Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 11:18

di Marzio informuje, że Verratti udzielił jakiegoś wywiadu ostatnio w którym powiedział że chcialby grać z jednej drużynie z Pirlo :P

Kod: Zaznacz cały

http://gianlucadimarzio.com/primo-piano/verratti-onorato-dal-paragone-con-pirlo-mi-piacerebbe-giocare-alla-juve-con-lui/

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 11:22

Bazyliszek pisze:di Marzio informuje, że Verratti udzielił jakiegoś wywiadu ostatnio w którym powiedział że chcialby grać z jednej drużynie z Pirlo :P

http://gianlucadimarzio.com/primo-piano/verratti-onorato-dal-paragone-con-pirlo-mi-piacerebbe-giocare-alla-juve-con-lui/
Jesli oznaczało by to utratę Pogby to jestem na NIE :snooty:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 11:25

fazzi pisze:
Bazyliszek pisze:di Marzio informuje, że Verratti udzielił jakiegoś wywiadu ostatnio w którym powiedział że chcialby grać z jednej drużynie z Pirlo :P

moim zdaniem 30-40 mln + Verratti i Pogby żegnałbym bez żalu. Nie dość że dostalibyśmy kupe szmalcu jak za srodkowego pomocnika to jeszcze w nasze szeregi dołączyłby równie utalentowany piłkarz pochodzenia WŁOSKIEGO (ItalJuve na propsie) który na dodatek jest fanem Juventusu (jego agent sie ostatnio wypowiadal i potwierdzil ze Marco jest fanem Juve) a więc w razie ewentualnego dojscia do nas moglby nawet zakonczyc u nas kariere, nie musielibysmy się martwić czy marzą mu się gra w Realach czy innych Barcelonach bo nie ukrywajmy..Pogba predzej czy pozniej odejdzie, jakby tego bylo malo jego agentem jest Raiola co tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu, mam jedynie nadzieje że Raiola pomoże nam wytransferować Pogbe jak za najwiekszy hajs tak jak wyrolowal Inter Barcelone z tym Ibrahimoviciem.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 11:34

Bazyliszek pisze:
fazzi pisze:

moim zdaniem 30-40 mln + Verratti i Pogby żegnałbym bez żalu. Nie dość że dostalibyśmy kupe szmalcu jak za srodkowego pomocnika to jeszcze w nasze szeregi dołączyłby równie utalentowany piłkarz pochodzenia WŁOSKIEGO (ItalJuve na propsie) który na dodatek jest fanem Juventusu (jego agent sie ostatnio wypowiadal i potwierdzil ze Marco jest fanem Juve) a więc w razie ewentualnego dojscia do nas moglby nawet zakonczyc u nas kariere, nie musielibysmy się martwić czy marzą mu się gra w Realach czy innych Barcelonach bo nie ukrywajmy..Pogba predzej czy pozniej odejdzie, jakby tego bylo malo jego agentem jest Raiola co tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu, mam jedynie nadzieje że Raiola pomoże nam wytransferować Pogbe jak za najwiekszy hajs tak jak wyrolowal Inter Barcelone z tym Ibrahimoviciem.
Wiem o tym wszystkim :) Mogłem dopisać, że to moje zdanie na chwilę obecną. Pogba odejdzie w końcu i chyba wszyscy to wiemy, jednak wolał bym aby pozostał u nas jeszcze jeden, może dwa sezony, wyśrubował swoją wartość maksymalnie, a wtedy dostaniemy za niego pewnie nie 30 + Verratti tylko 50-60 + Verreatti. Akurat na okres żegnania się z Pirlo.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 11:40

fazzi pisze:a wtedy dostaniemy za niego pewnie nie 30 + Verratti tylko 50-60 + Verreatti. Akurat na okres żegnania się z Pirlo.
Czyli co, przez sezon-dwa Marco się nie rozwinie? JA się obawiam, że Pogba już nie będzie tak szybko się rozwijać, w przeciwieństwie do Włocha, no i zawsze może wpaść jakaś kontuzja. 20-40+Veratti za Pogbę latem to będzie dobry deal.

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 11:40

wagner pisze:
Ardjan pisze:Zgadzam się, dla mnie Armero to jest poziom De Ceglie i Peluso. Gość jest szybki... i to by było na tyle. Ani specjalnie bronić nie potrafi ani jakimś tytanem ataku nie jest - wypisz, wymaluj półśrodek. Kiedy ludzie w końcu zrozumiecie, że nie każdy "młody, zdolny" z Udinese to zbawienie :doh:
kiedy w końcu zrozumiecie, że od czasu powrotu do Serie A na lewą strone mamy same półśrodki i na lewej flance będzie grał Asamoah. (kropka)
Yyy no dobra, ale jaki to ma związek z tym co napisałem??

Ludzie, ogarnijcie się. Pogba za 60+Veratti? Może jeszcze Cavani w pakiecie?

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 11:45

Mehehehe pisze:
fazzi pisze:a wtedy dostaniemy za niego pewnie nie 30 + Verratti tylko 50-60 + Verreatti. Akurat na okres żegnania się z Pirlo.
Czyli co, przez sezon-dwa Marco się nie rozwinie? JA się obawiam, że Pogba już nie będzie tak szybko się rozwijać, w przeciwieństwie do Włocha, no i zawsze może wpaść jakaś kontuzja. 20-40+Veratti za Pogbę latem to będzie dobry deal.
Może i Marco też się rozwinie, jednak wydaje mi się, że Pogba ma i będzie zawsze miał marketingowo większą wartość niż młody włoch to raz. Inna sprawa, że mówimy o sprzedaży go do PGS, klubu francuskiego który ( wszystko na to wskazuje ), będzie chciał za wszelką cenę mieć u siebie najzdolniejszego francuskieog piłkarza, a dodatkowo jak wiadomo ma nieograniczony więc budżet a co za tym idzie, skłonność do przepłacania.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 11:52

Właśnie ta wartość marketingowa Pogby jest tą różnicą w ich aktualnej wartości. Wiele będzie zależeć od tego, jaką rolę odegra Veratti w LM w swoim zespole (i jak daleko w ogóle PSG zajdzie) oraz od roli Pogby w Juve w LE. Oczywiście przez wagę LM, rola Verattiego będzie bardziej uwypuklana. Bo nie wiem czy w LE spotkamy jakąś drużynę, która byłaby w stanie dojść do 1/4 LM (z tego powodu te drużyny grają w LE).

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 11:56

@D@$ pisze:Co takiego Belg nawywijał?
Nic. Zagrał po prostu świetny mecz.

gucio_juve pisze:pozostał tylko mit o jego strzale z lewej nogi.
Nie wiem co to za mit, ale Candreva jest prawonożny.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 12:50

Kempf nie chce byc u nas rezerwowym albo grac w primaverze i odrzucil nasza oferte kontraktu.

Za to, dogadalismy sie podobno z Trappem, bramkarzem Eintrachtu, w sprawie kontraktu indywidualnego. Teraz pozostaje ustalic szczegoly z klubem.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 13:27

10-15 mln + Veratti za Pogbę byłby bardzo dobrym transferem. Rozumiem, że dla większości was czas gra na korzyść Pogby, ale w cale tak nie jest. Pogba już ma status super gwiazdy Juventusu :smile: , a Veratti już gra na wysokim poziomie, wystarczy, że pokaże się ładną bramką/podaniem itd. w LM i całe media zaczną o tym trąbić i nagle Pogba=Veratti może nie wystarczyć. Chłopak w PSG robi cuda, porównywalne do tych co robi Paul, tylko, że to inna pozycja i zawsze łatwiej wypromować zawodnika ofensywnego.

Ps. Veratti + 50-60 mln = Pogba jest tak samo głupie jak 100 mln za Bale :smile: , a nie czekaj, przecież to już się wydarzyło :prochno:

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 13:41

jakku1 pisze:Kempf nie chce byc u nas rezerwowym albo grac w primaverze i odrzucil nasza oferte kontraktu.
Nie ma się co dziwić chłopakowi. Na chłodno kalkulując to transfer młodzika do Juve na pozycje obsadzone jest całkowicie bezcelowy. Wypożyczenie go nie interesuje bo jak niby ma talent i chce się rozwijać to ma to robić w Serie B? Dobra decyzja Szwaba.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 13:45

DeCeglie wypozyczony do Genui, potwierdza to i DiMarzio i strona Juve, nie znam warunków, ale obawiam się bezpłatnego wypozyczenia i jeszcze pewnie z 50 % musimy mu pensji obstawić. Nie wiem czemu Juve w takich sytuacjach nie zastrzega,ze taki zawodnik nie może grać przeciwko nam,

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 14:13

Robaku pisze:Nie wiem czemu Juve w takich sytuacjach nie zastrzega,ze taki zawodnik nie może grać przeciwko nam,
Specjalnie to zrobili, bo przy ewentualnym wystawieniu De Ceglie, nasz Lichy zaliczy jeszcze lepszy występ, niż przeciwko Cagliari :prochno:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2014, 14:20

Ja tam myślę, że Marotta każe się Stefanowi trochę podłożyć, żeby Genoa wykupiła De Ceglie po sezonie :prochno:

Zablokowany