Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 19:12

Dobry Mudżyn pisze:
Robaku pisze:Panowie możecie mi wytłumaczyć ten fenomen na tym forum podjarania tym zawodnikiem? Nie ma takiego podniecenia Radją, który taki poziom reprezentuje długo, niż Jirginho, który w Serie A biega od początku tego sezonu. Ile spotkań widzieliscie Verony?
Whoscored patrze i lepse noty ma Toni czy Itrube. Niewiele niższe Rafael (ok bo to GK) ,ale i 23 letni Albertazzi
7 goli, mnostwo asyst ? Mało ? Jak na mlodego srodkowego pomocnika ? Verratti mial podobne staty, i jakos nikt nie narzekal na spusty nad nim, a nagle Jorginho jest be. Tenze Toni, jako srodkowy napastnik strzelil tylko 2 gole wiecej.
Mnóstwo asyst 3 :lol: mało...
Ja nie mam z nim problemu, ja mam ew. zastrzezenia do fapaczy, którzy po 18 spotkaniach w Serie A robią z niego gwiazdę, której będziemy załować przez najbliższe dziesięciolecie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 19:24

Szczerze, to po mnie spływają te wzmocnienia rywali, moze bede troche cyniczny i bunczyczny ale pomimo wzmocnien ROmy czy Napoli, nie czuję zagrozenia w kontekscie walki o scudetto. Sa to mocne druzyny jak na Serie A ale to sa bardzo zascankowe kluby, ktory nigdy nie beda w stanie trzymac poziomu na przestrzeni dluzszego czasu (lat, dekad). Sa w stanie raz na jakis czas wlaczyc sie w walce o czolowe lokaty ale nie sa na tyle wielkimi klubami zeby utrzymac sie na szczycie. Zobaczmy. Juventus 31 mistrzostw, Milan 18, Inter 18-edit-17 ;p
TO jest 70 lat dominacji trzech klubów.

Wiem, ze brzmi to troche cynicznie ale ROma i Napoli w moim odczuciu nie sa zagrozeniem w najblizszych latach w walce o scudetto. Jesli Milan sie nie odbuje oraz Inter nie widze zadnego mocnego rywala na wloskim podworku w najblizszych latach.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2014, 19:42 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 19:37

Cabrini_idol pisze:Juventus 31 mistrzostw, Milan 18, Inter 18.
Obrazek

Powinien być ban z automatu Panie Zaściankowy.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 19:40

Ok my bad, sorry.

ALe jestem true fan, serio :D

tylko nie zasciankowy ok ? :evil:

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 19:44

Cabrini_idol pisze: Wiem, ze brzmi to troche cynicznie ale ROma i Napoli w moim odczuciu nie sa zagrozeniem w najblizszych latach w walce o scudetto. Jesli Milan sie nie odbuje oraz Inter nie widze zadnego mocnego rywala na wloskim podworku w najblizszych latach.
:D

http://en.wikipedia.org/wiki/Italian_Fo ... ampionship

How about Pro Vercelli, Genoa, Bologna e Torino? :D

W kazdej, po prostu kazdej lidze, sa lata slabsze i mocniejsze kazdego zespolu. Nawet w PT lidze zdominowanej przez 3 gigantow, Braga byla raz bliska 1 miejsca, a Boavista i Belenenses kilkukrotnie (w sumie chyba z 4 razy, nie wiem dokladnie) zdobywali mistrzostwo. Dlaczego Roma i Napoli przez najblizsze - dajmy na to - 5-10 lat ma nie byc w czubie, a nawet <odpukac> zdobyc jakiegos mistrzostwa ? Tylko dlatego, ze nazywa sie Roma lub Napoli, a nie Milan lub Inter ? Tak samo wszyscy pewnie pukali sie w czolo, gdy Lyon zdobywal 1 mistrzostwo. Skonczyl, jak pamietamy na 7, i uplasowal w czolowce najbardziej utytuowanych francuskich ligowych druzyn.

Zwlaszcza, ze Napoli budowane jest raczej jak wspomniany Lyon - na lata. Tak wiec ich obecnosc w czubie, czy nawet majster, raczej nie bedzie wypadkiem przy pracy, jak mistrzostwo AZ Alkmaar, Deportivo La Coruna, Boavisty, Girondins Bordeaux czy SS Lazio pare lat temu u nas.

