Mercato (2012-2014)
- Dobry Mudżyn
- Juventino
MY chcemy. :roll: Antoni nie wiedzieć czemu, uparl sie na tego chaotycznego Torinistę ktoremu blizej do 30, niz miana mlodego talentu. :xMarian. pisze:
Nie rozumiem chęci kupna Cerciego. Jest to prawoskrzydłowy, więc jeśli chcemy w lecie mieć u siebie Berardiego to Cerci jest zbędny. Już lepiej wziąć za darmo chimerycznego Meneza na lewe skrzydło. Do tego Matuidi(o ile nie przedłuży kontraktu z PSG) i mamy 2 duże wzmocnienia.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Arbuzini
- Juventino
Naprawdę uważacie, że jak przyjdzie do nas oferta w stylu 80 mln E albo 40 mln E + Verratti to będziemy w stanie oprzeć się takim warunkom? Ja nie mam złudzeń. Druga możliwość to dla mnie coś prawie jak odnalezienie Złotego Graala. Ba, nawet 30 mln E to będzie jakiś kosmos. Dlaczego? Choćby dlatego, że za Pogbę dostalibyśmy wcale nie gorszego i tylko rok starszego, Verrattiego. Za otrzymane pieniądze spokojnie można kupić kolejnego młodego zawodnika, który szturmem wdziera się na salony. Przykład? Ricardo Rodriguez (lub bardziej hardkorowa wersja, Jetro Willems). Dokładając do tego jeszcze darmowy transfer Matuidiego to Marottcie chyba zaczęliby stawiać pomniki za najlepsze mercato XXI wieku. A co jest w tym najzabawniejsze? Ciągle jesteśmy na plusie, gdy za jednego zawodnika przyszło trzech wcale od niego nie gorszych w tym dwóch, którzy wciąż są młodymi talentami i się rozwijają.
Pogbuś jest spoko, ale jeśli pojawi się IDIOTYCZNIE dobra oferta ze strony PSG to NAPRAWDĘ nikt się nie będzie zastanawiał. Francuzowi, który dorastał na przedmieściach Paryża naprawdę nie będzie źle w rodzinnych stronach, gdzie jego gwiazda będzie mogła rozbłysnąć jeszcze jaśniej niż w Turynie. Czy w ogóle taka oferta kiedykolwiek nadejdzie? Myślę, że raczej nie, ale jeśli coś podobnego będzie miało miejsce to naprawdę nie wierzę żeby nasi to spieprzyli, jak wiele osób tutaj złowieszczy. Nie zrobi tego ekipa, która kupiła Vidala za 12 mln E, Pogbę wciągnęła za darmo i podczas jednego okienka zbudowałą najlepszy atak w lidze za maksymalnie 15 mln E, jednocześnie zapewniając sobie na świetnych warunkach prawa do najbardziej utalentowanego młodego włoskiego napastnika od wielu lat.
Dobra, wracając na ziemię. Ostatnio poważnie łączy się z nami absurdalnie dużą ilość lewonożnych napastników mogących grać na prawym skrzydle. Berardi i Gabbiadini to oczywiste kierunki biorąc pod uwagę, że posiadamy do nich prawa. Wykup Iturbe z Veroną na pół pachnie dobrym interesem nawet jeśli chłopak miałby do nas nigdy nie trafić. Nie rozumiem po cholerę mieszać w to jeszcze Cerciego. Rozumiem, że wpadł on Conte w oko już na początku przygody w roli trenera Juventusu, ale chyba pora się już odkochać, bo są młodsi i ładniejsi
.
Pogbuś jest spoko, ale jeśli pojawi się IDIOTYCZNIE dobra oferta ze strony PSG to NAPRAWDĘ nikt się nie będzie zastanawiał. Francuzowi, który dorastał na przedmieściach Paryża naprawdę nie będzie źle w rodzinnych stronach, gdzie jego gwiazda będzie mogła rozbłysnąć jeszcze jaśniej niż w Turynie. Czy w ogóle taka oferta kiedykolwiek nadejdzie? Myślę, że raczej nie, ale jeśli coś podobnego będzie miało miejsce to naprawdę nie wierzę żeby nasi to spieprzyli, jak wiele osób tutaj złowieszczy. Nie zrobi tego ekipa, która kupiła Vidala za 12 mln E, Pogbę wciągnęła za darmo i podczas jednego okienka zbudowałą najlepszy atak w lidze za maksymalnie 15 mln E, jednocześnie zapewniając sobie na świetnych warunkach prawa do najbardziej utalentowanego młodego włoskiego napastnika od wielu lat.
Dobra, wracając na ziemię. Ostatnio poważnie łączy się z nami absurdalnie dużą ilość lewonożnych napastników mogących grać na prawym skrzydle. Berardi i Gabbiadini to oczywiste kierunki biorąc pod uwagę, że posiadamy do nich prawa. Wykup Iturbe z Veroną na pół pachnie dobrym interesem nawet jeśli chłopak miałby do nas nigdy nie trafić. Nie rozumiem po cholerę mieszać w to jeszcze Cerciego. Rozumiem, że wpadł on Conte w oko już na początku przygody w roli trenera Juventusu, ale chyba pora się już odkochać, bo są młodsi i ładniejsi

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
@Arbuzini - Idiotycznie dobra to bedzie 80.
A jeżeli Marotta i Spka. stwierdza ze chca pobic rekord to poczekaja jeszcze rok dwa i przebija Bale'a.
A jeżeli Marotta i Spka. stwierdza ze chca pobic rekord to poczekaja jeszcze rok dwa i przebija Bale'a.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- @D@$
- Juventino
To zadaj sobie pytanie, po cholerę on nam.Robaku pisze:Może Gaston Ramirez w Bolonii grał na prawdę ciekawie a na wyspach jakoś mu nie wiedie się.
[quote="Dobry Mudżyn"Skoro DiMarzio tak twierdzi, to mysle, ze cos jest na rzeczy. Podobno jednak, Arsenal nalega na jego wypozyczenie, a my chcemy koniecznie gotowke za transfer. Hmmmmmmmm. Ciezki orzech do zgryzienia.

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... inicia.php
Dał nam sporo, ale to szrot? to zdecyduj się.Bazyliszek pisze:wyzbywamy się powolutku zbędnego balastu zeby nie powiedziec szrotu (bo Vucinic jednak dal nam sporo w 1 sezonie ery Conte, w drugim juz mniej ale tez cos tam sie przyczynil)
Tak naprawdę to ja nie wiem czy jakieś takie super oferty za Del Piero były (chyba że czegoś nie pamiętam), ale on i tak się nigdzie nie ruszał, więc może inne kluby nie marnowały czasu.Elo Vidal:) pisze:Nie tyle co bezcennych, ale są wierni piłkarze. Nedved, Buffon, Del Piero mieli o wiele lepsze oferty, ale nie chcieli odejść z Juve dla kasy.
A to nie wiem :pCastiel pisze:Ponoć Alex przez kilka dobrych lat z rzędu miał non stop ofertę od Fergusona. Ponoć.
- Lucas87
- Juventino
Naprawdę liczycie na to, że Beppe i spółka przeznaczyliby od razu całość kwoty uzyskanej ze sprzedaży Pogby na transferyAdrian27th pisze:@Arbuzini - Idiotycznie dobra to bedzie 80.

Póki co (jeśli wierzyć słowom naszego Dyra) żadnej oferty z Pogbę nie otrzymał. Również dobrze wiedzą o tym, że za te dwa lata, z powodu pewnych złych przyczyn losowych, wartość Francuza może zacząć spadać.
Dla mnie nie ma nic oczywistego w tej sprawie.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- wojczech7
- Juventino
Wchodzę na fb, a tam calciobar pisze:

Ktoś, coś, gdzieś?Zaskakujący pierwszy zimowy ruch Interu. Bardzo blisko transferu Mirko Vucinica z Juventusu. Bardzo możliwe przejście w odwrotnym kierunku Fredy Guarina.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Też to tym właśnie przeczytałem i jestem w szoku. :shock: Doniesienia potwierdza Di Marzio (który myli się bardzo rzadko), informacje potwierdza też włoskie Sky. Mowa o tym, że Inter zdecydował się na wyłożenie gotówki na piłkarza i potwierdzenie miałoby się pojawić już w następnych godzinach, tymczasem w dalszym ciągu pracujemy nad wymianą na Guarina, jako że ten i tak jest na wylocie z klubu. Bardzo ciekawe...wojczech7 pisze:Wchodzę na fb, a tam calciobar pisze:
Ktoś, coś, gdzieś?Zaskakujący pierwszy zimowy ruch Interu. Bardzo blisko transferu Mirko Vucinica z Juventusu. Bardzo możliwe przejście w odwrotnym kierunku Fredy Guarina.

Inter czy nie, ważne że kasa się zgadza (bądź Guarin).
- Kucharius1
- Juventino
Nie jestem fanem Guarina, więc zdecydowanie wolałbym gotówkę za Mirko. Kolumbijczykowi nie daje za wiele szans na przebicie się w naszym składzie , chyba że Conte znowu coś wycuduje jak z Kwadwo i w jego przypadku.
Viola ponoć chce Sorensena.
Viola ponoć chce Sorensena.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Na trzy pozycje w środku mamy czterech zawodników. Podchody pod Naiggolana nie były przypadkowe, stąd pewnie i to zainteresowanie Guarinem, który na pewno swoje by zagrał.Kucharius1 pisze:Nie jestem fanem Guarina, więc zdecydowanie wolałbym gotówkę za Mirko. Kolumbijczykowi nie daje za wiele szans na przebicie się w naszym składzie , chyba że Conte znowu coś wycuduje jak z Kwadwo i w jego przypadku.
- Basiek
- Juventino
Z tym Di Marzio i jego nieomylnością nie przesadzałbym, śledzę jego doniesienia dosyć regularnie i coraz mniej ufam jego rewelacjom. Ale coś faktycznie jest na rzeczy, większość serwisów sportowych we Włoszech pisze o tym transferze. Warto byłoby się najpierw dowiedzieć ile Inter proponuje za Mirko. Bo jeśli koło 15 milionów, to lepiej chyba byłoby wziąć te pieniądze i samemu poszukać wzmocnień. Guarin nie grałby u nas w pierwszym składzie, Vidal i Pogba to lepsi piłkarze, Marchisio w formie zresztą też. No nic, czekamy na rozwój sytuacji.mrozzi pisze:Doniesienia potwierdza Di Marzio (który myli się bardzo rzadko), informacje potwierdza też włoskie Sky.
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- Kucharius1
- Juventino
Masz rację. Chodzi mi bardziej o jego zapędy do gry indywidualnej, oraz dość wysoką pensję jak na piątego środkowego pomocnika .szczypek pisze:Na trzy pozycje w środku mamy czterech zawodników. Podchody pod Naiggolana nie były przypadkowe, stąd pewnie i to zainteresowanie Guarinem, który na pewno swoje by zagrał.Kucharius1 pisze:Nie jestem fanem Guarina, więc zdecydowanie wolałbym gotówkę za Mirko. Kolumbijczykowi nie daje za wiele szans na przebicie się w naszym składzie , chyba że Conte znowu coś wycuduje jak z Kwadwo i w jego przypadku.
- annihilator1988
- Juventino
Ja tam nie widzę Guarina w Juve. Nie dość, że pobierałby pensję na poziomie 2 mln euro (?), to pełniłby rolę 5 pomocnika. Na skrzydło się nie nadaje, a właściwie nie podnosi poziomu ustawionego przez Szwajcara. Kto ogląda inter ten wie, że Kolumbijczyk ma tylko jeden zwód (balans ciała). Nie, nie, nie i jeszcze raz nie :naughty: Czekać spokojnie do lata z zakupami.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- sebatiaen
- Juventino
Jezeli dojdzie do wymiany Guarina z Vuciniciem to Marotta zrobi deal zycia.
Guarin zawsze mi sie podobal, bardzo dobry zawodnik, Pogba tak czy siak max do 2 lat odejdzie.
Wieksza rotacja w drugiej linii, Vidal wkoncu sobie odpocznie a do tego nie zapomnijcie- Fredy moze grac rowniez na prawej stronie pomocy.
Isla nie daje sobie rady wiec Lichego jak najbardziej moglby czasami zastapic.
Ci co narzekaja na taka wymiane nie maja bladego pojecia o futbolu:)
Pozatym pozbycie sie Vucinicia otwiera nam kolejne ploteczki do konca miesiaca czyli sprowadzenie napadziora :C
Gdybysmy sie pozbyli Mirko kosztem Guarina i do tego sprowadzili Iturbe?
pojawiaja sie plotki o tym gostku, ze nasi osattnio troche przyspieszyli w jego sprawie. co o tym myslicie?
Guarin zawsze mi sie podobal, bardzo dobry zawodnik, Pogba tak czy siak max do 2 lat odejdzie.
Wieksza rotacja w drugiej linii, Vidal wkoncu sobie odpocznie a do tego nie zapomnijcie- Fredy moze grac rowniez na prawej stronie pomocy.
Isla nie daje sobie rady wiec Lichego jak najbardziej moglby czasami zastapic.
Ci co narzekaja na taka wymiane nie maja bladego pojecia o futbolu:)
Pozatym pozbycie sie Vucinicia otwiera nam kolejne ploteczki do konca miesiaca czyli sprowadzenie napadziora :C
Gdybysmy sie pozbyli Mirko kosztem Guarina i do tego sprowadzili Iturbe?
pojawiaja sie plotki o tym gostku, ze nasi osattnio troche przyspieszyli w jego sprawie. co o tym myslicie?
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2014, 13:40 przez sebatiaen, łącznie zmieniany 2 razy.
- jakku1
- Juventino
Di Marzio napisal prawde, ale z malym zastrzezeniem. To nie my poprosilismy o Guarina, tylko Inter go nam zaproponowal. Naszej reakcji na taka wymiane jeszcze nie ma. Mediolanczycy najpierw chcieli Vucinicia na wypozyczenie, a kiedy odmowilismy, zaproponowali Guarina, ktory i tak jest na wylocie.
Nie wiadomo czy ten pilkarz nam bedzie odpowiadal i Conte/Marotta/Paratici wyraza na taki deal zgode. Mowiac szczerze, watpie, chociaz wszystko sie moze zdarzyc. Jednak ja sadze, ze raczej nastawiamy sie na gotowke jesli chodzi o sprzedaz takich nazwisk jak wlasnie Vucinic.
Faktem jest, ze srodkowego pomocnika potrzebujemy, to jest jasne od wrzesnia, poniewaz mamy 4 pilkarzy na 3 pozycje. Zobaczymy, jak sie to potoczy. Pamietac trzeba, ze dzisiaj tez mamy rozmowy w Londynie z Chelsea/Tottenhamem/Arsenalem. Nie sadze, aby przed ostatecznym rozstrzygniecie sprawy londynskiej, jakies decyzje zapadly.
Edit: Agresti napisal, ze Vucinic jest jedna noga poza Juve, nie zostanie powolany na mecz przeciwko Romie w CI i jest bardzo mozliwe, ze dolaczy do Interu. Na jakich warunkach, nie wiadomo. Nie wiadomo tez, czy bedzie to wymiana na Guarina. Takie sa informacje Agrestiego.
Edit 2: Teraz czytam, ze to MY jednak poprosilismy o Guarina w zamian za Vucinicia. Informacje poki co sa sprzeczne.
Nie wiadomo czy ten pilkarz nam bedzie odpowiadal i Conte/Marotta/Paratici wyraza na taki deal zgode. Mowiac szczerze, watpie, chociaz wszystko sie moze zdarzyc. Jednak ja sadze, ze raczej nastawiamy sie na gotowke jesli chodzi o sprzedaz takich nazwisk jak wlasnie Vucinic.
Faktem jest, ze srodkowego pomocnika potrzebujemy, to jest jasne od wrzesnia, poniewaz mamy 4 pilkarzy na 3 pozycje. Zobaczymy, jak sie to potoczy. Pamietac trzeba, ze dzisiaj tez mamy rozmowy w Londynie z Chelsea/Tottenhamem/Arsenalem. Nie sadze, aby przed ostatecznym rozstrzygniecie sprawy londynskiej, jakies decyzje zapadly.
Edit: Agresti napisal, ze Vucinic jest jedna noga poza Juve, nie zostanie powolany na mecz przeciwko Romie w CI i jest bardzo mozliwe, ze dolaczy do Interu. Na jakich warunkach, nie wiadomo. Nie wiadomo tez, czy bedzie to wymiana na Guarina. Takie sa informacje Agrestiego.
Edit 2: Teraz czytam, ze to MY jednak poprosilismy o Guarina w zamian za Vucinicia. Informacje poki co sa sprzeczne.
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2014, 13:43 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113