Mercato (2012-2014)
- Spadino
- Juventino
Ja drugiElo Vidal:) pisze:Ja pierwszyRobaku pisze:kto pierwszy?.
Powiecie mi, że jeśli chcę wielomilionowych transferów to mam przerzucić się na forum Monaco, czy PSG. Otóż nie! Jest do wciągnięcia Menez za półdarmo, więc powinniśmy zakręcić się koło Francuza.
No ale jak wspominałem na początku, to tylko moje zdanie. Marotta i spółka na pewno wiedzą lepiej, więc im ufam.
Kto wie, może się mylę i Cerci będzie strzałem w dychę?

JUVE PER SEMPRE!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
W ostatnim czasie pojawia się szczególnie dużo newsów odnośnie Lameli. Mówi się i o lecie, i o obecnym okienku transferowym. Gdzieś przewinęła się informacja, że oba kluby wymieniłyby zawodników na zasadzie wypożyczenia z opcją wykupu po sezonie, ale nie wiem na ile wiarygodna jest ta informacja. Argentyńczyk ma wielki potencjał, co pokazywał w Romie, ale pamiętam jednocześnie jego czerwone kartki w meczach z nami, plucie itd. Cerci to jeden z obecnie lepszych ligowych zawodników - pewnie by się przydał, w dłuższej perspektywie do rotacji.jakku1 pisze:A teraz mediaset podaje, ze doszlismy do porozumienia z Tottenhamem w sprawie Lameli. ALE... Mediaset czesto opowiada totalne bzdury, to kompletnie niewiarygodne zrodlo, wiec dla mnie wesja z Cercim jest zdecydowanie bardziej prawdopodobna.
Odnośnie Pogby cieszy opinia Di Marzio. Chcemy tyle, ile za Bale'a zapłacił Real. I dobrze. Albo zostanie u nas, albo ubijemy interes stulecia.
- Spadino
- Juventino
Nasz Pogba też miał podobny wybryk.mrozzi pisze:jego czerwone kartki w meczach z nami, plucie itd.
Tevez też odstawiał cyrki (całe szczęście, że nie u nas).
Lamela wydaję się być niezłą opcją. Ale czy na pewno? Nie jestem w pełni do niego przekonany... Niech Conte zdecyduje...
JUVE PER SEMPRE!
- mrozzi
- Juventino
Tak, ale Lamela splunął na jednego z naszych graczy.konradrom pisze: Nasz Pogba też miał podobny wybryk.
Gdzieś czytałem też wywiad z ojcem Lameli, który zapewnia, że synowi bardzo zależy na powrocie do Włoch. Lepszej opcji dla niego niż Juventus nie ma, ale zobaczymy...
Mnie sie wydaje, że nie ma zawodnika, którego Conte mówiąc kolokwialnie by nie "ukrócił". Jak widać wychował już niejednego Pogba, agreswny Lichy, Tevez, wybuchowy Miras, wiec i z Lamelą by sobie poradził. Oczywiście trzeba korzystać z szansy na jego transfer, ale zgodnie z jego obecna dyspozycją kwota jaką zażadał tottenham jest nieakceptowalana.konradrom pisze:Nasz Pogba też miał podobny wybryk.mrozzi pisze:jego czerwone kartki w meczach z nami, plucie itd.
Lamela wydaję się być niezłą opcją. Ale czy na pewno? Nie jestem w pełni do niego przekonany... Niech Conte zdecyduje...
Co do Meneza, ja wierze, że on przyjdzie w lato za darmo, pod warunkiem oczywiscie zmniejszenia swoich żądań kontraktowych.
- pumex
- Juventino
Cerci? ŁOBOŻE, kiepski pomysł, ale produkowałem się już tyle razy wyjaśniając dlaczego, że tym razem odpuszczę. Liczę po prostu, że któryś dziennikarzyna odgrzewa kotlety i stąd te doniesienia.
Temperować to Antonio mógł Teveza. W przypadku Lameli Conte nie musiałby nic ukrócać. Wręcz przeciwnie, musiałby się sporo napocić, żeby zbudować charakter u Argentyńczyka.Robaku pisze:Mnie sie wydaje, że nie ma zawodnika, którego Conte mówiąc kolokwialnie by nie "ukrócił"

