Serie A 13/14 (20): JUVENTUS 4-2 Sampdoria
- D-Rose
- Juventino
Byc moze. Aczkolwiek nie sadze, zeby "RLS City Boys" znaczylo to co napisał Alexis... choc uj tam wie. Moze powie kiedys.Mehehehe pisze:Może, jak będzie w następnym klubie, to będzie mieć napisy typu "Me*da Inter"? :lol:D-Rose pisze:Yyy a skad on do nas przyszedł? Czyzby z United? Derbowego rywala City? Chyba wystarczajacy powod zeby nie lubic The Citizens?smigi pisze:
Pogba nie lubi MC? ciekawe o co tu chodzi
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2014, 23:46 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Cóż za emocje.
I pomyśleć, że było na forum kilku osobników, którzy byli pewni łatwego zwycięstwa.
Faktem jest, że stworzyliśmy sobie problemy na własne życzenie. Do strzelenia 2 bramki graliśmy świetnie i mogliśmy spokojnie wygrywać wyżej, potem przyszło rozluźnienie, nonszalancja, brak koncentracji i w efekcie nerwy. Naszym wydawało się, że jest już po meczu i warto zregenerować siły przed wtorkiem. Pierwsza bramka na konto Barzagliego, ale jemu takie błędy zdarzają się niezwykle rzadko, więc jeśli już lepiej w spotkaniu zwycięskim... Dzisiaj byliśmy fatalni przy rzutach rożnych, kompletny brak krycia - momentami nie graliśmy jak Juve. Jestem przekonany, że ma to związek z o wiele bardziej prestiżowym spotkaniem z Romą w tygodniu, zważywszy na sporą przewagę w lidze.
Warto zwrócić uwagę na grę Llorente (świetnie zastawiał piłkę ciałem, piękny gol, choć szkoda tej 100%-owej sytuacji) oraz Gabbiadiniego. Przy takim rozwoju tego młodego Włocha szybko go ściągniemy do siebie. Świetne uderzenia z dystansu przede wszystkim.
Strasznie irytowała postawa Lipińskiego. Cały mecz chrzanił o tym, że kwestią jest jedynie to, do którego klubu odejdzie Pogba, a jest to raczej pewne...
Z tego co wiem Marotta wspominał o tym, że piłkarza chcemy zatrzymać w klubie, w najbliższym czasie spotykamy się w sprawie przedłużenia kontraktu, a on sam nic o chęci opuszczenia zespołu nie wspomina... Jak dla mnie jest bezcenny i zdaje się, że dla klubu też.
+8 i malina.

Faktem jest, że stworzyliśmy sobie problemy na własne życzenie. Do strzelenia 2 bramki graliśmy świetnie i mogliśmy spokojnie wygrywać wyżej, potem przyszło rozluźnienie, nonszalancja, brak koncentracji i w efekcie nerwy. Naszym wydawało się, że jest już po meczu i warto zregenerować siły przed wtorkiem. Pierwsza bramka na konto Barzagliego, ale jemu takie błędy zdarzają się niezwykle rzadko, więc jeśli już lepiej w spotkaniu zwycięskim... Dzisiaj byliśmy fatalni przy rzutach rożnych, kompletny brak krycia - momentami nie graliśmy jak Juve. Jestem przekonany, że ma to związek z o wiele bardziej prestiżowym spotkaniem z Romą w tygodniu, zważywszy na sporą przewagę w lidze.
Warto zwrócić uwagę na grę Llorente (świetnie zastawiał piłkę ciałem, piękny gol, choć szkoda tej 100%-owej sytuacji) oraz Gabbiadiniego. Przy takim rozwoju tego młodego Włocha szybko go ściągniemy do siebie. Świetne uderzenia z dystansu przede wszystkim.
Strasznie irytowała postawa Lipińskiego. Cały mecz chrzanił o tym, że kwestią jest jedynie to, do którego klubu odejdzie Pogba, a jest to raczej pewne...

+8 i malina.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
@Mrozzi - Sorry ale ten mecz byl wyraznym spacerkiem.
Sampa strzelila nam jedna bramke, a dostala 4.
Malo tego. Jezeli strzelali to dlugo nie cieszyli sie z bramki gdyz raz dwa sprowadzalismy ich na ziemie, co pokazywalo jak latwy to mecz.
Malo tego. Jezeli strzelali to dlugo nie cieszyli sie z bramki gdyz raz dwa sprowadzalismy ich na ziemie, co pokazywalo jak latwy to mecz.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Właśnie brak koncentracji sprawił, że to spotkanie momentami nie było spacerkiem. Za każdym razem, gdy przyspieszaliśmy, nie było czego po Sampie zbierać, ale te momenty "relaksu" sprawiały, że pojawiały się niepotrzebne nerwy. Ciężko powiedzieć co by było, gdyby Gabbiadini nie trafił w poprzeczkę, tylko tuż pod nią. Problemy te wynikały wyłącznie z naszej postawy, więc spodziewam się suszary Conte.Adrian27th pisze:@Mrozzi - Sorry ale ten mecz byl wyraznym spacerkiem.
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... +quartiereD-Rose pisze: Byc moze. Aczkolwiek nie sadze, zeby "RLS City Boys" znaczylo to co napisał Alexis... choc uj tam wie. Moze powie kiedys.
Mamy odpowiedź. Chodzi o wspomnienie jednej z dzielnic miasta pod Paryżem, w której urodził się i wychował Pogba. RLS City Boys to z kolei swego rodzaju grupa, do której przynależał Francuz. Ponoć nie gang.
- Ein
- Juventino
Lepiej sprawdźcie tego jego ulubionego rapera, bo na 100% będzie coś z nim.
Za bardzo rapsami zalatuje.
Za bardzo rapsami zalatuje.
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Hoffman
- Juventino
Moje pierwsze skojarzenie było właśnie takie, że to taka kopia Teveza z koszulkami. Co do Marchisio to podobał mi się, mam wrażenie że z nim gra jest dużo bardziej dynamiczna co może się podobać.
- filippo
- Juventino
Zgadza się, Lipinski pieprzył jak potłuczony.mrozzi pisze: Strasznie irytowała postawa Lipińskiego. Cały mecz chrzanił o tym, że kwestią jest jedynie to, do którego klubu odejdzie Pogba, a jest to raczej pewne...Z tego co wiem Marotta wspominał o tym, że piłkarza chcemy zatrzymać w klubie, w najbliższym czasie spotykamy się w sprawie przedłużenia kontraktu, a on sam nic o chęci opuszczenia zespołu nie wspomina... Jak dla mnie jest bezcenny i zdaje się, że dla klubu też.
+8 i malina.
Stracił kontakt z rzeczywistością już jakiś czas temu jak Macierewicz
forumowy ujadacz
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To ile on miał lat kiedy do niej przynależał? Dziesięć?mrozzi pisze:Mamy odpowiedź. Chodzi o wspomnienie jednej z dzielnic miasta pod Paryżem, w której urodził się i wychował Pogba. RLS City Boys to z kolei swego rodzaju grupa, do której przynależał Francuz. Ponoć nie gang.

- Vimes
- Juventino
Zatem jeżeli sprzedamy Pogbę to znaczy, że Macierewicz jednak ma racjęfilippo pisze:Zgadza się, Lipinski pieprzył jak potłuczony.
Stracił kontakt z rzeczywistością już jakiś czas temu jak Macierewicz

Tak jak każdy chciałbym, żeby Juventus nie sprzedawał swoich gwiazd, ale to będzie trudne do uniknięcia jeżeli PSG zaproponuje mu dwukrotnie wyższą pensję niż w Juve.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Btw Pogba zaczyna mnie strasznie irytować.
Nie wiem czy też to zauważyliście, ale francuz ostatnimi czasy zaczyna za bardzo gwiazdorzyć. Źle poda, źle dośrodkuje i zaczyna machać rękami prawie jak Amauri i ma pretensje do wszystkich w około tylko nie siebie.
Może to tylko ja odniosłem takie wrażenie, ale zaczyna mnie to strasznie denerwować ...
Przydałaby mu się wspominana przeze mnie ławeczka na 2-3 spotkania, bo gówniarz nie będzie tu podskakiwał.
Nie wiem czy też to zauważyliście, ale francuz ostatnimi czasy zaczyna za bardzo gwiazdorzyć. Źle poda, źle dośrodkuje i zaczyna machać rękami prawie jak Amauri i ma pretensje do wszystkich w około tylko nie siebie.
Może to tylko ja odniosłem takie wrażenie, ale zaczyna mnie to strasznie denerwować ...
Przydałaby mu się wspominana przeze mnie ławeczka na 2-3 spotkania, bo gówniarz nie będzie tu podskakiwał.

- jakku1
- Juventino
Dokladnie takie samo wrazenie odnioslem. Marchisio od razu oddaje pilke, albo klepiac z pierwszej, albo za drugim kontaktem, rzadko kiedy trzyma futbolowke dluzej. Pirlo odwrotnie.Hoffman pisze:Moje pierwsze skojarzenie było właśnie takie, że to taka kopia Teveza z koszulkami. Co do Marchisio to podobał mi się, mam wrażenie że z nim gra jest dużo bardziej dynamiczna co może się podobać.
Poza tym, z Marchisio na regiscie rozgrywanie jest rozlozone na trzech pilkarzy - Marchisio, Vidala i Pogbe. Albo Francuz albo Chilijczyk czesto sie cofali zeby pomoc Claudio. Trzecia sprawa jest taka, ze Marchisio gra swietnie w defensywie, wczoraj zanotowal najwiecej przechwytow z calej naszej druzyny (razem z Asamoahem) i bardzo dobrze pilnowal srodka pola.
Pirlo na pewno zagra z Roma, zobaczymy jak jego gra bedzie wygladala, ale jestem spokojny. Andrea jest w dalszym ciagu w stanie zaoferowac nam bardzo duzo i tylko lepiej, ze mamy w razie czego jakas alternatywe dla niego.
Edit: Przy okazji

http://oi41.tinypic.com/2hx3ek2.jpg
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2014, 14:47 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Tom_my
- Juventino
nie przesadzaj. "gówniarz nie będzie tu podskakiwał"?... od kiedy pamiętam Pogba reaguje żywiołowo po swoich złych zagraniach, ale widać, że jest raczej zły na siebie (ambicja?). wczoraj zapamiętałem też, że pomachał łapami po tym jak Tevez zamiast dograć mu piłkę wdał się w idiotyczny drybling przed polem karnym. Gdzie to gwiazdorzenie? W ogóle zauważyłem, ze ostatnio panuje tutaj taka lekka moda na hejtowanie Pogby. Posadzić na 2-3 mecze, sprzedać, Kwadwo nie będzie sobie radził dużo gorzej itp. Owszem widac ostatnio, że trudno mu utrzymać równy poziom przez 90 minut i złe zagrania przeplata genialnymi, ale prawda jest taka, że w tym sezonie to po Arturo i Tevezie (no i moze Llorente) zawodnik który ma chyba największy wpływ na wynik. Zresztą, liczby mówią same za siebie. Jesli Pogba utrzyma do konca taką formę to zakonczy ten sezon za dwucyfrową ilością goli asyst, to na prawdę rewelacyjny wynik.Sila Spokoju pisze:Btw Pogba zaczyna mnie strasznie irytować.
no i znamienne jest to że po tym meczu dalej można czytać o idiotycznych wyborach Paul'a a nie ma prawie słowa o kretyńskim krzyżaku Vidal'a po którym poszła bardzo groźna kontra, podaniu Claudio do przeciwnika efektem czego był róg po którym straciliśmy bramkę ani o praktycznie ani jednej nie udanej akcji Tevez'a

Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2014, 12:00 przez Tom_my, łącznie zmieniany 3 razy.
- annihilator1988
- Juventino
Pogba od kilku tygodni gra poniżej swoich umiejętności. Ktoś słusznie zauważył, że większość jego akcji przynosi taki sam skutek co Giovinco. Irytuje mnie to jego ciągłe wdawanie się w dryblingi. Nawet jeżeli ma lepiej ustawionego kolegę, to i tak podejmie zbędne ryzyko. Z trójcy Marchisio-Pogba-Vidal dla mnie Francuz jest jedynym, który mógłby odejść (ale za kosmiczne pieniądze). W jego miejsce dwóch skrzydłowych i rozgrywający. To taki mój mały koncert życzeńSila Spokoju pisze:Btw Pogba zaczyna mnie strasznie irytować.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Castiel
- Juventino
Pogba irytuje i przyłączam się do komentarzy powyżej. Chyba na mecz z Romą powinien wyjść Marchisio i obok oczywiście Pirlo. Pogbie ostatnio zdarzają się straszne niedokładności i po prostu jakieś głupie manewry. Nie wiem momentami co on chce zrobić i potem sam się gubi i traci piłkę.
Gra z Marchisio oczywiście jest dużo szybsza.. Gdyby Pirlo w jego wieku tak się poruszał to wniosek jeden - facet jest upalony, ale jak ma 35 lat to nie ma się co dziwić.
Gra z Marchisio oczywiście jest dużo szybsza.. Gdyby Pirlo w jego wieku tak się poruszał to wniosek jeden - facet jest upalony, ale jak ma 35 lat to nie ma się co dziwić.
- Nedved1983
- Juventino
Pogba momentami irytuje. Mi czasem wygląda, jakby grał po szkole z kumplami a nie w profesjonalnym meczu: luz, efektowne zagrania, głupie straty, czasem pokaz umiejętności na siłę.
To takie duże dziecko, musi jeszcze dorosnąć mentalnie. Zrozumieć, że czasem lepiej zagrać efektywnie zamiast efektownie. Ale cieszy jego złość na samego siebie po nieudanych zagraniach.
Pogba jest wytworem naszych czasów, każdy chce błyszczeć, być na świeczniku. Pewnie dlatego pomysł z tekstem pod koszulką. I boję się, że to może być kolejny argument za zmianą przez niego klubu, pogoń za sławą i kasą.
Wczoraj Pogba zaliczył świetną asystę i zdobył piękną bramkę, gdyby każdy z naszych tyle robił w swoim słabszym występie!
To takie duże dziecko, musi jeszcze dorosnąć mentalnie. Zrozumieć, że czasem lepiej zagrać efektywnie zamiast efektownie. Ale cieszy jego złość na samego siebie po nieudanych zagraniach.
Pogba jest wytworem naszych czasów, każdy chce błyszczeć, być na świeczniku. Pewnie dlatego pomysł z tekstem pod koszulką. I boję się, że to może być kolejny argument za zmianą przez niego klubu, pogoń za sławą i kasą.
Wczoraj Pogba zaliczył świetną asystę i zdobył piękną bramkę, gdyby każdy z naszych tyle robił w swoim słabszym występie!