Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 14:04

Iturbe jest sam wypozyczony, z Porto, zeby go sprowadzic (po tak niezlym sezonie jaki zalicza) trzeba byloby rozbić bank, zwlaszcza, ze w tym sez skrzydla Porto nie urywaja dupy, wiec pewnie po sezonie pojdzie do ich 1 skladu.
Candreva u nas juz byl, i...srednio. Teraz ma dobry sezon, ale czy ja wiem? Chociaz moglby zostac naszym 2 Camoranesim ;)
Cerci - no, grazie. :stop: Zbyt chaotyczny. Poza tym, Toro, jako rywal zaspiewaloby pewnie z 15 mln za niego.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 14:18

jakku1 pisze: Co do Lameli, to Spurs chca 15-20 baniek i Vucinicia za Argentynczyka.
Buuuhahaha i tyle w tym temacie :rotfl: Na 99% nie damy 20 baniek za Coentrao czy na Naniego. Cisza na temat Berardiego, Meneza czy Murru (o Jorginho nawet nie wspominając), a mielibyśmy pójść na taką ofertę. Tracimy tą możliwość zarobku 10 baniek za transfer Vucinicia i jeszcze dokładamy krocie (jak na nasze możliwości) na rozkapryszonego grajka, który nie sprawdził się w Premierleague...Z pewnością Marotta nie jest taki głupi.

http://www.independent.co.uk/sport/foot ... 48328.html

Powraca stary temat na tapetę.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 14:23

Dobry Mudżyn pisze:Iturbe jest sam wypozyczony, z Porto, zeby go sprowadzic (po tak niezlym sezonie jaki zalicza) trzeba byloby rozbić bank, zwlaszcza, ze w tym sez skrzydla Porto nie urywaja ###, wiec pewnie po sezonie pojdzie do ich 1 skladu.
Candreva u nas juz byl, i...srednio. Teraz ma dobry sezon, ale czy ja wiem? Chociaz moglby zostac naszym 2 Camoranesim ;)
Cerci - no, grazie. :stop: Zbyt chaotyczny. Poza tym, Toro, jako rywal zaspiewaloby pewnie z 15 mln za niego.
Hellas może wykupić Iturbe za 15 mln, bo w wypożyczeniu była klauzula. Klub pewnie będzie szukał kogoś kto się z nimi złoży na całość.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 14:25

Menez za 2 mln to nie tak dużo znowu. Może to tylko plotki co do Lameli, ale dziwi mnie to, że nie szukamy nikogo na to cholernie zaniedbane lewe skrzydło. No na litość pana tylko Asamoah? Środkowy pomocnik z prawdziwego zdarzenia gra na lewym skrzydle, a nasi mieliby się koncentrować na napastniku? Nie wiem może to tylko plotki. Asamoah i Lichy są bardzo dobrzy, ale kurde to nie są skrzydłowi. Oni się tam męczą.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 14:36

Spokojnie, to są tylko plotki. I tak Juventus nie kupi w zimę nikogo drogiego, bo to samo jest od lat. Przyjść może albo jakiś padlino... to znaczy padoinopodobny "lołkościak" albo tania okazja pokroju Meneza.
W lato trochę opcji będzie, od Coentrao, po Kolarova któremu zostanie rok kontraktu, za dychę powinien być do wyciągnięcia.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 14:49

jakku1 pisze:Ja osobiscie nie widze za bardzo Argentynczyka w Juve.
Jeśli Conte dalej będzie szukał do swojej drużyny chłopaków z charakterem to Lamela odpada w przedbiegach. Wątpię, żeby uosobienie cwaniaka-lamusa przekonało Antonio do takiego ruchu. Lamela talent może i ma, ale gościa nie trawię, sądzę, że szanse na jego transfer raczej są niewielkie i liczę, że się w tej kwestii nie mylę. Argentyńczyk pasowałby do płaczliwej natury Mazzarriego, razem mogliby stworzyć całkiem ciekawy duet.
Kucharius1 pisze:
Dobry Mudżyn pisze:Iturbe jest sam wypozyczony, z Porto, zeby go sprowadzic (po tak niezlym sezonie jaki zalicza) trzeba byloby rozbić bank, zwlaszcza, ze w tym sez skrzydla Porto nie urywaja ###, wiec pewnie po sezonie pojdzie do ich 1 skladu.
Hellas może wykupić Iturbe za 15 mln, bo w wypożyczeniu była klauzula. Klub pewnie będzie szukał kogoś kto się z nimi złoży na całość.
Dokładnie. Pojawiały się już swego czasu plotki mówiące, że do Iturbe dołożyłby się Inter lub Roma.

