Juventini na wypożyczeniach...
- Arbuzini
- Juventino
Dlatego od przyszłego sezonu obowiązkowo musi grać w Serie A. Wtedy zobaczymy na co go stać. Nie ma czegoś takiego, że bramkarza zżera trema przeciwko Milanowi albo Napoli. To nie Liga Mistrzów, a własne podwórko....
- dp10
- Juventino
Perin w pierwszym sezonie w Serie A puszczał bramkę za bramką - fakt, że w słabiutkiej Pescarze,ale to nie zmienia faktu, że nic nadzwyczajnego nie pokazał. Dopiero w obecnym sezonie wyczynia cuda w bramce i jest jednym z najlepszych GK w lidze. Leali jak najszybciej musi trafić do Serie A aby nie zostać daleko w tyle za Perinem i Bardim.Arbuzini pisze:Dlatego od przyszłego sezonu obowiązkowo musi grać w Serie A. Wtedy zobaczymy na co go stać. Nie ma czegoś takiego, że bramkarza zżera trema przeciwko Milanowi albo Napoli. To nie Liga Mistrzów, a własne podwórko....
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2014, 00:12 przez dp10, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbuzini
- Juventino
To fakt. Perin miał przebłyski, które pozwalały wnioskować, że będzie dobrym bramkarzem, ale zaliczył też niesamowitą ilość żenująco fatalnych spotkań. Wyciągnął z tego wnioski i teraz udowadnia, że posiada talent.
- royal'ek
- Juventino
Właśnie jest oficjalny komunikat, że Matri przeszedł do fiołków xD
PORADNIK - koszulki Juve (jak odróżnić oryginał od kopii!):
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22931
Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22322
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22931
Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO:
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22322
- dp10
- Juventino
Di Marzio coś tam przebąkuje o wykupieniu od Empoli przez Sassuolo połówki kontraktu Rugianiego - druga oczywiście należy do nas. Zawodnik sezon dokończy w Serie B a potem oba klubu zdecydują o jego dalszej przyszłości. Wygląda na to , że Sassuolo staje się dla nas taki klubem jakim jest Vitesse dla Chelsea
jak się utrzymają to na następny sezon powinien tam trafić również Leali.
- Robaku
- Juventino
A Berardi żółtko. Do tego bramka Ciro. No ładnie nasi napastnicy w tej kolejce.bendzamin pisze:Immobile już wrócił do akcji i właśnie zapakował gola Sassuolo - przechwyt w środku pola, sprint na bramkę i podcinka. Dziesiąte trafienie w sezonie.
TO co przyszły sezon Ciro, Manolo, Domenico? ItalJuve - jak się patrzy!
- jareckik
- Juventino
Matri już strzela :lol: Chyba ma coś chłopak do udowodnienia, myślę, ze może wrócić do formy z Cagliari nawet...
- deszczowy
- Juventino
Już nie na wypożyczeniu, ale Matri właśnie zaaplikował... dwie bramki Catanii :shock:
- Arbuzini
- Juventino
Immobile jakoś tak powoli odpala
. W Serie B pierwszy sezon miał kiepski, by w kolejnym zostać królem strzelców drugiej ligi. Początki w Serie A dość przeciętne, a druga połowa sezonu to już w ogóle niewypał. W Torino przygodę rozpoczął od dwóch asyst, a po jakimś czasie zaczął regularnie strzelać i teraz na koncie ma już 10 bramek. Wszystkie zdobyte z gry. Ładny wynik. Torino najprawdopodobniej po sezonie skorzysta z opcji pierwokupu, którą - o ile się nie mylę - posiada. Naprawdę śmiesznie wyglądają te propozycje ofert Torino, za które mogliby sprzedać nam Cerciego.
Nie oglądałem wczorajszego spotkania z Sampdorią, ale po skrótach wnioskuję, że dobrze zaprezentował się Gabbiadini. Te jego próby z dystansu naprawdę robiły wrażenie i były jakby sygnałem mówiącym: "popatrzcie, nie tylko Quag tak potrafi". Marotta jest chyba fanem jego talentu. Sporo za niego zapłacił, gdy jego gra średnio przekonywała do wykładania takich sum. Jest też w takim wieku, że jego dalsze "ogrywanie" nie ma już za bardzo sensu więc jestem ciekawy co się z nim stanie po sezonie. Generalnie nie uważam żeby Manolo był lepszym zawodnikiem od Q. Ma mniejsze doświadczenie, uzależniony jest od lewej nogi, gdy Fabio bardzo dobrze gra obiema i do tego zdecydowanie przewyższa go w grze głową.

Nie oglądałem wczorajszego spotkania z Sampdorią, ale po skrótach wnioskuję, że dobrze zaprezentował się Gabbiadini. Te jego próby z dystansu naprawdę robiły wrażenie i były jakby sygnałem mówiącym: "popatrzcie, nie tylko Quag tak potrafi". Marotta jest chyba fanem jego talentu. Sporo za niego zapłacił, gdy jego gra średnio przekonywała do wykładania takich sum. Jest też w takim wieku, że jego dalsze "ogrywanie" nie ma już za bardzo sensu więc jestem ciekawy co się z nim stanie po sezonie. Generalnie nie uważam żeby Manolo był lepszym zawodnikiem od Q. Ma mniejsze doświadczenie, uzależniony jest od lewej nogi, gdy Fabio bardzo dobrze gra obiema i do tego zdecydowanie przewyższa go w grze głową.
- Kucharius1
- Juventino
Manolo jednak ma lepszy drybling i jest dużo szybszy od Fabio. Manolo wyrasta na naprawdę dobrego napastnika... choć może właśnie skrzydłowego.
Między nami a Torino jest ponoć "dżentelmeńska" umowa na temat wykupu Ciro. Kwota ma oscylować koło 4 mln. Trudno jednak znaleźć wiarygodne źródło.
Między nami a Torino jest ponoć "dżentelmeńska" umowa na temat wykupu Ciro. Kwota ma oscylować koło 4 mln. Trudno jednak znaleźć wiarygodne źródło.
- Arbuzini
- Juventino
Właściwie to takich zawodników potrzebujemy. Potrafiących grać na różnych pozycjach ataku, w tym oczywiście na skrzydle. Myślę, że typowego ofensywnego skrzydłowego w stylu Naniego nieprędko ujrzymy w naszych barwach. 352 sprawdza się przecież bardzo dobrze. Jesteśmy skuteczni i gramy dobrą piłkę. Jeśli brakuje nam zawodników na skrzydła to w pierwszej kolejności są to wahadłowi.Kucharius1 pisze:Manolo jednak ma lepszy drybling i jest dużo szybszy od Fabio. Manolo wyrasta na naprawdę dobrego napastnika... choć może właśnie skrzydłowego.
Barardi i Gabbiadini oczywiście mogą grać na skrzydle w 433 lub 4231, ale pozostaje pytanie, czy są na tyle dobrzy by reprezentować barwy Juventusu. Klubu, który wyraźnie odstaje od rywali z własnego podwórka. Nasi obecni rezerwowi napastnicy prochu już nie wymyślą więc spokojnie można by dać szansę młodym. Najbardziej żal mi będzie właśnie jednak Quaga, ale ma też on swoje lata, a atak trzeba przewietrzyć więc decyzja będzie jak najbardziej zrozumiała. Czy młodzi dadzą radę? Nigdy się tego nie dowiemy, jak nie spróbujemy. Innej okazji do zdobycia doświadczenia na arenie międzynarodowej, jak gra w Juventusie też raczej nie będą mieli więc jeśli tylko prezentują odpowiedni poziom to powinni się wprawiać jak najwcześniej.