Poczynania Davidsa w Barcy
- DeeJay
- Juventino
Zakładam ten temat, ponieważ dla wielu z nas napewno los Davidsa w Barcelonie nie jest obojętny. A żeby nie zakładać kolejnej setki różnych tematów, to tu będzie wypowiadać się na wszystkie sprawy dotyczące Edgara.
No więc w miniony weekned Davids zadebiutował w Barcelonie. Z tego jednak co wyczytałem w dzisiejszym Sporcie, wypadł raczej blado. Jednak uważam, że to normalne i nie ma co ujmować z umiejętności holendra. Musi się po prostu wbić w drużnę, pograć wreszcie w pełnym wymiarze czasowym. Zacytuje może dzisiejszy Sport:
"Holender Edgar Davids najlepsze lata ma za sobą, a przesiadywanie na ławce rezerwowych Juventusu także nie mogło zostać bez wpływu na jego formę. Tymczasem we Włoszech i Hiszpanii wychwalano go na potęge. Trener Juventusu Marcelo Lippi tak się zachwycał Davidsem, że aż prosiło się zapytać, dlaczego nie pozwalał mu grać? - To jedyny piłkarz jakiemu mozna teraz powierzyć prowadzenie zespołu - oznajmił Frank Rijkaard. Chociaż nie spoełnił wyznaczonego minimum, Rijkaard pozostanie na stanowisku do końca sezonu. [...] Davids miał debiutować w rewanzowym meczu Pucharu Hiszpanii z Levante. Ale bez niego też sobie poradzono z drugoligowcem. 3-1 zapewniło awans do ćwierćfinału. Po raz pierwszy Davids pojawił się w stroju "blaugrana" w sobotę 17 stycznia w meczu ligowym z Athletikiem Bilbao. [...] Davids w premierze zagrał przeciętnie. Holender czesto faulował. Wyróżnił się tylko żółtą kartką."
Uważam, iż krytyka jest zbyt wczesna i bezpodstawna. Czekam na kolejne mecze Barcy.
No więc w miniony weekned Davids zadebiutował w Barcelonie. Z tego jednak co wyczytałem w dzisiejszym Sporcie, wypadł raczej blado. Jednak uważam, że to normalne i nie ma co ujmować z umiejętności holendra. Musi się po prostu wbić w drużnę, pograć wreszcie w pełnym wymiarze czasowym. Zacytuje może dzisiejszy Sport:
"Holender Edgar Davids najlepsze lata ma za sobą, a przesiadywanie na ławce rezerwowych Juventusu także nie mogło zostać bez wpływu na jego formę. Tymczasem we Włoszech i Hiszpanii wychwalano go na potęge. Trener Juventusu Marcelo Lippi tak się zachwycał Davidsem, że aż prosiło się zapytać, dlaczego nie pozwalał mu grać? - To jedyny piłkarz jakiemu mozna teraz powierzyć prowadzenie zespołu - oznajmił Frank Rijkaard. Chociaż nie spoełnił wyznaczonego minimum, Rijkaard pozostanie na stanowisku do końca sezonu. [...] Davids miał debiutować w rewanzowym meczu Pucharu Hiszpanii z Levante. Ale bez niego też sobie poradzono z drugoligowcem. 3-1 zapewniło awans do ćwierćfinału. Po raz pierwszy Davids pojawił się w stroju "blaugrana" w sobotę 17 stycznia w meczu ligowym z Athletikiem Bilbao. [...] Davids w premierze zagrał przeciętnie. Holender czesto faulował. Wyróżnił się tylko żółtą kartką."
Uważam, iż krytyka jest zbyt wczesna i bezpodstawna. Czekam na kolejne mecze Barcy.
- BIANCONERI
- Juventino
To ciekawe,bo ja czytałem na jednym z poslkich serwisów poswięconych Barcelonie(http://www.blaugrana.pl),że Davids miał udany debiut i ustanowił rekord w "odsyskiwaniu piłek".Oto cały tekst poświęcony grze Davidsa w pierwszym meczu dla FC Barcelony:
W swoim debiucie w barwach Barcelony Edgar Davids ustanowił nowy rekord tego sezonu. Jak wyliczyli dziennikarze "Mundo Deportivo", w meczu z Bilbao Pitbull odzyskał piętnaście piłek.
Przed sobotnim meczem forma Davidsa była wielką niewiadomą. Holender dopiero od kilku dni trenował z drużyną. Rijkaard zapowiadał, że Pitbull nie jest jeszcze gotowy do gry przez pełne 90 minut. Tymczasem Davids przeciwko Bilbao zagrał cały mecz, w dodatku zagrał bardzo dobrze. Najwięcej razy ze wszystkich zawodników Barcy odbierał rywalom piłkę.
Do tej pory w drużynie Barcelony rekord tego sezonu w liczbie odebranych piłek przez pomocnika należał do Xaviego. Katalończyk 13 razy odzyskiwał piłkę w meczach z Bilbao na San Mames oraz w meczu z Realem Madryt. Na 19 ligowych kolejek Xavi w aż dwunastu spotkaniach był najlepiej odbierającym pomocnikiem Barcelony. Po dwa razy tytuł ten przypadał Cocu, Mottcie i Gerardowi, raz Luisowi Garcii. Najlepiej odbierającym piłkę zawodnikiem Barcy jest obrońca Puyol. Jego średnia to 9,8 odbiorów na mecz. Rekord - 15 w Gran Derby.
Davids już w debiucie ustanowił rekord odbiorów wśród pomocników i wyrównał rekord Puyola. Pitbull był zawodnikiem ciągnącym grę, po tym jak w 85 minucie wyrównał Gurpegi. Debiut Holendra oceniany jest w klubie jako bardzo udany.
W swoim debiucie w barwach Barcelony Edgar Davids ustanowił nowy rekord tego sezonu. Jak wyliczyli dziennikarze "Mundo Deportivo", w meczu z Bilbao Pitbull odzyskał piętnaście piłek.
Przed sobotnim meczem forma Davidsa była wielką niewiadomą. Holender dopiero od kilku dni trenował z drużyną. Rijkaard zapowiadał, że Pitbull nie jest jeszcze gotowy do gry przez pełne 90 minut. Tymczasem Davids przeciwko Bilbao zagrał cały mecz, w dodatku zagrał bardzo dobrze. Najwięcej razy ze wszystkich zawodników Barcy odbierał rywalom piłkę.
Do tej pory w drużynie Barcelony rekord tego sezonu w liczbie odebranych piłek przez pomocnika należał do Xaviego. Katalończyk 13 razy odzyskiwał piłkę w meczach z Bilbao na San Mames oraz w meczu z Realem Madryt. Na 19 ligowych kolejek Xavi w aż dwunastu spotkaniach był najlepiej odbierającym pomocnikiem Barcelony. Po dwa razy tytuł ten przypadał Cocu, Mottcie i Gerardowi, raz Luisowi Garcii. Najlepiej odbierającym piłkę zawodnikiem Barcy jest obrońca Puyol. Jego średnia to 9,8 odbiorów na mecz. Rekord - 15 w Gran Derby.
Davids już w debiucie ustanowił rekord odbiorów wśród pomocników i wyrównał rekord Puyola. Pitbull był zawodnikiem ciągnącym grę, po tym jak w 85 minucie wyrównał Gurpegi. Debiut Holendra oceniany jest w klubie jako bardzo udany.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Zgadzam się z DDJ, że tak wczesna krytyka mija się z celem. miło, że Davids już ustanowił rekord w odborze piłek, nie dizwie się bo zawsze uchodził za jednego z największych walczaków na Świecie.
Żółta kartka? Czy to coś złego? W tamtym sezonie włąsnie na Nou Camp zobaczył czerwoną kartkę...mimo to awansowaliśmy do 1/2 LM..... ale to już inna historia...
Żółta kartka? Czy to coś złego? W tamtym sezonie włąsnie na Nou Camp zobaczył czerwoną kartkę...mimo to awansowaliśmy do 1/2 LM..... ale to już inna historia...

