Mercato (2012-2014)
Bezsensu, bezsensu, bezsensu. Peluso może grać i na skrzydle i na pół-lewym ŚO i na LO. Tą wymianą pozbędziemy się ostatniego rezerwowego z tyłu (kto w zamian?), a zyskamy niewiele lepszego skrzydłowego, który na LO w 4 się nie nadaje. Jak kupować kogoś na tę lewą, to kogoś konkretnego, nie jakieś półśrodki.mrozzi pisze:Jest szansa na wymianę Peluso-Armero.
- Castiel
- Juventino
Gdyby naszym udało się pozbyć Isli również to mogliby faktycznie naciskać na Lazio na Candreve. Isla już chyba nie ma szans na grę w Juve. Myślałem, ze się chłop odrodzi, że złapie wiatr w żagle gdy Stefan się połamał, a tu kupa.
- Lucas87
- Juventino
Tzn. sprzedamy Islę - Interowi za więcej niż 5 baniek (jeśli w ogóle go zechcą) czy może Lazio odstąpi nam Candreve za te 5 baniek, skoro facet ma do końca kontraktu przeszło cztery lataCastiel pisze:Gdyby naszym udało się pozbyć Isli również to mogliby faktycznie naciskać na Lazio na Candreve.

A Tuttosport jak zwykle fajne ploty...
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... rcato+Juve
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Castiel
- Juventino
Nie mówię, że za pieniądze z Isli akurat starczy na Candreve tylko, że powinniśmy się pozbyć Isli i w jego miejsce ściągnąć Candreve. Byłoby fajnie bo to bardzo dobry zawodnik. Ciekaw jestem swoją drogą ile Lazio mogłoby za niego chcieć...?!Lucas87 pisze: Tzn. sprzedamy Islę - Interowi za więcej niż 5 baniek (jeśli w ogóle go zechcą) czy może Lazio odstąpi nam Candreve za te 5 baniek, skoro facet ma do końca kontraktu przeszło cztery lata:shock:

- meda11
- Juventino
Pewnie 15-18 baniek - a jak zagra fajną rundę wiosenną i pojedzie do Brazylii to pewnie ze 20. Candreva to bardzo fajna opcja do linii pomocy i co też nie jest bez znaczenia, zna ciężar naszej koszulki. Tylko że nie przypominam sobie by w ostatnim roku (a może i dłużej) pojawiła się chociażby plotka o jego powrocie do Juve.
- Kruczenzo
- Juventino
alina pisze:Bezsensu, bezsensu, bezsensu. Peluso może grać i na skrzydle i na pół-lewym ŚO i na LO. Tą wymianą pozbędziemy się ostatniego rezerwowego z tyłu (kto w zamian?), a zyskamy niewiele lepszego skrzydłowego, który na LO w 4 się nie nadaje. Jak kupować kogoś na tę lewą, to kogoś konkretnego, nie jakieś półśrodki.mrozzi pisze:Jest szansa na wymianę Peluso-Armero.
Zgadzam się, dla mnie Armero to jest poziom De Ceglie i Peluso. Gość jest szybki... i to by było na tyle. Ani specjalnie bronić nie potrafi ani jakimś tytanem ataku nie jest - wypisz, wymaluj półśrodek. Kiedy ludzie w końcu zrozumiecie, że nie każdy "młody, zdolny" z Udinese to zbawienie :doh:
- Arbuzini
- Juventino
Ciekawe co nas kusi w opcji z Armero? Chyba tylko odmłodzenie składu, bo skoku jakości względem Peluso nie gwarantuje. Przede wszystkim Włoch w razie czego obstawia nam trzy pozycje, a i w ataku nie jest aż tak mierny jak się go maluje. Ma kawał serducha do gry i potrafi dośrodkowywać. Często to wystarcza. W tym sezonie rozegrał cztery mecze od pierwszej minuty i trzy wchodząc z ławki, zaliczając przy tym dwie asysty i gola. Zgadzam się, że to zapchajdziura, ale ze wszystkich naszych zapchajdziur - najlepsza.
Kim dla nas miałby być Kolumbijczyk? Konkurentem dla Asamoaha? Nie tak widzę wzmocnienia na skrzydłach. Armero jest niezły jako rezerwowy. Potrafi wejść na boisko na zmęczonego rywala i zaliczyć to podanie, które uratuje remis albo nawet zwycięstwo. Pod tym względem to cenny zawodnik, jak ktoś nie wierzy to niech sprawdzi statystyki. Jednak jeśli znajdują się tacy, którzy Ase porównują do bezgłowego Krasicia to co dopiero będzie z Kolumbijczykiem... W dodatku zarabia jakoś 3x tyle co Peluso, czyli w okolicach tego co rocznie dostaje De Ceglie. Coś mi się ten news wydaje nie do końca wiarygodny lub kompletny...
