, jesli chodzi o zastepstwo dla Mirko, ale to sa raczej czyste strzaly. Agresti napisal cos o Moracie. Ale napisal tez wczesniej, ze jego bedzie niesamowicie ciezko wyciagnac, a jesli juz nam sie to uda to Real bedzie chcial klauzule wykupu jak np. Barcelona z Bojanem. To tez jest bez sensu.

Mnie sie wydaje, ze jesli ktos przyjdzie (a sadze, ze tak) to bedzie to albo lewonozny skrzydlowy/napastnik, albo silnie trzymajaca sie na nogach 9. Jednym slowem albo Gilardino albo Diamanti :prochno: Ale to jest moj czysty strzal.
Fajnie że nadal realizujemy ten równoległy projekt na przyszłość. Dużo mówi się też o tym młodym skrzydłowym z Ajaxu.

Real ponoć Morate chciałby tylko wypożyczyć. Słaby deal, ale jakoś trzeba się zabezpieczyć.

Dużo się mówi o tym Diamantim. Dobry gracz ale wątpię że walcząca o utrzymanie Bolognia , odda jedynego zawodnika który robi tam grę. Gila dla swojej ekipy też jest niby mega ważny. Pewnie jak już się na kogoś zdecydujemy , to na kogoś "na wylocie" z swojego klubu.

Zablokowany