Serie A 13/14 (18): JUVENTUS 3-0 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2014, 22:57

Sorek21 pisze:Chciałbym aby tym spotkaniem Juve dało reszcie ligi jasny tytuł- Zapomnijcie o mistrzostwie.
Wiadomość dostarczono dnia 05.01.2014, godz 22:30

Miras tyle odpoczywał ale dziś i tak truchtał. W takich meczach Vidal zawsze pokazuje że jest sercem Juve. Pirlo oczywiście piękna asysta na podkreślenie powrotu.Brawo Conte!

juventini22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2014, 23:01

Mecz zagrany bardzo mądrze taktycznie, to nie my musielismy. Podobala mi sie organizacja gry w obronie jak i srodek pola gdzie wymiatal Vidal. Wgrana zasluzona w takich rozmiarach, Roma sie przy 2-0 posypala, i tak musimy grac zawsze, z pelna determinacja i zacietoscia, nie ma myslenia jaka to mamy przewage. Brawo chlopakki

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2014, 23:03

Bazyliszek pisze: taki impotent techniczny jak Chiellini zrobił go jak dziecko na tym skrzydle i jeszcze zdołal dośrodkować :lol:
Zaczyna mnie już irytować te nie dostrzeganie klasy ogólnej jak i umiejętności techniczno-piłkarskich u Kielona. Oczywiście zwrotności i techniki jak Pogba,Llorente czy niegdyś Jan Koller to Giorgio nie ma,ale poziom techniczny dajmy na to Klose to ma.
Wolę koślawego Giorgio biegnącego z piłką przy nodze niż gdy robi to Bonuc.en drugi jak już to może rzucać długie piły ale nie wbiegać z piłką przy nodze pod pole karne rywala,jak to dziś spartolił.
--Maq-- pisze:Ahh te mecze z Romą na Juventus Stadium :smile:
No. Dla mnie to oni są zawsze mile tu widziani :lol:
annihilator1988 pisze:Nie miałbym nic przeciwko temu, by Peluso, przy stanie 2-0 (o ile to w ogóle możliwe) wszedł i sfaulował kapitana Romy na czerwo. Niech mu zrobi "sanki", od tyłu :ok:
:prochno:

Ten mecz pokazał mi kilka spraw. Roma to bardzo,ale to bardzo fajny zespół przyjezdny,tak fajnie się z nimi wygrywa.Totti był burakiem i burakiem umrze.
Conte to jest jednak gość,pod zespół bardzo dobry w grze z kontry ten sam decyduje się na grę z kontry... Panie Antonio,a nie dałoby się tak w Lidze Mistrzów w meczach ze słabeuszami nakazać Pirlo by kręcił bączki dotąd aż mu piłki któryś nie zabierze i aby sobie rywale pograli piłką :think:
Ostatni wniosek jest najbardziej radosny. Ja wiem,że półmetek sezonu,że to i tamto ale dla mnie sprawa jest jasna-mamy scudetto trzeci raz z rzędu.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2014, 23:09

czy jest jakimś cudem mecz online do obejrzenia lub chociaż ma ktoś link do obszernego skrótu? niestety widziałem wyłącznie ostatnie pół godziny meczu, a mój kochany dekoder cyfry wyłączył się jeszcze przed rozpoczęciem nagrywania :/

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2014, 23:12

Nie żebym narzekał, ale jeden aspekt mi się nie podobał. Roma podobnie jak Bayern, nie dawała nam na początku rozgrywać piłki od tyłu, dlatego nasi defensorzy czasami się gubili, gdy Buffon decydował się grać do boku. Chciałbym, żeby Conte wymyślił coś na drużyny atakujące nasz już od pierwszego podania.

Oczywiście - pupa wilczycy rozerwana. Może w końcu styczeń nie będzie miesiącem katorgi?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2014, 23:14

Gwiazdą Juve faktycznie dziś okazał się Conte - świetne założenia taktyczne. Kapitalne podanie Teveza do Vidala przy pierwszym golu, uaktywnił się geniusz Carlitosa. Od momentu powrotu na boisko Lichtsteinera jakoś nie mogę się do niego przekonać, ale dziś trzeba świętować a nie narzekać.

Jeszcze jedno: nie odmawiam Tottiemu umiejętności ani zasług dla calcio, ale za każdym razem gdy widzę jego występ przeciwko Juve coś mi się dzieje i wkurzam się, gdy ktoś porównuję klasę Del Piero z klasą Tottiego. Ale nawet z największymi rywalami trzymał fason, o Francesco tego powiedzieć nie można.

Obrazek
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2014, 23:14

Najmniejszy wymiar kary... tak bym nazwał dzisiejszy mecz.
Poczatek troche nerwowy, ale z tyłu mamy Buffona który w 1 polowie obronił 3 strzały z czego 2 naprawde groźne i na tym skonczył się udział Romy w tym meczu, cieszy powrót Pirlo, widać, że chłopakowi troche nie szło brak czucia pilki troszke i rytmu meczowego, ale wolny przy 2:0 to nasz cały architekt :)
bardzo podobał mi się Vidal który zapierdzielał jak by miał Duracele ;)
Pogba kilka fajnych akcji i Tevez który jak zawsze tyra ( ta akcja gdzie z przyjeciem pilki zostawił obronce za plecami bajka)
W 2 polowie oglądalismy festiwal błedów i nieporadności Romy bramka na 2:0 to wielbład w ustawieniu obrony, przy 1:0 uwazam ze De Sanctis dał ciała.I festiwal czerwieni, ciekawe czy chcieli pobić rekord szybkości w obejrzeniu 2 czerwonych kartek :) De Rossi ma czasem takie odpały jak Totti, którego osobiście nie trawie i nie szanuje...
Szkoda ze przy 3:0 i przewadze 2 grajków nie dobilismy rywala.
Juve wygrało w pełni zasłużenie, chodze i spiewam po chałupie aż żona dziwnie na mnie patrzy :lol:
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2014, 23:19 przez mibor, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve, storia di un grande amore
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2014, 23:17

Antek666 pisze:en drugi jak już to może rzucać długie piły ale nie wbiegać z piłką przy nodze pod pole karne rywala,jak to dziś spartolił.
Antosiu, jak zwykle niesamowicie się wykazujesz. Obserwuję te wyjścia z piłką Bonuca i w tym sezonie to bodajże jego pierwsza taka strata. W dodatku przy tych wyjściach (jestem pewny, że narzuconych przez Conte), powinien mieć asekurację, a tej dzisiaj zabrakło. Nie dam głowy, ale zwykle to Pirlo odpowiadał za to (dzisiaj zupełnie niewidoczny, zagrał tylko trochę lepiej od Llorente, którego nie było).

karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2014, 23:17

W pełni zasłużone zwycięstwo nad Romą. Conte dzisiejszy mecz świetnie ustawił taktycznie. Forza Juve

"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2014, 23:20

A ja chciałbym zaznaczyć, że wygraliśmy dzisiaj grając systemem 3-5-2 :smile: :prochno:

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2014, 23:25

Buffalo pisze:A ja chciałbym zaznaczyć, że wygraliśmy dzisiaj grając systemem 3-5-2 :smile: :prochno:
Cięta riposta niczym brzytwa :)
Zwróć jednak uwagę, że większość tych którzy sobie ponarzekają od święta na 3-5-2 podkreślają, iż na nasze podwórko (jak zresztą widać) póki co wystarczy, lecz na salony europejskie już nie koniecznie.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2014, 23:26

Przewiduję, że Gervinho podzieli los Krasicia. Lepsza technika, ale i tak 90% przewagi nad rywalem daje mu szybkość. Wystarczy podwoić i gościa nie ma :prochno: Jaki jest bilans z Romą od czasu rządów Conte? :prochno:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2014, 23:27

Czy ktoś może mi wyjaśnić drugą czerwoną kartkę dla Romy? Bo jeszcze szukam szczęki na podłodze po tym, co odstawił ten kasztan.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2014, 23:31

deszczowy pisze:Czy ktoś może mi wyjaśnić drugą czerwoną kartkę dla Romy?
Wygarnął ręką piłkę z linii bramkowej. Co tu wyjaśniać?

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2014, 23:33

Po prostu Castan liczył, że sędzia się nie pokapuje, albo znowu im daruje winę. No Vucinic, perfekcyjnie wykonał rzut karny trzeba przynać :ok:
Macie rację - Conte dzisiaj, taktyczne mistrzostwo od początku do końca :bravo:

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Zablokowany