Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 19:40

Kempf miał już zostać kupiony latem, ale stwierdził, że jeszcze woli zostać w Niemczech, więc na pewno przeniesie się do Włoch, jeśli wszystko zostanie dogadane.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 19:43

Nie ma we Włoszech drużyn rezerw? Marotta ma na to lekarstwo! Zawodników wyróżniających i perspektywicznych, a zarazem nie mających szans na wiele występów w pierwszej "11" wypożyczać do Sassuolo. W tym sezonie nie tylko walczymy o trzecie z rzędu scudetto ale i o utrzymanie jednego z beniaminków. :lol: Dobrze by było gdyby się udało, bo jak jeszcze Empoli powróci do Serie A to możemy mieć w przyszłym sezonie dwa zespoły do ogrywania naszych młodych gniewnych.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 20:24

Kamex22 pisze:
jakku1 pisze:Wedlug Agrestiego w zasadzie juz dopielismy transfer Zappacosty. Chlopak ma kosztowac 4,5m euro.

Edit: Chodzi o cala karte Zappacosty.

ILE? Wiem, że takie włoskie nazwisko i w ogóle, ale kurna ten gość gra w Serie B. Czy aż tak bardzo się wyróżnia?
Podobno to jest juz pewne, ze Zappacosta trafi do nas.

Czy sie wyroznia? Heh, nie wiem, ale pierwsze plotki o tym graczu sa z wrzesnia. Mowilo sie o nim sporo, lecz nie jest to na tyle medialne nazwisko, zeby sie jakos wyroznialo z tlumu. Na pewno jest to gracz przyszlosciowy, mlodziezowy reprezentant Wloch. Jesli inwestujemy w niego 4,5m to znaczy, ze cos w tym chlopaku musi byc. Jak do tej pory Paratici sie mylil bardzo rzadko (albo w ogole), a Zappacosta podobnie jak Berardi, to bedzie jego transfer.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 20:47

jakku1 pisze:
Kamex22 pisze:
jakku1 pisze:Wedlug Agrestiego w zasadzie juz dopielismy transfer Zappacosty. Chlopak ma kosztowac 4,5m euro.

Edit: Chodzi o cala karte Zappacosty.

ILE? Wiem, że takie włoskie nazwisko i w ogóle, ale kurna ten gość gra w Serie B. Czy aż tak bardzo się wyróżnia?
Podobno to jest juz pewne, ze Zappacosta trafi do nas.

Czy sie wyroznia? Heh, nie wiem, ale pierwsze plotki o tym graczu sa z wrzesnia. Mowilo sie o nim sporo, lecz nie jest to na tyle medialne nazwisko, zeby sie jakos wyroznialo z tlumu. Na pewno jest to gracz przyszlosciowy, mlodziezowy reprezentant Wloch. Jesli inwestujemy w niego 4,5m to znaczy, ze cos w tym chlopaku musi byc. Jak do tej pory Paratici sie mylil bardzo rzadko (albo w ogole), a Zappacosta podobnie jak Berardi, to bedzie jego transfer.
To fakt nasz dyrektor myli się prawie wcale, co do młodych. Pamiętacie Piazona którego bardzo chcieliśmy pozyskać, ale menadżerowie uparli się na pensję w wysokości miliona dla 16 latka ? Teraz jest gwiazdą numer jeden ligi holenderskiej w wieku 19 lat. Boakye , Zaza czy Manolo to też nie ogórki, ponieważ nawet jeśli nie trafią do pierwszej drużyny, zyskamy na nich kawał grosza. Wydaje mi się że gościu zapracował na zaufanie, bo każdy duży transfer młodziaka nie okazał się niewypałem.

Ja o tym graczu czytałem dużo dobrego na włoskich stronach, więc wierze w chłopaka. Boleć będzie jedynie fakt jeśli Napoli pozyska Jorginho za niewiele większą kwotę ( 7 mln + bonusy). Santon mnie jakoś nie przekonuje (wiem że gra na innej stronie) , powołań do repry zero, a i gra do przodu też na mizernym poziomie. Jeśli już wymieniać Kwadwo to na kogoś bardziej kreatywnego, a nie lepszego defensywnie.