- mrozzi
- Juventino
Póki co Conte wyciąga z piłkarzy to, co najlepsze. Nikt tak nie nadaje się do tej roli jak właśnie nasz trener. U nas nie ma obijania się itd.pumex pisze:Temperować to Antonio mógł Teveza. W przypadku Lameli Conte nie musiałby nic ukrócać. Wręcz przeciwnie, musiałby się sporo napocić, żeby zbudować charakter u Argentyńczyka.Robaku pisze:Mnie sie wydaje, że nie ma zawodnika, którego Conte mówiąc kolokwialnie by nie "ukrócił"
otóz to, bo chodzi oto, żeby Conte go zdyscyplinowal, akurat przez jego chamstwo wszyscy go widzą, ale nie można ma zarzucić ambicji bo przeciez to plucie bierze sie z frustracji, a jak jest frustracja tzn. ze jestes niezadowolony, inni przechodzą "bokiem" przy 4:0 nie on, to jednak jakis plus jest.mrozzi pisze:Póki co Conte wyciąga z piłkarzy to, co najlepsze. Nikt tak nie nadaje się do tej roli jak właśnie nasz trener. U nas nie ma obijania się itd.pumex pisze:Temperować to Antonio mógł Teveza. W przypadku Lameli Conte nie musiałby nic ukrócać. Wręcz przeciwnie, musiałby się sporo napocić, żeby zbudować charakter u Argentyńczyka.Robaku pisze:Mnie sie wydaje, że nie ma zawodnika, którego Conte mówiąc kolokwialnie by nie "ukrócił"
A na koniec dnia, albo początek zalezy jak patrzec DiMarzio dowalił:
http://gianlucadimarzio.com/juventus/ar ... n-lagente/
Kiedys my chcielismy Theo oni dzisiaj chcą Sebę, jasne to dopiero pierwszy kontakt z menago, ale to na pewno jest klub, który Sebe zadowoli pod względem finansowo - sportowym, myśle, ze jeśli oferta będzie kusząca - a może być jesli podobno Arsenal ma w to okno ok .30 mln funtów do wydania to Marotta go puści.
Sky Italia doprecyzowała ten deal: on loan
wiec raczej po grzybach.
- AdiZ
- Juventino
Patrzycie na Lamele przez pryzmat zachowania w spotkaniach z Juve. A to nie dobrze. Eryczek ma mega talent i to pokazywał wielokrotnie. Nie wiem co się z nim stało w Londynie. Gościu zapadł się podziemie. Wyrwanie go za leniwego Czarnogórca z dopłatą 10/15mln toż to okazja jakich mało. Bardzo chciałem by Juventus go kupił niestety finanse i cena jaką zaśpiewała by Roma Juventusowi była by olbrzymia. Kupiły go Tutki też za cenę, do której nieprędko się zbliżymy. Więc teraz jest czas i ten moment by go kupić.
Cerci nie jest zły ale jakoś wybitny też nie.
A w lato lub prędzej teraz kręcił bym się w Veronie i klepnął bym transfer Jorge Luiz Frello Filho lub krócej Jorginho.
Na przedsprzedaże bym się nie napalał, prędzej wygasną im kontrakty niż Marotta ich sprzeda.
Cerci nie jest zły ale jakoś wybitny też nie.
A w lato lub prędzej teraz kręcił bym się w Veronie i klepnął bym transfer Jorge Luiz Frello Filho lub krócej Jorginho.
Na przedsprzedaże bym się nie napalał, prędzej wygasną im kontrakty niż Marotta ich sprzeda.
- Marian.
- Juventino
Co do Lameli mam mieszane uczucia. Świetny z niego piłkarz, na pewno podniósłby jakość naszej formacji ofensywnej, to nie ulega wątpliwości. Chłopak jest młody, ma wielki talent, materiał na TOP-a. Problemem jest jednak jego charakter. Jestem bardzo ciekaw jak przyjęliby go kibice w Turynie. Po incydentach, które miały miejsce w meczach z Romą podpadł naszym kibicom, a szczególnie Lichtsteinerowi
Naprawdę nie wiem co sądzić o takim transferze. A co do Cerciego - odpuśćmy.
Naprawdę nie wiem co sądzić o takim transferze. A co do Cerciego - odpuśćmy.