Raz do roku i mrowka pierdnie, ale Napoli to nie jest zwykla mrowka, a co najmniej spasiona, zmutowana królowa roju, ktora ma potencjal na oddawanie gazow czesciej niz raz do roku !
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2014, 19:49 przez Dobry Mudżyn, łącznie zmieniany 1 raz.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 19:48

Dobry Mudżyn pisze: Tylko dlatego, ze nazywa sie Roma lub Napoli, a nie Milan lub Inter ?
Dokladnie :prochno: Zawsze jak przychodzi ten decydujacy moment to daja du py ;p zobacz na Rome 3 mistrzostwa - 11 drugich miejsc :smile:

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 19:53

"Nie widze zadnego mocnego rywala na wloskim podworku" - to zdecydowanie przesada. Moze to nie jest rywal na miare Milanu z Szewą, Kaką, Gattuso, Pirlo i innymi kozakami, ale to nie jest tez Inter z Coco, Conceicao, Julio Cruzem, Rysiem Quaresmą, emerytowanym Figo, Winterem, Galante czy Van Der Meyde.

http://www.footballzz.co.uk/edicao.php?id_edicao=12

Zapomnialo sie juz o ekskrementnym w naszym wykonaniu sezonie, w ktorym skonczylismy ZA Romą? Majac w skladzie Del Piero, Treze, Nedveda, Camoranesiego, Buffona, Davidsa, Conte, Thurama, Montero i Ferrare, a na lawce bożyszcze wszystkich, Lippiego ?

Albo sezon 2001/2002 zakonczony jeden marny punkcik przed Romą ?
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2014, 20:00 przez Dobry Mudżyn, łącznie zmieniany 1 raz.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 19:58

No ok nigga, moze troche przesadzam dlatego zaznaczylem ze troche moja ywpowiedz jest cyniczna, ale kurde 3 sezon z rzedu dominujemy lige, mamy na polmetku 52 pkt, no kurde jak tu kogos sie obawiac ? ZObacz ROma zebrala trojke w turynie podobnie Napoli , wyobrazasz sobie ze jedziemy do napletów i dostajemy trojke ? a pozniej do rzymu i rowniez trojke w jednej rundzie ? chyba sam w to nie wierzysz :prochno:
Dobry Mudżyn pisze:
Zapomnialo sie juz o ekskrementnym w naszym wykonaniu sezonie, w ktorym skonczylismy ZA Romą? Majac w skladzie Del Piero, Treze, Nedveda, Camoranesiego, Buffona, Davidsa, Conte, Thurama, Montero i Ferrare, a na lawce bożyszcze wszystkich, Lippiego ?
No wlasnie ale u nas to byl wypadek przy pracy te slabsze sezony, u ROmy czy napoli wypadkiem przy pracy mozna nazwac walke o scudetto :smile:

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 20:03

Ale zobacz, nawet w naszym cudnym 10 leciu, zostalismy pare razy zdystansowani. Przez Milan, Lazio a nawet i Romę, raz zepchnela nas ona na 3 miejsce, a raz na drugie. Raz tez wyprzedzilismy ich o ten marny punkt. Tak, w tym sezonie wszystko jest juz pozamiatane, ale w nastepnym, jesli sie nie rozsprzedzadza, moga byc naprawde grozni, podobnie jak Napoli (tylko ze Neapol musialby zmienic trenera, bo Banditez to kołcz raczej pucharowy, i w lidze nam nie podskoczy :prochno: ). Zauwaz, ze robia calkiem fajne transfery, jak niegdys Milan, czy wlasnie Roma/Lazio. Romie brakuje doslownie paru ogniw zeby walczyc z nami jak rowni z rownymi, a Napoli przede wszystkim trenera. Dlatego bunczuczna wypowiedz jest nie na miejscu :stop: Moze zdystansujemy lige, moze nie, ale nie wierze, ze w najblizszym dziesiecioleciu nie oddamy jej ani razu innej druzynie, badz przynajmniej nie wygramy jej z 2-3 razy na totalnym farcie.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 20:06

Zgadzam sie z Toba, ale w glebi twojej czarne duszy wiesz, ze bedziemy krok przed Roma jak i Napoli, chyba ze połamie sie pol skladu albo w Turyn uderzy meteoryt :prochno:

My juz jestesm na tyle silnym klubem po aferze Calciopoli, ze sukcesy same beda sie napedzac, mamy swoj stadion, mamy podwaliny pod osrodki nowe, nowe metody komercjalizacji i marketingu klubu, to tylko spowoduje coraz lepsze finanse klubu. Poza tym jestesmy Juventusem, ja wiem ze sama nazwa nie wygrywa sie pucharow ale jednak nazwa zobowiazuje.

Obrazek
sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 20:10

Benteke wielkie chłopisko wykorzystuje swoje warunki, ale poza tym nic ciekawego nie prezentuje . Na pewno nie tyle ile za niego chcą czyli ponad 20 . Chłop nie umie kiwać nie chce takich u nas w ataku . mam nadzieje ze to plota .
Nani to juz inny typ zawodnika talent na miarę najlepszych skrzydłowych praktycznie idealny pomocnik, strzał kiwka tylko czy mu sie chce jeszcze ciężko pracować . Robbena nauczyli grac w obronie i zespołowo to moze i Nani by sie pod okiem conte znowu zaczął by błyszczeć.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 20:23

Cabrini_idol pisze:Zgadzam sie z Toba, ale w glebi twojej czarne duszy wiesz, ze bedziemy krok przed Roma jak i Napoli, chyba ze połamie sie pol skladu albo w Turyn uderzy meteoryt :prochno:

Niby racja, ale obiektywnie trzeba stwierdzic, ze nazwiska w ktore celuje Napoli (Capoue, Alex Song, M'Vila, Essien, Volland, Farfan, Javi Garcia, Mascherano, Gonalons, Bastos, Banega, Iturbe czy Finibogasson) to w wiekszosci zdecydowanie nie sa ogorki. Roma celuje ciut nizej, bardziej stawiajac na mlodych (Ntep, Sarabia, Berisha, Paredes) ale z kolei ma lepszego trenera. Tak wiec, nie skreslalbym ich. To, ze Milan i Inter sa na ten moment w czarnej dupie, nie znaczy, ze zmonopolizowalismy lige ;)
Slabosc jednego rywala, nie powoduje z automatu slabosci calej ligi. Bo tam gdzie jeden gigant upada, pojawiaja sie inni (nawet na przykladzie ligi angielskiej - kilkuletni upadek Liverpoolu -> Chelsea, City a nawet Tottenham oraz ligi hiszpanskiej - upadek Valencii trwajacy do dzis -> mocne Atletico czy nawet francuskiej - zjazd Lyonu -> powstanie z popiolow PSG i Monaco). I w tym momencie nie ma co rozwazac, czy wiekszosc podanych przeze mnie przykladow, to przyklady wybudowane za gigantyczne pieniadze oligarchow badz szejkow, czy za mniejsze pieniadze - Roma i Napoli takze maja spore budzety na tle naszej ligi. Wiec podchodze do nastepnych sezonow z optymizmem, ale nie z hurraoptymizmem jak Ty. Jeszcze nie spozylem w ten weekend wystarczajacej ilosci ambrozji na szczurach o fiolkowym zabarwieniu, by patrzec na swiat przez fioletowe okulary jak Ty to czynisz :D

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 13:05

O ile tuz po porazce z Galatasaray wydawalo mi sie, ze nikogo nie sprowadzimy w zimowym okienku i skoncentrujemy sie na sprzedazach, co de facto wlasnie ma miejsce, tak teraz sadze jednak, ze ktos nas zasili w zimowym okienku. I nie mowie tutaj o Zappacoscie, Basellim czy innych mlodzianach z Serie A/B, ale pelnowartosciwoym graczu, gotowym aby wesprzec druzyne.

Po wypozyczeniu Bouya i De Ceglie, zaraz pozegnamy sie takze z Motta, a byc moze tak z ktoryms z napastnikow. Po tych wszystkich zmianach, Conte zostanie do dyspozycji jedynie 22/23 graczy (minus wciaz dochodzacy do siebie Pepe). To troche zbyt waska kadra na gre na trzech frontach, zwlaszcza jesli przejdziemy Rome w CI. Nie mozemy sobie pozwolic takze na totalne odpuszcze LE, poniewaz musimy powalczyc o rozstawienie w 2 koszyku w przyszlorocznej LM. Zwrocic uwage tez trzeba na wzmacniajacych sie rywali - Rome (Nainggolan, Bastos, etc), Napoli (Jorginho, a ktos jeszcze przyjdzie), etc.

To wszystko sprawia, ze jesli nadarzy sie jakas okazja, Marotta najpewniej ja wykorzysta sprowadzajac jakiegos gracza np. na skrzydlo. Mozliwe jest wypozyczenie kogos, kto przygasl po wyfrunieciu z Serie A, mozliwe sa inne rozwiazania. Na chwile obecna moja opinia jest taka, ze ktos jednak do nas zima zawita.
Castiel pisze:Lavezzi/Lamela?
Tego niestety nie wiem, ale kazdy z tej dwojki bedzie niesamowicie ciezki do wyciagniecia. Jest jeszcze kilku innych, ciekawych graczy.
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2014, 13:18 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 13:10

jakku1 pisze: Mozliwe jest wypozyczenie kogos, kto przygasl po wyfrunieciu z Serie A, mozliwe sa inne rozwiazania. Na chwile obecna moja opinia jest taka, ze ktos jednak do nas zima zawita.
Lavezzi/Lamela?

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 13:22

Castiel pisze:
jakku1 pisze: Mozliwe jest wypozyczenie kogos, kto przygasl po wyfrunieciu z Serie A, mozliwe sa inne rozwiazania. Na chwile obecna moja opinia jest taka, ze ktos jednak do nas zima zawita.
Lavezzi/Lamela?
:prochno: Wierzycie? Najpierw musielibyście wypchnąć Vucinicia, z którego mało kto będzie chciał dać 10+ mln euro. Fabio szkoda upychać, acz interesująco wyglądałaby wymiana na Lulic. Nikt nie przyjdzie, za mało czasu, by Szalonooki dopiął transfer, który można by nazwać "wzmocnieniem"

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany