Mercato (2012-2014)
- Arbuzini
- Juventino
@Vincitore
Ale jeśli przyjdzie Cerci to też najprawdopodobniej nie będzie zawodnikiem pierwszej 11. Naprawdę wątpię, żeby Conte miał porzucić 352 na rzecz 433. Nie, dopóki centralnym punktem środka pomocy jest Pirlo... albo dowolny z naszych pozostałych środkowych pomocników. Na pewno szukamy skrzydłowego żeby poszerzyć liczbę możliwych wariantów taktycznych, ale równie ważne jest żeby ten zawodnik mógł grać jako klasyczny napastnik.
Nie widzę najmniejszego sensu żeby kupować właśnie takiego napastnika i robić Berardiemu, mam wrażenie, że zupełnie zbędną, konkurencję. Szczególnie jeśli chcemy żeby dobrze się rozwijał w pierwszym zespole. Llorente, Tevez, Berardi - tutaj aż prosi się o piłkarza, który mógłby grać na szpicy, a nie kolejnego cofniętego napastnika. Ewentualnie sens ma jeszcze Menez, bo będzie do wyciągnięcia za darmo i dobrze czuje się po lewej stronie. Dla nas to taka lepsza wersja Giovinco, który po przyjściu do Juventusu przestał strzelać więc Francuz w roli cofniętego atakującego nie powinien być od niego gorszy.
Ale jeśli przyjdzie Cerci to też najprawdopodobniej nie będzie zawodnikiem pierwszej 11. Naprawdę wątpię, żeby Conte miał porzucić 352 na rzecz 433. Nie, dopóki centralnym punktem środka pomocy jest Pirlo... albo dowolny z naszych pozostałych środkowych pomocników. Na pewno szukamy skrzydłowego żeby poszerzyć liczbę możliwych wariantów taktycznych, ale równie ważne jest żeby ten zawodnik mógł grać jako klasyczny napastnik.
Nie widzę najmniejszego sensu żeby kupować właśnie takiego napastnika i robić Berardiemu, mam wrażenie, że zupełnie zbędną, konkurencję. Szczególnie jeśli chcemy żeby dobrze się rozwijał w pierwszym zespole. Llorente, Tevez, Berardi - tutaj aż prosi się o piłkarza, który mógłby grać na szpicy, a nie kolejnego cofniętego napastnika. Ewentualnie sens ma jeszcze Menez, bo będzie do wyciągnięcia za darmo i dobrze czuje się po lewej stronie. Dla nas to taka lepsza wersja Giovinco, który po przyjściu do Juventusu przestał strzelać więc Francuz w roli cofniętego atakującego nie powinien być od niego gorszy.
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Arbuzini pisze:Nie widzę najmniejszego sensu żeby kupować właśnie takiego napastnika i robić Berardiemu, mam wrażenie, że zupełnie zbędną, konkurencję. Szczególnie jeśli chcemy żeby dobrze się rozwijał w pierwszym zespole. Llorente, Tevez, Berardi - tutaj aż prosi się o piłkarza, który mógłby grać na szpicy, a nie kolejnego cofniętego napastnika. Ewentualnie sens ma jeszcze Menez, bo będzie do wyciągnięcia za darmo i dobrze czuje się po lewej stronie. Dla nas to taka lepsza wersja Giovinco, który po przyjściu do Juventusu przestał strzelać więc Francuz w roli cofniętego atakującego nie powinien być od niego gorszy.
Pięknie wyglądałby atak Tevez, Llorente, Berardi, Menez i Mandziukić.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Abruzini nie zgadzam się z Tobą jeżeli chodzi o Meneza jako lepszą wersję Giovinco. Pisząc też o tym, że Menez może grać po lewej stronie to plus dla nas to ja takiego plusa nie widzę. Lubię Meneza uważam go za bardzo dobrego piłkarza, wyróżniającego się ale jest pewne ale. Tak jak Giovinco zagrał może w dosłownie 3-4 meczach na lewej flance tak samo będzie grał Menez. Giovinco swój szczyt kariery i optymalną formę ukazywał grając właśnie na lewej flance - w ustawieniu 4-3-3, gdzie my tym ustawieniem praktycznie w ogóle nie gramy i wątpię by przyjście Meneza miało to zmienić, a francuz w ustawieniu z dwoma napastnikami wiele traci tak jak Atomowa Mrówka, szkoda jego potencjału tak jak szkoda potencjału Giovinco. Ogólnie uważam, że wieści jakoby szukamy skrzydłowego są bardziej wyssane z palca niż prawdziwe, chyba że coś się zmieni ale to dopiero po czerwcu 2014 roku.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Spadino
- Juventino
Podobnie jak niektórzy, nie nastawiam się na wielkie transfery tej zimy. Myślę, że ten okres Marotta i spółka potraktują bardziej jako uzupełnienie kadry młodych talentów, a nie przełomowe przejścia z 352 na 433. Poczekajmy na lato. 