- Dolce Vita
- Juventino
Pogba i Tevez też nie uchodzili za świętoszków nim do nas przechodzili, a jak jest w porównaniu z tym co było wszyscy dokładnie wiemy. Paul też swego czasu opluł rywala więc bądźmy sprawiedliwi. U nas chłopak się ogarnie, z Lichym też się jakoś dogada. Conte w tym głowa.Marian. pisze:Problemem jest jednak jego charakter. Jestem bardzo ciekaw jak przyjęliby go kibice w Turynie. Po incydentach, które miały miejsce w meczach z Romą podpadł naszym kibicom, a szczególnie Lichtsteinerowi![]()

- D-Rose
- Juventino
Gazzetta dzis pisze, ze do PSG w wyscigu o Pogbe dołaczył Real i Bayern. Nie chce zeby go ktos sprzedawał(niby murzynek, ale to nasz murzyn i go bardzo lubie
), ale jezeli juz to im wiecej chetnych tym dla Juventusu lepiej. Nie wyobrazam sobie zeby go sprzedali za mniej niz 50M.
Szkoda ale chyba ten deal jest nieunikniony.

Szkoda ale chyba ten deal jest nieunikniony.

- Kucharius1
- Juventino
Wiem że scenariusz jest mało możliwy ale... gdyby Pogba odszedł do P$G za gruby hajs (w znaczeniu 55mln +) a do nas dołączył Matuidi za darmo? Nie zapominajmy kto jest menadżerem francuzów, więc gruby mino mógłby sprezentować nam prezent na pocieszenie. Dodając możliwość pozyskania również Marco V. jako część rozliczenia, wcale nie musiało by być tak źle.
Chyba zaklepiemy sobie tego młodego z Atalanty i Zappacoste.
Chyba zaklepiemy sobie tego młodego z Atalanty i Zappacoste.
- @D@$
- Juventino
Nie będę rzucał jakiś kosmicznych cen 40, 50, 70 trudno powiedzieć, ile takie PSG może dać, ale równie dobrze za rok może być wart 20 mln. Za Marchisio też miały być niebotyczne oferty, jakoś się nie pojawiały.
Zmierzam do tego, że jeżeli sprzedawać Pogbę, to tylko jeśli da się w to wmieszać Verattiego. Problem jest taki, że na razie chyba nie był przesłanek by w PSG chcieliby nam Włocha oddać.
Lamela? Raczej plota.
Cerci? Nie wiem, już raz tak w Violi wystrzelił z formą a potem nagle przygasł, ciekawe ile by kosztował.
Zmierzam do tego, że jeżeli sprzedawać Pogbę, to tylko jeśli da się w to wmieszać Verattiego. Problem jest taki, że na razie chyba nie był przesłanek by w PSG chcieliby nam Włocha oddać.
Lamela? Raczej plota.
Cerci? Nie wiem, już raz tak w Violi wystrzelił z formą a potem nagle przygasł, ciekawe ile by kosztował.
- Skibil
- Redaktor
Cerci? Stanowcze nie. Powtórzę się: to piłkarz jednego trenera - Ventury. Gdy przychodzi mu pracować z kimś innym, już nie gra tak dobrze.
Lamela to ciekawa opcja, wcale jakoś nie bałbym się o jego charakter (a raczej jego brak). Szkoda tylko byłoby mi Szwagra - lubię gościa
Lamela to ciekawa opcja, wcale jakoś nie bałbym się o jego charakter (a raczej jego brak). Szkoda tylko byłoby mi Szwagra - lubię gościa