Kevin De Bruyne już ponoć jest w Niemczech.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 21:04

- Zappacosta blisko Juve, o czym wspomina Jakku. O tym nazwisku słyszymy już od dłuższego czasu i chłopak ma ponoć spory potencjał... Fajnie, że inwestujemy w młodzież, bo widać tego efekty.

http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... -be-172638

- Di Marzio twierdzi, że nie będziemy nawet wysłuchiwać żadnych ofert poniżej 60 mln za Pogbę. Nie oznacza to jednocześnie, że zaakceptujemy propozycję większych pieniędzy. Chodzi jedynie o to, że nie zamierzamy negocjować, bo naszym celem jest zatrzymanie piłkarza.

- Potwierdza się, że Motta ma się przenieść do Werderu.

- Werder zapytał jednocześnie o możliwość wypożyczenia Berardiego do końca sezonu, ale odpowiedź Juve była rzecz jasna negatywna.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 21:16

Kucharius1 pisze:Santon mnie jakoś nie przekonuje (wiem że gra na innej stronie) , powołań do repry zero, a i gra do przodu też na mizernym poziomie. Jeśli już wymieniać Kwadwo to na kogoś bardziej kreatywnego, a nie lepszego defensywnie.
:shock: :?:
Santon gra po obu stronach i w naszym przypadku jest to naprawdę bardzo duży atut. Akurat jego grze do przodu wiele zarzucić nie można, chyba że człowiek bazuje na suchych statystykach. Szybkość, drybling, schodzenie do środka - w tych elementach jest lepszy od naszych zawodników, a od Zappacosty jest starszy tylko o rok. Zasięgnij opinii kibica/kibiców Newcastle. Najchętniej by chłopa sklonowali i obsadzili nim obie flanki. Oni nie patrzą tylko na liczbę goli i asyst.

Odnośnie powołań do kadry narodowej to Davide zagrał dla dorosłej reprezentacji więcej spotkań niż Zappacosta w U21. Kiepska płaszczyzna do porównań. Idąc dalej to po jednej stronie mamy zawodnika, który w pierwszoligowych potyczkach rozegrał ponad 120 spotkań (SA+PL) oraz miał okazję posmakować europejskich pucharów (LM i LE), a po drugiej piłkarza, który nie ma rozegranych nawet 20 meczów na poziomie drugiej ligi. Z czym do ludzi? Zappacosta to póki co ogór. Może się rozwinie, może nie. Oby nie został Mottą2, bo cena odstępnego dość spora. Za milion więcej Napoli łyknęło Hamsika, który był gwiazdą Serie B.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 21:20

Arbuzini pisze: Oni nie patrzą tylko na liczbę goli i asyst.
Janusze to sobie mogą nie patrzeć na liczbę goli i asyst. Szanujący się ekspert z jp patrzy przede wszystkim na statystyki.

Moja wiedza na temat Zappacosty jest równa 0. Zapewne większość z nas nie widziała kilku meczów, w pełnym wymiarze czasowym, w jego wykonaniu. Ale skoro dajemy 4.5 mln za chłopaka, którego statystyki nie powalają, to musi mieć talent.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 21:28

Mehehehe pisze:skoro dajemy 4.5 mln za chłopaka, którego statystyki nie powalają, to musi mieć talent.
Oby. Pamiętam jak swojego czasu wiele osób zachwycało się takimi talentami, jak właśnie nasz Marco Motta, czy Lorenzo De Silvestri. Nawet najwyższe kwoty transferowe w ich karierze były podobne. Jeśli Sassuolo da radę utrzymać się w Serie A to pewnie tam w pierwszej kolejności powędruje Zappacosta.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 21:35

Arbuzini pisze:
Kucharius1 pisze:Santon mnie jakoś nie przekonuje (wiem że gra na innej stronie) , powołań do repry zero, a i gra do przodu też na mizernym poziomie. Jeśli już wymieniać Kwadwo to na kogoś bardziej kreatywnego, a nie lepszego defensywnie.
:shock: :?:
Santon gra po obu stronach i w naszym przypadku jest to naprawdę bardzo duży atut. Akurat jego grze do przodu wiele zarzucić nie można, chyba że człowiek bazuje na suchych statystykach. Szybkość, drybling, schodzenie do środka - w tych elementach jest lepszy od naszych zawodników, a od Zappacosty jest starszy tylko o rok. Zasięgnij opinii kibica/kibiców Newcastle. Najchętniej by chłopa sklonowali i obsadzili nim obie flanki. Oni nie patrzą tylko na liczbę goli i asyst.