JUVE PER SEMPRE!
- Arbuzini
- Juventino
MishaAveJuve w sumie masz rację w tym, że średnio potrzebujemy takiego napastnika, który kilka razy w roku będzie miał okazje zagrać dobre spotkanie, bo będzie grał na odpowiedniej dla siebie pozycji. Skończy jak Vucinic albo Giovinco, a na lewej stronie jak będzie trzeba to i tak wystąpi Tevez. W przypadku Meneza taki ruch ma głównie zalety natury ekonomicznej.
Nie ma też co bronić naszego Seby, że gra piach, bo nie może występować na skrzydle. Jak przychodził do nas z Parmy po najlepszym swoim sezonie w karierze to grał w tym czasie głównie jako cofnięty napastnik więc... chop jest zwyczajnie za słaby na ten klub.
Nie ma też co bronić naszego Seby, że gra piach, bo nie może występować na skrzydle. Jak przychodził do nas z Parmy po najlepszym swoim sezonie w karierze to grał w tym czasie głównie jako cofnięty napastnik więc... chop jest zwyczajnie za słaby na ten klub.
- SKAr7
- Juventino
Niezła manipulka :lol:Ivory pisze:
Teraz Berardi:
A. 4 bramy z Milanem.
B. hat-trick z Sampdorią (wyjazd)
C. Zatrzymanie "rozpędzonej" Romy, golem w 90 minucie dającej remis. (wyjazd)
"Zapomniałeś" dodać, że to Udine było wtedy 3 drużyną we Włoszech, obecna obrona obrona Milanu Maxa to nawet nie jest Serie B, a większy wkład w bramkę w 94 minucie z Romą miało kilku innych graczy Sassuolo, bo Domik tylko dostawił nogę rozpaczy :C
- jakku1
- Juventino
Nic nie widzialem ostatnio na temat Ranocchi. Ale prawda jest taka, ze jego sie laczy z nami juz od dluzszego czasu, wiec nie zdziwie sie jak sie cos w prasie pojawi lada dzien.Castiel pisze:Jakku ptaszki nic nie ćwierkają na temat Ranocchii? Ponoć jest na wylocie, a Conte kiedyś wspominał coś na jego temat.
Ale popytam na VS i Juventuz.com. Moze ktos cos slyszal

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

Galata o niego pytała to pewne. INter krzyknął 10 baniek - podobno. A mi dzisiaj coś tam przewinęło się przez oczy, że możliwa wymiana Vuczini za Andree. Jakoś się nie wgłębiałem w temat bo był dla mnie czysto abstrakcyjny.Castiel pisze:Jakku ptaszki nic nie ćwierkają na temat Ranocchii? Ponoć jest na wylocie, a Conte kiedyś wspominał coś na jego temat.
Bo chyba daje ciała.
Nie wiem nie oglądam spotkan INteru, ale za bardzo to tam nikt nie gra. Nawet Guarin, który ciągnął zespół jakos się już nie pokazuje.
DiMarzio:
działam na podstawie translatora. Bo włosku umiem 10 słów
http://gianlucadimarzio.com/juventus/la ... -dettagli/
Arsenal chce wypozyczyc Mirasa i dzisiaj skontaktował się poraz pierwszy z menago Czarnogórca. ALe Juve chce tylko sprzedaży i kolejne tury negocjacji po weekendzie.
http://gianlucadimarzio.com/serie-a/gen ... e-e-motta/
MOżemy zacząć się jarać Gasparini chce deal domknąc (z dwoma zawodnikami)
:twisted: :o :lol: :-D
8) dzisiaj do wieczora, bo chce isc wystawić w niedzielnym meczu przeciwko Interowi.
Nie wiem nie oglądam spotkan INteru, ale za bardzo to tam nikt nie gra. Nawet Guarin, który ciągnął zespół jakos się już nie pokazuje.
DiMarzio:
działam na podstawie translatora. Bo włosku umiem 10 słów
http://gianlucadimarzio.com/juventus/la ... -dettagli/
Arsenal chce wypozyczyc Mirasa i dzisiaj skontaktował się poraz pierwszy z menago Czarnogórca. ALe Juve chce tylko sprzedaży i kolejne tury negocjacji po weekendzie.
http://gianlucadimarzio.com/serie-a/gen ... e-e-motta/
MOżemy zacząć się jarać Gasparini chce deal domknąc (z dwoma zawodnikami)

- gucio_juve
- Juventino
Hmm.. nie wiem czy to ja zaspałem, czy ktoś ze strony, ale Ouasim Bouy został wypożyczony do HSV na pół roku. Nie wiem czy to oficjalnie potwierdzone, ale Holender był już dzisiaj na treningu w Hamburgu i jutro ma przejść badania.
Fajny ruch ze strony naszych, pytanie tylko ile sam piłkarz tam pogra.
Fajny ruch ze strony naszych, pytanie tylko ile sam piłkarz tam pogra.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... tta-173208
Jest szansa na wymianę Peluso-Armero.
O rzekomej wymianie Peluso na Armero było już mowa wczoraj (Di Marzio), ale ponoć Juve odrzuciło taką opcję. Dziś jednak wypowiedział się sam agent Kolumbijczyka, który mówi otwarcie o kontaktach z Marottą i prawdopodobnej wymianie wyżej wymienionych zawodników, jednocześnie podkreślając, że sam murzynek nie miałby żadnych oporów, by przenieść się do Turynu.
Negocjacje się dopiero rozpoczęły, ale szanse na odejście swojego podopiecznego jeszcze w styczniu agent piłkarza określił jako "duże".
Armero jest piłkarzem po prostu lepszym od naszego Włocha, do tego młodszym. Skoro o sprawie otwarcie mówi sam agent, coś musi być na rzeczy... Conte ponoć określił Peluso mianem piłkarza nie na sprzedaż, ale tak szczerze powiedziawszy w tej sytuacji mógłby powiedzieć "tak".
Swoją drogą mam nadzieję, że Vucinić odejdzie do Arsenalu, ale tylko na zasadzie transferu definitywnego.
Jest szansa na wymianę Peluso-Armero.
O rzekomej wymianie Peluso na Armero było już mowa wczoraj (Di Marzio), ale ponoć Juve odrzuciło taką opcję. Dziś jednak wypowiedział się sam agent Kolumbijczyka, który mówi otwarcie o kontaktach z Marottą i prawdopodobnej wymianie wyżej wymienionych zawodników, jednocześnie podkreślając, że sam murzynek nie miałby żadnych oporów, by przenieść się do Turynu.

Armero jest piłkarzem po prostu lepszym od naszego Włocha, do tego młodszym. Skoro o sprawie otwarcie mówi sam agent, coś musi być na rzeczy... Conte ponoć określił Peluso mianem piłkarza nie na sprzedaż, ale tak szczerze powiedziawszy w tej sytuacji mógłby powiedzieć "tak".
Swoją drogą mam nadzieję, że Vucinić odejdzie do Arsenalu, ale tylko na zasadzie transferu definitywnego.
- Castiel
- Juventino
Ha to mercato może być całkiem udane i może faktycznie uda nam się pięknie posprzątać i naprawić sytuacje po poprzednich transferowych błędach. Gdyby tak Motta, De Ceglie i Peluso odeszli to byłoby to więcej niż dobrze.
Armero? Nie wiem. Wygląda na jeźdźca bez głowy. Kiedyś go chciałem w Juve bo w Udinese w ataku grał całkiem dobrze, ale jego mizerność w defensywie sprawi, że będzie grał tylko w ostateczności. Ale jak za free to w sumie czemu nie.
Szkoda, że nie mamy zbyt wielkich możliwości finansowych by w tym okienku wyciągnąć jakiegoś napastnika bo opchnięcie tego Quagliarelli by dostać Lulicia wygląda nadspodziewanie dobrze.
Armero? Nie wiem. Wygląda na jeźdźca bez głowy. Kiedyś go chciałem w Juve bo w Udinese w ataku grał całkiem dobrze, ale jego mizerność w defensywie sprawi, że będzie grał tylko w ostateczności. Ale jak za free to w sumie czemu nie.
Szkoda, że nie mamy zbyt wielkich możliwości finansowych by w tym okienku wyciągnąć jakiegoś napastnika bo opchnięcie tego Quagliarelli by dostać Lulicia wygląda nadspodziewanie dobrze.