Szkoda, że raczej niemożliwe jest pozyskanie zimą połowy karty zawodniczej Jorginho przy jednoczesnym pozostawieniu go w Weronie :/ Jeśli drugą połowę sezonu będzie miał taką jak pierwszą, to będziemy mieli na niego takie szanse jak na Verrattiego. Hellas krzyknie za niego min. 20 baniek i zgarnie go jakaś zagraniczna drużyna.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 20:00

Mam nadzieję, że Juve nie odda Pogbe za te 50 mln euro, bo w dzisiejszych czasach to jest ### a nie pieniądz. Spotkałem się z postami forumowiczów, którzy upierają się, że Francuz jest wart co najwyżej 20 mln euro i taka kwota powinna w pełni odpowiadać Juve :prochno: Dla petrodolarów min. 70 mln euro, albo zaoferować Monaco Francuza za takie pieniądze.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 20:04

No to Agnelli mógłby się teraz wykazać i jak robił wyjątki to mógłby i ten jeden raz - kwota wykupu 70 mln.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 20:23

Marotta może to sprytnie rozegrać, jeśli będzie odpowiednia ilość chętnych na Pogbę. Kto wie, jeśli zgłosi się P$G, Monaco i City, to możemy umówić się z P$G, że będą mieli pierwszeństwo w zakupie Francuza, jeśli do dealu zostanie włączony Veratti.

Sprzedaż Pogby wydaje się nieuchronna, tym bardziej, że może rozwiązać nasz strukturalny problem starzejących się filarów zespołu.

BTW. Ponoć mamy już zaklepanego Kempfa z Eintrachtu za 5 mln, chłopak do końca sezonu zostaje w Niemczech.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 21:46

Cos sie dzieje podobno w sprawie Cerciego.

Wielkie tak dla gracza Torino z mojej strony :prochno:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 21:53

jakku1 pisze:Cos sie dzieje podobno w sprawie Cerciego.

Mam nadzieję, że to będzie za drugą połówkę Immobile, bo jakoś nie wierzę, że Ciro osiągnie poziom odpowiedni dla Juve, może jeszcze DeCeglie i witamy Cerciego i wtedy 4-3-3 w zależności od przeciwnika byłoby miło.
a teraz pewnie zejdzie sie mnóstwo forumowiczów z hejtem dla Włocha, a więc jedziemy... kto pierwszy?

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 21:56

Robaku pisze:
jakku1 pisze:Cos sie dzieje podobno w sprawie Cerciego.

Mam nadzieję, że to będzie za drugą połówkę Immobile, bo jakoś nie wierzę, że Ciro osiągnie poziom odpowiedni dla Juve, może jeszcze DeCeglie i witamy Cerciego i wtedy 4-3-3 w zależności od przeciwnika byłoby miło.
a teraz pewnie zejdzie sie mnóstwo forumowiczów z hejtem dla Włocha, a więc jedziemy... kto pierwszy?
Ja pierwszy :wink: . Mi się średnio to podoba. Cerci to solidny ligowiec, teraz gra w Toro jeden z lepszych sezonów. Tak to stopowały go kontuzje. I na pewno Granata zażyczy sobie za niego sporo, nawet jeśli zbijemy cenę kartą Immobile to moim zdaniem i tak przepłacimy. Kurde naprawdę szkoda, że nie ogarniamy Meneza. Chyba, że sprawa wygląda tak, że Jeremiaszek zostanie w PSG tylko chce więcej zarabiać.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 22:11

A teraz mediaset podaje, ze doszlismy do porozumienia z Tottenhamem w sprawie Lameli. ALE... Mediaset czesto opowiada totalne bzdury, to kompletnie niewiarygodne zrodlo, wiec dla mnie wesja z Cercim jest zdecydowanie bardziej prawdopodobna.

Chociaz od razu dodam, ze w ostatnich godzinach duzo sie mowilo na temat jednego i drugiego. Zobaczymy, jak Marotta pouklada te klocki :)

PS. W sprawie Lameli chodzi o wypozyczenie z opcja wykupu po sezonie. Mediaset podaje, ze pozostala jedynie kwestia ustaelnia kwoty tego wykupu. Ja i tak im nie wierze.
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2014, 22:15 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 22:13

Mnie to zastanawia kogo on sie pozbędzie. Czyżbyśmy mieli na stole oferty sprzedaży mniej ważnych zawodników?
Oby to był Motta,DeCeglie i Miras/Gio/Fabio a nie Pogba, że Marotta postanowił rozbić bank.
No cóż trzeba czekać Radja też był blisko a teraz jest w Romie. Na pewno Cerci byłby spoko w Juve, jak dla mnie lepsza wersja Diamantiego.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2014, 22:14

Tak się skończy, że nikt nie przejdzie do nas. Nie potrzebujemy dodatkowych graczy, tym bardziej, iż odpadliśmy z cl.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Zablokowany