Odnośnie powołań do kadry narodowej to Davide zagrał dla dorosłej reprezentacji więcej spotkań niż Zappacosta w U21. Kiepska płaszczyzna do porównań. Idąc dalej to po jednej stronie mamy zawodnika, który w pierwszoligowych potyczkach rozegrał ponad 120 spotkań (SA+PL) oraz miał okazję posmakować europejskich pucharów (LM i LE), a po drugiej piłkarza, który nie ma rozegranych nawet 20 meczów na poziomie drugiej ligi. Z czym do ludzi? Zappacosta to póki co ogór. Może się rozwinie, może nie. Oby nie został Mottą2, bo cena odstępnego dość spora. Za milion więcej Napoli łyknęło Hamsika, który był gwiazdą Serie B.
Ok Zappacosta to ogór, ale Santon to też nic specjalnego. Czy chcieli by go sklonować na drugą flankę ? Wątpię, mają Debuchy który jest lepszym zawodnikiem. Oglądałem akurat mecze Newcastle z każdą znaczącą ekipą BPL. Włoch nie jest słabym graczem, ale nie widzę go na wahadle. Jako lewy obrońca byłby ok, choć to też nie poziom Lichego. Wszyscy tu mają tendencje do przewartościowywania zawodników z innych lig, a prawda jest taka że Prandelli wolał na lewej stronie Antonellego z Genui i Peluso niż jego, jemu też zarzucisz niewiedzę ?

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 22:09

Lichy też grał w przeciętnym/dobrym Lazio i jakoś super się nie wyróżniał bo inne kluby mogły go zgarnąć wcześniej gdyby faktycznie był aż tak dobry. U nas stał się graczem fantastycznym i Santon może przejść taką samą drogę.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 22:19

Kucharius1 pisze:Newcastle z każdą znaczącą ekipą BPL. Włoch nie jest słabym graczem, ale nie widzę go na wahadle. Jako lewy obrońca byłby ok, choć to też nie poziom Lichego.
To zapewne mecz przeciwko ManU też widziałeś.

W lecie było dokładnie to samo. Mało kto chciał Zunigę, ale kiedy Lichtsteiner się połamał to wszyscy płakali, że się nie udało i teraz trzeba oglądać popisy Isli i Padoina. Uniwersalny obrońca/wahadłowy grający po obu stronach boiska to dla nas fundamentalne wzmocnienie do 352 i 433, gdzie nie mamy żadnego sensownego rozwiązania na lewą stronę. To jest dla nas największa i niezaprzeczalna zaleta Santona. Ja za bardzo nie kojarzę innego zawodnika o takich cechach, który byłby w naszym zasięgu. Dodatkowo narodowość Santona w dużej mierze sprzyja takiemu transferowi. Potrzebujemy właśnie solidnego rezerwowego, a Santon jest młody i ciągle poprawia swoją grę. Oczywiście na tym nie powinny się skończyć transfery. Ktoś do pierwszego składu zamiast Asamoaha to powinien być nasz priorytet. Na mnie duże wrażenie robi Jetro Willems, tak powinien grać lewy wahadłowy, ale czy młody Holender poradziłby sobie w Serie A? To spory znak zapytania. Nigdzie nie mamy takiego szrotu, jak właśnie na bokach więc trzeba w końcu zabrać się za porządki.

Prandelli to jakaś nieomylna wyrocznia? Ja po dziś dzień nie mogę zrozumieć jego fascynacji niektórymi zawodnikami, czy nadmiernego eksploatowania Pirlo, który ma 1000 lat, a na swoją szansę czeka młody i szalenie utalentowany Verratti. Na Euro zabrał Balzarettiego i w tamtym momencie był to chyba najbardziej optymalny wybór, ale trzeba pamiętać, że od tamtego turnieju minęły już 2 lata.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 22:24

Castiel pisze:Lichy też grał w przeciętnym/dobrym Lazio i jakoś super się nie wyróżniał bo inne kluby mogły go zgarnąć wcześniej gdyby faktycznie był aż tak dobry. U nas stał się graczem fantastycznym i Santon może przejść taką samą drogę.
Nie twierdzę że nie będzie tak jak mówisz( z tym że Lichy był jak dla mnie najlepszym prawym do wyciągnięcia w tamtym czasie). Jest jednak kilka ale...

1. Nic nie wskazuje na nasze zainteresowanie tym zawodnikiem.
2. Swoje by kosztował w końcu to BPL , a tam są inne ceny za młodych graczy.
3. Ja po prostu nie zgodziłem się z opinią kolegi że z Santona to taki przekozak. Każdy może mieć inne odczucia, ale ja uważam że w ofensywie jako wahadłowy byłby gorszy od Kwadwo, a jeśli czegoś na brakuje na skrzydłach to właśnie kreatywności w ofensywie. Dużo ciekawszym graczem wydaje mi się Rodriguez , o którym była tu mowa jakiś czas temu. Jednak nim też prawdopodobnie się nie interesujemy.

edit. Tylko czy tędy droga? By pozyskać kogoś uniwersalnego na ławkę za 15 mln? Nie lepiej spróbować Murru i Zappacoste , a nóż , widelec wychowamy sobie kozaków.

edit 2. Prandelli nie jest nieomylny, ale póki co ma bardzo dobrego nosa. W napadzie nie było dużego wyboru więc stawiał na Balona co mu się opłaciło. Prawda jest taka że Marco V. w dyspozycji nie umywa się do Maeostro w formie, a Pirlo tak dba o swoją formę że na każdej dużej imprezie gra świetnie, ale fakt na ławkę mógłby go zabierać.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 23:05

Arbuzini pisze: Zasięgnij opinii kibica/kibiców Newcastle. Najchętniej by chłopa sklonowali i obsadzili nim obie flanki.

:stop:

Debuchy'ego by posadzili na ławce? :naughty:

Oglądałem dobrych kilka razy Newcastle w tym sezonie i szczerze nie wiem, czym się w przypadku Santona zachwycać? Owszem, gra bardzo solidnie, ale fajerwerków to tam jakichś nie ma. Więcej wiatru, przynajmniej w spotkaniach, które widziałem, robił wspomniany przeze mnie Francuz z przeciwległej strony boiska.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 23:20

wojczech7 pisze:
Arbuzini pisze: Zasięgnij opinii kibica/kibiców Newcastle. Najchętniej by chłopa sklonowali i obsadzili nim obie flanki.

:stop:
Debuchy'ego by posadzili na ławce? :naughty:
A to nie wiem... W sumie też mnie to trochę zdziwiło, bo Francuza zawsze pozytywnie oceniałem. Takie jednak komentarze gdzieś przeczytałem, gdzie wypowiadali się kibice Newcastle. Debuchy nie był przypadkiem dłużej kontuzjowany albo zawieszony?

Rysiem też się nikt nie zachwycał, podobnie było z Zunigą. Ja proszę tylko o nazwisko kandydata o takich cechach jak Santon. Względnie tani i realny, wciąż młody i perspektywiczny, z paszportem EU, mogący grać po obu stronach boiska zarówno w roli obrońcy, jak i wahadłowego. Z niezłym dryblingiem oraz niepopełniający błędów z tyłu. Kogoś takiego bardzo potrzebujemy, a nazwisko Włocha to póki co jedyne jakie przychodzi mi do głowy i dlatego o nim tak często wspominam.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2014, 23:45

Jesli wierzyc Di Marzio Marotta i spółka spogląda w kierunku Madrytu a dokładniej Santiago Benabeu i Alvaro Moraty. Cena? 12-14MLN

http://gianlucadimarzio.com/en/senza-ca ... ds-morata/

Obrazek
Zablokowany