- KowalFromStolica
- Juventino
No właśnie ja też słyszałem że debiut Davidsa był udany i że ustanowił rekord w odbiorze.Ale czy to nas dziwi? Davids zawsze grał wspaniale w odbiorze, Barca bedzie miała z niego wielki pożytek i nie zgadzam się z tym że najlepsze lata ma już za sobą.Pewno w Barcy po kilku meczach dojdzie do takiej formy jaką miał w Juve i pomoże Barcy w awansie do LM.
Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
- Hincha
- Juventino
Spotkalam sie z roznymi opiniami na temat deiutu Edgara, ale na pewno nie zaprezentowal sie slabo- byl wrecz pilkarzem wyrozniajacym sie! W tym momencie raczej nie ma powodow do radosci jak dla mnei, bo skoro gra lepiej od niektorych zawodnikow, ktorzy wystepuja tam juz dluzej... to nie swaidczy to dobrze o reszcie druzyny ...:roll:
. Na takie rozbierznosci w ocenie mogl wplynac koncowy wynik spotkania (1-1)
- aczkolwiek stracona bramka nie byla jego wina, a takze fenomenalny wystep Albera Jorquery - debiutanta w bramce Barcelony w La Liga ( 'gdzie 2 sie bije tam 3 korzysta' - Mam na mysli Rustu i Valdesa) ktory przycimil 'pitbull'a'. Brakowalo troche zgrania z kolegami, ale z Ronaldinho najbradziej zatrybilo - to cieszy
. Oczywisce rozumial sie niezle z 'bracmi' Holendrami
! Odzyskiwal pilki, 'szrpal' cala druzyne, a po akcji rozpoczetej przez Holendra padla bramka dla Barcelony (Davids-van Bronckhorst-Kluivert). W suemi to katalonskia prasa pisze w samych superlatywach o jego wystepie. Nie zapominajamy, ze to byl jego debiut! Pilkarz dlugo nie gral, a z nowa druzyna zaliczyl tylko kilka treningow. Od jego przyjazdu do stolicy Katalonii do meczu z Bilbao nie minal nawet tydzien, chocby zwracajac uwage tylko na krotki okres aklimatyzacji i to jak sie zaprezentowal - mozna patrzec z optymizmem w przyszlosc ;-)
Ja na pewno sie niczego wiecej nie spodziewala, a nawet zaskoczyl mnie in + !
Ps. Z autorem cytowanych slow przez zalozyciela tematu sie absolutnie nie zgadzam! Chyba ogladalismy inne spotknaie :shock:
Visca el Barça <-- ale sie nameczylam z tymi kolorami

Ja na pewno sie niczego wiecej nie spodziewala, a nawet zaskoczyl mnie in + !
Ps. Z autorem cytowanych slow przez zalozyciela tematu sie absolutnie nie zgadzam! Chyba ogladalismy inne spotknaie :shock:
Visca el Barça <-- ale sie nameczylam z tymi kolorami

Visca!
- beavis
- Juventino
To dopiero pierwszy mecz jego w barwach Barcy. Dobrze ze za debiut zawodnicy nie sa rozliczani
Edgar jak wroci do pelni formy moze pociagnac troche Barce ktora nie jest w najwyzszej formie poki co. dolaczam sie i zycze mu rowniez jak najlepiej

- ALEXDP
- Juventino
Również dołączam się do życzń :!: :!: :!: :!:
EDGAR nigdy nie zapomnimy co dla nas zrobiłeś :!: :!: :!: :!: :!: :!:
A co do tego rekordu to zbytnio się nie ździwiłem, przecież EDGAR to jeden z najbardziej walecznych zawodników na świecie :!: :!: :!:

A co do tego rekordu to zbytnio się nie ździwiłem, przecież EDGAR to jeden z najbardziej walecznych zawodników na świecie :!: :!: :!:
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GRANDE ALEX DEL PIERO!!!!!!!!!!!!!!
GRANDE ALEX DEL PIERO!!!!!!!!!!!!!!
- booyak
- Juventino
No i komu tu wierzyć
To samo było z kontraktem... Jednego dnia podpisuje drugiego nie... szkoda gadać... Jedno jest pewne Edgar będzie dla mnie zawsze najlepszym defensywnym pomocnikiem świata. Życzę mu jak najlepiej... Dzięki niemu nawet polubiałem Barce 

★ ★ ★
- DeeJay
- Juventino
Hmm, teraz już sam nie wiem. Na forum znajduje się kilku fanów Barcy, więc z pewnością nie tylko dostęp do komentarzy i opini, ale także do pomeczowych not, wypowiedzi itp. Prośba od fanów Juve - wrzucajcie je tutaj :-D
P.S. To nie koncert życzeń... :?
P.S. To nie koncert życzeń... :?
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
początej jak to początek, nikomu nei idzie dobrze.Ale napewno wtopi sie ten zespół, o ile Barca nie będzie zmieniać trenera co sezon.Ale nawet bez tego Davids będzie albo powinien grać dobrze.
- hania
- Juventino
Oglądałam ostatnio mecz Barcy z Athletic Bilbao. Davids miał kilka przejec pilki, grał jak zazwyczaj ostatnio, niczym wielkim sie nie wyroznił. Ale mysle ze sie rozkręci na Camp Nou.
IL BELLO DEL CALCIO
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...