Kim dla nas miałby być Kolumbijczyk? Konkurentem dla Asamoaha? Nie tak widzę wzmocnienia na skrzydłach. Armero jest niezły jako rezerwowy. Potrafi wejść na boisko na zmęczonego rywala i zaliczyć to podanie, które uratuje remis albo nawet zwycięstwo. Pod tym względem to cenny zawodnik, jak ktoś nie wierzy to niech sprawdzi statystyki. Jednak jeśli znajdują się tacy, którzy Ase porównują do bezgłowego Krasicia to co dopiero będzie z Kolumbijczykiem... W dodatku zarabia jakoś 3x tyle co Peluso, czyli w okolicach tego co rocznie dostaje De Ceglie. Coś mi się ten news wydaje nie do końca wiarygodny lub kompletny...
Możliwe, ale ja się nie podejmuje oceny do zamknięcia letniego mercato. Myślę, że Conte i Marotta wiedzą co się dzieje na rynku, który we Włoszech kontrolują w największym stopniu.ewerthon pisze:Podobno Jorginho przechodzi do Napoli. Być może się mylę, ale moim zdaniem będziemy jeszcze żałować, że Marotta nie powalczył o tego zawodnika wystarczająco.
Abruzini to nie wyszstko Naples zaoferowali nam Armero za Kwadwo, oczywiscie dopłącają hajsy:) ale to akurat zenujaący deal i normalnie jakby ktos nam plaskaczem w twarz przyłożył!Arbuzini pisze:Ciekawe co nas kusi w opcji z Armero? Chyba tylko odmłodzenie składu, bo skoku jakości względem Peluso nie gwarantuje. Przede wszystkim Włoch w razie czego obstawia nam trzy pozycje, a i w ataku nie jest aż tak mierny jak się go maluje. Ma kawał serducha do gry i potrafi dośrodkowywać. Często to wystarcza. W tym sezonie rozegrał cztery mecze od pierwszej minuty i trzy wchodząc z ławki, zaliczając przy tym dwie asysty i gola. Zgadzam się, że to zapchajdziura, ale ze wszystkich naszych zapchajdziur - najlepsza.
Kim dla nas miałby być Kolumbijczyk? Konkurentem dla Asamoaha? Nie tak widzę wzmocnienia na skrzydłach. Armero jest niezły jako rezerwowy. Potrafi wejść na boisko na zmęczonego rywala i zaliczyć to podanie, które uratuje remis albo nawet zwycięstwo. Pod tym względem to cenny zawodnik, jak ktoś nie wierzy to niech sprawdzi statystyki. Jednak jeśli znajdują się tacy, którzy Ase porównują do bezgłowego Krasicia to co dopiero będzie z Kolumbijczykiem... W dodatku zarabia jakoś 3x tyle co Peluso, czyli w okolicach tego co rocznie dostaje De Ceglie. Coś mi się ten news wydaje nie do końca wiarygodny lub kompletny...Możliwe, ale ja się nie podejmuje oceny do zamknięcia letniego mercato. Myślę, że Conte i Marotta wiedzą co się dzieje na rynku, który we Włoszech kontrolują w największym stopniu.ewerthon pisze:Podobno Jorginho przechodzi do Napoli. Być może się mylę, ale moim zdaniem będziemy jeszcze żałować, że Marotta nie powalczył o tego zawodnika wystarczająco.
Sky: Inter interested in Vucinic. They could offer players that Juventus find interesting. Arsenal's loan offer rejected.
nie wiem jak bardzo wiarygodne
- Arbuzini
- Juventino
Może i Asamoah nie do końca pasuje na lewe wahadło, ale zły nie jest. W dodatku udowodnił, że potrafi pokazać pazur kiedy gra w środku pomocy. Teraz nie ma ku temu zbyt wielu okazji, bo musi łatać skrzydło. Wbrew pozorom sprowadzenie kogoś sensownego na pozycję lewego wahadłowego wcale nie musi oznaczać osłabienia jego pozycji w Juventusie. Zobaczmy choćby na aktualną sytuację. Vidal jest obecnie pewniakiem do gry do środku pola, ale Pirlo i Pogba mają teraz swoje wzloty i upadki, a Marchisio w tym sezonie jest cieniem samego siebie, ale zdaje się wracać do formy. Bardzo możliwe, że Asa grałby w jutrzejszym spotkaniu kosztem Pogby, gdyby nie fakt, że na lewym skrzydle nie mamy żadnych alternatyw...
Ta oferta Napoli to chyba taki prztyczek w nos. "Muahahaha jestem tak bogaty, że mogę podkupywać podstawowych zawodników Juventusu". No nie bardzo, dziadku...
Ta oferta Napoli to chyba taki prztyczek w nos. "Muahahaha jestem tak bogaty, że mogę podkupywać podstawowych zawodników Juventusu". No nie bardzo, dziadku...
