Serie A 13/14 (20): JUVENTUS 4-2 Sampdoria

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 12:25

Przyjemny mecz dla oka. Oby częściej rywala stawali z nami do walki, jak to zrobiła Sampdoria, niż ustawiali autobus w polu karny.
Odnośnie Pogby. Bez formy i to całkowicie. Asysta i gol jest, wiec ze swoich założeń wywiązał się znakomicie. Tyle, że Paul nie czaruje, jak to robił na jakiś czas temu. Musi trochę odpocząć, bo widać, jak na dłoni, że w tej chwili nie cieszy się grą - nic mu praktycznie nie wychodzi. Od dryblingów do prostych podań. Ktoś pisał, że ma on pretensje do całego świata. Ja powiedziałbym, że wręcz przeciwnie. Nie zauważam, że Pogba 'darł' się na kogoś. Przeważnie w tej frustracji podskakuje i mówi coś do siebie patrząc na murawę.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 13:08

Dopiero dziś rano zobaczyłem mecz i było warto. Świetna pierwsza połowa, gdyby tylko nie ten samobój :doh: Lecz świetnie odpowiedzieliśmy karnym Vidala i wszystko sie uspokoiło. Sampa była bardzo groźna z rożnych, tak zdobyła jedną bramkę i powinna zdobyć drugą ale na nasze szczęście tak się nie stało ;)
Nierozumiem dlaczego Conte tak długo czekał ze zmianami ? Liczyłem na to że w II połowie da odpocząć niektórym żeby we wtorek wyjść najsilniejszą 11stką;)
Status Quo między nami a Roma utrzymany.

Pewnie po mistrza!

Fino alla fine FORZA JUVENTUS!! <3

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 13:16

Wytłumaczy mi ktoś skąd Wy wszyscy sądzicie, że Pogba wyleci z klubu w letnim mercato ? :prochno:

Historia lubi zataczać koło i może się powtórzyć historia z Zizu, ale błagam - na 100% przedłużą z nim kontrakt w tym roku i za 2/3 lata czuję wyprzedaże w Juventusie, bo wiekowi gracze odejdą- a tak póki co status quo będzie odnośnie sprzedawania.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Alexis93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 13:27

Cholera, jednak to co znalazłem o tym R.L.S City Boys okazało się fałszywe, wybaczcie za dezinformację.

Co do Pogby, ja mam nadzieję że go nie sprzedadzą ale czas pokaże jak zawsze. Dzisiaj zobaczymy jak zadebiutuje Seedorf na ławce trenerskiej.

Juventus na zawsze!
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 14:22

taki tam sobie newsik analizujacy gre Markiza we wczorajszym meczu:

niech zyją Hejterzy:) Miłego dnia

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 17:16

Robaku pisze:taki tam sobie newsik analizujacy gre Markiza we wczorajszym meczu:

Nie chce mi się czytać poprzednich postów - czy ktoś rzeczywiście na głowę upadł i krytykuje Markiza za wczorajszą grę?

O ile wcześniej pomysł z Marchisio na regiście bardzo mi się nie podobał, to po wczoraj jestem zachwycony. Fantastycznie to wygląda, Conte znalazł optymalne ustawienie przy braku Pirlo (i tej sytuacji kadrowej). Oczywiście nie grał tak fantastycznie jak Pirlo, bo to człowiek z innej planety, ale Gundogan czy De Rossi z tych występów byliby bardzo zadowoleni. 92% celnych podań (tylko 3 niecelne i 1 strata), 9 celnych długich piłek (na 11 prób), odbiorów więcej niż Vidal.
Antonio Conte pisze:Pogba? Dziś mógł wypaść lepiej. Nie żartuję! Z pewnością widziałem lepsze występy Paula. Czasem zdobyte gole zakłócają ocenę całego spotkania, a mnie denerwuje, jak ludzie zapominają o wszystkim innym
Conte trafnie opisał cały fenomen Pogby i ogólnie januszowego spojrzenia na mecz. Gol czy parę efektownych zagrać często przesłania inne aspekty występu.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 17:37

alina pisze:
O ile wcześniej pomysł z Marchisio na regiście bardzo mi się nie podobał, to po wczoraj jestem zachwycony
Podobnie ja myślę, Marchiso na regiscie na prawde super grał. Nie wiem dlaczego ktos uwaza ze srednio. Przechwyty, rozrzucanie gry, nawet i koleczka ala Pirlo byly. Poza tym o wiele wiecej daje w grze obronnej od Pirlo, oczywiscie Pirlo nadal jest numer 1 jesli chodzi o to pozycje, ale byc moze Marchisio bedzie w stanie jednak grac na tej pozycji za rok gdy Pirlo na 99% nie bedzie w stanie wytzymac plus minus 50 spotkan w sezonie.

Jesli Księciu potwierdzi to w kolejnym meczu, dwoch, bede w stanie nawet zaryzykować, że nie potrzebujemy kupywac jakiegos wielkiego nazwisko za Pirlo, oczywiscie kupic jakiegos CM bedzie trzeba to oczywiste, ale bardziej bede sie sklanial wtedy do jakiejs tanszej opcji, mlodej cos ala Jorginho. Wtedy kwote transferową w lecie można będzie przeznaczyc w większości na jakiegos czołowego skrzydlowego i LWB.

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 17:40

alina pisze:
Robaku pisze:taki tam sobie newsik analizujacy gre Markiza we wczorajszym meczu:

Nie chce mi się czytać poprzednich postów - czy ktoś rzeczywiście na głowę upadł i krytykuje Markiza za wczorajszą grę?

O ile wcześniej pomysł z Marchisio na regiście bardzo mi się nie podobał, to po wczoraj jestem zachwycony. Fantastycznie to wygląda, Conte znalazł optymalne ustawienie przy braku Pirlo (i tej sytuacji kadrowej). Oczywiście nie grał tak fantastycznie jak Pirlo, bo to człowiek z innej planety, ale Gundogan czy De Rossi z tych występów byliby bardzo zadowoleni. 92% celnych podań (tylko 3 niecelne i 1 strata), 9 celnych długich piłek (na 11 prób), odbiorów więcej niż Vidal.
Antonio Conte pisze:Pogba? Dziś mógł wypaść lepiej. Nie żartuję! Z pewnością widziałem lepsze występy Paula. Czasem zdobyte gole zakłócają ocenę całego spotkania, a mnie denerwuje, jak ludzie zapominają o wszystkim innym
Conte trafnie opisał cały fenomen Pogby i ogólnie januszowego spojrzenia na mecz. Gol czy parę efektownych zagrać często przesłania inne aspekty występu.
Chyba jedynym hejterem Markiza był wczoraj Lipiński który, w przerwach między dywagacjami gdzie powędruje Pogba, opowiadał o tym jak dużo więcej spodziewał się po Markizie w tym meczu. Coraz bardziej przekonuje mnie o swoim januszowym podejściu do piłki (spusty nad dryblingami i efekciarstwem) , ale mimo to zna wiele ciekawostek, więc widać że się stara. Dziwi mnie tylko jak ktoś taki został fanem Serie A.

PS. To co Markiza odróżnia od Pogby jest to, że młody Francuz ma czasami taki spiny (widać to po nim) żeby jednym podaniem stworzyć sytuacje strzelecką. Jak gra blisko pola karnego wychodzi mu to o wiele lepiej.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 18:33

Pogba to jest gracz nastawiony ofensywnie i najlepiej czuje się właśnie w momencie, gdy to my posiadamy inicjatywę. Przy pierwszej bramce zawinił Barzagli, ale warto zobaczyć na powtórce, że Pogba również mógł zachować się lepiej. To nie pierwsza taka sytuacja. Jego dobra gra obronna to zawsze był mit zbudowany na swojego czasu niezłych wślizgach Francuza i jego warunkach fizycznych, ale to by było na tyle. Teraz nawet tego brakuje i po tym poznać, że Paul jest poza formą.

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 19:00

Cieszy wygrana i cieszy bardzo dobra dyspozycja większości graczy w wyjściowej 11, mam na myśli m.in. Buffona (świetne interwencje), Chielliniego (Gabbiadini miał niesamowicie utrudnione życie), Vidala (perfekcyjny karny i całokształt), Pogby (zagrał dobrze, a nawet dobrze z plusem, ale stać go na dwa razy więcej), Lichtsteinera (istna maszyna po prawej stronie), Asamoah (bardzo dobre zawody, bardzo skrupulatnie, że tak powiem, wyprowadza piłkę spod własnej bramki ) i Llorente (spełnił to co do niego należało).

Ale czeka nas już Roma.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 19:53

Ein pisze:Wytłumaczy mi ktoś skąd Wy wszyscy sądzicie, że Pogba wyleci z klubu w letnim mercato ? :prochno:
Prawdopodobnie dlatego, że wpadł w oko pewnemu napalonemu arabskiemu szejkowi, który pragnie go posiąść w swym paryskim haremie.

Dobre uderzenie z dystansu ma ten Gabbiadini, ale za dużo nie zdobywa.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 21:08

Arbuzini pisze:Pogba to jest gracz nastawiony ofensywnie.
Pytanie gdzie się podziały te jego fantastyczne odbiory z początku gry w Juve. Aż tak Conte każe mu zlewać defensywę? Wczoraj miał jeden przechwyt i jeden odbiór. Tyle samo co... Llorente.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 21:54

Fantastyczne odbiory Pogby? Szczerze nie pamiętam zbyt wielu spotkań z tego sezonu, w których uświadczyłby nas takimi zagraniami. Jednak gra w pierwszym składzie, a bycie cudownym dzieckiem wchodzącym z ławki to dwie zupełnie inne pary kaloszy. Braki w czytaniu gry ciężej nadrobić warunkami fizycznymi i motoryką, gdy się jest tak samo zmęczonym trybem meczowym co rywal. Myślę, że Conte nie wypowiadałby się w ten sposób, gdyby nie oczekiwał od Francuza angażowania się w defensywę. Tym bardziej, że to jest element składowy jego filozofii futbolu, gdzie na taryfę ulgową mógł liczyć tylko leniwy Mirek, bo to niereformowalny typ. Oczywiście, że stać go na więcej i byliśmy tego światkami. To się nazywa brak formy. Chłopak ma raptem 20 lat i jest to zupełnie normalne.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 23:23

Powiem w ten sposób. Pogba do takiego Vidala jak dzisiaj widzimy lub Marchisio z sezonu 11/12 to ma jeszcze bardzo daleko. Ma talent bez wątpienia, ale jego wartość rynkowa i te wszystkie okrągłe ceny to efekt świata w jakim żyjemy. Dzisiaj mówimy o sumie mniej więcej takiej za którą Real kupił Zidane'a.

Co do wczorajszego meczu Pogby - jeden z lepszych ostatnio.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2014, 00:13

zoff pisze:Powiem w ten sposób. Pogba do takiego Vidala jak dzisiaj widzimy lub Marchisio z sezonu 11/12 to ma jeszcze bardzo daleko. Ma talent bez wątpienia, ale jego wartość rynkowa i te wszystkie okrągłe ceny to efekt świata w jakim żyjemy. Dzisiaj mówimy o sumie mniej więcej takiej za którą Real kupił Zidane'a. .
ale co sie dziwic? ostatnio czytalem ze PSG chce dac prawie 30 mln za 27 letniego Cabaye z Newcastle wiec nie ma co sie dziwic temu ze Pogba moze byc wart co najmniej drugie tyle.

Gdyby nie ten ladny gol Pogby to znów zaliczylby kolejny, przecietny zeby nie powiedziec slaby występ. I zgadzam się do Marchisio z 11/12 i Vidala brakuje mu daleko, ale trzeba miec na uwadze to ze ma dopiero 20 lat i za kilka lat moze byc doskonaly w kazdym aspekcie nawet defensywie.

Zablokowany