- gucio_juve
- Juventino
Nein. Candreva niech sobie siedzi w Rzymie dla naszego i jego dobra. Takie powroty przeważnie nie są udane, a przykładów można mnożyć mnóstwo. Miał szansę, źle nie grał (na tle Juve z tamtych czasów), pozostał tylko mit o jego strzale z lewej nogi. Za taki hajs, można kupić kogoś znacznie lepszego i mam nadzieję, że takie plotki nigdy się nie pojawią.meda11 pisze:Pewnie 15-18 baniek - a jak zagra fajną rundę wiosenną i pojedzie do Brazylii to pewnie ze 20. Candreva to bardzo fajna opcja do linii pomocy i co też nie jest bez znaczenia, zna ciężar naszej koszulki. Tylko że nie przypominam sobie by w ostatnim roku (a może i dłużej) pojawiła się chociażby plotka o jego powrocie do Juve.
- Kruczenzo
- Juventino
Mysle, że jednak Napoli miało wiecej do zaoferowania. U nas byłby jakby nie patrzeć 5 do grania, a u blekitnych powinien mieć 1 skład.ewerthon pisze:Podobno Jorginho przechodzi do Napoli. Być może się mylę, ale moim zdaniem będziemy jeszcze żałować, że Marotta nie powalczył o tego zawodnika wystarczająco.
Choc nie powiem, zawodnik bardzo fajny i chetnie bym go u nas ujrzal.
Ja myślę, że Marotta całkiem odpuścił i Nainggolana (co za debiut w Romie!!!) i Jorginho. Aktualnie Juve ma taką pozycję i środki, że kogo z mniejszych włoskich klubów zechce, tego będzie mieć.ewerthon pisze:Podobno Jorginho przechodzi do Napoli. Być może się mylę, ale moim zdaniem będziemy jeszcze żałować, że Marotta nie powalczył o tego zawodnika wystarczająco.
- @D@$
- Juventino
Mi też.Arbuzini pisze:... W dodatku zarabia jakoś 3x tyle co Peluso, czyli w okolicach tego co rocznie dostaje De Ceglie. Coś mi się ten news wydaje nie do końca wiarygodny lub kompletny...
Ja bym poszedł dalej. Nie tyle niewiele zyskamy na takiej wymianie, co nawet możemy stracić, bo Armero jest w defensywie nieporadny, chyba, że coś się ostatnio zmieniło w tej kwestii. Ja już wolę naszego Peluso. Ciekawy jestem jakby grał w czteroosobowej linii obronnej, trochę mnie dziwiło, że Conte wolał dać w takiej roli Ogbonne, no ale to jednak Real był...
Takie powroty nie są dobre, jeśli zawodnik grał w swoich najlepszych latach a wrócił jako emeryt (patrz: Cannavaro), tu trochę inna sytuacja, z Caceresem się udało, więc różnie bywa.gucio_juve pisze:Nein. Candreva niech sobie siedzi w Rzymie dla naszego i jego dobra. Takie powroty przeważnie nie są udane, a przykładów można mnożyć mnóstwo. Miał szansę, źle nie grał (na tle Juve z tamtych czasów), pozostał tylko mit o jego strzale z lewej nogi. Za taki hajs, można kupić kogoś znacznie lepszego i mam nadzieję, że takie plotki nigdy się nie pojawią.
Oczywiście pozostaje kwestia ceny, Candrevę należało brać jak był do wyciągnięcia za grosze, teraz pewnie będzie szkoda wydać powyżej 10 mln, trudno ocenić, ile Lazio by chciało.
Ale trzeba być czujnym, a rozgrywający na ławkę by się przydał, chyba że Marchisio się od biedy czasem tam odnajdzie, swoją drogą ciekawa sprawa, rok temu Conte wstawiał go na cofniętego napastnika a i w tym miał epizod na skrzydle.alina pisze:Ja myślę, że Marotta całkiem odpuścił i Nainggolana (co za debiut w Romie!!!) i Jorginho. Aktualnie Juve ma taką pozycję i środki, że kogo z mniejszych włoskich klubów zechce, tego będzie mieć.
Co takiego Belg nawywijał?
- wagner
- Juventino
kiedy w końcu zrozumiecie, że od czasu powrotu do Serie A na lewą strone mamy same półśrodki i na lewej flance będzie grał Asamoah. (kropka)Ardjan pisze:Zgadzam się, dla mnie Armero to jest poziom De Ceglie i Peluso. Gość jest szybki... i to by było na tyle. Ani specjalnie bronić nie potrafi ani jakimś tytanem ataku nie jest - wypisz, wymaluj półśrodek. Kiedy ludzie w końcu zrozumiecie, że nie każdy "młody, zdolny" z Udinese to zbawienie :doh: